Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-16

• 121 034
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Ми да ти кажа, моето чаве първо ходи на държавна детска градина, към която нямам никакви забележки, екстра си беше и се намираше на около 7 минути пеша от нас. Не знам ти защо си се напушил така срещу държавните градини, но онази си беше съвсем в ред.  Даже по онова време частните, които прегледахме бяха Sick После детето тръгна на училище и училището се намираше на 5 минути пеши ход от нас. Смятай какво удобство е това. И накрая тръгна в СМГ, което вече беше далеч - на 15 минути ходене пеша Mr. Green Когато и затрябва сертификат по английски ходеше на курсове на 2 минути пеша от нас. На толкова ни е и паркът, където карахме семейно ролери, или си пиехме питието докато тя кара колело или прави нещо друго (по онова време гамените още не бяха разрушили СОС Киндердорф-а и беше голям купон с всички дървени катерушки и атракциони). Та значи може и така да се случи Peace И може би именно заради тази случка си харесвам квартала - досега не ме е разочаровал и не ми е създавал неудобства никакви. При това положение защо да се влюбвам в друг квартал?

# 361
Периметърът около 73-то е емблематичен, държи цени здрави. До него е и 7 одз. И двете са държавни, мисля, но яки рушвети хвърчат.

# 362
  • Sofia
Ми то и нас в Гео Милев ни обираха безброй пъти мазето, един път апартамента, доста пъти колата, на баба ми й дръпнаха синджира от врата пред блока, няколко съседи ги пребиха, имаше много пъти пожари на коли и т.н. и т.н.
И транспорта беше смотан, бъхташ пеш до Плиска Simple Smile
Иначе си е хубав квартала Simple Smile, доколкото е възможно в София. А и си бяхме свикнали. Но цените са височки, и не ми понесоха на джоба.
Като търсихме жилище обиколихме доста квартали, интересното е че ако подхождаш непредубедено наистина е доста различно.  Grinning
Това къде горе-долу в Гео Милев се случило? Израснала съм там и не ми звучи познато  newsm78 Бих си го обяснила,ако е в Слатина ,която не знам защо нарекоха също Гео Милев.

# 363
Много интересни дискусии водите! Благодаря на абсолютно всички, които вземат участие в темата  bouquet
Отдавна се канех да споделя моя опит и съвет относно апартамент със "статут на ателие", но все не ми оставаше време да пиша. Преди две години харесах жилище  , много хубаво, идеално отговорящо на по-голямата част от моите изисквания , но беше със статут ателие. Тогава, след всичко прочетено в интернет се бях леко стреснала. Жилището беше с двуфазен битов ток, данъкът му беше нормален, не по-висок и т.н.
Всичко беше ОК, но не знам защо думата "ателие" ме притесняваше. Тогава, приятел архитект ме посъветва да поискам от продавача да извади документ, подписан от главния архитект на района, че ателието може да промени предназначението си. Това бил най-важният и първи документ, нужен ми ако някога въобще реша да се занимавам с това безмислено начинание.   Към днешна дата статута е още ателие, което въобще не ми пречи, а миналата година подадох корегираща декларация в данъчното, за да го регистрирам като основно жилище и плащам данък с 50 % по-малко. Регистрация по постоянен адрес също става, но на документа се изписва само блок, вход, етаж, но не и номер на апартамент/ателие.

Та, съвета ми е, ако видите жилище със статут ателие, което Ви харесва, изобщо недейте се притеснява и недейте вярва на писанията в интернет. Помолете продавача да извади документ - становище от общината по район, че статута на жилището може да се промени от ателие на апартамент.

Споделям собствен опит и не искам да влизам в пререкания  bouquet

# 364
Голяма дискусия сте заформили, за квартали и гимназии, че и мен ме тресе по въпроса. Втора Английска е до нас, дребната тропна и каза АК, тва е smile3511 Гледам Слав Строй ООД предлагат интересни неща newsm78, 90 кв., за 65 000 Е, с 50 кв двор подарък+паркоместа в тях newsm78, отзиви-За Каса Соларе питам newsm78 Това ми попадна днес, на Симеоновско шосе и Г.М.Димитров, първата в дясно http://prikachi.com/images/311/9101311Q.jpg

Това ако е критерий - близост до АК... Макар да ми изглежда абсурдно като аргумент за покупка на жилище (като иде да учи в Холания и там ли ще купиш), но нейсе, всеки си знае, отговарям ти от опит за конкретния строеж на снимката,в комбинация с логистика точно до АК - до миналата година живях в блокче на Златарски, улицата отзад на снимката:

1. Не можеш да си отвориш прозореца вечер ако си с неправилното изложение ГМ е шумен и мръсен булевард, а точно там ще чуваш и колите откъм Симеоновско. Вечер рядко минава без яка катастрофа, вкл и посреднощ, купона е пълен. Рокерите са впечатляващи лятото с гонките по малките часове по ГМ-то.....
2. Ако си с правилното - виждаш прозорците на сградата през улицата , а тя е на минимално отстояние - кафеджията отсреща е инициатор на инвестицията (собственик на парцела) и имах неблагоразумието да се възмутя без да знам пред него и въздъхна по стандарта на Младостите от соц време, където съм отраснал - височината на блока да е минимум на отстоянието от околните сгради - полудя и зе затегли да ми показва как всичко било законно - ми аз не казах че е незаконно, а че до 6-ти етаж виждаш пране в прозореца, нищо повече....
3. На сайта  на 3Д - тата много красиво са нарисували зеленината, блоковете ги няма, сладурковци.
4. С паркирането е сега и обещава да бъде все по-голям кошмар, да паркоместа ще има (както и аз имам , и то две, малко по-надолу по улицата в подземен гараж, ама като сутрин видиш поредния прованс спрял напряко на подхода на гаража с 20 коли вътре, как да не му счупиш огледалото...) Е, за такива битовизми говоря, неща от живота.
5 До Колежа, по Симеоновско си за толкова време (по часовник), за колкото стигам по панорамен от Княжево, ако искаш вярвай... Направиха куп светофари - преди Макси, на разклона за Студентски, при посолствата , отделно по Златарски сутрн не е възможно да се излезе, трябва да се върти пред бензиностанцията и после на Т-кръстовището да чакаш за да хванеш по Симеоновско.
6 Алтернативата е през Студентски град - по Климент Охридски или покрай метростанцията с десен завой посока Бистрица и после или по Бистришко шосе към задния вход на АК (проблем е стълпотворението пред Залатрски - нямат паркинг и задръстването е грандиозно, защото колите обръщат на пътя) или към Младост за предния вход - пак проблем .

Общо взето от мястото на картинката до колежа в интервала 07.30-07.45 ако излезеш сте закъснели за една бройка (децата имат да търчат и на територията на колежа, не ги оставяш пред сградата, знаеш).
Ако е по-рано, става, навреме сте.

Ако детето тръгне само - от там до станцията на метрото на ГМ е 15 минути много бързо ходене. Има автобус, но до Кл.Охридски само, после трябва да го смениш с друг. не е удобно...

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 12:44 от StefanB

# 365
Здравейте, под наем сме но се оглеждаме за квартира. Много ни харесват кварталите Изток и Изгрев в София? Някой може ли да препоръча брокер, агенция или апартамент, който да е до 100/110 хиляди лева. Може да е малък, то се е видяло, че ще теглим заем, но искаме поне като плащаме да е за нещо наше

# 366
Как мога да проверя за тежести на даден имот? Регистрирам се в имотен регистър, но не ми връщат мейл?
Става въпрос за апартамент точно пред Акт 15 от известна фирма.

П.П. Получи се, но излиза парцела - поземлен имот. Както и само малките апартаменти, тристайните например ги няма (този апартамент, който търсим,  не излиза). Това значи ли, че тези малките вече са прехвърлени на собствениците. Как можем да проверим за евентуални тежести?
Ще се свържем с адвокат, но ще стане най-рано след 4 дни. Трябва ни по-скорошна информация.
Благодаря предварително!
Моля за мнение  Praynig

# 367
привет, можете ли да ми дадете съвет -
100 кв. апартамент в люлин 4, го обявиха за 60 000 евро. Сега се намерили купувачи, но за 55 000. Хубав е много, това е чистата му площ. ремонтиран - вътре, вън, бани, гипскартони-всичко му е наред. С много зелени площи. Ако не бяха на зор хората, нямаше да го продават.
На партера е - или ет.1, с 2 самостоятелни входа и 2 големи тераси. Извън квадратурата.

Та...да отстъпят ли от цената, или да почакат други клиенти? Да спомена - продава се от 1 месец, и има голям интерес към него. Сега с тези хора, искат да подписват предварителен договор.

Минало ли е достатъчно време, или да не се хвърлят на първия появил се клиент?

Ще се надявам на съвет  bouquet bouquet bouquet

# 368
Зависи от степента на зора.
Ако търпи изчакване да не свалят от цената.
Или да поискат другата страна да поеме всички такси и плащания по прехвърлянето.

# 369
Цитат
Или да поискат другата страна да поеме всички такси и плащания по прехвърлянето.

Това така или иначе е практика, макар теоретично да има вариант страните да се споразумеят за друго.
Обикновено, обаче, купувачите поемат всички разноски.

# 370
  • София
За поемането на разходите по прехвърляне - няма практика.
Аз като купувам съм с пари в брой и аз определям условията.
Ако продавам - нямам зор да продам на момента.
Та пак аз казвам как ще е.
Ако не са съгласни - да влезе следващия.

# 371
Но ако има зор и не се очертава скоро време следващ купувач...човек става по-сговорчив.

# 372
Най-най-основното правило при водене на преговори е да ги започваш не ей така, а след анализ на ситуацията. А най-важната част от анализа е да определиш дали си в силна или в слаба позиция, защото това определя цялата тактика. Та съвсем логично е този, който е на зор, да е предварително обречен, особено ако не успее да го скрие с умело блъфиране.

# 373
Така е,спор няма...

# 374
Голяма дискусия сте заформили, за квартали и гимназии, че и мен ме тресе по въпроса. Втора Английска е до нас, дребната тропна и каза АК, тва е smile3511 Гледам Слав Строй ООД предлагат интересни неща newsm78, 90 кв., за 65 000 Е, с 50 кв двор подарък+паркоместа в тях newsm78, отзиви-За Каса Соларе питам newsm78 Това ми попадна днес, на Симеоновско шосе и Г.М.Димитров, първата в дясно http://prikachi.com/images/311/9101311Q.jpg

Това ако е критерий - близост до АК... Макар да ми изглежда абсурдно като аргумент за покупка на жилище (като иде да учи в Холания и там ли ще купиш), но нейсе, всеки си знае, отговарям ти от опит за конкретния строеж на снимката,в комбинация с логистика точно до АК - до миналата година живях в блокче на Златарски, улицата отзад на снимката:

1. Не можеш да си отвориш прозореца вечер ако си с неправилното изложение ГМ е шумен и мръсен булевард, а точно там ще чуваш и колите откъм Симеоновско. Вечер рядко минава без яка катастрофа, вкл и посреднощ, купона е пълен. Рокерите са впечатляващи лятото с гонките по малките часове по ГМ-то.....
2. Ако си с правилното - виждаш прозорците на сградата през улицата , а тя е на минимално отстояние - кафеджията отсреща е инициатор на инвестицията (собственик на парцела) и имах неблагоразумието да се възмутя без да знам пред него и въздъхна по стандарта на Младостите от соц време, където съм отраснал - височината на блока да е минимум на отстоянието от околните сгради - полудя и зе затегли да ми показва как всичко било законно - ми аз не казах че е незаконно, а че до 6-ти етаж виждаш пране в прозореца, нищо повече....
3. На сайта  на 3Д - тата много красиво са нарисували зеленината, блоковете ги няма, сладурковци.
4. С паркирането е сега и обещава да бъде все по-голям кошмар, да паркоместа ще има (както и аз имам , и то две, малко по-надолу по улицата в подземен гараж, ама като сутрин видиш поредния прованс спрял напряко на подхода на гаража с 20 коли вътре, как да не му счупиш огледалото...) Е, за такива битовизми говоря, неща от живота.
5 До Колежа, по Симеоновско си за толкова време (по часовник), за колкото стигам по панорамен от Княжево, ако искаш вярвай... Направиха куп светофари - преди Макси, на разклона за Студентски, при посолствата , отделно по Златарски сутрн не е възможно да се излезе, трябва да се върти пред бензиностанцията и после на Т-кръстовището да чакаш за да хванеш по Симеоновско.
6 Алтернативата е през Студентски град - по Климент Охридски или покрай метростанцията с десен завой посока Бистрица и после или по Бистришко шосе към задния вход на АК (проблем е стълпотворението пред Залатрски - нямат паркинг и задръстването е грандиозно, защото колите обръщат на пътя) или към Младост за предния вход - пак проблем .

Общо взето от мястото на картинката до колежа в интервала 07.30-07.45 ако излезеш сте закъснели за една бройка (децата имат да търчат и на територията на колежа, не ги оставяш пред сградата, знаеш).
Ако е по-рано, става, навреме сте.

Ако детето тръгне само - от там до станцията на метрото на ГМ е 15 минути много бързо ходене. Има автобус, но до Кл.Охридски само, после трябва да го смениш с друг. не е удобно...
За района на снимката съм съгласен. Питането ми беше за офертата на Славстрой https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … j6zz-rq2UpAMJ1DkA Строи на поляните над ст. град, на изгодни цени.

Общи условия

Активация на акаунт