Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 910
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Sesylle  Hug и сега изглеждаш много добре. Мисля че 10 килограма ще са ти много  Peace Може би около 5-6 надолу, но не повече  bouquet

И аз мисля така. Simple Smile

# 451
NoMe, demirche, благодаря момичета, но само така изглежда. Simple Smile
Ако напиша и колко килограма съм ще се уплашите.
А по всички калкулатори трябва да сваля към 15кг. за да вляза в нормите. Simple Smile

# 452
Да бе, ще се уплаша  Joy Joy Да не вадя архива със снимките, където съм ударила 100-те кила да видим тогава кой кого ще плаши  hahaha
Зависи и от позата за снимката, дрехите, момента. Преди малко си гледах снимки от последната ми екскурзия, на които съм с един тесен клин и блузка до под пъпа. Ми .... не се харесах, на живо не изглеждах така  hahaha Докато на други едни снимки, отпреди месец изглеждам много по-слаба  Rolling Eyes

# 453
  • Пловдив
Sesylle, също мисля, че си много добре и така, и ако изобщо трябва да свалиш, са може би около 5кг...
Наистина ми е интересно колко кг си на снимката и колко си висока.

# 454
И аз мога роман да напиша за емоционалното хранене и за нездравословната си връзка с храната, която почти през целия ми живот е била между любов и омраза Crazy В историята ми ще има елементи от разказа на Зизу Hug и елементи от разказа на демирче Hug и още много много... Outta Joint

При все това като се изключи една година в живота ми, в която бях далеч от всичко мило и важно за мен и имах постоянен достъп до безплатен джънк фууд в изобилие, никога не съм била с голямо наднормено тегло за моята структура на тялото. Но "контролирането" на "щетите", също не е решение на проблема Peace

За мен този Великден, постите преди него са истински период на Възкресение, но и аз като Инес в статията, която сподели sun sea  Hug преминах през дълъг процес на отричане, осъзнаване и правене на нищо, или правене на крачка напред, после две назад и така до последната фаза на освобождането от постоянното мислене за храна Crazy

И за мен лично, докато продължавах да мисля, че неяденето на дадена храна в даден момент е вид лишение или наказание, колкото и горда да се чувствах от решението си да устоя, то беше временно и пак се достигаше до момента, в който изборът ми беше храната, пък каквото ще да става Blush

Така че при мен промяната беше на всяко едно ниво: каква храна ям и нуждата от рестартиране; какво правя със свободното си време, промяна на навиците и пренасочване на мисленето; пренаписване на вътрешния диалог, ако се появи желание в мен да ям, въпреки че не съм гладна.
Децата ми, особено щерката ми, бяха също мой лечител Heart Eyes Когато тя започна да ме наблюдава какво правя, как ям, не ям и т.н. и да прави същото, т.е. да се крие, за да яде, това беше първият знак за мен, че промяна е наложителна. Вторият начин, по който ми помогнаха е като започнаха да настояват вечер те да ме приспиват, а не аз тях. Така ми се наложи да пазя поведение hahaha, да си правя йогата пред тях и да лягам и заспивам рано, без да имам време да си мисля за глупости Wink. В крайна сметка, сега графикът на ММ е друг и не могат всяка вечер да ме приспиват, но аз продължавам да следвам навика, който те ми изградиха и като им кажа лека нощ, отивам в банята, измивам зъбите, правя си йогата и лягам Flutter
Понякога сутрин се будя рано, но никога не се будя гладна или неотпочинала Peace

В заключение ще кажа, че битката е много трудна, като всичко ново е необходимо време, но не е нещо невъзможно и с времето става все по-лесно. Стига разбира се, проблемът да не идва от физически глад Peace

# 455
 NoMe, до 100кг не съм стигала, но и сегашните са ми много. Simple Smile

Нарочно съм облякла такива дрехи, за да подчертават всичко излишно. Simple Smile

Мерките ми са 168см, 78кг.
Трябва да съм 65-68кг максимум. Да не кажа, че 60-62кг са ми най-добре.

# 456
Sesylle, и аз смятам, че си супер така Peace 10кг. са много и ще загубиш женствените форми, според мен.

Аз съм 160см. и според масовото разбиране трябва да съм 50-53кг, но аз и на 70кг. се харесвах, а целта ми е 65кг. Peace За жалост доста имам до тях, тъй като след отпускането около новата ми връзка си върнах 10-те свалени килца, та пак съм на старта с около 80 (плюс-минус кило-две) Sick

# 457
demirche, разбирам те много добре  Hug Добре дошла и успех!
Амур, благодаря  Simple Smile
ddididd Hug Само не се затваряй в къщи, дори и насила излизай и се събирай с приятели, ако имаш възможност направи мечтано пътешествие.
Сесил, и аз гласувам за мах 5-6кг  Hug

И аз се представих "добре" с храната по празниците, но днес съм желязна  Joy Сутринта колежка ни посрещна с домашен козунак и курабийки, нооо устоях  Simple Smile Дано продължа в този дух по-дълго време.

# 458
Момичета, много сте мили, но тук все пак съм с дълги крачоли и ръкави. Simple Smile
Или аз не виждам същото, което вие в огледалото...но определено само 5кг не са ми никак достатъчни.

# 459
Според мен трябва да наблегнеш на спорта за да оформиш проблемните места, а не да сваляш още  Peace

# 460
Здравейте,

demirche - добре дошла! В историята ти виждам много от себе си. Надявам се, че вече си започнала да се учиш на любов - преди всичко към себе си  Hug
Относно емоционалното хранене, не съм сигурна, но все по-често се замислям, дали това не се превръща в поредната "диагноза" без основание. Имам предивд, разбира се, че е много сериоазен проблем и аз самата съм го изпитала, но доста "псевдо учени" и самите жени често си поставят диагнози, които понякога ... са свързани с нещо друго. Най-малкото начина по който храните влияят на мозъка ни и стимулират определени дялове от него, вече не е "емоционално" а 'химично" хранене. Не душата и сърцето и емоцията имат нужди, а нуждите са втълпени и вменени от химичния състав на храните ни.

ddididd - много съжалявам  Hug но това е и възможност, ново начало... нещо различно и кой знае - може би много по-хубаво предстои Wink))

Зизy  :hug:
Сесил и аз мисля, че нямаш нужда от отслабване, а от спорт Simple Smile
pvacheva къде си, как си, майчето как е?

Аз съм добре, от вчера съм на плодове,зеленчуци, ядки и семена. Добре ми е, леко ми е. От както ям месо се чувствам странно, малко не себе си и усещам и тялото си странно. М
Скрит текст:
исля, че ще правя всички пости в годината  и ще опитам сряда и петък да са чисти, без животински продукти дни. Все ни обясняват как преди хората са яли все месо и животински продукти, в което аз никак, ама никак не вярвам. Майка ми е на 70 години и от както се помни месо се е яло на село в неделя, една кокошка се заклова- супа и ориз с пиле. Половин година че и повече са постни дни, така че изобщо тая тоерия силно ми издиша. Ние, модерните хора, злоупотребяваме и с количества, не само с продукти
.
Засилих спорта, засилих и кантара в стената  Mr. Green сега само се снимам - така ще си следя напредъка Wink
Напоследък все ми се вие свтят... Допивам си кафето и се занасям към стадиона, дано да е минала лудницата по пътищата. А ме мързи днеска, тия дни претоварих малко със спорт и вчера почивах и сега леееко ме мръзка, но... времето се прецаква и искам поне днес да потичам, докато не е заваляло Simple Smile)
Да се оплача мрън - вчера и тая сутрин много ми се пуши... с кафето... пф, вчера пуших 2 цигари, но ми беше ден без спорт. Днес ще тичам и никакви цигари,.. ама Sad

Хубав ден!  Hug

# 461
Аз тази седмица за обяд оползотворявам арените яйца, вечерята също е протеин, а закуската - кисело мляко с чиа и канела. За съжаление обаче от чиата нямам ефектът, който очаквах, така че като ми свърши, ще си мина на друга закуска.

# 462
Добро утро,

претеглих се днес, не съм мръднала от последното теглене, което е било на 4ти април.
И добре, и не...явно при мен всичко действа за кратко и трябва нова рестрикция и промяна на храненето.

Госпожица Дух, да, знам че липсата на спорт не ми прави никак добра услуга. Трябва да започна нещо, крайно време е.
Но за отслабването не съм съвсем съгласна, килограмите ми са много за този ръст, въпреки че с течение на времето посвикнах с тях, както и да се възприемам що годе в огледалото.

# 463
  • София
Духче, на твоето мнение съм за начина на хранене на бабите ни  Peace Мислила съм за постите, не бих могла да ги изкарам без въглехидрати обаче, затова и не се захващам. Но и постоянното ядене на месо не е "моето" нещо, лутам се още.

За емоционалното хранене и аз си имам моя роман, но не ми се връща назад, погледът ми е напред и в настоящето и махам от храната романтичния ореол на успокоителка. Колкото повече чета и слушам за захарта и въглехидратите, толкова повече се убеждавам, че проблемът не е в емоциите, а в пристрастяващия ефект на въпросните.

Настоящото ми хранене е: овесени ядки на закуска и нататък безвъглехидратно. Трудно ми е с месо и яйца, затова повече зеленчуци ям (салата краставици и печени чушки със сирене снощи). Не съм сигурна как стои въпросът със сиренето и млечните, знам, че в НВД ги отричат, но не съм много сигурна защо - въглехидратите са много ниски в сиренето.

Спортувам си обаче, чак така си се радвам и се потупвам виртуално по рамото, защото никога преди не съм - сега правя тренировките за начинаещи на Руми и честно казано, доста са ми трудни, но приятни.

Сесил, според мен се снимай не в огледалото, а дай на някой да те снима в цял ръст Simple Smile Имам аз едно такова огледало, като се снимам в него и си викам бреййй, колко съм отслабнала  Laughing  Майка ми иска да си го вземе за у тях  Laughing

# 464
Аз 7-8 години правех всички пости - Великденски, Петрови, Богородични, Коледни. Казвала съм, че се чувствах добре. Сега нямам настройката, защото за мен постът не е диета, задължително ми трябва настройка обаче. Никога не съм яла много месо, сега също не ям само протеини.

Общи условия

Активация на акаунт