Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 901
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Аз 7-8 години правех всички пости - Великденски, Петрови, Богородични, Коледни. Казвала съм, че се чувствах добре. Сега нямам настройката, защото за мен постът не е диета, задължително ми трябва настройка обаче. Никога не съм яла много месо, сега също не ям само протеини.
Аз имам настроика Simple Smile Липсва ми обогатяването и развиването на духа/душата, върху които преди работих. В последните години съвсем се "заземих". Не е диета, но не е и нужно да е "нирвана" и съвсем духовно преживяване. По-скоро някак ... осъзнатост, би му пасвало най-добре за мен и моите разбирания Simple Smile

# 466
Бърди, хаха, то това е в един хотел и баш добре си отразява действителността. Simple Smile

Веднъж съм спазвала великденските пости, не мога без млечни продукти, месото го преживявам.

# 467
Именно за осъзнатост и аз говоря. Много са нещата, свързани с поста. Никога не съм го изоставяла напълно, когато отново съм на тази вълна, отново ще започна да си спазвам постите. Аз много обичам млечни, но по време на постите не съм изпитвала никаква липса.

# 468
Килограмите не са важни. Онези формули са за хора, които не спортуват. Ако човек спортува ще гори мазнинии трупа мускул, а от там тялото ще се 'свие' без да се променят много килограмите. Нали знаеш разликата в размера на килограм мазнина и килограм мускул/чисто месо  Peace

Вчера вечерта съгреших с една бира и цаца ... Днес ми е супер гадно на стомаха, хем знам, че винаги ми е така от риба Sick Ужасно е! И времето хич няма намерение да се оправя като гледам ... И аз все така си подсмърчам и гърлото ме наболява.
За щастие съм една идея по-мотивирана от преди, защото си харесах няколко роклички за лятото, харесах си и блузки, и ризка като всички иИскват да сваля 4-5см. от гръдната, което значи да стигна пак до около 70-72кг. А и с това Д, което отправих от както спрях да го тренирам хич не ми се ще да обувам, каквото и да е, различно от дънки.
Та, така.
Днес за закуска едно яйце.
На обяд пилешки пържоли или две шишчета + няколко люти чушки и, евентуално, един домат за салата. След това може и още едно яйце да изям и мисля, отново евентуално, да лунувам само на вода. Днес фазата започва в хубаво време, а аз отдавна не съм се прочиствала така  Peace

# 469
  • тук и там
Добро утро и от мен.Не съм режимна,но каквото-такова.Направих опит да съм на войнската диета,обаче нашите ме разбиха със постоянното си мрънкане и намилане как ще си разваля стомаха и се отказах.Ще се захвана когато ги изпратя.Нереалистични цели няма да си поставям.За два месеца да сваля 4-5 килограма ще е добре.В момента съм 79кг..и съм мазна,при мен хич не е мускул,нагънала съм се като шар пей.

# 470
Привет!    Hug

Скрит текст:
Аз нали съм си читанка, сдобих се и с "Размерът има значение".   Laughing  Не че пише нещо по-различно, но е от друга гледна точка, на човек минал през 100-те кг.Та, ми се иска да цитирам нещо, което много ми хареса, а кой знае, може да е от полза на някого все пак....
"Броенето на калории е велика глупост.Метаболизмът е доста по-сложен от аритметиката...Изумително е, че лекари и диетолози я препоръчват все още.Просто защото приетите калории от един хранителен продукт не са равностойни на същото количество салории от друг.
(И пример от мен:1 кока кола и 100 гр бадеми са едни и същи калории, но ефектът върху тялото е несравним.)
Калорията е само енергиен показател.Като се мъчиш да ограничиш калориите до 800 на ден (например), без да се съобразяваш от какви източници са-от тестени или от зеленчуци, само ще си докараш нежелани последствия като:
-излишно затормозяване в сметки-изчисляване, мерене, броене, записване, следене...
-сериозно ще ощеетиш тялото си, защото в стремежа да поддържаш ниски калории му даваш едно, но го лишаваш от друго.Голяма воля е нужна да се придържаш към планираната до последната цифра схема, докато тялото ти крещи, че е гладно.Тогава наистина ще трябва да водиш безумна битка сама със себе си.
-с броенето на калории отнемаш възможността на тялото самО да регулира собствените си нужди
-това преобръща естествения процес:дава се правото на замъгления от погрешни нагласи ум да диктува на тялото, вместо да бъде обратното-здравото и балансирано тяло да дава сигнали на ума какво наистина му е необходимо.
Когато тялото не е обременено от отрови и болести, то подава заявки на ума за състава на храната, количеството калории, които са му необходими.А затлачено с отровни храни, то не може да прецени реално колко и какво му е нужно, затова често подава грешни сигнали за глад.Това е обърканият сигнал на изтормозеното от диети тяло.То започва да реагира неправилно и заради неправилните храни.Горкото ни тяло води война за оцеляване и постоянно живее със сигнал за опасност.Това може да е и част от причината за появата на все повече алергични реакции и автоимунни заболявания (хашимото, ревматоиден артрит...).Те са резултат от работата на обърканата ни имунна система, която се стреми да опази здравето ни.
..........................................................
Един любопитен факт.Пристрастеността към захарта има същата биохимична основа като  зависимостта към кокаина.Но освобождаването от нея е с продължителност 3 дни.Само 3 дни усещане за необходимост.Това е.Останалите приказки, че не можеш да се пребориш, че те влече неудържимо, са оправдания на замъгления от клишета мозък.
Ако задоволяваш тялото си с балансирана храна без химия-няма да имаш нужда от постоянно набавяне на въглехидрати.
............................................................
Хранителната индустрия прави всичко нужно, за да поддържа тази зависимост.Чрез подобрители, ароматизатори, овкусители, оцветители....списъкът става безкраен.А това са съставки, които тялото не разпознава като храна.Затова имунната система реагира погрешно, с хиперзащитни реакции под формата на болести, алергии...
............................................................
Много е важно да се отбележи, че отслабването с диети и глад понякога дава резултат, но е свързано с лишения за организма, упражняване на силата на волята и е наистина много трудно.А приемливата фигура рядко се задържа за дълго и последствията за организма често са опасни.
Д-р Пелов скандализира диетолозите, изкарващи пари от това да ти дадат рецепта как да се ограничаваш, преобръщайки тяхната логика.Първо трябва да оздравиш и изчистиш тялото си, а то на свой  ред ще те зарадва с изкусителен силует и енергия, здраве и настроение.
В Пв грее слънце, та май ще отида да потичам, докато не е заваляло.... Laughing

# 471
Amour, това се повтаря в почти всяка книга, която съм чела напоследък. Съгласна съм и мисля, че всички тук сме стигнали до това заключение, че можем да отслабнем и с вредна храна, но по-добре е да доставяме на организма полезна такава. Сигурно ще отслабна, ако ям по един шоколад на ден и пия половинка кола, като калории е идеално, като ползи за организма - нулево. Но в книгите ме дразни основната нишка, че едва ли не това, което казва авторът е единственото правилно, всичко останало са глупости.

# 472
  • София
Само да кажа че след 4д ядене съм на същите кг.Поне няма плюс
Времето е ужасно,не ме мотивира,но днес съм на тренировка.Вчера си издържах кефирения ден.

# 473
Твърде категорично отрича броенето на калории тоз доФтор. Аз пък точно така си държа теглото в норма и за мен има смисъл, разбира се съобразявайки макронутриентите.

# 474
  • тук и там
Аз пък съм изкарвала повече от три дни без ВХ,ама гладът за сладко си продължи.Според мен са необходими поне 2-3 седмици,и кой каквото ще да ми разправя-този период е супер некомфортен.Липса на енергия,безсъние  и т.н.-как се изкарват 3 седмици така?На мен поне силите ми стигаха за 1 кръг от тренировкиата,при обичайните-три които правех и едва се влачех.Три седмици да съм като болна,със надеждата след всичко това състоянието ми  рязко да се подобри?Не знам...след третата безсънна вечер  мога да убия някой,и хич не ми е розово. За безсънието съм сигурна,че при мен е при нисък прием на Вх.Като започна да се храня“нормално" и веднага се връща и сънят ми.За източниците на нутриенти съм съгласна. Peace

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 10:17 от Kaisia

# 475
Твърде категорично отрича броенето на калории тоз доФтор.
Скрит текст:
Аз пък точно така си държа теглото в норма и за мен има смисъл, разбира се съобразявайки макронутриентите.
Отрича ги, предполагам, защото с добра и естествена храна просто няма начин да ги надвишиш.Не и постоянно.АЗ например не мога.
Колко пържоли можеш да изядеш на едно хранене?2, 4, 7?Аз се наяждам с една.
Колко салати можеш да погълнеш на едно хранене?На мен ми стига към пържолата да има четвърт айсберг, 1 домат/половин краставица, няколко репички, пресен лук....половин авокадо...
Колко сготвен зеленчук можеш да изядеш в една порция?Моето количество е горе-долу една тиквичка/половин патладжан/2-3 с л грах/1 чушка....
Колкото и да съм гладна, не мога на едно хранене да изям повече от това.
Е, ако някой е толкова лаком, че се наяжда с 2-3 пържоли, съчетани с леген салата и огромна порция зеленчуци за гарнитура, естествено че е задължително да проследи и намали калориите.
Но аз лично не познавам подобни хора, дори мъже.
Не казвам, че няма, просто аз не съм виждала.

Моля, не го приемайте като някаква критика, назидание или опит за внушение.    Hug
Това е "моят начин" за отслабване, лесен е, не натоварва, може пък някой нов да се "запали"....   Simple Smile

# 476
Аз пък познавам такива хора, които могат да изядат половин килограм месо на ядене + гарнитура. Така че като си лаком, трябва и калориите да намалиш.

# 477
  • Варна
Има и теории, като разделното хранене, където ядеш на корем от "разрешените храни" и пак се отслабва.  Peace
Толкова много изследвания има, че хората се объркаха. И наистина не съм сигурна какво точно си купувам. Искам да ям качествена храна, но освен на село, за другата не съм убедена, че е чиста.

Момичета, стягайте се! Поне при мен почна ли седмица безразборно хранене, после трудно влизам в релси. Имам + 1 кг за празниците, но се надявам да го изчистя. А от шоколада и колата, които пробвах /не бяха чак толкова/ пак се опъпчих и то след МЦ.  Sad

# 478
Аз ще се меря пак в събота. Не ми трябва стрес Simple Smile Ясно е, че няма как да съм качила няколко килограма за 2-3 дни по-свободно хранене. Тази седмица ще ми е като всички останали и се надявам в събота кантарът да си е все така благосклонен.

# 479
  • София
Здравейте момичета  Hug

Относно калориите - напълно съм съгласна с това, което е публикувала Amour*. И това му говоря на ММ, защото и той ми обяснява онзиден, че нямало да яде агнешка главичка, че искал да отслабва, но обърна 2 чаши кола, които имали по-малко калории  ooooh!

За месото - обичам го, но понякога ми идва в повече, както сега по Великден. Агнешко, пилешко, главички - вече, като видя месо и направо  Sick Според мен пролетта и лятото са чудесно време за отдаване на безмесно хранене. Така е и малко по-леко

Аз момичета съм качила 3 кг. по празниците  ooooh! Направо си е срамота. Ясно е, че е вода, но все пак си е излагация. Днес ми е ден първи от деседневната диета с Кленов сироп, пих и чай Инхуа, и кафе - дано да прочистя малко, че се чувствам отвратително. Тежко ми е, подуто ми е, гадно ми е - направо ужас. Очаквам с нетърпение вече да се почувствам малко по-леко и ефирно, защото и аз съм си харесала рокли за лятото и искам да си ги взема. А и банските вече красят ветрините на магазините, а аз още не съм за показване по бански  Tired

Общи условия

Активация на акаунт