ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 178
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
От днес чувствително съм увеличила зеленчуците и плодовете за сметка на други храни (напр.хляб).
Какво да се прави - времето навън е лятоооо Party!

Сутринта си измислих едно зоново смути - с два малки портокала (с мноооого фибри) и почти никаква сладост, малко лимонов сок, магданоз, 1/4 малко авокадо и оризов протеин - 2х7г за баланс. Беше едва поносимо на вкус, но пък зоново  Crazy.

Една чаша от него си смесих с 3 мерителни лъжици Хуск. Препоръчва се да се приема 1 месец сутрин и вечер, така че си го включвам в програмата.

Другите хранения не са нищо особено. Нямам отклонения днес.
Вече пия доста повече вода, че доскоро я забравях като част от програмата Simple Smile.

# 406
Simpatikonia,само така! Hug
Umma,добре,че мина,че бях взела да се притеснявам за теб!Радвам,се,че си зелена.
Ще се радвам още повече да си споделяме менюто,когато можем:)))

# 407
Аз днес съм "фастващо-зонова" от към продукти, но от към блокове не съм броила. Кефир 500мл., И таратор домашен две чаши по 200 мл.
Реших да пробвам интервално хранене 5:2, но дори в деня за ограничаване на калории има примерни менюта, които могат да бъдат нападнати към зоната.
Моля ви, кажете ми, ако дразня някого няма да пиша. Знам че е малко тъпичко да спазвам нещо, ама не до край... Не бих се обидила, но ми е интересно тук Hug

# 408
Аз днес съм "фастващо-зонова" от към продукти, но от към блокове не съм броила. Кефир 500мл., И таратор домашен две чаши по 200 мл.
Реших да пробвам интервално хранене 5:2, но дори в деня за ограничаване на калории има примерни менюта, които могат да бъдат нападнати към зоната.
Моля ви, кажете ми, ако дразня някого няма да пиша. Знам че е малко тъпичко да спазвам нещо, ама не до край... Не бих се обидила, но ми е интересно тук Hug
Духче,абе как ще дразниш!!!Аз от теб се научавам на много неща Hug Hug HugНикъде не те пускаме bouquetИ на мен ми е интересно да те чета:)

# 409
Госпожица Дух,  тук няма фанатици на тема Зоната, така че спокойно Hug
И на мен понякога ми идват в повече протеините на Зоната, но съм убедена, че е добре балансиран режим и в много отношения е приемлив за моя вкус. Надявам се да се задържа в него, макар че все ме тегли към оранжевото и червеното. Обичам си въглехидратите и това е Joy.

Скрит текст:
Между другото много ми харесва твоето мото - това е любимият ми стих от Петьофи! Peace
Ако си фен на поета, препоръчвам ти да прочетеш книгата на Ержейбет Кертейс "Любовта на Петьофи" - не съм я виждала в книжарниците. Моята е издание от 1990г.

# 410
Здравейте,слънца!
Днес съм подготвена за деня още от рано.Искам да споделя една рецепта с вас,,която много ми допадна и стана страшно вкусна:400 гр. лук+350 гр. гъби,задуших ги с мазнина първо после добваих чер и червен пипер,както и малко вода и ги оставих да покъкрят до готовнотс.Накрая поръсих малко магданоз и "Воала",стана чудничко.Доста солидно количество излезна=4 БВМ. В началото идеята ми беше да го сготвя с 4 блока пилешко,но после реших,че това ще върви много и със сирене или запечен кашкавал и го оставих постно:)Разделих го на две по 2блока и сега направо преядох:)))
Сготвих и това:http://www.vzonata.com/hapki-s-oveseni-trici/  -като не добявих мазнина вътре и сложих малко сода:

Разделих на 3 парчета по един блок:
Закуска:

о:от моята гозба+1/3 от хлебчето+3 маслини+60гр сирене=3Б
со:мляко с нес
в:щеше да е същото,но ястието много се хаеса на майка ми и баща ми така,че останалата1/3 от хлебчето ще комбинирам със салата и айрян =3Б

# 411
Благодаря за хубавите думи!!!
Симпа, да бих го прочела с удоволствие.

За вечеря направих зонов хумус и пека риба.

# 412
Днес за обяд си направих хумус със зелена канадска леща+добавка извара. Много вкусно нещо  се получи, дори си оставих и за утре. Обаче нещо не можах да наглася блоковете( като че ли хапнах по-малко) и учудващо огладнях много след обяд и освен млякото с нес, хапнах и една чаша с КМ+3 бадема.
  Та питането ми относно моя хумус е, нали се взема 50 гр. сурова леща за 1 блог, защото тя като се свари горе-долу си увеличава количеството?

Вечерята ми беше салата от айсберг с краставици и репички, дресинг от КМ  с куркума, магдано, копър и  леко печени слънчогледови, сусамови и кимион на зърна+ печена риба; десерт ябълка и 3 смокини Embarassed< знам, че са от червения списък, ама много ми се прияде нещо сладко, а на мен това рядко ми се случва>
Според мен съм направила 3 блока за вечеря.

# 413
Днес пробвах мекичките с хуск и сирене на Катина.
Направих 2 дози (по 2 блока). Сложих по-обилно мазнина в тигана, за да не залепват, така че повече мазнина няма да добавям към блоковете. Доволна съм от продукта - вкусни са, малко приличат на бъркани яйца, но имат приятна еластичност. И най-важното - въглехидратите се добавят допълнително - цееели 2 блока. Супер!  Heart Eyes

Една доза ще ми остане, така че ще ги пробвам на по-късен етап и студени Simple Smile.
Катина ги дава за едно малко хранене, но като се добави още 1 блок - например филе, става перфектен обяд.

Следващите дни няма да мога да се отчитам редовно.
Престоят празници и вероятно някои отклонения. Не ми се ще да развалям дисциплината.
Бъдете здрави! Hug

# 414
Gifty,  салатата ти звучи мтооого вкусна!   Hug
Да,  лещата е 50 гр.  сурова , а варена 1/4 водна чаша:)

# 415
Здравейте!
Меню за днес:
з:50 гр. извара+1/ круша+/ л. тахан=1Б
о:салата с домати,лук,нахут(1/2 в.ч.),маслини,яйце и 60 гр. сирене=3Б
со:мляко с нес=1Б
в:зелена салата с пилешко и лек чеснов сос+ някакъв плод или пак1/2ч. нахут=3Б
св:Цедено кисело мляко(домашно)+круша+фъстъчено масло=2Б(сътворих си такъв десерт като кремче:)=2Б

# 416
Мисля да си купя и аз Хуск и да го ползвам за разни рецепти.
Мен започва да ме тресе ПМС и се моля само да е без поражения, че тъкмо видях цифра на кантара, която много ми харесва.
Днес дори се събудих много гладна и според ММ съм трябвало да черпя за това явление-глад, вместо да съм недоволна.
Закуската освен кафето с мляко беше едно кремче от ябълка, извара и тахан, всичко в блендера и готово. /1 блок./
Обядвах около 400-450 мл кефир отново с тахан./ 2 и 1/2бл/
Ако огладнея по-късно ще пийна малко кефир или  гризна малко печена соя. Разбира се и следобедно кафе с мляко.
За следобедна закуска все пак си направих ново кремче от извара, ягоди и чия./1бл/
Вечерята я омазах, освен останалият от вчера хумус, хапнах и 3 оризовки, 2, намазани  с козе сирене и 1 с дом. майонеза ( която правих за 1-ви път на ММ, ами вкусна се получи )

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 22:45 от Giftу

# 417
Честит празник!
Меню за днес:
-извара+1/2 круша+3 лешника=1Б
-обяд млечна салата с дом. цедено мляко и 100 гр. нахут=3Б

со:извара+1/2тахан+1 орех+агаве= 2Б
в:млечна салата -200 гр.+круша+ягоди+6 лешника=3Б

Прегрешение-1 бонбон(докато се усетя и вече го бях излапала,стана ми неудобно да го изплюя...)

# 418
След вчерашното омазано хранене, днес кантарът ми отмъсти с +400гр., а може и да е задържана вода от гадното ПМС. Вчера и днес съм с някакво неприятно главоболие

В нашия дом има празник, затова ще имаме и празнична вечеря. ММ пече агнешко, намазано с доста зехтин по моите представи. Аз направих гарнитура  от кафяв ориз, киноа, амарат и лапад + разни подправки.
Ще имаме и десерт торта, добре, че успях да взема Торта-йогурт, а не шоколадова. Не че имам намерения да ям, но поне една хапка ще опитам.

Иначе днес може би съм изпила 3-4 кафета с мляко + 3 шоколадови трюфелчета по случай празника. Единственото ми хранене е 60гр. извара,60гр. ч.боровинки и лен.семе.
Вечерята не знам как ще я наглася, сигурно на око. Макар че не обичам много, много нито едно от приготвените ястия.

# 419
Здравейте и честит празник!
Аз карам полу зоново, но ми е добре.
Правя фаст до обяд, а после зонови обяд и вечеря.
Вчера беше печено пиле и салата за обяд, а за вечеря сьомгова пъстърва, салата и 1ф. Черен хляб 3 блока от всичко.
Днес закуската към 12'30 не беше зонова, банан, няколко ядки, сурово десертче, трябваше и протеин, но не бях у дома. Тряба да си взема цедено кисело мляко, за протеин в такива случаи.
Обяд агнешко, дроб сърма и салата в количество длан и юрук. Само че опитах и от тутманика на севеки и няколко вилички торта. Извън зоната съм, но празник беше. За вечеря салата с мъничко моцарела, като за 1-2 блока.
От утре ще съм по режимна. Искам да направя от понеделник детоксикацията на Михайлов и после да съм си зонова и зелена

Общи условия

Активация на акаунт