ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 180
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
 Hug тук съм и ви чета, опитвам да прилагам някои неща, но в същото време правя и свои интерпетации та малко мешана скара ми идва и за да не обърквам/ядосвам никого, не пиша много, ще пиша само когато ям зоново, мисля, че така е редно. Но ми е приятно да ви чета, а и все още чета книгата Wink

# 391
Духче, знам аз,че си с нас:) HugЩе правиш така,както мислиш за добре и се чувстваш добре:)
А къде изчезнаха Ума,Дани? newsm78

# 392
  • София
Бърди,здравей Hug Hug Hug
Много се радвам,че сме заедно в начинанието:)Мисля,че ще ни се отрази добре и физически и психически.За един месец трябваше да се спре лутането от диета на диета:)Много ми е хубава компанията ти! bouquet
Аз закусвам с кисело мляко = 1Б

Взаимно е, Елеа!  Hug Извинявам се, че пиша рядко и по малко, но, за жалост, тежкият период за семейството ми продължава и не съм в обичайната си ведра форма.

# 393
Тук съм  Laughing и ви следя  Hug
Аз тия дни я карам малко на око, но днес-утре мисля да се стегна и да понаготвя някои нещица с точните грамажи. При мен действа добре само предварителното планиране и приготвяне на по-големи количества за няколко дена напред.

# 394
  • Chicago/Varna
Хайде да ви черпя с едни солени Палачинки  newsm10

# 395
Да споделя една много хубава, а и полезна късна закуска - кисело мляко (беше 1/2 блок) с 3 мерителни лъжички Хуск. Млякото се прави на айрян - 250 мл. Слага се необходимото количество Хуск, разбърква се и се изпива веднага. След това още 250 мл.вода. Видях, че съдържанието на Хуск-а е по-скоро протеин, но мисля да не го броя.
Включвам го по една много важна причина.

Скрит текст:
Откакто съм в Зоната забелязвам известна промяна в редовността на стомаха ми. Никога досега не съм имала проблеми, но явно промяната  в състава на храната си оказва влияние. Явно досега съм консумирала много повече плодове и зеленчуци, почти неограничено, докато сега съобразявам и съм ги понамалила малко. Предполагам, че този период бързо ще отмине.  И все си мисля, че една от причините е нискомаслената извара на "Пилос" - има някакъв сгъстител, който се надявам да не е на основата на нишестето  Confused

Закуска - 2 блока: 2 кивита, 112г нискомаслена извара "Пилос", 1 ч.л фъстъчен тахан.
Направих грешката да разбъркам кивито с изварата още в къщи, уж да не се окислява плода, но не се получи добър резутат. Някъде бях чела, че в млечни храни кивито отделя някакво вещество и в крайна сметка променя вкуса си. Друг път няма да повторя тази грешка.
Междинна закуска - 1 блок - кафе с 1 ч.ч прясно мляко.
Днес прясното мляко е повечко, затова го отчитам.
Обяд - 2 блока -  грах с пилешко.
Тук блоковете са мнооооооооооого на око.
Междинно отчитам - 2 блока от домашно кисело мляко.
Вечерята - 2 блока - последна порция копривена супа, салата от краставици, 50 гр. извара, авокадо, 3 маслинки. Вероятно не е перфектно балансирана, но пък е много вкусна.

# 396
Хайде да ви черпя с едни солени Палачинки  newsm10
h
Йеййй,  и то зелени:))) Мерсии!  Непременно ще се пробнат!
Аз ще пиша менюто по- късно,  че през телефона ми е трудно.
Симпа,  страхотно меню,  само че граха е оранжев:))) bouquet

# 397
Симпа,  страхотно меню,  само че граха е оранжев:))) bouquet

Този ми изглеждаше съвсем зелен  Joy Joy Joy

# 398
Симпа,  страхотно меню,  само че граха е оранжев:))) bouquet

Този ми изглеждаше съвсем зелен  Joy Joy Joy
Joy Joy Joy

И така:
Обяд:сварих 28 гр. трици и ги смесих с две бъркани яйца с мазнина,30 гр. сирене + 200 гр. домат=3Б(стана ми много любимо вече:)
со:мляко с нес + много малко подсладител
В:80 гр. телешко+ огромна салата с маслини и зехтин+30гр. сирене+круша= 4 Б
св:може да изпия мляко с нес, за да направя блоковете 10 или да хапна кисело мляко=1 Б

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 21:11 от eleaa

# 399
Добър деееннн!
Сама ли ще си пиша?Не знаете ли колко калории се горят писане,а? Joy

з:Солен мъфин с извара=2 блока(изразходих си правото на 1 червено за месеца:)
о:пица от тиквички по тази рецепта:
http://www.vzonata.com/pizza-ot-tikvichki/
Замених кашкавала с извара,за да е по-диетична и добавих семки и още маслини да компенсирам мазнините.Разделих я на две,та:
-1/2 пица+300гр. кисело мляко с пресен чесън,краставица и копър=3Б
со:мляко с нес=1Б
в:същото като обяда=3Б

Сега отивам да търся нешо за утре,че аз като Дани трябва предварително да измисля какво да ям!

Идвайте на отчет:Гифти,Симпа,Бърди:)

# 400
Моето меню е доста скучно.

За вчера и днес, закуските ми са кафе с малко мляко и едно ябълково постно приготовление ( по рецепта от ФсБ , което е общо 6лока 6 блока), та от него си вземам по две парченца и сигурно ще има за няколко дни.
Обядът ми е около 500 гр. КМ и кефир+ 6 бадемчета.
Снощи вечерях шопска салата с 30 гр. сирене и 60 гр. извара, десерт ягоди и ябълка за общо 2 блока.
А днес ще вечерям салата от айсберг с краставици и маслини+риба (само се чудя как ще я наглася тази риба за 2блока, че може да отидат и дори 3)
Купих си печена соя и ако много пригладнея за снак си хапвам по 20-тина гр.

Елеа, защо солените ти мъфини са червени, нали са с извара? newsm78

# 401
Гифти,имат и брашно Laughing Laughing Laughing

# 402
Като каза брашно..., днес детето ми поиска да закусва с палачинки, обаче аз нали мисля на 'зелена вълна' и започвам да мисля какво да сложа- 1 яйце, 50гр. извара, 40 гр. овесени трици, 2 с.л. КМ, 1 ч.л. зехтин. Вече когато почти всичко бях съобразила и нагласила си помислих, че можех по-лесния начин да ги направя.
Като започна някакъв режим, че ей-така по навик въвличам и детето. Преди като бях на разделно хранене, на моменти се улавях, че  и на нея го прилагам. 

# 403
 Joy
Вкарала си малката в Зоната. Между другото и децата могат да се хранят зоново- по два блока на ядене:)

# 404
  • Има много детски смях.
Минавам само набързо да кажа, че съм си Предизвикана и съм зелена.

Общи условия

Активация на акаунт