ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 188
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Гифти,радвам се! Hug
И за протокола-до преди два месеца се движех между 83-85, а сега се движа между 79-81.
Аз ще закръгля на 80кг-от тези килограми започвам предизвикателството.Тези дни покрай празника на малкия ядох много сладко и съм "грешница", подух се пак цялата.

# 376
Аз си напварих рулото с тиквички по рецепта на Дани , много вкусно нещо се получи. Стигна ми за две основни хранения.
Искам утре да си направя изваренките и изваренчетата-мисля, че те бяха сладичките. Чудя се дали да не им  сложа  от дом.  сладко с тръстикова захар или мед(макар че пък медът не е хубаво да се използва за печива)  newsm78

# 377
Добро утро Simple Smile
Браво момичета. Аз нямам видим (и не водим) ефект хаха но може и да греша в храненето.
Вчера тръгнахме на почивка. Закуска в колата: смути със банан, ябълка, ягоди, джинджифил и спирулина. Тя е много богата на белтъчини 50-60 %. Та я броя балансирана.
Обядът беше боб чорба, кюфте (90гр.) И мъничко салата, в която имаше сирене. Мисля,че го балансирах.
После се изкачваме много, хубава физическа активност имахме.
Вечерта хапнах кашкавал, 3-4 кисели краставички, малко бадеми от тези в обелките. М.з може би около 10 и пих уйски. Вероятно превез съм дала на мазнините и въглехидратите, но на почивка не всичко мога да балансирам. Всъщност идеята беше да има и 100 гр. Месо,но на мен много ми миришеше тая луканка и не можах да я понеса.
Направих на ММ лесните банички с шунка и кашкавал на Катина. Харесаха му, но на мен триците.... Sick

# 378
Чакам да потвърдят Духче,Gifty,Бърди,Simpatikonia и да се включат още!

eleaa, след дълбок и сит размисъл се престрашавам да се присъединя и аз към зеления месец май Simple Smile.
И .... почвам да уча зелената таблица наизуст.
Утре ще ми е най-голямото изпитание, че ще съм на гости при мама.
Устискам ли утре, значи ще ме бъде и през целия май  Joy

Точните килограми ще си замеря във вторник, че нямам домашен кантар. Но със сигурност не съм под 58 кг  Sad .

Като съвсем начинаеща искам жокер - примерна храна за утре  Praynig
Иска ми се да си приготвя и нещо готово за закуски през седмицата.
И изобщо давайте примерни менюта, че определено ще ми е трудно, а не искам да дезертирам.

# 379
Здравейте,  момичета!
Simpatikonia,  радвам се,  че се включваш- ще успеем,  как!  Лично аз си приготвих 2 купички с капачета за закуска- 110 гр. мляко,  5 гр.   чия,  50 гр.  извара 1/2 киви= 2 блока:) Заредих хладилника с кора яйца,  извара,  сирене,  моцарела , прясно мляко взех 8 литра- домашно  :35:5 л.  ще подквася,  а за следобедна закусща- мляко с нес. Също така се заредих с домати,  краставици,  марули,  зелен лук,  гъби,  патладжани,  тиквички,  ягоди,  ябълки,  киви и с мнооого търпение!!!!!  Тази вечер сме на гости и ще си позволя вкякакви брагинки!  Joy
Утре съм готова за нова страничка ( дано:) .

Нека,  който иска,  да сподели от колко кг.  започва и на 14.05 ще отчетем резулгати:)
Както казах,  започвам от 80 кг.,  ханш-117,талия- 90

# 380
Предварително се извинявам, че постът ми ще е доста дълъг.

Върнах се по-напред да преговоря разрешените храни за "Зеления май"
На стр. 16  са условията - казвам, за да не се ровите като мен  Simple Smile

Зелената таблица малко ме поотчая, защото доста ограничава възможностите, но няма как Rolling Eyes.
Сиренето и кашкавалът ще са ми отклоненията - отсега го обявавам, но ще се постарая да ги хапвам само 2 пъти седмично. Киселото мляко ще е домашно. Много старателно и на няколко пъти отделям каймака, затова мисля, че ще го докарам близо до  2%. Имам на склад още моцарела лайт и нискомаслената извара на "Пилос". Видях, че в таблицата моцарелата е към оранжевите неща, но за мен ще е зелена. Хич и не мисля да я зяносвам. С месата съм наясно - пилешко и телешко, отвреме на време и телешка кайма смятам да включа. С рибата съм ок - скумрия и пъстърва обичам много. Филето ще го огранича - и без това не е най-здравословният вариант. Палачинки ще има Simple Smile, ще пробвам варианта с хуск и овесени трици. Най-мъчно ми е, че любимата ми елда е червена - тук вече съм неутешима  Cry.

Имам въпрос - с какво да заместя хляба? Принципно хапвам "Бонус" - броя 1 филийка за 1 БВ.
Дайте идея за някакво печиво, което да си направя на блокове - като крекери. Трудно ще ми бъде без хляб и без елда  Sad .

И последно - ще има ли нова тема за предизвикателството или ще се отчитаме тук?

# 381
Симпа, ако имаш ФсБ., в групата 'Диета Зоната' постоянно публикуват интересни неща, дори прди малко имаше рецепта за хляб от лимец( не знам дали е режимен, тъй като аз не консумиран хляб).  В сайта на Зоната също има разни истории.
Аз също трябва да разледам този сайт, че повече ми харесва от рецептите  там,  отколкото  тези на Катина.
Аз мисля от време на време  да си правя палачинки с овес .ядки( те са режимни), може и някакви режимни крекери да измисля и приготвя.
Сиренето, извара и дом. КМ са режимни . А и това да са моите  основни протеини.

# 382
Току що си харесах едни "зелени" мъфини - не помня точно в коя група бяха публикувани Simple Smile

Ако някой има интерес - това е рецептата:

МЪФИНИ С ИЗВАРА И СПАНАК – 8Б-МПВ
3 яйца, 250 гр.извара, 100 гр.кисело мляко, 2 и 1/2 ч.л. зехтин, 150 гр.овесени трици, сол, 1 бакпулвер, бланширан спанак на вкус - около 150гр. в суров вид.

# 383
Симпатикониа,  изричто се разбрахме,  че консумираме пълномаслени млечни,  в това число всички сиреан и млека,  както и всички мазнини+ цяло яйце:) Може да си направиш хлебчета от сварен нахут- имаше рецепта в блога за Зоната.

# 384
Явно съм пропуснала  някои съществени клаузи на договора Joy

Ще видим как ще тръгнат при мен нещата.
За момента  целта ми е да се доближа максимално до зелената зона.
Естествено ще има и компромиси - неизбежно е. 

# 385
Никой ли не се е събудил още?  Crazy

Отчитам мерки - х.98, т.78.  За кг - приемам, че съм 58. Ще се тегля утре.
Установявам, че съм възвърнала старите си форми от 2015г  Sad .

Закуска (2 блока): 28г овесени ядки (изтеглени сурови), сварени с 56г извара и 30 гр.сирене - смес, по-мазничко е и  по тази причина няма да добавям мазнина. За момента нямам хубава извара, затова допълвам със сирене за вкус Simple Smile.

П.П. Дописвам и аз в същия пост, за по-голяма компактност Simple Smile
Междинна закуска - 1 блок - 1/2 ч.ч.  домашно кисело мляко.
Обяд - 3 блока - 1Б-ПВМ от мъфините със спанак и извара (дала съм я в предишен пост). Другите 2 блока са от пилешко с лук (много вкусна мамина манджа) и допълнително малко филе тип "Елена". Всичко е измерено на око, по обясними причини. Вече имам малко опит, затова мисля, че блоковете се получиха точно.
Междинна закуска - може и да не се брои - кафе с малко мляко.
Вечеря - 3 блока - копривена супа и обезсолена и обезмазнена маринована сельодка. Копривената супа я броя за В и М. Протеинът е от рибата.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 19:48 от simpatikonia

# 386
Будна съм от 6 сутринта:))))
Закуска:110 гр. км + 5 гр. чия+50гр. извара+1/2 киви=2Б
Обяд:2 сварени яйца+220гр. км(яйца по Панагюрски)+зелена салата+250 гр. ягоди+1 л. зехтин=3 Б
Со:мляко с нес+тахан+50 гр. извара+1/2 круша=2Б
В:Гръцка салата+90 гр. пържола+1/2 круша

# 387
Любимият ми месец Май е тук,  а за нас и Зонов зелен.
Стартирам с 49.4кг; Т-64;Х-92.

Закуска кафе с няколко гр. мляко, 100гр. Ябълка,50гр. Извара+1/2 с. л. Ленено семе.
Обядът и вечерята по-късно ще ги допиша.
Обяд -салата от домат и краставици с 30гр сирене и 30гр пуешко месо+десерт от ябълка
Сл. Закуска-100гр. Ябълка +50гр. извара+лен. семе
Вечеря- салата от домати, краставици, 6маслини, оризов оцет със 100гр. извара+десерт от ябълка (горе-долу 2бл.)

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 22:00 от Giftу

# 388
  • София
Тук съм и аз  Peace

З - яйце, парче шунка, 28гр овесени ядки, варени. Сложих малко зехтин и шарена сол на вареното яйде, от там ми е М. Смятам ги 2 блока

О - нося салата - зелена, домати, краставици, пилешко месо и зехтин; отделно 1 ябълка - също 2 блока, мисля да си взема и един таратор за още 1 блок, общо 3.

СЗ - нося цедено мляко с орехи и банан - количество като за 1 блок (100гр / 1бр / 1/3бр )

В - не съм я измислила, но най-вероятно ще е таратор и салата с варено яйце, за 2 блока.

Мисля, че съм зелена общо взето (банана и шунката не са съвсем и мисля в следващите дни да ги заменя с нещо, но още не съм измислила какво) - и 8 блока, максимум 9, ако пия айрян преди лягане.

# 389
Бърди,здравей Hug Hug Hug
Много се радвам,че сме заедно в начинанието:)Мисля,че ще ни се отрази добре и физически и психически.За един месец трябваше да се спре лутането от диета на диета:)Много ми е хубава компанията ти! bouquet
Аз закусвам с кисело мляко = 1Б

Общи условия

Активация на акаунт