ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 193
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Ума, в България, във Фантастико продават гръбнака на рибата. Струва 4 лв колкото и излиза не малко месо от него, а аз го предпочитам, защото не ми е толкова тежко и мазно като котлета, а и ми е по евтино

# 361
  • Има много детски смях.
И аз обожавам рибена супа, приготвена от главата на сьомгата. Често добавям и малко филе де, но основно от глава я правя. Peace
Питането ми беше- със зеленчуци ли  приготвяш рагуто, как го правиш? Допада ми идеята много, затова.  Hug

# 362
Измивам го, изстисквам отгоре лимон и посолявам. Оставям да престои докато побелее около 40 Мин, но понякога и цяло денонощие е стояло. Слагам опашките на решетката на фурната,а самата решетка на най горното ниво. Отдолу слагам плоска тавичка с вода, когато мазнината капе, да капе в нея. Пека на 200-240 градуса за 20 минути, като я обръщам на око веднъж.
Един зоново блок сьомга е 48 гр., Но според мен има голямо значение от коя част на рибата е месото. Правила съм си и сурово филе, обожавам го с бял и черен пипер, копър и сол.
За с.з. изпих чаша айрян но нещо не ми понасят май млеката. Сега ще видя с кефирена 🍄 как ще е.
Вечерта ще хапна малка ципура на грил, кисели краставички, бира и печени сладки картофи. Картофите са 138 гр за 3 блока, днес съм изяла 4-5 блока, та мога да си позволя вечерята. Но все пак ще опитам да ограничат картофите. Нямах салата,не успях днес за вечеря да я направя и нея.
Дани... Много си права за фб групата...

# 363
И аз съм фен на тази супа от сьомга.
Мазничка става, но пък мазнината може да се пообере малко към края на готвенето.
Аз обезкостявам и отделям "месото". После сварявам зеленчуците в прецедения бульон и овкусявам с девисил - най-добрата подправка за рибена супа. Понякога пасирам зеленчуковата част и само добавям рибените късчета.

Все още не съм я правила зоново, но ако някой реши да я изчисли точно, нека сподели Hug

Напоследък четох, че сьомгата в БГ е с най-ниско качество (освен Атлантическата), затова я приготвям по-рядко, но пък може да опитам с някой друг вид риба.

# 364
Гифти,  Ума,  мили момичета,  искрено ви благодаря за пожеланиятя!  Hug bouquetНа всички да са ни живи и здрави!
Дани,  мерси за рецептата!
Ако знаете колко ми натежава сега на стомаха- чак се учудвам,  че ми е толкова некомфортно в момента... А преди се хранех постоянно така  ooooh!
И аз ли да взема да прочета книжката  ThinkingЕлектронни книги не мога да чета,  освен и аз да видя в библиотеката...

# 365
Зависи. Книгата ме натоварва псически, а си бях обещала, че няма да го правя. От друга страна, разбрах че доктора изобщо не държи на всяко ядене протеина да е месо или животински. Може соев, него най го препоръчва и соеви продукти или спирулина, понеже аминокиселините били същите като на животинските продукти. Научих, че не е нужно да ям хляб или други по плътни въглехидрати, както е дадено в сайта на Катина например и че за него е най добре вх да идва от плодовете и зеленчуците. Общо взето същата теория както от 20-25 години се пророкува протеини, зеленчуци, плодове и мазнини.

Оф вечеряхме риба и картофи всичко количество ок. Само ММ после като извади едни печени ядки.... Всичко отиде. Днес ми се иска да съм на постна храна. Някак си вътрешно усещане ми е. Плодове и салати.

# 366
  • Има много детски смях.
Дух, недей, не се натоварвай присихически, особено щом го усещаш и може да спреш да си го причиняваш.  Hug
С годините се научих да слушам тялото си. Но пък и него го научих да се съобразява с мен.  Laughing Искам да кажа, че когато нещо се прави насила, не го усещаш да е "твоето"- няма смисъл от мъчения. Или пък, ако ми се яде нещо, ама много ми се яде, не се лишавам, но и се старая за спра навреме и да овладея змея.
Снощи ММ се прибра, сипа си вино, червено. Дъщеря ми набързо сглоби едно плато сирена с плодове, аз също си сипах червено вино и... това ми беше вечерята. Сирена и вино. Абсолютно зоново, според мен.  Laughing Другите си ядоха и вечеря, аз се бях заситила. Не ми беше гузно, не съм мерила блокове, не съм се затормозявала излишно, чувствах се много добре и днес кантарът отново ми показва "понижение реки Дуная".  Laughing Последните дни се меря сутрин, а съм пред МЦ.
Сутринта закусих две препечени филии със сельодка. Зоново е, но блокове пак не съм броила, може би са около 3.
Пак стигам до прозрението, че основното е да сме в хармония със себе си. И да се грижим за своя храм- тялото ни. Нова е начинът, по който нещата няма как да не се случат. Да, може и да не е бързо, но със сигурност по правилния начин.

И на мен ми прави /недобро/ впечатление толерирането на хляба в сайта на Катина. Май наистина ще се окаже доста "алтернативна" Зона. От друга страна пък самата Зона наред с обезмаслените млечни и добавяне на допълнителна мазнина постфактум ми пречи да я възприема като "моето" хранене на 100%.

Общо взето същата теория както от 20-25 години се пророкува протеини, зеленчуци, плодове и мазнини.

То, реално, всички "диети" и "режими" си стискат ръката точно тук. Е, изключвам крайностите, които всеки сам може да отсее.

# 367
Умма  Hug
Знаеш, преобърнах разбиранията си за храненето на опаки, абсолютно с краката на горе в последните месеци. Дадох си сметка, че се хранех само с въглехидрати и ... Цяло чудо е, че не съм станала пак сто кила. Дори факта, че 80 гр моркови са 1блок... Аз колко моркови, цвекло, зеленчуци и плодове ям или по скоро ядях. Не знам къде бъркам, тази седмица бях основно стриктна... Надявах се на малък минус или поне по плоско коремче, но нищо. Ще експериментирам с новите си знания Simple Smile)
Да, Катина... Нз днес ще й правя баничките с шунка и кашкавал, но пак и сама сметнах блоковете. Исках с нахутено брашно, но на майка й мирише и децата нямало да ги ядат с него, та купих и пшенични трици. Дано не ми действат като овесените.
А всъщност аз изобщо не мисля, че сме в зоната на Сиърс. В Америка обезмаслените продукти са пълни с въглехидрати и захар. Блоковете са за обезмаслени млечни, което съвсем променя баланса.
А аз не мога да се позная... Толкова ми се яде месо, че ме е срам от мен.
За обяд си сипах малка купичка супа от коприва, има само коприва, един морков, един картоф, подправки, гъби и лук. Много е вкусно но изобщо не знам колко блока е. Понеже картофа и моркова са за цялата тенджера Simple Smile. Реших че е един блок, добавих залък два Вита хляб и 100гр. Шунка. Пиша ги два блока от всичко, но готвих с мас

# 368
  • Има много детски смях.
Исках с нахутено брашно, но на майка й мирише и децата нямало да ги ядат с него, та купих и пшенични трици.

Един трик от мен- не казвай с какви продукти готвиш, ако мислиш, че има предрасъдъци.  Laughing
Ако майка ти НАИСТИНА не понася миризмата, ок.  Децата ако не знаят с какво брашно е, ще го ядат, та ще им плющят ушите.  Peace

# 369
Момичета,здравейте! Hug Hug Hug
Тъй като остават два дни за размисъл(днес не го броя),искам да напомня за предизвикателстството!

От 01.05.-започва се "Зеленият месец в Зоната".Който иска да бъде здрав и енергичен,да се буди в 05-06ч, сутрин и да вършее като пчеличкаи като бонус да свали някой друг излишен килограм,нека се включи!Ето какво ядем:
-зелени  храни от таблицата
-пълномаслени млечни продукти
-цяло яйце го броим  за зелено
-220мл. вино седмично
-шунка(за Бърди)
-всички мазнини

С двата крака в педизвикателство са Umma,Siska79,Stella_Cadente-те са в таблицата.Simple Smile))))))))
Чакам да потвърдят Духче,Gifty,Бърди,Simpatikonia и да се включат още!
Моля,без алкохол в дните за размисъл! Joy

# 370
Умма те сами се усетиха. Правих нахутени палачинки за рождения ми ден...
Ами да аз искам да се включа, но с уговорката, че закуската и ако имам с.з. може и да не са по Зоната. Не мога да се пречупя да виждам шунката и изварата като по полезни от ябълката и бадемите.

# 371
Духче, никакви колбаси не са полезни-шунката фигурира по желание на Бърди-целта е предизвикателството да е приятно за всички и да намерим общо...Виж изварата е много полезна...Ябълките и бадемите също са "зелени",така че няма проблем:)Ти се включи и си го прави,както усещаш-нали искаме да победим себе си! Hug

# 372
Ехоооо  Simple Smile Има ли зонуващи?
Аз влизам да се похваля с намаление в мерките  bowuu Днес си пренареждах гардероба и реших да пробвам едни дънки, на които зимата им трябваха цели 3 пръста , за да ги закопчея. Днес успях да сторя това без проблем  Laughing Е, има малко преливащи телеса над тях, но това е задача за следващите месеци  Peace
Така че, си следете и мерките, а не само кантара. Аз освен първоначалните 2 кг не съм свалила нищо, но вече започна да си личи, че отслабвам особено в горната част. Сега чакам да започне и по-долната Rolling Eyes 

# 373
][url=https://postimg.org/image/tvibm8h6j/]free upload imagecertificity.com[/url]
][url=https://postimg.org/image/57civ95h7/]photouploadcertificity.com[/

Как да няма!Ето изваренките и обяда.Не знам защо по два пъти Joy Joy Joy

Дани браво за резултата! Hug Hug Hug

# 374
Има, има, къде на "око", къде с по-голяма точност!
Аз също забелязах, че някои дрехи са ми леко хлабави.  Въпреки че кантарът само варира нагоре-надолу с 500-700гр. А и в мерките имам разлика с 1-2см по-малко от преди, ако понямалеят с още толкова ще съм мега "хепи". И директно ще мина в 'Червената' зона.
До юни има време обаче, защото от май стрикно ще съм "зелена".

Общи условия

Активация на акаунт