ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 201
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
А какаото не е ли по-скоро мазнина? Поне аз така съм мислила, натуралното пълномаслено какао на прах мислех че е мазно или съм е грешка?

# 346
  • Има много детски смях.
Аз също съм фен на ВМ- НВХ хранене, но в доста по- либералният му вариант и без крайности! Naughty
Реално така се получава едно балансирано хранене, което е най- пълноценно по мое скромно мнение. Същото важи и за "мазната" Зона, когато си приемаме млечните в най- пълноценния им и качествен състав. Лично мнение, не ангажирам никого с него и нямам намерение да създавам спорове за дрязги. Peace
Това, в което всъщност вярвам е, че хранейки се с качествена и разнообразна храна, без лишения и без преяждания, е най- доброто, което можем да направим за себе си и най- верният път към най- здравото ни и енергично АЗ.
Разбира се, всички сме до болка индивидуални. Ето, дори Шалийн е съгласна с мен, самата тя казва, че "отвътре сме още по- уникални, отколкото изглеждаме отвън", т.е. няма един- единствен верен подход. Важното е да търсим и да намерим това, което е най- добро за нас, не за съседа, приятелката, приятелката на приятелката...

Не вярвам е "магия" и панацея вече. Не вярвам че и Зоната е. Но се чувствам ок с нея към момента.

Точно това разбрах и аз с годините. 
В момента се чувствам ОК, хранейки се по Зоната. Не мога да гарантирам, че след 2 месеца ще се чувствам все така добре, още по- малко, че ще се храня така до живот.  Peace

Пак ще кажа, че според мен много свалени кг в Зоната издват именно, когато се следят блокове. Сиреч- има калорийна рестрикция.  Wink Важното е, обаче, че това става по умен начин, без да издевателстваме над организма и волята си.

# 347
В Бг основното какао, което се продава е обезмаслено, под 10% М и му е извлечено какаовото масло. Много рядко съм намирала 12%. Затова си е чист В. Ако се консумират цели какаови зърна тогава се брои за М. Ето тук състава му. Шоколадите с голям процент какао се броят  М заради добавеното какаово масло  Peace
Като видях това кремче на Giftу се сетих, че навремето правех го правех с добавка на мед, но правех палачинки със соево брашно, които са по-високо протеинови. И така комбинацията от двете се получаваше чудесна  chef

Umma, +1 за това мнение . И аз съм стигнала до тия изводи и затова се отказах навремето да спазвам стриктно Зоната. Не трябва човек да се чувства лишен като спазва някакъв режим. Това и ме саботира понякога в ВМ НВХ. Затова си правя комбинация от двата  Laughing От тук държа грамажите под контрол, а от там си позволявам вкусотиите  Joy Защото тамошното твърдение, че грамажа няма значение стига да е от позволените храни при мен не върши работа  Embarassed

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 18:10 от dani1712

# 348
Дани, аз купувам 18-20% насипно

# 349
  • Има много детски смях.
Дани, важното е, че си му хавала цаката! Hug
Щото и в Зоната е- "не гледайте калориите, гледайте си блоковете". Ама тооо ясно, че едното е производно на другото.  Laughing

В Бг хубаво, истинско какао съм виждала в руските магазини. Предполагам, сега по разни био- такива вече може да се намери.  Thinking

Днес ме осени идеята, че както съм си пред цикъл, вероятността да ми причернее здраво за нещо пО- така по някое време, е огромна. Затова си направих един Banana bread, но слънчогледовото олио го замених с авокадово, при това- наполовина, меда също сложих 2/3 от количеството, че не обичам прекалено да ми е сладко. Получи се страхотен сладкиш, току що хапнах 2 парчета с чаша кефир. Закуската ми беше също чаша кефир, обядът- от пълнените чушки, но добавих и кисело мляко от мен. Вечерята ще е минимум след 3 часа в най- добрия случай, и ще бъде печено пиле, гъби в масло, пюре от картофи, моркови, броколи. Мисля, че за бясна Ламя преди цикъл се справям просто блестящо.  Mr. Green

# 350
Ехо, днеска зонираме ли се? Първи идее  Party
Закуската нещо я омазах, но между 8 и 12 имаше - 5 бадема, половин банан, яйрян, и опитах от сандвичите на племенниците с кайма, да видя изпекла ли се е. Не беше много храна, просто омазана.
Обяда го броя 3 блока:
126 гр. рагу от сьомга на фурна
салата, червени картофи и нормални картофи на тиган с малко мас. Картофите ги сметнах, че трябва да са 123 гр., не знам дали толкова съм изяла, понеже опитвах докато ги приготвям и по време на самото ядене се въздържах от картофи  Blush Все пак мисля, че горе долу е Ок, може би мазнините този път са ми в повече.
А не би трябвало. За да отслабна, трябва да съм доста стриктна с блоковете и количеството.
За  вечеря пак ще е риба, ципура, сега ще я изчислявам, и от картофите, но мисля пак да се въздържа от картофи...

чета книгата на др. Сиърс, даже от библиотеката си взех и Соевата Зона. Не знаех, че и той поддържа идеята за гените и кръвните групи  Rolling Eyes

# 351
Духче,моля те споделяй нещо интересно от тази книга.
Иначе и аз установих, че поддържа идеята хранене кр. група от книгата му Средиземноморска зона. Аз също вярвам в тази взаимовръзка, затово общо взето се съобразявам с препоръчените за моята кръвна група храни.
Днес съм полузонова.
Закуска - мляко с нес и блокче черен шоколад.
Обяд-кефир с няколко залъка от сандвича на дъщеря ми(ссндвич с кашкавал и луканка от агнешко и конско месо). 
Останалото ми хранене ще го допиша по-късно.

# 352
Аз си кротувам,  защото съм нережимна отвсякъде:)))) Моето съкровище става на 2 години днес и още от сутринта започнахме с почерпките и лакомствата.
Духче,  аз също искам да споделяш от първжизточника! Simple Smile

# 353
Eleaaa
да ти е живо и здраво съкровището  Hug

Да, разбира се, с удоволствие. Но тези дни нямам много възможност, понякога снимам някои интересни абзаци, за да не ги преписвам ще ги слагам в скрит текст Wink
Днес четох за спирулината я препоръчва.

# 354
Eleaaa
да ти е живо и здраво съкровището  Hug

Да, разбира се, с удоволствие. Но тези дни нямам много възможност, понякога снимам някои интересни абзаци, за да не ги преписвам ще ги слагам в скрит текст Wink
Днес четох за спирулината я препоръчва.

Благодаря,  прекрасна!  Hug

# 355
eleaa, да ти е живо и здраво детенцето. Щастливо детство му желая и да стане гордост за мама и тати  Party Time ura Tada
Менюто ми днес:
З - бананово какаов кекс - 3Б
О- кюфтета със салата от зеле и моркови + 1/2 ч бяло вино( за да допълня В  Laughing)
В - кюфтета от печени чушки
А сега отивам да приготвя солени мъфини за закуската утре  chef

# 356
Дани, мила,  благодаря ти!  Hug Hug Hug
Не ми убягнаха тези кюфтенца от чушки- искам рецепта:)))

# 357
Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646439.msg21450439#msg21450439  Hug. Аз ги пека върху хартия за печене във фурната.

# 358
Елеа, да ти е живо, здраво и усмихнато малкото слънчево-теленце!
Моето е козирогче. Та знам какви чудесии са тези земни зодии.

Относно спирулината, аз докато бях само растителна храна, приемах спирулина на таблетки и се чувствах много добре.Може би на прах ще е по-добре...

# 359
  • Има много детски смях.
eleaa, да ти е живо, здраво и палаво детенцето! И много да ви радва!!!

Дух, рагу от сьомга? За първи път чувам. Какво представлява?

Аз днес съм по допирателната на Зоната като правила и мерене, но като тонус  и комфорт  може и в нея да съм.  Laughing Закуска нямаше, въобще не бях гладна, не можех да погледна храна. Обяд- доядох чушките с ориз от онзи ден, кисело мляко. Преди около час ядох мюсли /но нe баш купешко, а правено по поръчка според предпочитания и вкус на клиента, без добавени захари и простотии/ с кефир.
Вечерята ще е пил. бутчета на фурна със салата, може и вино да има, бяло.

Общи условия

Активация на акаунт