ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 158
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Привет и от мен!

От 1.05 до сега съм свалила около 1/2 кг, надявам се да са трайни. Аз обаче си знам, че последните 1-2 кг най-най-трудно падат и трябва сериозна калорийна рестракция.
Продължавам напред къде зоново, къде полузоново, но ще се храня балансирано.

# 481
  • Chicago/Varna
Поредното отслабнало зоНби с  минус 30 килограма  bouquet

# 482
Добро утроооо! Simple Smile
Момичета,  два дни пътувахме и направо ми призля с това време- ту вятър,  ту жега.. Хранех се максималто зоноло,  но имах леки отклонения.  Снощи хапнах сьомга със салата и си сварих овес за днес...
Закуската ми е: череши-100 гр.  цедено мляко+3 бадема

# 483
  • Има много детски смях.
Момичета, как да изчисля бульона от кости- телешки, правен в слоукукър за близо 48 часа? Във водата съм сложила също пипер, бахар, даф. лист, сол, целина, сухи чушки, моркови, лук, магданоз... П или М ще е ? И какво количество за блок? Някой с идеи?
Че мисля като приключа с тренировката да пийна- хапна купа- две топло бульонче с настъргани варени яйца в него и се чудя какъв В /и евентуално- колко/ да добавя. Като вариант обмислям и да нарежа зеленчуците, които са му правили компания последните близо 2 дни. Но ми е чудно как се брои костният бульон и колко за блок...  newsm78

# 484
И аз не мога да се похваля с по-сериозни резултати в кантара, но пък се чувствам прекрасно с този режим. Почти забравих острото чувство за глад  или пък това силно да ти се яде сладко. Дори вече не търся и хляб Simple Smile. Между другото мъфините с нахут, които правих са много вкусни и се явяват удобни както за закуска, така и като допълнение към основното хранене (за да не ми липсва толкова хляба).

Днес закусих 2 блока - извара, фъстъчен тахан (чист продукт, без добавени мазнини), ябълка и киви.
Кафето с малко мляко не го броя.

Обяд - около 2 блока - мъфин с нахут, кисело мляко с броколи. И едно блокче шоколад с цели лешници.

Ранна вечеря - 3 блока - голяма салата, мъфин, филе и кашкавал, маслини.

Днес съм пропуснала междинните хранения, но пък и нямам големи паузи между храненията Simple Smile.

# 485
Здравейте! Вярвайте ми от всички теми за отслабване само тук не съм била Wink И пак съм си дебела Sad
Но прочетох много неща за Зоната и реших, че непременно трябва да опитам. Днес ми е втори ден. Не знам дали се справям с блоковете, но изтеглих няколко таблици и смятам непрекъснато. Никъде нищо не прочетох за оцета - мога ли да слагам на салатата от зеле?

# 486
Umma , ти ме хвърли в размисъл с този бульон. Аз лично не бих го броила, макар че в него със сигурност има и мазнини, и белтъчини и въглехидрати.

meri1966, Зоната е хубав режим. Няма да гладуваш, ще хапваш всичко и няма да усетиш как ще отслабнеш. Най-важното е да пресметнеш колко блока са ти нужни на ден. Иначе ежедневното смятане няма да ти се размине , поне на първо време докато свикнеш с количеството продукти Simple Smile .

В салатите аз слагам лимонов сок и понякога малко сол.
За зелените салати обичам предпочитам да направя дресинг с малко авокадо вместо зехтин.

# 487
Ума и аз не бих го броила. Едва ли има дори и за блок вътре. Чувала съм доста добри отзиви за костния бульон. Има ли значение с какво точно което се прави?

# 488
  • Има много детски смях.
Аз пък все си мисля, че е доста питателен... знам ли?
Полезен- със сигурност.
Както и да е- хапнах купичка с едно сварено яйце, един белтък от такова, варения морков, "месото" на сухата чушка  и две кисели краставички. Все трябва да съм го докарала зоново криво- ляво си мисля. И някъде за 3 блока максимум, по- скоро 2.  Thinking

Духче, най- препоръчителни са телешките кокали и бавното готвене.
Скрит текст:
Има връзка с отделянето на колаген и всякакви там други полезни вещества, витамини, али- бали. Също така, хубаво е предварително да се позапекат кокалите на фурна с малко оцет- пак във връзка с отделянето на всички ми ти полезности. След това се вари. Аз слагам и всевъзможни зеленчуци за аромат и вкус. Някои го правят в тенджера /напълно метална/- слагат я във фурната за колкото време могат. Други- в гювеч. Една нощ е напълно достатъчна. На мен лично една от основните идеи за закупуване на слоукукър беше именно правенето на бульон. Когато е готов, го прецеждам, разливам по буркани и пъхам в камерата. Така винаги имам под ръка вкусен и полезен бульон, с който да приготвя супа, да ползвам към някое ястие, или просто да си го хапна с едно- две варени яйчица като днес.

meri1966, добре дошла!!!

# 489
Ума много ти благодаря! Купих кокалите.
Иначе ако още те вълнува за мазнините от млечните, срещнах обосновка в книгата, мога да потърся пак да препиша тук.
Мери добре дошла!

# 490
  • Има много детски смях.
Чак да ме вълнува не, но да, би ми било интересно да разбера. Така или иначе няма да ям обезмаслено мляко и после да балансирам с ядки.  Laughing
Аз имам предположения. Сигурно нещо много вредно /хормони, или нещо друго, мистично/ вирее в пълномаслените продукти. Затова е добре да минат 147690773 допълнителни химически обработки, да ги наблъскат с подобрители, за да се компенсират вкусовите качества, а ние после да търсим допълнително откъде да си набавим така необходимите ни мазнини.  Tired И домашно приготвеното пълномасленото овче мляко, примерно, с което сме известни по цял свят и което се дава за еталон на здравословен продукт, трябва да се обезмасли, защото иначе край!

# 491
Umma, за също съм фен на бульона направен в слоукукъра  Simple Smile, но никога не съм го варила повече от 14-16 часа  newsm78. Винаги ми се желира след изстиване, което показва, че е извлечен колагена, а и е с доста наситен цвят. Ти правила ли си за по-малко часове и има ли съществена разлика вкусово в този и по-малко варения? Никога не съм го броила за блок, защото и не съм приемала повече от 1 чч, че ми идва доста наситен.

# 492
Духче,би ли споделила теорията, която си намерила за млечните. Мен много ме интересува, че моите протеини нали идват от тях.

# 493
Разбира се, Гифти. Само да ми остане малко време утре и ще седна да ти го препиша. То е от книгата

# 494
  • Има много детски смях.
dani1712, даже сварен и за 3-4 часа в нормална тенджера пак файда, както се казва.  Wink Аз като цяло под 24- 36 часа на slow не съм правила. Не ми пречи, нито има миризма, нито нищо, просто забравям за него и е важно да натисна пак копчето, когато му изтече времето. В случая определено действам на принципа на Мечо Пух с повечето.  Laughing Вкусът наистина е много наситен, цветът- златисто-тъмно кафяв. Красота. Щом не се брои за блок, няма. Още по- добре.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт