ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 159
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Умме, много точно казано. 
Заставам зад всяка една твоя дума.

# 466
Dani,определено,когато се храня зелено и главно блоковете В са от зеленчуци се получават по кило салата...Направо съм като балонче...Съгласна съм с теб за всичко,което казваш,но нали се предизвиках сама и гледам максимално да се поддържам,ама ми е трудно да измислям меню така,а като цяло съм много креативна.Обичам определени плодове в определени дни:)И с месото съм така...Няма нищо-половината мина:)Както каза Симпа идва денят "х"Simple Smile
Сега варя ечемик и овес на зърна купих,да видим какво че измайсторя...

# 467
eleaa, доста се позагледах в овеса на зърна в здравословното магазинче, но нищо не предприех. Надявам се да споделиш какво си измайсторила с него. Мога да ти подскажа един супер лесен начин за приготвяне (особено на малки количества), който засега съм пробвала само с лимец и жито.

Измерваш си продукта (овес или ечемик), измиваш добре и поставяш в средно голям термос. После доливаш догоре с кипяща вода и затваряш плътно за 2-3 часа (мисля, че и 2 ще са ти достатъчни, за да не се разкаши много). После отваряш и имаш готово ястие Simple Smile.

Май ще пробвам и аз. Доколкото си спомням повече се препоръчва овеса на зърно, а не преработените овесени ядки. Ако вземе да ми хареса, мисля директно да премина на овесени зърна newsm78.

# 468
eleaa, доста се позагледах в овеса на зърна в здравословното магазинче, но нищо не предприех. Надявам се да споделиш какво си измайсторила с него. Мога да ти подскажа един супер лесен начин за приготвяне (особено на малки количества), който засега съм пробвала само с лимец и жито.

Измерваш си продукта (овес или ечемик), измиваш добре и поставяш в средно голям термос. После доливаш догоре с кипяща вода и затваряш плътно за 2-3 часа (мисля, че и 2 ще са ти достатъчни, за да не се разкаши много). После отваряш и имаш готово ястие Simple Smile.

Май ще пробвам и аз. Доколкото си спомням повече се препоръчва овеса на зърно, а не преработените овесени ядки. Ако вземе да ми хареса, мисля директно да премина на овесени зърна newsm78.

Ха!Трябваше по-рано да ми кажеш:)Ечемика го сварих с малко хималайска сол и довечера мисля да хапна три блока от него и пилешк филе-без зеленчуци,че още малко  ако се подуя и ще излетя... Joy
Иначе дотук менюто ми е същото като вчера...

# 469
Как е на вкус този ечемик?

Имам чувството, че няма да успея да се наям с него Joy
Къде са 8 грама за един блок (ечемик), къде са 14 грама (овес)...

# 470
Как е на вкус този ечемик?

Имам чувството, че няма да успея да се наям с него Joy
Къде са 8 грама за един блок (ечемик), къде са 14 грама (овес)...
Ами като жито е,  все едно грухана пшеница,  но си утрои к- вото след варене, така че се получава наистина горе- долу,  колкото шепичка. Овеса ще го пробвам като свърши варения ечемик:)))

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ето какво се получи за вечеря-само да уточня,че чинията е десертна:

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 20:12 от eleaa

# 471
  • Chicago/Varna
..... Доколкото си спомням повече се препоръчва овеса на зърно, а не преработените овесени ядки. Ако вземе да ми хареса, мисля директно да премина на овесени зърна newsm78.

Тук има инфо кой вид овес да се консумира и защо- за някои храни в зоната... Simple Smile

# 472
Отне ми доста време да намеря баланса в храненето /за себе си/, да се науча да разпознавам коя храна и в каква комбинация как ще ми подейства, каква сила и енергия ще ми даде в следващите 2- 3- 4 часа. И съм доволна. Това е моята ЗОНА. На комфорта.  Peace
А самата дума "средиземноморска" носи толкова слънце и позитивизъм, че дори в съчетание с думата ДИЕТА звучи повече от чудесно!  Joy Joy Joy
Все едно аз съм го писала Simple Smile
Сега съм на етап изчистване на концепцията за моето хранене в зоната ( имам известни затруднения, защото не ям месо, освен риба, рядко млечни продукти и яйца :/ ).
Средиземноморска Зона звучи интересно Peace ще се запозная по-подробно Simple Smile

# 473
 И аз не ям месо, а това прави нещата по-трудни и еднообразни.

# 474
Трудно е, да :/
Почти невъзможно е да си в Зоната, ако изключваш цели групи храни от менюто си.
За себе си открих, че ми е много по-добре без месо. Организмът ми го показва (ко мога така да се изразя Simple Smile)

# 475
Днес съм се засилила да правя тези мъфини без брашно.
Имах накиснат нахут, с който щях да правя пърленки. Сега го сложих да се вари, а после ще докладвам какво се е получило.
Пърленките с нахут ще правя някой друг път.

# 476
Здравейтееееее!
Аз току-що стабилто прегреших с шоколад .Сега да продължа само с протеини за деня,  за да баланси ам или да " забравя " и пак зоново?
Претеглих се днес сутринга гладна,  жадна- искам да отчета -2 кг.   Party

# 477
Поздравления, eleaa! Заслужила си шоколада! Simple Smile

Моите мъфини са вече готови и 4 блока от тях - изядени  Grinning
Спазих точно рецептата, но отвътре ми станаха леко кашави. Седващия път бих добавила по-малко вода, за да не става толкова течно тестото. Иначе са много вкусни и с много сиренце вътре.
Доволна съм.

# 478
Мерси,  Симпа- много съм щастлива и доволна- отдавта не съм видяла 78 на кантара:))) Хубавото е,  че знам,  че това са реални 2 кг.,  а не вода. Ти утре ли ще докладваш?
Дай рецептата за мъфините да спретна и аз:)

# 479
Дала съм линк към рецептата в по-горния ми пост. Просто кликваш върху "мъфини без брашно".
Ето го и линка - http://www.vzonata.com/mufini-bez-brashno-i-iaica/

Много са вкусни. Аз подправих с риган. Замених мазните блокове с маслинки, само леко подмазах формичките, а отгоре поръсих с поръска за хляб (ленено семе, сусам, маково семе). Мисля, че постигнах баланс Simple Smile.

И аз мисля, че имам положителни промени в тегло и форми.
 Ще се премеря в някой от близките дни и ще докладвам.

Общи условия

Активация на акаунт