За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 486
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, малко извън покупките за бебето ( с които аз съм на 0) да попитам - вие позволявате ли си по малко алкохол? newsm43

# 76
, да ви питам какви помпи за кърма ще вземате? Аз и това поръчах (на медела мини електрик) и се чудя дали не избързах...  newsm78

Супер избор си направила!

# 77
  • София
Момичета, малко извън покупките за бебето ( с които аз съм на 0) да попитам - вие позволявате ли си по малко алкохол? newsm43

Позволявам си по бира от време на време (ама обикновено не мога да изпия повече от половин и ММ я допива), както и понякога вечер по 50 гр. червено вино, разредено с лимонада. На последното не съм голям фен, ама доки ми препоръча да пробвам против безсънието. Не, че помага... Твърд алкохол не съм пила, откакто съм бременна. На събирания съм пила по едно Самърсби, ама и на него не съм му фен...

# 78
Joy Joy Joy да ти кажа много ми се допива бяло или червено вино  и естествено съм пила, но вкуса към алкохола много ми се е променил и не мога да го понасям. Мога само по 1 глъдка и едва я преглъщам. Нямам търпение след кърменето да си пийна винце, дори цигара, ей така за отпускане вечер като всички си легнат.
Иначе имам приятелки, които като бяха бременни всяка вечер си пийваха по чаша вино или бира и са нямали никакви проблеми даже напротив. Със страха си да не навредиш на бебчо, му вредиш много повече, отколкото да си доставиш удоволствие, стига да ти понася вкуса. Та...Наздраве! bouquet

# 79
 Simple Smile Аз вечер си сипвам по 30 грама, в празнични случаи по 50, бяло винце за компания на моя човек Wink Сипвам си го  една ракиена чашка със столче ooooh!, да ми е по-празнично. Сестра ми не спира да ми опява, че съм пияница и лоша майка.

# 80
Ох,аз съм същата работа като merkoni.Преди обичах да си пийвам-винце,ромче,ментичка,мохитоооо.Ееее,от както забременях не мога да понасям алкохол.Единствено на Нова Година пийнах 3-глътки бяло безалкохолно винце 😁 Но пък познавам една мама,която си пийна едно голямо уиски 😊 Не мисля,че чаша вино или биричка би навредила.Аз,ако ми се пиеше щях да си пийна,въпреки че според мъжо било много вредно 😂

# 81
Аз правя няколко глътки червено домашно от чаша на мъжа ми няколко пъти седмично. На нова година съм изпила чаша Фраголино. То това Simple Smile

# 82
аз си пия една чаша бира когато излизаме с приятели веднаж в седмицата, не ми е гузно мисля,че няма нищо лошо Whistling

# 83
Бира в нашето семейство не се пие някъде вече към 1 година. Заради фитоестрогени. След 1,5 месяца като мъжът ми я спрял забременях. Simple Smile
Обаче как ми се яде цаца...  Grinning

# 84
Спрях цигарите, кафето и алкохола след теста. Не ми беше особено трудно, защото и без това до петия месец от всичко ми се гадеше, но и да не ми се гадеше пак нямаше да пуша или да пия кафе или алкохол. Не съм привърженик на теорията, че от "малко" нищо няма да ти стане, защото по тази логика и от една цигара нищо няма стане, от две също и да не се стресираш по-добре си карай както си си карала преди бремеността. Но всеки си преценя за себе си и аз така съм преценила, че 9 месеца не са безкрайно много време, че да не се огранича от някои неща. А след като родя ще си пия и кафе и винце и биричка... Embarassed

# 85
Да, ама не. Simple Smile За кърмачките май пак вадат същите забрани, освен това и доста храни не модешь да ядеш щаради коликите. Най много ми е жал за черешите. Не знам как ще преживея това...Sad Дали белите череши са побезопасни от червените?

# 86
Аз съм пила 2 пъти по около 200 мл виричка - вече не ми е вкусна Sad Но ще си наваксам след като родя Simple Smile

А како им е на черешите - за първи път чувам, че не може  Thinking

# 87
Аз точно това се чудя от няколко дни какви са забраните за кърмачки ? Може  ли да се пие кафе ?

# 88
Ами черешите газифицират яко. Simple Smile
Но ще пробвам, ако малкия ще ги понесе, ще ядеме кюстендилската хрущялка, няма как. Simple Smile
Поне 1 кафе на ден трява да изпия. Цяла бременност пия по 1. При кърмене вече ще се орентирам по дребния.
Според др Михайлов хомеопат, кафето е полезно, силен антиоксидант. Даже се разрешава по време на детоксикации. Освен това чула съм че ни пази от рака на гърда и Алцхаймер.

# 89
  • York
Ето една хубава статия за храненето и кърменето  Peace

https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

Въобще целия блог си е пълен с много полезна информация  Wink

Общи условия

Активация на акаунт