Математически турнири - 44

• 99 407
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Искам да питам майките на деца-финалисти, които са се явявали предишни години в ДАНИС. При два медала ( сребро и злато), и двете явявания в ДАНИС, каква е процедурата за финала? В регламента пише, че училищата подават финалистите. Но ДАНИС бяха отговорили на някого ( по спомен), че тяхната квота се ползва само в краен случай, и детето се явява от квотата на училището си. В нашето училище респективно не фигурираме в списъците с медалисти, защото те нямат идея, че сме се явявали.

Ох, много дълго стана, с две думи - аз трябва ли някого да уведомя, за да имаме шанс за финал, или чакам централния списък, който се изготвя от организатора (mathematicalmail)?
вашето училище може и идея да си няма, че сте се явили, но организаторите на МБТ прекрасно знаят от кое училище е детето, защото сте давали този информация като сте го записвали за състезанието.
Зная, зная. И аз така си го представях, но сега стана реалистично и се зчетох. Пише по-скоро, че училищата трябва да пратят номинации. Ще им пиша на тях направо. Благодаря ти и Весели Празници!

# 376
  • София
Е, вие поне имате други участници от училище. При нас нас няколко деца всички са се явявали в ДАНИС. Къде ще ни броят и как не се знае.

# 377
  • София
Е, вие поне имате други участници от училище. При нас нас няколко деца всички са се явявали в ДАНИС. Къде ще ни броят и как не се знае.
За ученици на вашето училище ще ви броят. Имаше някъде на сайта на МБГ формула как се определят квотите

# 378
За ДАНИС и още три школи не е така.Те самите се разглеждат като училище с квоти.

# 379
Здравейте,
Задачите за националния кръг на ЕК за 2016 публикувани ли са някъде, че не успях да ги намеря?
Благодаря

# 380
  • София
За ДАНИС и още три школи не е така.Те самите се разглеждат като училище с квоти.
ДАНИС имат допълнителна квота, която може да се ползва ако детето не успее да се класира през училищната си квота.

# 381
Не мисля, че е така, но ще разберем скоро.

# 382
Аз се загледах в резултатите на второкласници от МБГ, много златни медали на децата от Мартен.Много съмнително ми се струва..

# 383

Назад в темата някой беше питал и бяха отговорили, че детето се класира от квотата на училището, а тази на ДАНИС се ползва по изключение. Ще потърся.
20 деца от випуск ли се класират или повече?

# 384

Назад в темата някой беше питал и бяха отговорили, че детето се класира от квотата на училището, а тази на ДАНИС се ползва по изключение. Ще потърся.

Много повече... Финала от 2016 г. http://mathematicalmail.com/documents/157/Final_2016_MEDALS.pdf  Включени са деца от много държави, но пак се вижда, че бройката на българчетата е значителна (грубо около 130 от втори клас)...

# 385
  • София

Ти не мислиш, но аз знам, защото съм питала

# 386

Много повече... Финала от 2016 г. http://mathematicalmail.com/documents/157/Final_2016_MEDALS.pdf  Включени са деца от много държави, но пак се вижда, че бройката на българчетата е значителна (грубо около 130 от втори клас)...
Съвсем се изгубих в тези регламенти Simple Smile)) Мерси

# 387
  • Sofia
И аз много се обърках с тези финали. Синът ми не че има някакви шансове, ама се надявам. От неговото училище успях да преброя 16 деца, които са се явявали и на двата кръга - в ДАНИС и 125 СОУ.Възможно е и на друго място да са се явявали, но се съмнявам. От 16 деца, ако правилно изчислявам, няма да отиде нито едно на финала newsm78
Ако се смята само като явявал се в ДАНИС- няма никакъв шанс.

# 388
А предварително обявената бройка на финалистите 20 от възрастова група на МБГ за българските деца ли е или включва и децата от другите страни? Когато ги добавят в класирането така обявената скала и медалисти ще претърпи ли промяна? Досега класираха общо всички деца участници и не разбрах промяна ли има.

П.П. Децата от нашето у-ще нямат дори училищно обявяване на резултатите от ЕК и класиране месец след провеждането му. Класните ръководители нищо не знаят.
Миналата година около седмица след състезанието имаше класиране. Едва ли причината е в у-щето тази година да няма. Училището проведе състезанието към СМБ.
На практика без резултати на каквото и да е ниво все едно не са се явявали на състезание. Тези деца няма как да бъдат включени в общо класиране ако и да има такова. Таксата платена реално за нищо дори не я коментирам в случая.
При това положение резултатите под номер, със закъснение от 20 дни, машинно обработени са много повече от никакви резултати.

# 389
  • София
Моето дете миналата година(1клас) беше финалист. Доколкото си спомням списъка
 с класиралите се за финал го изготвиха организаторите на МБГ. Ние просто потвърдихме, че детето ще участва. От нашето училище имаше и други деца. Те също участваха, бяха сформирали и отбор. На нашия отбор не достигаше един участник и организаторите ни предложиха дете и ни помогнаха да се свържем с родителите му.
Тази година има много участници от нашето училище, основно се явяват или в ДАНИС или в 125-то.
Самото ни училище едва ли знаят за регламента на МБГ, определено математиката им не е приоритет (даже ЗИПматематика нямат в програмата). Нашата класна се интересува и може би с нея ще говоря след ваканцията, за да й кажа, че за да идат децата на финал, са зависими от техните действия.

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 14:27 от tchara

Общи условия

Активация на акаунт