Математически турнири - 44

• 99 400
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
В какви филми се вкарах с тия състезания...
 #Crazy
За МБГ можете ли да ми кажете, след като е дадена квотата за училището, това означава ли, че училището изпраща този конкретен брой участници и те ВСИЧКИ отиват на финал? Или от тази квотата, организаторите избират няколко?
Доколкото разбрах от секция Изток, ако детето се е явило в дадено училище, но не е ученик там, няма право да отиде на финал от квотата на училището. Трябва да се яви като индивидуален участник, каквото и да значи това  Crazy
Училището ще води само деца, които са се класирали, но и са ученици там.

# 526
След целия цирк последния месец /ЕК/ се учудвам, че въобще се коментира националното състезание!?!
 Пълен бойкот му е майката, за да се замислят дали да се подиграват с деца , родители, колеги.....

# 527
Защо? Миналата година 2 клас са били 39 деца. 3-4 общо са били 124 (по 60 деца от клас). 5-6 са били 93 (пак над 45 деца от клас). Горните класове са били по 25 някъде, но там са участвали по-малко деца.
Миналата година се взимаха резултатите на първенците от няколко състезания, не само от областния кръг на ЕК. Затова бройката беше и толкова голяма. По спомен от годините преди това, около 30 деца допускаха само от ЕК.
Редактирам се: 2015 се взимаха резултатите от няколко състезания. Миналата са били само от ЕК.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 12:34 от B.L.A.Z.E

# 528
След целия цирк последния месец /ЕК/ се учудвам, че въобще се коментира националното състезание!?!
 Пълен бойкот му е майката, за да се замислят дали да се подиграват с деца , родители, колеги.....
+1
 Peace

# 529
За 4 клас няма да има контестации, нали така ?
Работите могат ли да се видят някъде?

# 530
Някой знае ли има ли някъде задачите от МБГ-пролет?

П.С Май наистина тазгодишното ВМС ще стане КМС Laughing

# 531
Както ме посъветва Мария писах на сдружението и отговора написан от Краси Карабашева е, че състезанието в нашето училище не е проведено от тяхното сдружение и резултатите на децата не са при тях и не са включени в класирането.
С това смятам черно на бяло става ясно, че децата явили се към СМБ не са включени в общо класиране, а децата в нашето училище не са включени в никакво класиране.
Като ми остане малко време ще пиша на МОН, защото никое дете не е виновно за тези безумия и ако са смятали да делят децата поне да не забраняват да се публикуват резултатите им в училището. В противен случай излиза, че с благословията на МОН с тези деца са се подиграли при това срещу заплащане от родителите им.
Разбираемо няма да участват и в класиране за националното състезание. И въпросът е принципен и не е свързан с това дали реално децата биха отишли в София за да се явят.

# 532
  • София
Защо? Миналата година 2 клас са били 39 деца. 3-4 общо са били 124 (по 60 деца от клас). 5-6 са били 93 (пак над 45 деца от клас). Горните класове са били по 25 някъде, но там са участвали по-малко деца.
Миналата година се взимаха резултатите на първенците от няколко състезания, не само от областния кръг на ЕК. Затова бройката беше и толкова голяма. По спомен от годините преди това, около 30 деца допускаха само от ЕК.
Редактирам се: 2015 се взимаха резултатите от няколко състезания. Миналата са били само от ЕК.

Не, точно миналата година се взимаха резултатите от няколко състезания. И съм сигурна, защото моето дете се класира с резултата си от ЧХ, а кенгуруто му беше напълно омотано.

# 533
Абе и аз така си мислех, но колежката беше категорична.  Laughing

# 534
  • гр.Варна
Тъй като за 4-ти клас ЕК е балообразуващо в повечето градове, а нямаме ориентир дори по град кой колко е изкарал, пуснах една екселска таблица с резултати и който желае може да я попълни, за да добием представа:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zg-atXk85nbMuG7a6XwzJJ0s … /edit?usp=sharing
Вече не може да се влезе в линка по-горе.Има ли причина да е така?

# 535
Тъй като за 4-ти клас ЕК е балообразуващо в повечето градове, а нямаме ориентир дори по град кой колко е изкарал, пуснах една екселска таблица с резултати и който желае може да я попълни, за да добием представа:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zg-atXk85nbMuG7a6XwzJJ0s … /edit?usp=sharing
Вече не може да се влезе в линка по-горе.Има ли причина да е така?
Да, има. Временно заключих таблицата, защото хората започнаха да сортват непрекъснато резултатите. Разбъркаха се кодовете, от което не можем да хванем логиката кой код за кой град е. До час ще пуснем един формуляр, който всеки ще може да попълни за своето дете резултата и да вижда всички останали без да може да коригира таблицата. Извинявам се за причиненото неудобство!

# 536
Тъй като таблицата с резултатите на 4-ти клас от ЕК се редактираше от всеки и станаха леки проблеми, пуснахме формуляр, който може да се попълни от който желае САМО ОТ 4 КЛАС:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemm6obSBh3zBoMBru_AVdF … wform?c=0&w=1

А попълнените резултати, включително и въведените в предишната таблица можете да видите тук:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V8CLm28lgfaFN8nUNZKF2uTG … it#gid=1834695529

Който е въвел данни в старата таблица да не въвежда в новата - всичко е копирано!

# 537

При малките, ОК.
При големите... - да те пратя да обясняваш на сина ми, че трябва да бойкотира защото СГ си вее коня и прави гаф след гаф...
Човекът иска да си решава задачки и да си ходи на състезания.
Но определено, ако се допусне безумния прецедент да не се поканят ученици според резултатите им, а според това къде са се явявали - ще го помоля горещо и дори ще настоявам да бойкотира състезанието.

# 538
Точно големите би трябвало най- добре да разберат. Все пак са се явявали и в по- други времена и могат да направят разликата. Peace
Аз съм тотално разочарована. И бясна.
Не само от ЕК. Меркантилността ми се струва сее зараза и на други места.
Малкия/ 3 кл/ за тази учебна година приключи със състезанията. АК през лятото, ако не мине котка път и това е.

# 539
Тук има резултати на деца с имена, явно които са се явили към СМБ:
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2017/index.html

Общи условия

Активация на акаунт