Права на порасналите ни деца с ТЕЛК! (18г.+)

• 43 605
  • 166
  •   1
Отговори
# 150
Би трябвало да имаш документ, с който да докажеш на банката, че си пълномощник на лицето и искаш да има банкова сметка на негово име. Не виждам причина да нямаш онлайн банкиране и дебитна карта.
Ако на гише не могат да те разберат, търси следващото ниво в банката, в крайна сметка, трябва да могат да ти обяснят какво им е необходимо за откриване на такава сметка.

# 151
Нана, можеш ли да отговориш на зададения въпрос? Очевидно не. Хайде, престани да спамиш. Аз какви документи имам или нямам, няма смисъл да философстваш. Питам неслучайно.

# 152
Просто исках да ти помогна, но щом не искаш добре.

# 153
  • София
Поща. И всички родители на деца с увреждания, които познавам използват пощата поради описаните спънки.
Не знам защо банките си позволяват да определят такива правила.
Много е неудобно, но няма друг начин без допълнителна бюрокрация.

# 154
На моя син пенсията се превежда по банков път. Но той не е под запрещение. Отидох с него в банката, открихме му сметка и тази сметка занесохме в пенсионното. Парите му ги теглим от банкомата с карта. Банката е първа инвестиционна.

# 155
Ясно, значи. Поредното "улеснение" за нас.
pepi_r, с моето няма как да стане в банката. Не може името да си каже, камо ли подпише. Disappointed

# 156
Нашите деца имат ли право на коледна добавка?
Вчера взех пенсията на сина си , но нямаше такава.

# 157
  • ВАРНА
Ако пенсията е над 638лв не се полага. Но се включва и добавката за чужда помощ ако получава.

# 158
  • Сф
Нашите деца имат ли право на коледна добавка?
Вчера взех пенсията на сина си , но нямаше такава.
Моята пенсия е под посочената сума, без чп, защо имам л.а.., но явно взимат и добавката по ЗИХУ в сбора.Също не получих нищо.
И миналата година също. Просто никъде не прочетох и чух в официалните източници и новини да кажат какво точно калкулират. Разбира се, това е " случайност". Просто гръмко обявиха тези пари за най- бедните,а всъщност отново оставиха сума ти хора на ръба на мизерията. Rage

# 159
  • София
Откакто синът ми получава пенсия винаги е било така. Аз съм му личен асистент и той не получава добавката, но пък му я включват към пенсията и тя става твърде "голяма", за да получи допълнителни пари.
Освен да псувам и ругая всички идиоти в администрацията, друго не мога да направя. Благодарна съм, че не ни е проблем това, но за много хора е.

# 160
Ясно.
Аз също съм му личен асистент.
Значи не му дават добавката, но я калкулират към пенсията... Много "умно"...

# 161
  • Сф
Доколкото знам, добавката за ч.п. ни се отнема, за да отиде към заплатата на личния асистент. Поне така казваха от социалните. Обаче има и хора, на които личния асистент не е роднина, а съвсем външно лице! Затова мисля, че взимат предвид в изчисленията помощта по ЗИХУ на 15 то число, която вземаме. Но каквото и да мисля, все тая. Няма за голяма част от най- уязвимите както виждаме.Да са живи и здрави близките ни! И да си тръгват тия вече Stuck Out Tongue Winking Eye

# 162
Не се взема помощта от 15-то число.  В постановлението пише че гледат пенсиите и добавките към тях.   
   Само пенсията и добавката за чужда помощ по чл.103 от КСО, която изплаша НОИ се сумира. Тя е 250 ля. на месец.
   Има хора, които ползват тези 250 лв., Както има хора,  които ги ползват чрез личен асистент.
  Разходите за личен асистент са няколко пъти по 250 лв.

# 163
Има такива, които сумарно - плащането от НОИ плюс плащането от социалните е под 638 лв. и на тях са отпуснати коледни добавки.

# 164
  • Сф
Не се взема помощта от 15-то число.  В постановлението пише че гледат пенсиите и добавките към тях.   
   Само пенсията и добавката за чужда помощ по чл.103 от КСО, която изплаша НОИ се сумира. Тя е 250 ля. на месец.
   Има хора, които ползват тези 250 лв., Както има хора,  които ги ползват чрез личен асистент.
  Разходите за личен асистент са няколко пъти по 250 лв.
Ок. Кои и колко хора  влизат тогава?- въпроса е риторичен. Защото аз съм с най- ниската възможна пенсия, а именно- социална пенсия за инвалидност 553 лв и 100% с чп. Е, поне не съм бедна в такъв случай, минавам линията. Разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт