Парфюмни размисли и страсти - 209

• 124 383
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
 bouquet за темата!

Много харесвам цветни парфюмни композиции, особено ириси и белоцветни и повечето си  нося основно пролет и лято. Тази година пак ще залагам от белоцветните   основно на Chanel beige, Isabey Fleur nocturne, Van cleef -California reverie и Gardenia petale и Guerlain Terracotta  и  Theo Parfums -Lily, а от ирисите освен  разбира се Mon Guerlain и на Hermes Hiris, Van cleef Bois D'Iiris  и Carner Barcelona D 600.
Още съм в търсене на виолетка и люляк. Amouage Lilac love  и  Love in Idleness на Atkinsons са  прекрасни , но 100 мл. незнам дали ми трябват.  Thinking  Нарциси и липа в парфюм досега не успях да харесам.

Kovatcheva много ти благодаря за предложението за Coromandel EDP. Hug Стана ми много интересен още  след описанието на Йоан Владимир,  а сега след твоето съвсем оплетох конците  Heart Eyes  Имам от EDT  версията още едни 10-15  мл, но там белия шоколад е по -скоро като идея ,абстрактен ми е, така че този определено ще го търся.

# 91
От известно време съм в Норвегия и искам да питам някой знае ли в Осло къде има по-така парфюми,не масови? Искам нишови марки да намеря Диптих,Монтал или други.
Аз може би никога няма да стъпя в Осло, но Гугъл помага с адресите
http://your-perfume-guide.com/oslo/
http://www.fashionistainoslo.com/2011/10/exclusive-perfumerie.html
https://www.yelp.com/search?find_desc=parfumerie&find_loc=Oslo

# 92
  • София

А да ви попитам вие какви свежи аромати с водещ (розов или черен) пипер познавате,носите и харесвате?!? Търся нещо, което​ евентуално да замести моя летен фаворит от безброй години насам https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Miracle-184.html. А и да е лесно достъпно за тест по нашите ширини,ако може Peace
Моите любими розови пипери
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html
https://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/Want-Pink-Ginger-40156.html
Последният може да те стресне с розовия топуз отгоре  Mr. Green, но е голяма прелест.
Черен пипер в Мандрагора на Гугал.

# 93
  • Франция
Аз няма да се уморя да препоръчвам En Passant - Frederic Mall на търсещите люляк. По-автентичен люляк в парфюм не съм срещала. Предлагат се разфасовки от 10 мл при това.

lili_78, на мен парфюмният пътеводител ми беше много полезен в Осло  Peace

# 94
Днес пробвах две неща:

- Новото Гучи, което съжалявам, но за мен е пълен гнус.  Sick Отдавна не бях подушвала такава отврат. Някой беше споменал каубой, коне... Ами, НЕ! Нищо общо с тези аромати. Мръсотия, прах, гориво по-скоро...

- И ГАЛОП! Най-накрая успях да се организирам да отида да го пробвам. Да си призная очаквах нещо съвсем различно, изненадах се. Хареса ми определено. Много е различен от Кели Калеш, нали се притеснявах, че може да са сходни. Първо при мен се разкри дюлята, много приятна и свежа, без да е остра. След това дойде кожата, която за мен беше кожата на чисто ново и леко смазано седло. После се присъедини и розата. Асоциацията ми беше със закичения с рози победител на Кентъки дерби...  Heart Eyes Само това с капачката и тропота от подкови няма нищо общо, но шишенцето много прилича на стреме, вярно си е.  

# 95
  • София
Мерси за темата!  bouquet
Обожавам пролетни цветя, но рядко харесвам как са презентирани в парфюм.

# 96
Епона, радвам се! Казах ти, че този парфюм е правен за теб. Hug За съжаление цената е сериозно, но пък има намаления.

И аз пробвах новото Гучи няколко пъти, мирише ми на мръсно, на автомобилен сервиз вярно. Не ми е необичаен обаче. КГД са пионери в извратениите и този не е интересен.
Криптоминта е страхотен, ще претърпи още проби в много топло време със сигурност.
Разносване от проба чака и новата V&R Flowerbomb Bloom, но не ме зарадва на кожа и няма да го купя 100%.
Най- много ме впечатлиха днсе новите Трусардита, към които ми насочи вниманието deetron. Hug Ще ги разносвам като Амбър УД не взех веднага, само защото с мъжа ми имаме стращно много удови аромати и просто няма смисъл. черната роза е интересен, но мен ме издразни някъде в развитието и ще го видя с хубаво носене.

Пробвах и летния J'adore In Joy Dior, който чаках най-много от всички летни. Страшно ми харесва и ще придобия със сигурност, след хубави разносвания разбира се. Нямам търпение сега да се изкъпя, да сваля всички проби от себе си и да се напръскам на чисто с него. Heart Eyes

Да взема да сложа парфюмния пътеводител в първия пост?
Вече не мога аз, моля модератор да го направи!

# 97
  • София
densi, много сол ли се усеща в новия Жадор? Ужасно много искам да го пробвам и аз! Heart Eyes

Епона, днес имам удоволствието да разносвам Галоп на Ермес и много ми харесва! Heart Eyes

# 98
Боже, и аз го чакам новия Жадор с огромно нетърпение! Денси, разказвай! Hug

С нетърпение ще чакам и новата тема за ретро ароматите. Там имам толкова много любимци, ще спретна по ревю на всеки и ще ги разнося подобаващо. Особено Jicky EdP, голямата ми любов Vol de Nuit EdT и  extrait, Dana Tabu, Dana Toujours Moi, Jacomo Silences, Byzance, Safari, Esprit d'Oscar....
Умирам за галбанум, няма такова блажено ухание, а в комбинация с мъхове разни и ветивер.... smile3544

Амарилис, прекрасни пипери има в Signorina EdP Salvatore Ferragamo, Burberry The Beat EdP, Zadig & Voltaire This is Her  Heart Eyes
разкошен черен пипер в EL Sensuous, L'Artisan Poivre Piquant, Paco Rabanne Black XS L'Excess. newsm76

Готова съм да се закълна, че черен пипер с алдехиди има в Esprit d'OScar, въпреки че ги няма в пирамидата.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 99
densi, много сол ли се усеща в новия Жадор? Ужасно много искам да го пробвам и аз! Heart Eyes
Да, солен е. И много нероли, силно. Жасмин също яко. При мен парфюм на тестване на ръка се прояви много силно, влезе ми в носа и уби всички други тествани аромати. Сега се напръсквам за разносване, утре пак ако не ме дразни и ще напиша впечатения. Hug

# 100
Днес пробвах две неща:

- Новото Гучи, което съжалявам, но за мен е пълен гнус.  Sick Отдавна не бях подушвала такава отврат. Някой беше споменал каубой, коне... Ами, НЕ! Нищо общо с тези аромати. Мръсотия, прах, гориво по-скоро...

За кое ново Gucci говориш? Предполагам за Guilty Absolute - ако говориш за него определено не e т.н. crowd pleaser , а по-скоро прилича на нишов парфюм,който по незнайни причини е попаднал в шише на Gucci . Доста се изненадах,че Gucci са изкарали такъв парфюм,защото реално за 10 години след Gucci Pour Homme II само Intense Oud доста ми хареса-всичко друго според мен беше пълен боклук.Като му падне цената ще си го взема задължително-перфектен ми е.

Следващата ще бъде ретро аромати щом желаете! Heart Eyes Hug bouquet

Peace

Криптоминта е страхотен, ще претърпи още проби в много топло време със сигурност.

A*Men Kryptomint  ми е доста странен-очаквах нещо доста различно.В началото ми почва с прого силна ... pepermint ... лютива мента?!? После като избие пачулито ми прилича много на
В базата доста прилича на A*Men Ultra Zest...поне при мен е ПОНЕ 80% същия , като ментата отива доста на заден план,а доста хора дори не я усещат.

Име: Un Crime Exotique-Private Collection
Марка: Parfumerie Gеnеrale
Ценови клас: Висок >€250 *
Място за покупка: размяна
Трайност: Много добра ~9-9.5 часа
Сиаж: Добър ~5-6 часа
Милилитри: 100*
Лична оценка: 10/10
Степен на достъпност в БГ : 0/10

Много позитивен парфюм.Не е някой комплексен аромат,което в случая ми допада много.Канелени сладки с джинджифил и хубав чай.Много Коледен и празничен парфюм.Труден за намиране,защото е от Private Collection на Parfumerie Gеnеrale , които имат една поне за мен ДОСТА дразнеща политика да спират определени парфюми,но не постоянно,а за определено време ,за да предизвикат хайп  Close "Ще спрем парфюм Х .... за .... време" ... и изведнъж съобщават "Пускаме парфюма за 2-3 седмици , и после го спираме пак" ... ако искаш,ако не го търсиш на 2на ,или 3-на цена в ebay.
Оставя ми впечатление как съм влязъл в малка пекарна,където целия въздух е пропит с миризмата на канелени сладки с джиндифил,сядам на една от малкото маси,насипния  Richard Vanille Caramel (много любим ми е) се запарва до мен ,като  съм си взел в една чинийка току-що изкарани канелените сладни с джинджифил и съм вдигнал купичката със сладните близко до носа си да ги помириша Heart Eyes

+

Парфюм за деня нямаше-малко почивка в нас.Парфюм за вечерта

# 101
  • София
Благодаря за цветната тема, Денси!    bouquet  
Моите пролетни цветни любимци са предимно люляци, теменужки и момини сълзи, както и някоя друга липа и ирис. Зюмбюл и божур установих, че не харесвам, затова и вече нито търся, нито пробвам парфюми с тях. От люляците най-любими са ми En Passant Frederic Malle и White Lilac & Rhubarb Jo Malone, теменужените любимци са Verte Violette L`Artisan, Blanc Violette Histoires de Parfums и Misia Chanel, от момините сълзи най-реалистична за мен е Muguet Guerlain, Inflorescence Byredo ми е цитрусова, Muguet Blanc Van Cleef & Arpels, креместа, а Hermessence Muguet Porcelain примесена с пъпеш, и четирите ги харесвам.  Heart Eyes L'Eau d'Hiver Frederic Malle  ми напомня на кокичета, топящ се сняг, и за мен е ранна пролет в бутилка, La Tulipe Byredo ми е в същата категория. Обичам да нося и Le Jardin de Monsieur Li, Hermessence Iris Ukiyoé, и Tilleul D`Orsay. С първия се запознах в един от първите топли пролетни дни преди две години и така ми е останал в съзнанието, че всеки път като го подуша се сещам за края на дългата зима, и свободата да излезеш леко облечен и да почувстваш въздуха и слънцето с кожата си  Heart Eyes Май е време да спра да изброявам, че пролетните ми любимци край нямат Laughing

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 22:54 от I walk alone

# 102

A*Men Kryptomint  ми е доста странен-очаквах нещо доста различно.В началото ми почва с прого силна ... pepermint ... лютива мента?!? После като избие пачулито ми прилича много на
В базата доста прилича на A*Men Ultra Zest...поне при мен е ПОНЕ 80% същия , като ментата отива доста на заден план,а доста хора дори не я усещат.
Преди няколко дни и аз пробвах Криптоминт. На мен точно в самото начало много ми напомня на бонбони After Eight, което ми се стори странно, но все пак беше приятна изненада.  Simple Smile  Но след няколко минути парфюмът премина в следващата си фаза, където вече не усещах нито мента, нито шоколад. Приличаше ми на познат свеж мъжки парфюм, не съм сигурен на кой, но мирисът беше много засилен и доста остър, почти като перилен препарат. След известно време се укроти и вече в крайната си фаза ми напомняше на Авентус, с уговорката, че последния съм ползвал само два-три пъти от мостра преди месеци и правя това сравнение само по спомен. Simple Smile А Ultra Zest не съм пробвал никога, така че наистина е възможно и на него да прилича.
Като цяло ми допада, интересен е. Simple Smile

# 103
Днес пробвах две неща:

За кое ново Gucci говориш? Предполагам за Guilty Absolute - ако говориш за него определено не e т.н. crowd pleaser , а по-скоро прилича на нишов парфюм,който по незнайни причини е попаднал в шише на Gucci . Доста се изненадах,че Gucci са изкарали такъв парфюм,защото реално за 10 години след Gucci Pour Homme II само Intense Oud доста ми хареса-всичко друго според мен беше пълен боклук.Като му падне цената ще си го взема задължително-перфектен ми е.

Да за него. Той не само не е crowd pleaser, той направо си е crowd killer.
Принципно повечето масовки не могат да ме спечелят последно време, но този ми е отблъскващ. Би ми било интересно да го усетя обаче как би се развил върху някого другиго....
Един парфюм не е нужно да е брутален, за да е гениален. Този определено не мога да го разбера, меко казано.

# 104
  • Седмото небе
Благодаря на pepe le pew и Deziderata за предложенията. Записани са за проба и още от утре тръгвам "на лов" за нови пипери Crazy . Някой познавам и ще си припомня, други ще чакам да ме изненадат. Ще се радвам и на още пиперени идейки Wink
 А пък за Криптоминт ще драсна утре. Поносихме го и....очарова ме като цяло,та ще му мисля още малко до утре. Тъкмо може да се възползвам от -20те % в БЗ и Дъглас Party
Галоп много ме радва и ми иде да затанцувам точно като в рекламния му клип, когато се напръскам с него. Действа ми супер надъхващо някак си Crazy
А пък това ново и толкова коментирано Гучиии... Е вЕрно Абсолю-тно,но стряскащо, зловещо и плашещо чак. Мирише ми на вещица мрънкаща покрай черен казан,в който ври вмирисан каубой. Бррррр.... Sick ooooh! Sick

Общи условия

Активация на акаунт