Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 777
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Точно днес ходих за подарък и пробвах Gran Ballo by Xerjoff, чуден! Имаше още 3, но не ги пробвах.

# 346
Това, някой да е ползвал

Аз съм го ползвала.
Е, само толкова ли. Твърде лаконично. Аз за сефте го виждам. На пазара е от 2013. Прочетох и състава, но ме интересува и женско мнение.

# 347
Точно така, по-малко количество, по-голямо разнообразие.
Много е нежен и копринен Dama Bianca. Heart Eyes
Shunkoin Xerjoff има хубава пирамида, кажи повече за него.  Simple Smile
Джеронимо, Shunkoin Xerjoff е леко топло мляко, подсладено и ванилово със силни пудрени, но не и ирисови нотки. Няма аромат на стари червила, нито на пудри и гримове. Нежен, спокоен, но много траен. Няма супер силно излъчване, интимен е и силно гушлив. Влюбих се от първо помирисване, знаех го по пирамида, но се колебаех между него и Ivory Route Xerjoff, който също ще взема, но малко по-нататък.

Дама Бианка е страхотна. Heart Eyes

Алиена, разминали сме се за малко днес явно и сега ме е яд. Heart Eyes Hug bouquet

# 348
Това, някой да е ползвал

Аз съм го ползвала.
Е, само толкова ли. Твърде лаконично. Аз за сефте го виждам. На пазара е от 2013. Прочетох и състава, но ме интересува и женско мнение.
Ами това попита  Mr. Green
Иначе ме няма много по вдъхновяваши описания на парфюми, но го пръснах малко за да си го припомня и ще ти кажа, че е доста силен и тежък, в смисъл плътен. Определени ноти не мога да различа, но го усещам като опушена кожа, усещам като че ли и лек тютюн. Специално погледнах нотите и там не фигурира. Не е никак сладък, но пък е мек, предполагам от ванилиятя, която не се усеща като такава иначе. Много добре е примесена с цветята. Аз го пръскам от октомври до февруари. Има завидна трайност, само до го помиришеш и се закача на носа и без да си се пръскал го усещаш. На мен много ми харесва, седи луксозно и опияняващо, но повтарям, доста е тежък и силен. Това е единствения oud дето имам и не знам с кой бих могла да го сравня.

# 349
Мерси, такова търся май, тежко, плътно и трайно, не за сезона, де. Дали го има по моловете newsm78, че не съм го мяркал.

# 350
Мерси, такова търся май, тежко, плътно и трайно, не за сезона, де. Дали го има по моловете newsm78, че не съм го мяркал.
Виж в  sephora, може там да го има  bowuu

# 351
  • София
Pixie, благодаря.  Hug Подозирах, че сигурно някоя Ермеска роза харесваш.  Wink Rose Oud не съм имала възможност да тествам засега.  Ако наистина прилича на Caligraphy Rose, както твърдят във Фрагрантика, не би бил моята чаша чай - прекалено плътен, сладък и пищен за моя вкус е последният. Като спомена Atelier Cologne, какво мислиш за тяхната роза? Много е странна и интересна, но не знам дали бих инвестирала в бутилка. Пробвала съм някои техни неща, но за съжаление при мен са с лоша трайност и стоят много близо до кожата. Въпреки това, развих интерес/симпатия към бранда и от няколко месеца правя-струвам, все техните неща заглеждам и сега чакам две мостри - ако съдя по Фрагрантика, на 2 скучни парфюма, но да видим дали и аз ще съм на това мнение (Bois Blonds & Oolang Infini).  Mr. Green

# 352
Денси  Hug другия път, ще ги пробвам всичките, щом са хубави. Засега нищо нямам за купуване, освен един Шанс о вив за лятото, но ако не ми е траен ще пропусна.

# 353
  • Габрово
От няколко години се парфюмирам години с Том Форд Черната орхидея...от новите аромати,кой според вас може да му бъде достоен съперник???

# 354
Klodilia, не съм пробвала Caligraphy Rose, но не бих вярвала на всички сравнения правени на Фрегрантика. Rose Oud не е лек аромат със сигурност, но розата в него е много добро качество, и е единственият уд, който мога да нося (сигурно защото е недоловим в тая комбинация). Сладък е, но не прекалено, и всичко е балансирано много добре. Според мен трябва да се пробва от истинските любители на рози. Аз самата не харесвам тежки, розови моно-аромати. Rose Oud е кадифено мек, и определено за мен е зимен аромат.

Bois Blonds e приятен, свеж аромат. Отговаря добре на името си. Началото му особено ми хареса, но самата база не беше нещо изключително и, въпреки че го пробвах няколко пъти като излезе, не го купих заради малко скучната база.

Намерих по-подробно описание за розата на Atelier, което съм писала преди време:

"Едва ли е останал парфюмист/парфюмиста, който все още търси версия на роза-уд комбинация (пазарът е наводнен с тях), но моят розов оптимизъм е неуморим. Rose Anonyme не покрива нова територия, но пък изпълнението е добро. В духа на свежия Montale Aoud Roses Petals е и постига добър баланс между розата и самия уд--нещо, което не винаги се удава на удови парфюми. Розата е свежа и почти росна. Много обичам суров корен на джинджифил и тука е по-скоро нюанс, придаващ леко подправков характер, отколкото истинско, добре откроено присъствие, както в Чай за Двама на Л'Артизан или в джинджърбред сладкиш. Оказа се невероятно траен също. Хареса ми повече от Бала на Розите на Кейко, който пробвах също наскоро, и който беше малко едноизмерен върху мене.  Успява да остане свеж, макар че носи и интересна, мека дълбочина. Ако някой е любопитен за уд, но не иска удрящите по носа по-тежки версии на Монтал, този си струва да се пробва."

Това съм го писала отдавна Simple Smile  Моят розов етнусиазъм се оказа уморим Simple Smile

# 355
  • Варна/Лондон
Скрит текст:
Точно така, по-малко количество, по-голямо разнообразие.
Много е нежен и копринен Dama Bianca. Heart Eyes
Shunkoin Xerjoff има хубава пирамида, кажи повече за него.  Simple Smile
Джеронимо, Shunkoin Xerjoff е леко топло мляко, подсладено и ванилово със силни пудрени, но не и ирисови нотки. Няма аромат на стари червила, нито на пудри и гримове. Нежен, спокоен, но много траен. Няма супер силно излъчване, интимен е и силно гушлив. Влюбих се от първо помирисване, знаех го по пирамида, но се колебаех между него и Ivory Route Xerjoff, който също ще взема, но малко по-нататък.

Дама Бианка е страхотна. Heart Eyes

Алиена, разминали сме се за малко днес явно и сега ме е яд. Heart Eyes Hug bouquet

Благодаря, звучи много приятно и обедняващо. Laughing
Като сме на рози, споделете за Une Rose Frederic Malle, има обещаваща удоволствия пирамида. Heart Eyes

# 356
Най - добрата комбинация роза/уд която съм пробвал е Бонд Ню Йорк Уд

# 357

Като сме на рози, споделете за Une Rose Frederic Malle, има обещаваща удоволствия пирамида. Heart Eyes

Нетипична, нео-шипрова, тръпчива роза, която трябва да оцени по красивия драйдаун. С други думи, не я съдете по началото. Началото е бодливо, розата се проявява с тръните си, и остава сравнително свежа (не като Rose Ikebana, обаче, която е много модерна интерпретация) през цялото си развитие. Самата роза е балансирана от geranium, което не е българският здравец, както понякога е превеждан, а по-скоро мушкато, и от ветивер. Купуване без сериозна проба не препоръчвам.

Бонд Ню Йорк Уд е красив за хора които търсят уд, но за моя нос няма достатъчно роза в него. Розата е само второстепенен елемент  Peace

# 358
За мен Rose Oud By Kilian е страхотен парфюм. За мен не прилича на Caligraphy Rose, който също силно харесвам.

# 359
  • София
Благодаря, дами.  bouquet С удовете съм на Вие, определено трябва да са много меки и леки, за да ми понесат.
Pixie, мерси за автоцитата, много хубаво описание на Rose Anonyme, може да взема още една проба по-нататък за затвърждаване на впечатления.
Някой знае ли дали парфюми на Acca Kappa се намират някъде в парфюмериите за тест?

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 22:39 от Klodilia

Общи условия

Активация на акаунт