Нашите кухни - 68

• 102 496
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, някой от пишещите тук дали има впечатление от кухните, които предлагат в COMO? Ако има и хора, които са си правили кухня от Икеа с вратички Voxtorp, ще съм благодарен да чуя техните мнения ... ?

# 181
St_St75, 2005 година имах иноксов котлон електрически в комбинация с двойка газ, така че те разбирам. Трудно се поддържаха. Свекър ми от мерак да ми помогне с чистенето ги беше надрал с нож. Почиставх ги с препарат за иноксови котлони немски някакъв (предполагам и с Меглио ще стане). После излязоха стъклокерамичните и смених с такива, но само на ток.
Повърхността е в пъти по-лесна за почистване, няма значение на какво готвиш според мен. На теб ти е важно пръските да падат от повърхността на котлоните. Лично аз ползвам този препарат
Скрит текст:
и това
Скрит текст:
стават като нови.
Благодаря! И вратата на фурната ни е с инокс на голяма площ и за това ще гледаме и нея да сменим,пак заради петната...

# 182
  • Раковски
Здравейте, някой от пишещите тук дали има впечатление от кухните, които предлагат в COMO? Ако има и хора, които са си правили кухня от Икеа с вратички Voxtorp, ще съм благодарен да чуя техните мнения ... ?

Тези врати са пдч с фолио, нещо като модекс, но по-евтино изпълнение макар да са по-скъпи в икеа.

# 183
  • Раковски
И да вметна - недоразумения стават САМО ако дизайнерски проект се изпълнява от НЕпрофесионален мебелист!

Във всички останали случаи - един дизайнерски проект може да се изпълни 1:1 когато има съвместна логична мисъл при изготвянето на конструкторската документация! Личен опит!  Peace

Именно, че трябва да има съвместна логична мисъл. И пак от личен опит на мъжа ми - дизайнерка обещала едни фешън изпълнения на клиента и после като му кажат цена за изпълнение вика "Ама аз си мислех, че ще ми излезе на половина".

Има кадърни и некадърни във всички професии.

# 184
  • София

Courage,КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАНОТО ЗА ОБЛИЧАНЕ НА КОМИН!? Embarassed МОЖЕ ЛИ ЛИНК?

Паното представлява плоскост ( приличаща на вратичка ) , с която в моя случай обличам комина. Визуално би трябвало да изглежда като част от горния ред шкафове.

Снимки:
Виж тук (кухни напр номер 11,16,24,39,63..много са + 76 ,124 които са от ПДЧ)
http://www.mebelicveti.com/massive-wood-kitchens

За сравнение  кухни номер 129, 79  са без пано.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 07:22 от Courage

# 185
Не мога да реша за цвят на шкафчетата. Искам да е светло - тип шампанско цвят. Харесвам бял - но ще ми е трудно да поддържам, а и изглежда стерилно. МДФ сме решили да е. Къде мога да разгледам,  освен снимки в нета. Майсторът работи сам, наш познат е. Май всичко трябва да сме измислили преди да идем.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 09:31 от A Flower I am

# 186
  • София
Не мога да реша за цвят на шкафчетата. Искам да е светло - тип шампанско цвят. Харесвам бял - но ще ми е трудно да поддържам, а и изглежда стерилно. МДФ сме решили да е и всичко опира до цвета. Сега като се видим с майстора, не знам как ще му обясна. ..

Аз имах същия проблем. Като отидохме да поръчваме кухнята обаче се влюбих в тази плоскост за горните шкафове. http://www.stilexbg.com/laminirani+ploskosti/kronospan/itemId/7067
На живо изглежда доста по-нежно и хубаво. Все още не ползвам кухнята, но въпреки това няма никакви петна от пръсти от монтажа. Все още даже не съм я чистила, защото още не сме тръгнали да се местим.

# 187
Харесва ми Simple Smile
Дали има готова кухня да видя как ще изглежда? Ако е удобно, може ли снимка на лично? Нищо, че не е чистено.

Колко е долу горе разликата в цената между това ПДЧ и МДФ  Embarassed извинявам се за глупавия въпрос, нищо не разбирам.

# 188
Не мога да реша за цвят на шкафчетата. Искам да е светло - тип шампанско цвят. Харесвам бял - но ще ми е трудно да поддържам, а и изглежда стерилно. МДФ сме решили да е. Къде мога да разгледам,  освен снимки в нета. Майсторът работи сам, наш познат е. Май всичко трябва да сме измислили преди да идем.

Нито изглежда стерилно, нито се поддържа трудно бялото. По-смело действайте и не робувайте на клишета. Simple Smile Всъщност шампанското е точно такова и според мен трудно се съчетава с нещо различно от бозаво-кафявата гама. Някъде по-напред в темата се коментираше къде могат да се разгледат мостри на материалите за кухня, ако не се лъжа. newsm78

Похвал, похвал - открих как да се сдобия с перфектните бар столчета за кухнята. Ще падне малко труд и творчество, но пък ще е забавно. Simple Smile

Я кажете според вас плоския въздуховод над шкафчетата (с такъв сме, мога да си позволя да се вижда, защото е много къс и не се набива на очи) е по-добре да си остане бял на бялата кухня или да го боядисам в цвета на стената?

# 189
Просто станах свидетел как едно ПДЧ пожълтя от нечистене Laughing
Ще идем да разгледаме за материали.

# 190
  • София
И мен ме интересува къде могат да се видят плоскости, за да се ориентирам в цветовете..
На едно място ми казаха, че покритието на плотовете им е меламиново, на други им беше с гетинаксово. Каква е разликата? Кое е по-добре за плот? Мисля, че пдч плоскостите за мебели са с меламиново..

# 191
Ами ето - пожълтяло е не защото е бяло, а от нечистене. И черно да е, и шампанско да е - ако не се чисти, пак ще стане същото. Личното ми мнение е, че щом някой е допуснал да занемари нещата до чак такова състояние, си го заслужава!  Wink

Прегледайте по-напред в тази тема или предната, наистина имам чувството, че съвсем наскоро имаше насоки къде могат да се видят на живо плоскостите.

# 192
  • Резерват "Северозапад"
Дали си заслужава да отида на Техно мебел другата седмица newsm78? Предполагам изложението е за специалисти и производители на мебели, не за крайните клиенти, но пък може да се видят на едно място плоскости, ламинати и т.н....Лекс груп ще имат щанд например, има ли практика да се продават с отстъпка на краен клиент продукти Laughing?

# 193
  • София
Ще се провежда заедно със "Светът на мебелите" ,предполагам, че ще има какво да се види - и плоскости и готови мебели.

# 194
И аз се чудя за борсата, Блум дали ще участват, ще може ли да се купи нещо директно с някаква отстъпка:)

Общи условия

Активация на акаунт