Нашите кухни - 68

• 102 503
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Честит ви априлски сняг! Grinning Как се правят ремонти в това смотано време, ужас! Grinning

Съжалявам, но за мен тези мелачки са нещо адски нехигиенично. Може би са практични донякъде, но няма никаква гаранция, че вътре няма да попадне нещо друго, освен хранителни отпадъци, особено с тая нон-стоп течаща вода. И няма как, при положение, че работи с органични продукти, да не се появяват миризми, бубулечки и прочие, особено ако не се ползва дълго време.

А кухните Лаго наистина са много хубави! С такива живи цветове и форми човек много може да развихри въображението си при обзавеждането на дома.

# 166
  • Варна
Е, всеки има глава на раменете си да прецени какво му е необходимо и какво не. Аз виждам само ползи от въпросния уред, жената попита и и отговорихме.

На мен тези висящи кухни не ми харесват. За санитарни помещения и бани са чудесни шкафове от този тип.

# 167
Здравейте! Питах преди няколко страници за стъклокерамична плоча с газови котлони,но явно никой не ползва в кухнята си такава.Вероятно ще вземем за новата ни кухня,но сега ме тормози въпросът на какво ПДЧ да се спрем.Ходихме в "Роси" да разгледаме,доста нови неща има изложени-поне за мен са нови.Хаправиха ми впечатление мостри на матирано ПДЧ.Някой има ли впечатления от тях? Ще ми се да е нещо ,което лесно да се почиства,че много ни е варовита водата.Всички пръски,пръстите на цялото домочадие....За гланцираните съм чела тук,че са няколко вида.Кое е за предпочитане?На кой производител? За съжаление в "Роси" нямаше свободни служители,че да ни разясняват и обясняват.А и ние сме в период на събиране на идеи ,проучване и не сме притеснени от време.Ще съм благодарна ,ако някой коментира тези въпроси! Лек ден !

# 168
  • Резерват "Северозапад"
Здравей!
Аз също съм любителка на газта за готвене, но досега и моите котлони бяха иноксови. За новата кухня /която е още в проект ooooh!/ съм избрала комбиниран плот на Електролукс - 2 газови и 2 електрически. погледни ги, има ги в повечето магазини за техника.
П.П. Моята проектантка нещо започва да ме съмнява - за повечето неща съм по-запозната от нея ooooh!...ще изчакам преправения проект и пак ще го кача за обсъждане. Огромна помощ получих от тук за намиране на недостатъци на чертежа. да питам - мога ли  готовият чертеж да го дам и на друга фирма да ми го остойности или е некоректно  newsm78?

# 169
  • Някъде на път....
.........Огромна помощ получих от тук за намиране на недостатъци на чертежа. да питам - мога ли  готовият чертеж да го дам и на друга фирма да ми го остойности или е некоректно  newsm78?

Чак пък да е некоректно.... newsm78

Ти имаш право да си избираш кой да произведе и монтира мебелите за дома ти. Все пак нали ти ще ги ползваш поне 5-10-15 години.  Wink

Но ако се доверяваш на дизайнерката си, по-добре я слушай!  Peace
Дизайнерите си имат определен стил на проектиране, който понякога е съобразен с определен производител.

Ние постоянно получаваме на мейла готови проекти за смятане на цени.  Mr. Green
Понякога хем знам, че само си сверяват цените и едва ли ще поръчат, хем пък няма как да не отговориш на запитване на клиент...

# 170
  • Под Сините камъни
Здравейте! Питах преди няколко страници за стъклокерамична плоча с газови котлони,но явно никой не ползва в кухнята си такава.Вероятно ще вземем за новата ни кухня,но сега ме тормози въпросът на какво ПДЧ да се спрем.Ходихме в "Роси" да разгледаме,доста нови неща има изложени-поне за мен са нови.Хаправиха ми впечатление мостри на матирано ПДЧ.Някой има ли впечатления от тях? Ще ми се да е нещо ,което лесно да се почиства,че много ни е варовита водата.Всички пръски,пръстите на цялото домочадие....За гланцираните съм чела тук,че са няколко вида.Кое е за предпочитане?На кой производител? За съжаление в "Роси" нямаше свободни служители,че да ни разясняват и обясняват.А и ние сме в период на събиране на идеи ,проучване и не сме притеснени от време.Ще съм благодарна ,ако някой коментира тези въпроси! Лек ден !
Аз съм с тоя плот https://gasmagazin.com/components/com_jshopping/files/img_produc … enje_kc621usc.jpg
Доволна съм.Единственото неудобство, е че на големият котлон който е на ток,газовата решетка пречи за по големи тенджери.Трябва да я махаш.

# 171
  • Раковски

Ако сте видели марката а материалите по-лесно може да се каже какво е това матирано ПДЧ, че може да е и мдф. Газови котлони се използват по-рядко, в нас едва не гръмна и вече няма да има нищо на газ, но ако избираш да си на газ гледай големия котлон да е отпред ако пък не е отзад една ламарина трябва да се сложи, че гърба може да изгори.

# 172
  • Раковски
Здравей!
Аз също съм любителка на газта за готвене, но досега и моите котлони бяха иноксови. За новата кухня /която е още в проект ooooh!/ съм избрала комбиниран плот на Електролукс - 2 газови и 2 електрически. погледни ги, има ги в повечето магазини за техника.
П.П. Моята проектантка нещо започва да ме съмнява - за повечето неща съм по-запозната от нея ooooh!...ще изчакам преправения проект и пак ще го кача за обсъждане. Огромна помощ получих от тук за намиране на недостатъци на чертежа. да питам - мога ли  готовият чертеж да го дам и на друга фирма да ми го остойности или е некоректно  newsm78?

Ще може да си вземеш проекта, но ще трябва да го платиш, май така се процедира пък после може да питаш всеки който искаш.

# 173
  • област Варна
За гланцираните съм чела тук,че са няколко вида.Кое е за предпочитане?На кой производител?
За гланцираните само мога да ти кажа, че можеш да си поръчаш и ръчно боядисани. Тогава можеш да избереш какъвто цвят си искаш, то и при матираните може де, стига да си намериш добър бояджия.

Цитат на: t_ilieva
Но ако се доверяваш на дизайнерката си, по-добре я слушай!

Има дизайнерки, които въобще си нямат понятие от сглобки на мебели и после става голямо недоразумение, когато проекта се даде на конструктура да направи същинския разкрой и якостни изчисления. Особено ако има такива неща тип окачени кухни без крака отдолу.

Сузане, ако успееш да вземеш само снимка и в проекта няма кой знае какви специфични механизми, предполагам, че всеки може да ти го остойности горе долу.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 12:42 от espinoza

# 174
  • Варна
Аз съм с тоя плот https://gasmagazin.com/components/com_jshopping/files/img_produc … enje_kc621usc.jpg
Доволна съм.Единственото неудобство, е че на големият котлон който е на ток,газовата решетка пречи за по големи тенджери.Трябва да я махаш.
Аз също съм с такъв и съм много доволна. Вярно е това, за решетката, но пък аз ползвам само газ и не ми пречи. Решетката на този е много стабилна и не се притеснявам изобщо от приплъзване. Освен това големият котлон е отпред и е удобно. Да кажа, че ги почиствам само с мокра "магическа гъба", понякога и с нож за стъклокерамика, и забърсвам с мека кърпа после.
Успех в избора!

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:20 от galenaa

# 175
Ние сме с газ централно  от 15 г. Ползвам само газови котлони.Двойка ми е сегашната плоча и пак такава ще вземем.Не са ми нужни повече.Просто инокса все стои на някакви петна,какви ли не препарати съм купувала.Мисля си,че стъклото по-лесно ще се почиства,но дали съм права?! На марка не сме се спряли още ,а и за фурната и аспиратор трябва да се мисли,че да си подхождат визуално все пак.Благодаря за споделянето! Шадоу,не запомних точно на коя фирма са плоскостите.Пак ще се ходи до там,че случихме една навалица ...За единият вид май наистина е МДФ,защото мострите ми се сториха много плътни и еднородни във вътрешността си. AGR ли пишеше на таблото?! Нещо от сорта....За боядисване не ми се ще и да си помислям.Ще ми се всичко да се случва на едно място,максимално лесно за нас и изпълнителят.С колкото по-малко хора се съобразяваме,по-добре и за нас.Души няма да вадим,но да не се разпиляваме във времето,когато настъпи момента.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:38 от St_St75

# 176
  • Раковски
Най-вероятно става дума за AGT, мдф с пвц фолио, боята е значително по-скъпа от спрямо този материал. Инак стъклото е по-добрия вариант от инокса за котлони.

# 177
St_St75, 2005 година имах иноксов котлон електрически в комбинация с двойка газ, така че те разбирам. Трудно се поддържаха. Свекър ми от мерак да ми помогне с чистенето ги беше надрал с нож. Почиставх ги с препарат за иноксови котлони немски някакъв (предполагам и с Меглио ще стане). После излязоха стъклокерамичните и смених с такива, но само на ток.
Повърхността е в пъти по-лесна за почистване, няма значение на какво готвиш според мен. На теб ти е важно пръските да падат от повърхността на котлоните. Лично аз ползвам този препарат
Скрит текст:
и това
Скрит текст:
стават като нови.

# 178
  • Някъде на път....
...............

Цитат на: t_ilieva
Но ако се доверяваш на дизайнерката си, по-добре я слушай!

Има дизайнерки, които въобще си нямат понятие от сглобки на мебели и после става голямо недоразумение, когато проекта се даде на конструктура да направи същинския разкрой и якостни изчисления. Особено ако има такива неща тип окачени кухни без крака отдолу.

Сузане, ако успееш да вземеш само снимка и в проекта няма кой знае какви специфични механизми, предполагам, че всеки може да ти го остойности горе долу.

Затова съм написала "Ако се доверяваш...."

И да вметна - недоразумения стават САМО ако дизайнерски проект се изпълнява от НЕпрофесионален мебелист!

Във всички останали случаи - един дизайнерски проект може да се изпълни 1:1 когато има съвместна логична мисъл при изготвянето на конструкторската документация! Личен опит!  Peace

# 179
  • област Варна
И да вметна - недоразумения стават САМО ако дизайнерски проект се изпълнява от НЕпрофесионален мебелист!

Във всички останали случаи - един дизайнерски проект може да се изпълни 1:1 когато има съвместна логична мисъл при изготвянето на конструкторската документация! Личен опит!  Peace

Именно, че трябва да има съвместна логична мисъл. И пак от личен опит на мъжа ми - дизайнерка обещала едни фешън изпълнения на клиента и после като му кажат цена за изпълнение вика "Ама аз си мислех, че ще ми излезе на половина".

Общи условия

Активация на акаунт