Нашите кухни - 68

• 102 406
  • 747
  •   2
Отговори
# 285
Благодаря на всички включили се.И аз съм за фурна в колона и то не от дизайнерска гледна точка,а повече от функционална.И аз съм по висока и ми е неудобно да се навеждам в печки и хладилници,дори и плота на сегашната ми е нисък и като се застоя ми е дискомфортно.Мисля да заложа на мощен абсорбатор и да сложа котлоните с абсорбатора до колоната.Прието ли е така?

# 286
Също съм висока и се родих с фурна нависоко в колона, единствения минус е че масата и е срещу колоната и като се седи на стола се усеща да ти духа във врата от фурната особено след спирането и като охлажда, друг минус нямам

# 287
  • София
Да се обадя и аз за фурната в колона, понеже се коментира кой висок, кой нисък. Не е задължително фурната да започва от плота - нагоре, та да е неудобно за по-ниските - тавите, да се вдигат едва ли не над нивото на раменете  Crazy Може да бъде на някакво "междинно ниво" - хем да е повдигната от пода, хем да не е много високо, тъкмо и пространството над нея става чудно място за микровълнова (по мое скромно мнение)  Embarassed
Слагам произволна снимка от нета, какво имам в предвид
Скрит текст:

Сегашната ми фурна е под плота, а аз съм с очила. Всеки път когато я отворя и излезе онзи прословут облак, очилата ми се изпотяват и аз се отдръпвам  Crazy Един от основните ми аргументи за фурна в колона е да не се навеждам над отвора, когато искам да надникна вътре  Crazy

# 288
Имам два спешни въпроса.
МНОГО моля да кажете.
Утре се срещаме с майстора, ще ходим за материали да гледаме и да мерим. Кажете кои механизми  си струва да изберем. Оф, глупав въпрос, нищо не разбирам... т.е. вие,  които разбирате, кое не бихте пропуснали да сложите? Crazy
Предварително Благодаря много!
Другият въпрос е, че на едната стена плотът ще е 90см, а на другата страна има прозорец, който е на височина 83см. А там ще има плот също. Притеснявам се дали няма да е грозно на две нива да е плота?
Не намирам снимки в нета как изглежда.
Ще съм благодарна!

# 289
Имам два спешни въпроса.
МНОГО моля да кажете.
Утре се срещаме с майстора, ще ходим за материали да гледаме и да мерим. Кажете кои механизми  си струва да изберем. Оф, глупав въпрос, нищо не разбирам... т.е. вие,  които разбирате, кое не бихте пропуснали да сложите? Crazy
Предварително Благодаря много!
Другият въпрос е, че на едната стена плотът ще е 90см, а на другата страна има прозорец, който е на височина 83см. А там ще има плот също. Притеснявам се дали няма да е грозно на две нива да е плота?
Не намирам снимки в нета как изглежда.
Ще съм благодарна!
Ето, защо да е грозно
http://ttsanov.snimka.bg/other/kuhnq.832161.37650207

# 290
Не съм имала фурна в колона, но май никога не бих си сложила. Особено за общо помещение с дневна. Ако рядко ползваш фурната - може да се прежалиш. Имам такива познати - с фурна в колона, много яко и стило изглежда и като ги питам колко често ползват фурната - еми 2-3 пъти в годината....Simple Smile)  

Моите аргументи: 1. вентилация - ако печеш ястия - например месо с ориз и т.н. с вода, виждаш каква пара излиза при всяко отваряне на вратата на фурната. Е това нещо, просто отива нагоре веднага като облак. не бих си го причинила без абсорбатор отгоре. Даже имаше някъде коментари и въпроси как се предпазва шкафова непосредствено над фурната. Да, абсорбаторът не гълта всичко от фурната, но определено поема голямата част от този облак пара

2. Не ми е удобно фурната да е по-високо. Виждала съм на живо на каква височна е - е, не ми е удобно да вдигам  тава с течност ( и да я балансирам) до нивото на раменете си. Опитвах да го правя (докато вземах решение за моята нова кухня)....Не е удобно за мен поне. Много по-лесно е да я сложа долу във фурната.

Това са си мои впечатления, но съм категорична за моето решение и спорих с дизайнерите. Масово фурна в колона си слагат хора, които не прекарват много време в кухнята..

Изключително грешно обобщение!

Имам приятелки, които готвят редовно и имат такива фурни. Аз лично също готвя редовно и фурната ще ми е в колона. Сега съм със "стандартно" поставена фурна, облака пара пак се вижда и не, абсорбатора не може да насмогне за 1-2 секунди. Всеки си преценява кое му е удобно, не можеш да правиш такива субективни изводи.

Аз съм на етап проект, иначе ще е бяла кухня, с дървен плот 4 см. (мислех да е технически камък, но се отказвам за сега) и гръб с тези плочки: https://www.google.be/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0 … rc=EtSxblB89bYHcM:

Субективно е, да, аз това и казах - че е мое мнение. И споделих защо като пробвах и гледах, не ми допаднаха. Разбира се, всеки защитава своя избор. Но да се отрича пара от воднисти манджи (грубо казано), е малко странно. Всеки си преценява сам естествено. На мен ми е трудно да вдигам тава и да гледам отстрани фурната. А и съм чувала други мнения, много близки до моето, от ползващи такава.

# 291
  • София
Скрит текст:
Не съм имала фурна в колона, но май никога не бих си сложила. Особено за общо помещение с дневна. Ако рядко ползваш фурната - може да се прежалиш. Имам такива познати - с фурна в колона, много яко и стило изглежда и като ги питам колко често ползват фурната - еми 2-3 пъти в годината....Simple Smile)  

Моите аргументи: 1. вентилация - ако печеш ястия - например месо с ориз и т.н. с вода, виждаш каква пара излиза при всяко отваряне на вратата на фурната. Е това нещо, просто отива нагоре веднага като облак. не бих си го причинила без абсорбатор отгоре. Даже имаше някъде коментари и въпроси как се предпазва шкафова непосредствено над фурната. Да, абсорбаторът не гълта всичко от фурната, но определено поема голямата част от този облак пара

2. Не ми е удобно фурната да е по-високо. Виждала съм на живо на каква височна е - е, не ми е удобно да вдигам  тава с течност ( и да я балансирам) до нивото на раменете си. Опитвах да го правя (докато вземах решение за моята нова кухня)....Не е удобно за мен поне. Много по-лесно е да я сложа долу във фурната.

Това са си мои впечатления, но съм категорична за моето решение и спорих с дизайнерите.
Масово фурна в колона си слагат хора, които не прекарват много време в кухнята..

Скрит текст:
Изключително грешно обобщение!

Имам приятелки, които готвят редовно и имат такива фурни. Аз лично също готвя редовно и фурната ще ми е в колона. Сега съм със "стандартно" поставена фурна, облака пара пак се вижда и не, абсорбатора не може да насмогне за 1-2 секунди. Всеки си преценява кое му е удобно, не можеш да правиш такива субективни изводи.

Аз съм на етап проект, иначе ще е бяла кухня, с дървен плот 4 см. (мислех да е технически камък, но се отказвам за сега) и гръб с тези плочки: https://www.google.be/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0 … rc=EtSxblB89bYHcM:
[/quote]

Субективно е, да, аз това и казах - че е мое мнение. И споделих защо като пробвах и гледах, не ми допаднаха. Разбира се, всеки защитава своя избор. Но да се отрича пара от воднисти манджи (грубо казано), е малко странно. Всеки си преценява сам естествено. На мен ми е трудно да вдигам тава и да гледам отстрани фурната. А и съм чувала други мнения, много близки до моето, от ползващи такава.
[/quote]

Оспорила съм обобщението ти. И кой ли отрича пара от, както си ги нарекла, "воднисти манджи".  Laughing Laughing Laughing Пара има при готвене винаги, малко или много, ако прочетеш по-внимателно, ще видиш, че никой не го отрича  Laughing

# 292
По-нагоре друг каза, че не виждал облак...както и да е...не ми се хваща за думите на хората. А резкият тон не смятам, че е удачен за оспорване на субективно мнение. Всеки си има виждане. Дамата пита, защо да не чуе и друга гледна точка. Няма грешно-правилно тук. Радвам се, че имате положителен опит с вашия избор и ок, явно не е удачно да обобщя кой колко готви. Но от мненията, които бях чела, наблюдения и от лично обсъждане с други хора, претеглих различните мнения и реших за себе си.

# 293
  • Бургас
Кое мнение е субективно? Дълги години ползвах фурна под плот, обикновена печка, а от няколко месеца и в колона. Имам база за сравнение от личен опит, не от прочетеното в Интернет или споделено от приятел, както ти писа в първия си пост. Но най-генералните заключения кой колко и как готви бяха точно твои.

# 294
  • Варна
Хубава работа, скарайте се за една фурна. Защо приемате написаното лично след като очевидно не е? Риторичен въпрос беше.
За мен фурна поставена на ниво при което съда вътре е по-високо от ръцете ми, сгънати под прав ъгъл в лактите е неприемлив. Т.е. неудобен. Не е това причината моята фурна да е под котлони и плот, кухнята ми е пркалено малка и не исках да губя обем с колона. Обмислях я естестено, така както прави и жената задала въпроса.
И старата и новата ми фурни са на едно и също място. Новата ми е много по-удобна и причината е в телескопините водачи. Това е което препоръчвам. Simple Smile

# 295
Кое мнение е субективно? Дълги години ползвах фурна под плот, обикновена печка, а от няколко месеца и в колона. Имам база за сравнение от личен опит, не от прочетеното в Интернет или споделено от приятел, както ти писа в първия си пост. Но най-генералните заключения кой колко и как готви бяха точно твои.

Kaзах, че моето мнение е субективно...и леко почвам да се дразня на острия тон.  А това, че някой нещо ползва и му е ок и говори от първо лице, не значи, че не е субективно мнението му. Всяко мнение е субективно, затова е мнение. Това не е математика. Скачате като подпалени...Относно готвенето, казах ок, може да не са ми прави заключенията Simple Smile  Просто масово мои познати, които готвят си сложиха такава, а други  - премислиха дали да го направят. Явно така се е случило, затова си позволих. Ама нямам намерение да се обяснявам повече на злобни реакции. Айде, мир...  Laughing

# 296
  • Бургас
Е, няма да се караме де. Grinning
Но и на мен не ми хареса обобщението, че който има фурна в колона не готви. Едва ли не за красота се ползва.
 С трима мъжа в къщи всяка вечер съм на печката. Че не ми се паднаха и някои злояди, а са ящни за още трима. Joy

# 297
Хубава работа, скарайте се за една фурна. Защо приемате написаното лично след като очевидно не е? Риторичен въпрос беше.
За мен фурна поставена на ниво при което съда вътре е по-високо от ръцете ми, сгънати под прав ъгъл в лактите е неприемлив. Т.е. неудобен. Не е това причината моята фурна да е под котлони и плот, кухнята ми е пркалено малка и не исках да губя обем с колона. Обмислях я естестено, така както прави и жената задала въпроса.
И старата и новата ми фурни са на едно и също място. Новата ми е много по-удобна и причината е в телескопините водачи. Това е което препоръчвам. Simple Smile

Много добре казано, браво, Flash*!

На моменти такива сериозно спорове за глупости настават, че имам чувството, че не кухня, ами космическа совалка се проектира..  ooooh!

За телескопичните водачи абсолютно с две ръце подкрепям - няма такова удобство, без значение къде е разположена фурната!

# 298
  • София

Телескопични водачи с две ръце, няма такова удобство, независимо от нивото на фурната Simple Smile

# 299
Ейй,момичета!Съжалявам така че заради тази фурна в колона се разразиха такива спорове,но все пак всеки си има мнение и го защитава,нормално е.Аз пък в рамките на шегата ще кажа,че хич няма да се обидя,ако ме вкарат е графата готвещи рядко.Мога да готвя,обичам,но не бих го правила всеки ден ако не ми се налагаше.Фурната в колона ще я ползвам ежедневно,така че и аз я мисля да ми е удобна,няма да я слагам на висико,така че съм преценила да не вдигам ръцете нагоре.Микровълнова обаче не смятам да слагам,ей това сега се замислих,като казвате за микровълновите и се зачудих дали да слагам и аз.В момента имам,но почти не я ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт