Нашите кухни - 68

• 102 377
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Много неща се изписаха за фурните, но истината е една "интереса клати феса". Всеки го прави както му е удобно и според терена. Подредбата на уредите (хладилник, мивка, фурна/котлони) е добра, но това първо не се спазва от строителя който наглася някак нещата които са водещи в една кухня (извод за ВиК + мръсната вода и комина). Заставам и зад думите си, че един аспиратор над фурна трудно би изсмукал парата от нея.
С подвижни връзки, мивката може да се мръдне, канала също. Да се дупиш на фурна, е същото, като да се дупиш на съдомиялна. И аз, да ви кажа честно, обожавам жената в тази позиция, особено, ако е само по престилка Joy, това в кръга на шегата.

# 316
Мadeleine много ми допадат вратичките ти. Когато си правих новата кухня избрах гланц за да се чисти по лесно и от към почистване не съжалявам но нещо не ми създава уют този гланц и като вид твоите бели врари отновоо се сетих че някох ден ще си сложа отново бяла кухня но този път с фрезовани вратички. Имаш ли ъглов шкаф ? Врати с панти ли си сложила или чекмедта дето се издърпват ? Като ти видях снимката тези въпроси ми изникнаха че са ки болнатат тема на мен. Мислих всичко много подробно за новото ни жилище и на лухнята съм и отделила три месеца но младостта и неопитноста ми от към направата на кухня си проличаха , удобна ки е кухнята и красива но можеше и още да се помисли и направи но май винаги може и още и за една жена пълно щастие няма како все ми казяа мъжа ми. Но като ви чета се замислям че много материални сме хората и много се вглъбяване в дреболии и пропускаме да се радваме на това което имаме и на здравето ни, много здраве и желая и вкусни манджи в хубавите кухни които имаме пилещите във форума

мама на две слънца, благодаря!  Hug Вратичките излъчват уют, защото са от масив и наистина на живо са пленително красиви. Ъглови шкафове нямам, "глух" шкаф имам само един, но в него няма никакви изтеглящи се механизми - не ги харесвам, а и ги намирам за крайно нефункционални. Има си нормален рафт, не ми пречи да бръкна по-надълбоко, за да извадя някоя тава. Вместо втори такъв шкаф (там, където барплотът среща стената) с проектантката измислихме да сложим нормален шкаф, който да се отваря отвън с пуш-бутон. Мисля да го ползвам за бар.  Mr. Green Вратичките са с панти - не ми допадат издърпващите се дълбоки чекмеджета - в настоящата ми кухня някои са такива и ми е много трудно да ги ползвам.

И аз това казвам - че хората изпускат важните неща покрай маловажните, но българите сме си такива - не ни идва отвътре да бъдем щастливи с това, което имаме, а все искаме още, и още, и още... и това най-често са глупости. Confused Надявам се всичко при теб да е наред, постът ти ми звучи малко разтревожено, но дано да съм в грешка... здраве и усмивки ви изпращам и аз!  Hug Кога ще ни покажеш твоята кухня? Simple Smile

shadowman, при цялото ми уважение към теб, ще си позволя да не се съглася с мнението ти. Истински сериозните строителни фирми ги предвиждат тези неща при проектирането на жилищата. Също заставам зад думите си и съм готова да ги защитя с чертежи и схеми на апартаменти и на цели етажи дори, за да видите, че последователността е спазена, само посоката на движение е различна. За строителите-еднодневки, които се появяват само при бум на пазара, нищо не мога да кажа, те са си отделен случай. В крайна сметка пък и хората да гледат, като купуват, нали така? Както и да е, това е за темата за имотния пазар, не за тук, затова няма да изпадам в подробности по този въпрос.  Peace

За аспиратора донякъде съм съгласна, но само до някъде. Simple Smile Все пак е по-добре да го има над фурната, отколкото съвсем да липсва, нали така? Wink

Бел Ами, много си прав - и за едното, и за другото... предполагам и за третото  Laughing - не знам, не съм мъж, трудно ми е да преценя. Но ако на някоя дама мъжът й изрично отказва новата фурна да се сложи в колона, вероятно това ще да е причината.  Wink

# 317
Бих казал, че постът ти за триъгълникът е култов, винаги съм търсил пропорцията и удобството, защото също обичам да готвя. А представяш ли си мъж, само по престилка #Crazy, надупен над фурната #Crazy #Crazy #Crazy. Идеи за вдигане на съдомиални имате ли newsm78. Не е нормално да се вдига фурна, а съдомиална не. И от ляво на мивката, и от дясно, нарушава плота между трите важни. Освен това мисля, че микровълновата трябва да е по - близо до хладилника, защото претопля нещо от него, отколкото до фурната, която е на края на веригата newsm78

# 318
  • Burgas
 Madeleine, харесват ми вратичките на кухнята и ми стана  интересно ,като са от масив,какво е покритието,защото  на снимките не си личи фладера изобщо,изглеждат плътно бели?

# 319
Да ви се извиня за правописните грешки, но пиша от таблет и трудно редактирам

Madeleine за щастие всичко е наред при нас, може би след раждания и с малки деца удома така звуча все разтревожена за нещо. Да си призная не съм ви показвала кухнята ми най вече заради стъклото за гръб което ММ избра и аз хич не ги харесвам, прецака ми всилко с неговата намеса.

drago да ти благодаря за онзи аксесоар за гъби от зебрахоум който показа преди време, онзи ден ми дойде поръчката от сайта о съм повече от доволна че го поръчах, страхотен и удобен е много

# 320
БелАми, подсъзнанието на форума ли си решил да проучваш? Naughty  Wink

borka01, от снимката е - много е лошо качеството. Ето тук трябва вече да се вижда фладера:

Скрит текст:

Ще кача по-добри снимки на цялата кухня по-натам, сега просто нямам възможност да я снимам, не и докато не приключим с таваните.

мама на две слънца, радвам се, че всичко е наред!  Hug Чак толкова ли е зле това стъкло, ама не давайте така на мъжете да избират такива елементи, те повечето нямат око за тези неща, на тях им дай престилки, съдомиялни Laughing - какво ги питате за гърба на кухнята, хубава работа (това е в кръга на шегата, разбира се)! Grinning Wink

# 321
  • Burgas
Madeleine,благодаря,това е друго нещо ,как само може да подведе една снимка LaughingУспех с довършителните работи и пазете много кухнята,че като има къртене си е опасно!

# 322
  • Раковски
Madeleine, не отричам, че има и такива които мислят за това, но в повечето случаи тази последователност не е подготвена и заради това не се спазва, на други не им се занимава да къртят стени за вода... Има една масова глупост на строителите или на тези с довършителните работи, монтират една тръба Ф110 вкомина а аспиратори с това сечение се намират рядко (ако ги има).

# 323
Идеи за вдигане на съдомиални имате ли newsm78. Не е нормално да се вдига фурна, а съдомиална не.

https://www.youtube.com/watch?v=eppsEYN0bOo

Бел Ами, на второто клипче разгледай кухнята, показана на 5мин и 22 секунди. Цялата кухня е направена така, че всяко отделно работно пространство да е комфортно по височина за тялото. Ергономията му е майката  Mr. Green

https://www.youtube.com/watch?v=c48bUZFzlfI

# 324
JACKLIN,може ли да покажеш тези дръжки в цвят орех?А други цветове има ли?

# 325
  • Countryside
Нееее, не мога, не пак фаянсаджии  Whistling Банята много ме изтормози и... Ох, караш ме да се замисля обаче Ако имаш някакви конкретни плочки и линк  под ръка, може да го постнеш  Blush Hug Гръбчето е 2.20 см, като ще трябва още едно парче - за стената покрай печката

Отивам да гледам плочки  Crossing Arms
И аз бях в подобна чуденка, избрах си плочки. И в момента ги слагат, изобщо не съжалявам, страшно са красиви. От стъкло се отказах, събрах отзиви че се пукали... Ако искаш ще ти пратя откъде избрах плочките, че избирането ми отне 2 месеца...да напасна цвета, да са гланц и да са с подоходящи размери. Отделно ми ги караха от Италия 4 седмици Rolling Eyes

# 326
Няма да повярвате каква сага стана с моя така дългоизбиран плот  Shocked

След два месеца избиране, се спрях на Каменен дъб на Кроношпан: http://bg.kronospan-express.com/bg/decors/view/kronodesign/contempo/5527 Не е чак толкова близък до цвета на ламината, но беше почти любов от пръв поглед - без огромни чворове - само едни малки, които са ми ужасно симпатични, защото ми приличат на следи от котешки лапички, а аз съм луда по котките  Crazy

След като го избрах, трябваше да се договорим с магазина да го доставятна кантираща фирма, но понеже съм много "организирана", изпуснах транспорта им и се наложи да го товаря в моята колица, като плотът стигаше от предно до задно стъкло с огромните си 220 см. Пропускам колко е неприятно да се кара така от единия край на София до другия й край, в час пик, в деня на мача на Кубрат Пулев и всички булеварди са затапени. Дясно огледало практически нямах, закриваха го плотът и гърбът (който между другото след ваши коментари тука реших да не е бял гланц, а взех същия декор  Crazy). И така след като ми кантираха и двете неща, потеглих към нас. Помогна един съсед да ги пренеса до горе. Доволна, че най-накрая съм избрала и че си имам плот за монтажа на кухнята на следващия ден.... иии какво да видя...

Десният фронтален ръб... отчупен. Прилоша ми, не за друго, но се сетих за цялата хамалогия, чувства и вълнения, които вложих покрай това 100 килограмово нещо  Cry Както и да е, приятелят ми след това даде никак нелошо предложение - да повторим всичката логистика отгоре в обратен ред и да върнем плота за 1 см срез и повторно кантиране. Склоних, след първончалното ми предложение да китосаме с кит за дърво  Whistling  Та, плот -> кола; кола -> кантираща фирма на майната си; плот -> кола; кола -> вкъщи; приключи  успешно. Резултатът: имам си плот и гръб със стандартната дължина 219 см  Crazy

Успокоена вече, минах към почистване на банята... А ММ сглобава шкафчетата за кухнята. След като сглоби целия долен ред, премина към поставянето на плота отгоре, за да видим крайният резултат. Аз не си давам много зор, чакам да ги нагласят нещата, за да ги видя в цялата им прелест накрая. ОБАЧЕ!!!Усетих суматоха  #Shocked Отивам да видя какво става иии.... Шкафчетата зеят непокрити от плота с 2-3 см. Почва се едно мерене и другарски съд, разпитващ какви шкафчета и плот съм поръчала. Почвам да изреждам: 60, 15, 50, 50, 40. Я пак!  Оказва се, че последното шкафче съм го поръчала с ширина 45 см, а не 40 см  #Crazy  И оттам математиката е ясна: 60 + 15 + 50 + 50 + 45 = 220 см, плюс  краен покривен панел около 1 сантиметър: долен ред шкафчета с обща с дължина 221 см, не може да бъде покрит от плот 219 см!!!  #Shocked

Тук почват решенията: нови плот и гръб, равносметка: 220 лева + цялата ХАМАЛОГИЯ по транспортиране, качване по стълби, внимаване да не се нарани пак, абе цялото нещо описано горе. Не, не мога да се подложа на това пак... Втори вариант: поръчват се две нови шкафчета: горно и долно, с правилния размер от 40 см!!! Цена на удоволствието: 124 лева + чакане около месец за доставка  ooooh! И така, сега като чета, по-разумно звучи първото, но не помня вече защо се спрях на второто  Crazy Както казва един приятел: "Мишелинчееее, Мишелинче, цялата ти работа такава"  Crossing Arms ooooh! Outta Joint Tired Naughty #Crazy newsm78

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 10:18 от Мишелин

# 327
Няма да повярвате каква сага стана с моя така дългоизбиран плот  Shocked

След два месеца избиране, се спрях на Каменен дъб на Кроношпан: http://bg.kronospan-express.com/bg/decors/view/kronodesign/contempo/5527 Не е чак толкова близък до цвета на ламината, но беше почти любов от пръв поглед - без огромни чворове - само едни малки, които са ми ужасно симпатични, защото ми приличат на следи от котешки лапички, а аз съм луда по котките  Crazy

След като го избрах, трябваше да се договорим с магазина да го доставятна кантираща фирма, но понеже съм много "организирана", изпуснах транспорта им и се наложи да го товаря в моята колица, като плотът стигаше от предно до задно стъкло с огромните си 220 см. Пропускам колко е неприятно да се кара така от единия край на София до другия й край, в час пик, в деня на мача на Кубрат Пулев и всички булеварди са затапени. Дясно огледало практически нямах, закриваха го плотът и гърбът (който между другото след ваши коментари тука реших да не е бял гланц, а взех същия декор  Crazy). И така след като ми кантираха и двете неща, потеглих към нас. Помогна един съсед да ги пренеса до горе. Доволна, че най-накрая съм избрала и че си имам плот за монтажа на кухнята на следващия ден.... иии какво да видя...

Десният фронтален ръб... отчупен. Прилоша ми, не за друго, но се сетих за цялата хамалогия, чувства и вълнения, които вложих покрай това 100 килограмово нещо  Cry Както и да е, приятелят ми след това даде никак нелошо предложение - да повторим всичката логистика отгоре в обратен ред и да върнем плота за 1 см срез и повторно кантиране. Склоних, след първончалното ми предложение да китосаме с кит за дърво  Whistling  Та, плот -> кола; кола -> кантираща фирма на майната си; плот -> кола; кола -> вкъщи; приключи  успешно. Резултатът: имам си плот и гръб със стандартната дължина 219 см  Crazy

Успокоена вече, минах към почистване на банята... А ММ сглобава шкафчетата за кухнята. След като сглоби целия долен ред, премина към поставянето на плота отгоре, за да видим крайният резултат. Аз не си давам много зор, чакам да ги нагласят нещата, за да ги видя в цялата им прелест накрая. ОБАЧЕ!!!Усетих суматоха  #Shocked Отивам да видя какво става иии.... Шкафчетата зеят непокрити от плота с 2-3 см. Почва се едно мерене и другарски съд, разпитващ какви шкафчета и плот съм поръчала. Почвам да изреждам: 60, 15, 50, 50, 40. Я пак!  Оказва се, че последното шкафче съм го поръчала с ширина 45 см, а не 40 см  #Crazy  И оттам математиката е ясна: 60 + 15 + 50 + 50 + 45 = 220 см, плюс  краен покривен панел около 1 сантиметър: долен ред шкафчета с обща с дължина 221 см, не може да бъде покрит от плот 219 см!!!  #Shocked

Тук почват решенията: нови плот и гръб, равносметка: 220 лева + цялата ХАМАЛОГИЯ по транспортиране, качване по стълби, внимаване да не се нарани пак, абе цялото нещо описано горе. Не, не мога да се подложа на това пак... Втори вариант: поръчват се две нови шкафчета: горно и долно, с правилния размер от 40 см!!! Цена на удоволствието: 124 лева + чакане около месец за доставка  ooooh! И така, сега като чета, по-разумно звучи първото, но не помня вече защо се спрях на второто  Crazy Както казва един приятел: "Мишелинчееее, Мишелинче, цялата ти работа такава"  Crossing Arms ooooh! Outta Joint Tired Naughty #Crazy newsm78
Хич да не ти пука, помисли и го направи както на теб ти се исса, без компромис, защото нервите са веднъж, а после резултатът ке го гледаш години наред.
Ако ще те успокоя, нашия плот то слагахме 3 пъти. Първият- бяха изрязали дупката за сотлоните на грешната страна. Вторият- плотът при поставянето се счупи. Гранитен плот е. Та три пъти купувахме плот.

# 328
mileneira, не, не ме успокояваш!!!  hahaha Това значи, че има още стъпки, в които нещо може да се обърка  Mr. Green Иначе, признавам, мислех, че само на нас се случват такива неща, та ми олекна малко  Hug

# 329
mileneira, не, не ме успокояваш!!!  hahaha Това значи, че има още стъпки, в които нещо може да се обърка  Mr. Green Иначе, признавам, мислех, че само на нас се случват такива неща, та ми олекна малко  Hug

Има и по-лошо Mr. Green Представи си какво е да ти залепят лошо масивен паркет. После ако искаш да го махнеш какво къртене и какви вреди следват, не ти е работа. И ако се откажеш все си го гледаш дефектен.

Общи условия

Активация на акаунт