Нашите кухни - 68

• 102 408
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Момичета и момчета, понеже съм супер неориентирана, много ви моля да ме посъветвате! Решихме да изберем гръб от плочки, че по-лесно се почиства. Под плота трябва ли да има плочки или не е необходимо?

Не трябва, плочките се лепят на стената. Но не мисля, че плочките се чистят по-лесно от един гръб от същия материал като плота. Ако във фугите напръска мазнина не можеш да я почистиш, ще клеяса и ще изглежда мръсно. Ако ще са плочки поне избери най-големите (60 см) и то от гранитогрес. Така една плочка ще стига от плота до шкафовете и фугите ще са малки.
Има и една фирма, която предлага гранитогрес с дебелина 3 мм на огромни плочи май до 3 метра дължина. От него може да стане идеален гръб без никакви фуги от ръб до ръб, а в същото време ще е лек и с всички предимства на гранитогреса (най-твърдата и недраскаща се и най-непопиваща материя). Понеже е много тънък обаче, ако имаш кривини в стената може би ще е добре под гранитогреса да сложите основа от 1 см шперплат.

# 451
Благодаря!

# 452
  • София

Скрит текст:

# 453
  • Раковски
Търсете там където се продава търговско обзавеждане, за пример мога да покажа това. Не съм сигурен дали е точно това, но може пробвате.

# 454
  • Раковски
Благодаря ви bouquet
Снимка няма как да сложа, тъй като току-що премахнах стърчащата част до края - просто я отлепих. Повреденото място е почти в края на плота -  парченцето, което премахнах беше с размер 1.5/2 см.  Не знам какъв е горният слой, но на мен ми изглежда точно като безцветно тиксо и то от това, което е със средна дебелина Mr. Green

Покритието на плота е тънък слой гетинкс, ако се вижда пдч-то под него влагата ще му разкаже играта.

# 455

Покритието на плота е тънък слой гетинкс, ако се вижда пдч-то под него влагата ще му разкаже играта.

О, не, не се вижда ПДЧ-то. Няма никаква разлика даже м/у мястото и останалата част на плота.

# 456
  • Раковски
Да не е останало някъде защитно фолио и ся да е паднало?

# 457
Нямам идея. Кухнята е на 3 години. Чак сега да падне....
Просто като тиксо изглеждаше това, което се обели.

# 458

О, не, не се вижда ПДЧ-то. Няма никаква разлика даже м/у мястото и останалата част на плота.

Да не би плотът ти да е облечен в някакво защитно транспортно фолио и ти да не си го махнала досега? newsm78

# 459
 При монтажа щяха да кажат, ако е така. Пък и за тези 3 години щеше да се обели на доста места, ако беше защитно фолио.
Ще наблюдавам как ще се "държи мястото" в по-продължителен срок.

# 460
  • Раковски
Само си мисля... ако плота е гланц (лъскав) е бил със защитно фолио, ако е престоял повече време е склада преда да го монтират фолиото много трудно се обелва... може да е нещо подобно.

# 461
Само си мисля... ако плота е гланц (лъскав) е бил със защитно фолио, ако е престоял повече време е склада преда да го монтират фолиото много трудно се обелва... може да е нещо подобно.

Да, гланц е ( лъскав).
Ох, дано да е това. Но знам ли- ами, ако не е и започна да  беля целия плот, за да свалям това фолио?

# 462
  • Раковски
Фолиото вероятно е било разлепено, но на места е останало малко което е било пропуснато и след време се е разлепило само, аз съм махал подобно фолио и знам за какво става дума.

# 463
Най-вероятно е така, защото след като го махнах, няма никаква разлика с мястото и останалата част на плота.

# 464
Здравейте,
влизам в темата с въпрос. През средата на кухненския гръб минава вдлъбната лайсна, която служи за закачване на всичко. Стига да имаш обратната джаджа и не се налага дупчене на кухнята. Е, търся това приспособление из  интернет и нищо не намирам.
Ще съм много благодарна, ако някои се сеща за какво говоря и даде инфо.

Здравейте,
Трябва да си намерите механизам с колелца с щипка или кука/показаният улей е като хоризонтално монтиран спрямо координатната ос/.Същият е като тези /корнизи/ ,върху които окачваме завеси и монтираме на тавана.При последните тежеста е разпределена върху брой кукички на линеен метър.Във вашият случай трябва да предвидите тежеста и дебелината/евентуално дръжка на прибор/.Пластмасови колелца с щипка и кука има в магазините за корнизи за завеси.С метални колелца съм виждала в ателиета за изработка на рамки и окачване на картини.Най-често са от месинг или бронз-месинг.Вижте и в консумативи за дома .

Общи условия

Активация на акаунт