Нашите кухни - 68

• 102 320
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • космополитно
Здравейте!
Добутах кухнята до избор на мивка и дръжки! ooooh!
Да се допитам до знаещите и ползващите:

1.Колко приблизително тежат гранитните мивки Шок?Тежестта им приемлива ли е за ПДЧ конструкция или са прекалено тежки?

2.Къде да насоча повече пари-за по-качествена мивка или за по-добър смесител?;

3.Какви вградени дозатори за течен сапун ползвате? С каква вместимост са? Доволни ли сте от тях ? Има ли смисъл да се инвестира в такава джаджа?(занемях от цените на Шок-овите!)

4.Препоръчайте ми сайт с интересни ретро дръжки!?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОМОЩТА ВИ В ЛУТАНИЯТА МИ! bouquet

# 436
  • Раковски
Каквато и мивка да сложите няма да натежи кой знае колко, за информация най-тежки са от полимермрамор. Хубави смесители има и за 80-100 лв, мивка трудно се подменя за разлика от смесителя. Дозатора за сапун е удобство, тези дето биват са около 30-40 пари.

# 437
shadowman, накара да ме замисля с това "мивка трудно се подменя за разлика от смесителя". Ние днес отчаяно опитвахме да харесаме мивка от... алпака. Приятелят ми твърди, че са чудесни. Аз други май не съм ползвала, така че съм ОК, но добър избор ли е? Дали няма да ми се наложи да я сменя след време с друга? Полимермрамор ли да взимам?  ooooh!

Та, идвам да питам дали има значение дали ще взема кръгла или правоъгълна мивка, и в какви размисли ме вкарахте  Crazy
Бях се спряла на Kiba Square Pyramis, но ни казаха, че тези са по-скоро за стенни смесители. Затова следващото, което харесах е пак на Пирамис, но кръгла

# 438
Мишльоче, само не вземай правоъгълна мивка, с правоъгълни ъгли долу http://www.geraka.com/uploads/com_article/gallery/mivka%20za%20b … ak%20razmer-2.jpg, отвратително се наслагва мръсотия Mr. Green Гледай ъглите да са закръглени http://www.praktiker.bg/medias/sys_master/h91/hcc/9496558731294.jpg

# 439
Лакобел боядисано стъкло ли е?
Удачно ли е за горни шкафове? Кое е за предпоитане за горни шкафовв - стъкло или лакирам мдф?
Благодаря.

# 440
  • Раковски
Мишелин,  кръглите мивки не са много удобни, другата е малка а смесителя трябва да е на стената или да се пробива плота което не е много добре. Ако искате читава алпака вижте линка, тук обаче трябва да се съобразите с размерите на шкафа които е за мивката. Инак на мен ми допадат повече композитните мивки.
Бел Ами, тази мивка или умивалник е за баня.
Barbabelle, за горни шкафове ако искаш нещо подобно като стъкло или огледало има така наречените кристали, самия материал представлява мдф с покритие което е като огледало или матирано стъкло, общо са няколко цвята (колкото пръстите на едната ръка).

# 441
 Посочих ги принципно. В смисъл, за закръглените ръбове, предполагам е станало ясно, мерси.

# 442
Благодаря ви, момчета  Hug Избрах си мивка от линка ти, shadowman. Надявам се, че на вид не изглежда така хартиена и лека като две мивки Тека, които гледахме в Практикер http://baniamechta.com/магазин/кухненски-мивки/кухненска-мивка-stylo-1c/  Hug Тази, която си показал е голяма за съжаление. Кухнята е 2.20, от които вадим няколко см за котлон и мивка и за плота остава много малко, затова е добре мивката да е по-малка  Crossing Arms

Иначе, днес научих, че и "пипнах" нова дума  Mr. Green Микролен. На мен ни изглежда трудно почистването на такава мивка, но вече двама консултанти казват, че е супер лесно за почистване.

# 443
  • на Мелмак
Аз съм с микролен, наистина е лесен за почистване.
Преди години като правихме ремонта, бюджета беше ограничен. Имам мивка, смесител, дозатор за сапун , не от най -евтините, средна работа, но досега не съм имала забележки към тях, доволна съм. Мивката ми идва голяма, с две корита я взех, имам и миялна. Наистина сега трудно ще я сменя  Laughing
Искам по-малка, смесителя ми е с керамична глава и изтеглящ се душ, много удобно  Peace
Дозатора си беше вграден в мивката -колко да събира -около 300мл.
Взехме комплекта от Явор. Колко вече? 5-6г.  Не е мръднал, дано така да е, че ремонт не искам. С един съм на приключване в работата. В Роси бях мин. Седмица, много хубави и шарени пдч -та имат. Трябват ми две малки гардеробчета в къщи и чак се замислих дали да не вкарам шарения  newsm78 Grinning

# 444
Здравейте,
Не зная дали въпросът ми е за тази тема, но ще съм изключително благодарна, ако получа отговор.
Току-що  при забърсването на термоплота забелязах, че на две места горния слой, който е като тънко фолио, е нарязан. Вероятно сина е рязал нещо, без да ползва дъска и резултатът е налице. Самото фолио не е премахнато, а просто стърчи( като разлепено тиксо). Това нещо при забърсване ще се отлепя още повече според мен или пък там вероятно плота ще се повреди от вода и пр.
Може ли да се поправи по някакъв начин?

# 445
  • Раковски
Ако има снимка ще е добре инак трябва да гадаем.

# 446
Здравейте,
Не зная дали въпросът ми е за тази тема, но ще съм изключително благодарна, ако получа отговор.
Току-що  при забърсването на термоплота забелязах, че на две места горния слой, който е като тънко фолио, е нарязан. Вероятно сина е рязал нещо, без да ползва дъска и резултатът е налице. Самото фолио не е премахнато, а просто стърчи( като разлепено тиксо). Това нещо при забърсване ще се отлепя още повече според мен или пък там вероятно плота ще се повреди от вода и пр.
Може ли да се поправи по някакъв начин?

Не, веднъж повреден плот се оправя само със смяна. Или да сложиш нещо отгоре.

# 447
  • Раковски
Може да има начин, но да видим снимка ако има. Инак смяната на плота е голяма играчка.

# 448
Момичета и момчета, понеже съм супер неориентирана, много ви моля да ме посъветвате! Решихме да изберем гръб от плочки, че по-лесно се почиства. Под плота трябва ли да има плочки или не е необходимо?

# 449
Благодаря ви bouquet
Снимка няма как да сложа, тъй като току-що премахнах стърчащата част до края - просто я отлепих. Повреденото място е почти в края на плота -  парченцето, което премахнах беше с размер 1.5/2 см.  Не знам какъв е горният слой, но на мен ми изглежда точно като безцветно тиксо и то от това, което е със средна дебелина Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт