Нашите кухни - 68

• 101 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде на път....
Имам въпрос за горните шкафове http://www.mebelni-idei.com/кухня-с-фасада-мдф-боя-крем-гланц-и-гръб/
Искам така да изглежда, но защо се отваря така нацяло? Не е ли неудобно? Искам отделно да отварям нагоре и горния, и долния ред. Не трябва да стига до тавана ли?

Имаш предвид това отваряне ли?

Ако искаш да ги отваряш отделно, трябва да е с друг механизъм и ще изглежда например така:

Удобствата на Авентоса HF (http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/) е, че можеш да го ограничиш като се отваря да не се удря в тавана например, а също и, че като го отваряш остава там където си го отворил, не отива до горе.  Peace

# 526
  • Някъде на път....
Flower0912, това са чупещи врати или Aventos HF, този начин е по-добрия от това всяка врата да се отваря отделно, при тези механизми кухнята не трябва да е до тавана.
Не може ли да се фиксират механизмите да се отварят максимум до прав ъгъл и да е до горе кухнята все пак?

Може, ограничават се.  Peace
Ето вариант на кухня до тавана с Blum Aventos HF

# 527
Може , но трябва да има малко разстояние до тавана за нивелация на шкафовете
във втората половина на клипа момичето е оставя в положение в което може да е достигне с вдигната ръка
https://www.youtube.com/watch?v=hLU1_pO948o

# 528
  • Северозапада
Вярно ли е, че вратичките на нормално отварящ се шкаф с размер 70/80х60, например, са твърде тежки и бързо ще подвиснат? Защото гледах мивки и ми се струва, че размерите за шкаф под 60см. са твърде малки.

# 529
Вярно ли е, че вратичките на нормално отварящ се шкаф с размер 70/80х60, например, са твърде тежки и бързо ще подвиснат? Защото гледах мивки и ми се струва, че размерите за шкаф под 60см. са твърде малки.

Нищо вярно няма, това са оправдания на някой, който или не може да монтира или ползва някакви евтинджос панти. Хората врати по десетки килограми слагат с две панти и не висват, та какво остава за някаква си вратичка. Тя да не е от желязо или камък в края на краищата? Пък ако е чак толкова тежка да се сложат три панти.
В моята кухня най-голямата вратичка е 90 х 60 см, МДФ с естествен фурнир череша и вече към 15 години не и е хрумвало да увисва.

# 530
Flower0912, това са чупещи врати или Aventos HF, този начин е по-добрия от това всяка врата да се отваря отделно, при тези механизми кухнята не трябва да е до тавана.
Не може ли да се фиксират механизмите да се отварят максимум до прав ъгъл и да е до горе кухнята все пак?

Може, ограничават се.  Peace
Ето вариант на кухня до тавана с Blum Aventos HF

Точно моята кухня е почти, без пералнята и микровелето. Но отварянето на горните, е същото и е много удобно.

# 531
  • при моите любими
Аз сигурно с малко тъп въпрос, но... За тези коментираните горни шкафове, само на 2 ли са разделени. Моите в момента са доста по-ниско поставени от тавана и са такива, но искам следващите да са до тавана, но поне на 3 или 4 реда рафтове да имат (затова си ги представях с вратички). Ако реално вътре разделението е само на 2, не остава ли много неизползваемо място в шкафа? Не знам дали обясних разбираемо.  newsm78

# 532
  • Sofia
Аз сигурно с малко тъп въпрос, но... За тези коментираните горни шкафове, само на 2 ли са разделени. Моите в момента са доста по-ниско поставени от тавана и са такива, но искам следващите да са до тавана, но поне на 3 или 4 реда рафтове да имат (затова си ги представях с вратички). Ако реално вътре разделението е само на 2, не остава ли много неизползваемо място в шкафа? Не знам дали обясних разбираемо.  newsm78
Аз поисках да са ми разделени на три и си е оптимално оползотворено мястото. Разделението вътре няма нищо общо с вратичките и механизмите.

# 533
  • Раковски
Разделението е според мерака на човека и размерите на шкафа. Ина преди две-три седмици попаднах на мисия моя дом и един човек обясняваше, че ако сме с авентуси може да разделим на шкафа на три, а с обикновена врата на две което е тъпо.

# 534
Моите са метър на две вратички по 50 санта. Вътре са три рафта, но с тия допълнителните от икея си ги правиш, както ти харесват на теб.

# 535
Аз не схващам какво толкова удобно намирате в тези вратички newsm78 Ако става дума за ниски шкафове съм ОК, но високите до тавана все едно изискват стълбичка за да стигнеш най-горния рафт, а ако имаш стълбичка няма ли да си удряш главата във вратата? И да се чудиш как да се гмурнеш вътре под нея?  За мен една нормално отваряща се врата е много по-удобна, а и сигурно по-евтина.

# 536
  За мен една нормално отваряща се врата е много по-удобна, а и сигурно по-евтина.
И на мен ми е по-спокойно обслужването с нормална врата, но не са никак модерни в момента.

# 537
А и най-отгоре до тавана нали ще сложиш неща,  които ползваш  3-4пъти в годината. За какво всеки ден да отварям и там?

# 538
  • Северозапада
Аз се самоцитирам, но може ли някой да ми отговори. Черна станция ми отговори, но ако може и друг да се включи. ММ каза снощи, че майстора му е казал, че е правил такива врати, даже по 3 панти слагал и пак били подвисвали.  newsm78 За мен е нелогично да има мивки за широки шкафове, а да няма възможност за големи врати. Освен да не правим междинна преграда в шкафа, а да е цял голям шкаф с 2 врати.

# 539
Подкрепям мнението на Станция - това с увисването е пълна глупост!

Половината ми долни шкафове в момента са с огромни врати, доста тежки, МДФ гланц, точно 75 или 80 /60 и вече 8 години нищо им няма. Имат само по две панти, отварят се постоянно, отникъде нищо не виси. Това, според мен, зависи изцяло от хората, които ще правят и монтират кухнята и ако нещо някога провисне, ще е изцяло по тяхна вина, а не заради размерите на шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт