Нашите кухни - 68

• 102 018
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
..........

Та, Макарон, платете си още някой лев отгоре, но да дойдат професионалисти и да ви свършат работата, защото на мен ни се видя адски трудно  Crossing Arms

Ама пък ще ти е забавно да се сещаш за всички тези моменти след време, признай!  Wink

Хахах, права си  Mr. Green Аз и сега го разказвам с кеф (като изключим, че наистина ми е много неприятно - хем ми се бави кухнята, хем повече пари  Confused, ама е забавно де Grinning)

Знам, че е много писано по въпроса, и отделни теми има, но искам да попитам за още 2-3 мнения. Ако може тези, които са минали през тези колебания да споделят какво са избрали и защо. Та: котлон с механично или сензорно управление?

От прочетеното стигнах до този извод:
    - сензорното управление е супер, защото се почиства лесно, не си ограничен откъм място; има таймер
    - механичното управление пък е по-удобно

А сега де?  Rolling Eyes

# 511
  • София
Мишелин, сензорно, разбира се. От девет години ползвам такова без забележка. Сега в новата кухня пак на такова съм заложила.

# 512
Много бавно това сензорно управление  Confused Па избираш котлон, па задържаш бутона, докато намалиш степента... С врътките е бързо и лесно, за части от секундата си готов.

# 513
  • при моите любими

Много добре изглежда, но защото пространството е ограничено и тези крака ще ми "изядат" от него, примерно за чекмедже за шишета да сложа. Също така искам да го ползвам предимно, като поставка. Пример: винаги държим плодове на масата и когато искам да ги преместя, да разпъвам плота и там да ги слагам. Той ще се намира в близост до масата. Или да го ползвам за сервиране, да поставям на него разни неща. Все пак ще трябва да издържа някаква тежест, но не мисля да го ползвам за месене на тесто.  Laughing

Аз да отговоря, понеже си цитирала нашата фирма....  Wink

Коя е фирмата, може и на лично. Ако мога да разгледам снимки ще е супер.  Peace

# 514
Имам въпрос за горните шкафове http://www.mebelni-idei.com/кухня-с-фасада-мдф-боя-крем-гланц-и-гръб/
Искам така да изглежда, но защо се отваря така нацяло? Не е ли неудобно? Искам отделно да отварям нагоре и горния, и долния ред. Не трябва да стига до тавана ли?

# 515
Благодаря!  bouquet 
Ако всичко ми се получи, ще те черпя. Много хубави съвети ми даваш за момента. Страхотен ми е майсторът и сигурно ще се справи. Само се чудех подробностите при изрязването на дупка за котлони и мивка как точно стават. Може би във фирмата, която ще ми изреже плота, ще го направят по мой размер?
Дупките могат да се направят на място със зеге или от фирмата за разкрой по чертежите на котлоните и мивката (винаги има приложени такива), обикновено фирмите за разкрой имат и транспорт, та не е нужно да си блъскаш всичко в колата.
Мисля, че и с модулна кухня ще ти се получат нещата. Просто не взимай най-евтината. Ние на свеки купихме преди години от Зона мебел (или както там се казваше) една от тези готовите кухни. Като я наредихме даже останаха 2 шкафа (горен и долен) и с едни поличи между двата и ПДЧ в същия цвят за таван направихме бюфет като допълнение. По-плиткото горно шкафче го забихме в ъгъла и не си личеше. Свеки не пази, но кухнята е в супер вид след вече 6 г употреба.
Всичко ще ви се получи Peace

Мишелинче, щом го правите за първи път просто не е трябвало да поръчваш плота преди да сглобите, наредите и нивелирате шкафчетата. Като се сглобят се нивелират едно по едно, после ги захващате едно за друго и после бам плота закрепвате отгоре. Зор е голям докато се напаснат, особено ако има денивелация на пода. При нас плочата на кухнята е излята с тази на хола и са с наклон навън. После и замазката така е правена, а отгоре цоп паркета. ooooh!  За 3.30 м имаме 3 см разлика. Под прозореца караката на шкаф-мивката са във въздуха подпряни на трупчета Laughing

# 516
  • Раковски
Flower0912, това са чупещи врати или Aventos HF, този начин е по-добрия от това всяка врата да се отваря отделно, при тези механизми кухнята не трябва да е до тавана.

# 517
От коя гледна точка е по-добрият вариант - не е ли неудобно? Искаш да вземеш някоя подправка например и отваряш всичко. Ние с мъжа ми пробвахме точно същото отваряне и ни се видя трудно.

Също да питам. Мъжът ми се е запънал Laughing че иска МДФ вратички, защото са по-здрави, качествени и т.н. Но с малко палаво дете сме, което блъска и ни посъветваха да е ПДЧ. По не се наранявало, така ли е?

# 518
  • на Мелмак
Да, по-не се наранява, аз преди години затова сложих ПДЧ- доволна Grinning
После само вратички сменяш и имаш нова куФня  Hug

# 519
  • област Варна
Не мога да преценя от снимката,но най--вероятно е окомплектован и с колелца в задната част,което го прави мобилен и подходящ и за др.комбинации.
Ето на този принцип е, става си отделна масичка
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17758647_19950470 … c&oe=59C0913E

# 520
После само вратички сменяш и имаш нова куФня  Hug

Хаха, това ми напомни за моя син, който като малък също казваше куФня, вместо куХня, ама с един такъв сериозен тон...  Laughing Беше много сладко!  Heart Eyes

Също да питам. Мъжът ми се е запънал Laughing че иска МДФ вратички, защото са по-здрави, качествени и т.н. Но с малко палаво дете сме, което блъска и ни посъветваха да е ПДЧ. По не се наранявало, така ли е?

Защо оставяте децата да диктуват какви да бъдат мебелите? Просто няма да ги оставяте да блъскат, какви са тези работи? Упражнете малко родителски контрол, правилата трябва да важат за всички без изключения, независимо от възрастта.  Wink

Flower0912, този тип отваряне е страшно удобно, защо те притеснява? Ако трябва всяко ниво да се отваря отделно, ето това вече ще е много трудно и неудобно. И аз имам един такъв шкаф над мивката с плавно прибиране и честно-казано не мога да му се нарадвам:

Скрит текст:

Мишелин, с две ръце гласувам и аз за сензорното управление. От години сме с такова вкъщи и нямам абсолютно никакви забележки, тотално съм отвикнала от "врътките" по печки и котлони. В никакъв случай не са по-удобни, да не говорим колко трудно се чистят!  Peace

# 521
Не мога да преценя от снимката,но най--вероятно е окомплектован и с колелца в задната част,което го прави мобилен и подходящ и за др.комбинации.
Ето на този принцип е, става си отделна масичка
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17758647_19950470 … c&oe=59C0913E

Благодаря Ви! bouquet

# 522
  • Countryside
Още един глас за сензорното управление. Даже вече има фурни с такова, пуш бутоните вече са остарели, та какво остава за врътките. И определено трудно се чистят и освен това се изтриват картинките/градусите...

# 523
  • Някъде на път....
.....

Аз да отговоря, понеже си цитирала нашата фирма....  Wink

Коя е фирмата, може и на лично. Ако мога да разгледам снимки ще е супер.  Peace

Ами "Мебелни идеи" де...  Wink
Ето и цялата спомената от теб кухня

# 524
Flower0912, това са чупещи врати или Aventos HF, този начин е по-добрия от това всяка врата да се отваря отделно, при тези механизми кухнята не трябва да е до тавана.
Не може ли да се фиксират механизмите да се отварят максимум до прав ъгъл и да е до горе кухнята все пак?

Общи условия

Активация на акаунт