Нашите кухни - 68

• 102 284
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте:) какво ви е мнението за вградени
уреди на марка hotpoint ariston?

Аз имам вградена пералня + сушилня Hotpoint Ariston в настоящото жилище. С две ръце НЕ я препоръчвам. За другите им уреди нищо не мога да кажа, нямам наблюдения.

Сузане, за съжаление снимката не се отваря.

# 61
  • Plovdiv
Здравейте:) какво ви е мнението за вградени
уреди на марка hotpoint ariston?

Аз имам вградена пералня + сушилня Hotpoint Ariston в настоящото жилище. С две ръце НЕ я препоръчвам. За другите им уреди нищо не мога да кажа, нямам наблюдения.

Сузане, за съжаление снимката не се отваря.

Комбинацията пералня и сушилня по принцип не е за препоръчване. Да се надяваме, че само пералня на Ariston Hotpoint ще е добър избор. Купихме такава за вграждане с инверторен мотор, води се супер тиха. Още не е монтирана.

# 62
  • Sofia
Днес си взех първия примерен проект на бъдещия кухненски бокс. Понеже нямам никакво понятие какво и дали да променям нещо, моля за мнение на по-ориентираните от мен  Peace.
http://prikachi.com/images.php?images/962/9092962I.jpg
Приемам всякакви предложения Laughing.
Заложила съм механизми Блум /много скъпи, бре Mr. Green/, врати МДФ мат и останалото ПДЧ.

Вземете и проект от друга фирма - има странни неща в разположението.
Може да се качи фурната на височина и да не е в ъгъла.

# 63
  • Sofia
То може, ама котлоните пак ще са там и няма голяма промяна, освен че по принцип висока фурна е по- удобна.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 07:56 от NBM

# 64
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за мненията...много исках да кача фурната в колона, но няма място до хладилника - там ще скрия в шкафа микровълновата, дълбочината е около 50 см. Трудно за усвояване място Mr. Green, но с такова разполагам Wink...
Горните шкафове да ги направя ли с еднакви размери, а не както сега 80-100-80 newsm78...Мисля и да не слагам показаните дръжки, ще търся някакви вградени.
Засега си избистрям нещата.
П.П. Мъжът ми го хареса, него не го интересуват подробностите - вижда нещо и е готов да действа Crazy, та аз трябва да се занимавам изцяло с кухята Grinning.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 08:14 от Сузане

# 65

Комбинацията пералня и сушилня по принцип не е за препоръчване. Да се надяваме, че само пералня на Ariston Hotpoint ще е добър избор. Купихме такава за вграждане с инверторен мотор, води се супер тиха. Още не е монтирана.

По принцип е така, но когато няма къде да настаниш два отделни уреда, се налагат компромиси. Само пералнята не знам как ще е, дано да е добра, макар че при нас точно тази "функция" първа се повреди. Simple Smile Тук битуващото мнение за комбинираните уреди, че като се прецака "едното" и губиш и "другото" не е съвсем вярно, защото "сушилнята" тогава си работеше идеално.  Simple Smile И все пак не бих си взела отново същата марка специално това, за другите неща, както казах - нямам идея дали са ок.

В момента също нямам място за два отделни уреда. При тази ситуация мислех да оставя пералнята в мокрото, а сушилня да вградя в гардероб в коридора, но вече се отказах от тази идея, защото не обичам да се затрупвам с мебели и не искам големият ми и красив коридор да навява асоциация на бабешка бърлога. Затова май пак ще заложа на 2 в 1 пералня и сушилня, която да си стои в мокрото. Този път няма да налитам на супер скъп уред, защото вградения Аристон 2 в 1 беше супер скъп преди 8 години. Ще го ползвам, докато му изтече гаранцията или докато се скапе. После изобщо няма да се занимавам с ремонти, направо нов и да ми е мирна главата.

# 66
Днес си взех първия примерен проект на бъдещия кухненски бокс. Понеже нямам никакво понятие какво и дали да променям нещо, моля за мнение на по-ориентираните от мен  Peace.
http://prikachi.com/images.php?images/962/9092962I.jpg
Приемам всякакви предложения Laughing.
Заложила съм механизми Блум /много скъпи, бре Mr. Green/, врати МДФ мат и останалото ПДЧ.

Вземете и проект от друга фирма - има странни неща в разположението.
Може да се качи фурната на височина и да не е в ъгъла.

Аз по принцип не харесвам много високите фурни, защото най-често са далеч от котлоните, а за мен е изключително практично и удобно да са заедно - вадиш тавата и а слагаш веднага на плота с котлоните, или вариш някаква заливка и само отваряш за да я излееш в тавата във фурната. Но тук според мен ако можеше фурната да се качи горе в ляво (до хладилника) всичко щеше да стане по-добре:
- ще има висока фурна, позволяваща да не се кляка за да нагледаш манджите;
- плотът ти е даже още по-удобен веднага отдясно;
- отворът за аспиратора е от тази страна и няма да има колене и грозно подвеждане на въздуха.

Да, ама, не достигат 10 см ширина, както ми се струва. Ако може да се измисли дизайнът така, че лявото крило да стане 60 см ще е добре. Така също и хладилникът ще стърчи много извън конфигурацията - стандартен хладилник е с дълбочина 60 см и му трябват още 10 отзад за да циркулира въздух. Та я си представете как ще стърчи 20 см напред този хладилник и как като се надупи домакинята пред фурната ще и опира Д-то в него...

# 67
  • Резерват "Северозапад"
Е точно тези 10 см. объркват всичко Wink

# 68
Е точно тези 10 см. объркват всичко Wink

Най-добре ги добавете тези 10 см ширина на лявото крило за сметка на късото парче, качете фурната горе в ляво и сложете керамичен плот двойка заради намалената ширина на средната част. Това ще реши проблемите и с фурната, и с хладилника, и с аспиратора. Само губиш два котлона, ама не може без жертви Grinning Освен това сега котлоните ти са плътно до стената, което не е много удобно при готвене.
Пък ако от 64 стане на 54 може би пак ще се намери някакъв компактен плот, тройка може би?

# 69
  • област Варна
Сузане, колко ще Ви е дълбок хладилника? Замисляли ли сте се над този въпрос, понеже виждам че шкафовете от неговата страна са по-малко от 50 см и ще се получи една чупка, понеже хладилника ще е изнесен напред. Ще можете ли да си обслужвате фурната лесно, след като й отворите вратата?
Ако имате време да помислите, мога да покажа довечера проекта на мъжа ми да си каже професионалното мнение.

# 70
  • Резерват "Северозапад"
Резонен въпрос Simple Smile, при нормална фурна за вграждане височината и е 60 см., значи вратата и е около 50 см. мисля newsm78, ще има място за отваряне.

# 71
  • област Варна
И все още съм на мнение, че хладилника ти ще стърчи поне 15 см отпред. Помисли си дали ще можеш да си обслужваш фурната. Също мъжа ми каза, че не е много удачно газова бутилка да е близо до уред от който излиза топъл въздух, но вие си знаете.

# 72
  • Резерват "Северозапад"
Права си Peace. Не знам къде да го дяна тогава Tired...
Хрумна ми да го сложа на мястото, където са сега чекмеджетата, а тях да ги преместя и намаля на 50 см. дълбочина на мястото на хладилника...даже нещо като килер да се получи newsm78
Много сте ми полезни със забележките Hug!
П.П. Много са гадни строителите - по тяхната схема без проблем там трябваше да си вместя хладилника и съдомиялната...на 50 см. дълбочина, както се оказа в последствие #Cussing out

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 12:00 от Сузане

# 73
  • Бургас

От другата страна, на мястото на висящия шкаф?

# 74

Там, където сега е мястото за хладилника, направи голям шкаф от горе до долу (тип гардероб). Сега са модерни.
Сложи една ъглова мивка в тясното кьоше ( https://www.google.bg/search?q=%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0 … =1366&bih=634  )

Печката и фурната някъде, където сега е мивката и хладилник в края, където сега виси шкаф.

Няма да е толкова трудно да се преместят водата и канала.

Общи условия

Активация на акаунт