Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 415
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Горния си пост не написах с цел да създавам поле за спорове. Нямах предвид, че специализант не трябва да присъства, а натъкнах неприятното поведение на конкретното момиче. Напротив - специализантите трябва да присъстват, за да попиват и да трупат опит. Не са ми се бутали да ме гледат отблизо по време на самия преглед, а стоят и пишат на компютъра и се обучават, което аз смятам за правилно. Не ме кефи просто начина, по който бях огледана от глава до пети. Не се чувствам никак неудобно от начина, по който изглеждам, но не обичам непознати хора да реагират така около мен.

# 391
И аз съм останала с такова неприятно усещане от специализантката на др Коновалова (другото момиче според мен си е сестрата). Мен също ме оглежда, всеки път като се тегля седи до мен, след огледа, и чака, при което поне получавам поощрително "браво"  Joy Не е лоша иначе, внимателна е, но това оглеждане не е много приятно...

# 392
Kati_an, изключително се надявам погледа, който си уловила, да не си го разтълкувала правилно или да не е бил насочен към теб, или момичето просто така да си гледа.
На мен досега не ми се е случвало да се натъкна на неприятно поведение на специализант там. Дано няма такива екземпляри, защото вярвам , че за да завършиш за лекар, се искат комплекс от качества доста положителни..

# 393
И аз съм останала с такова неприятно усещане от специализантката на др Коновалова (другото момиче според мен си е сестрата). Мен също ме оглежда, всеки път като се тегля седи до мен, след огледа, и чака, при което поне получавам поощрително "браво"  Joy Не е лоша иначе, внимателна е, но това оглеждане не е много приятно...

Кети, то си е за "браво". Знаейки те как изглеждаш, поне стана ясно, че въпросната специализантка или оглежда добре всички, или само хора с добро телосложение 🤓😎

# 394
  • София
Само един път ме е преглеждала специализантка, беше един от последните ми прегледи и тя стоеше и гледаше само и лекарят я попита не и ли е време и тя да прегледа. Не ми е направило лошо впечатление.

Като попълвах документите за кардиолога и анестезиолога много се чудех какво да пиша за присъствието. Не помня там дали ставаше въпроси за специализанти или студенти. Накрая написах, че може да присъстват, но без да извършват процедури. В крайна сметка родих със спешно секцио вечерта и нямаше допълнително присъствие.  Simple Smile

Моя колежка е била зашита от специализант/ студент, не знам кой присъства на раждането и е имала доста проблеми после. 2 години след раждането я оперирали от апендисит и и казали, че при предната операция много лошо са си свършили работата при затварянето. Все пак тя беше много доволна от болницата и роди и второто си дете там. Предполагам обаче, че е държала лекарката и да я зашие.

# 395
Не знам дали говорим за една и съща госпожица, но и мен са ме оглеждали няколко пъти по време на преглед. Смятам, че това е сестра, тъй като съм я виждала при различни доктори, но разбира се, мога и да бъркам. Аз съм от притеснителните и все пак не бих се сетила за това оглеждане, ако не бяхте вие да го споменете. Определено не смятам, че парите, които давам в Щерев, са повече от тези, които давам в други частни клиники. Но пък мисля, че няма значение колко пари даваш, а е важно отношението. Защото може да си при  най-добрият лекар, но ако няма време за теб и те преглежда за 5 минути... не благодаря Stuck Out Tongue

# 396
  • София
Днес пак бях при Коновалова, направо съм влюбена в тази жена! Златно отношение, златен лекар!

# 397
Моят съпруг също е лекар и заедно сме изживели драмите по неговите специализации и в БГ и в чужбина, така че, повярвай ми отлична предтава имам. Но не е в това въпроса, идеята ми беше че на мен лично не би ми било приятно примерно при преглед моя лекар да си стои на бюрото и да записва данните които казва специализанта който преглежда с УЗ.  Слабо ме вълнува кой къде ще се учи, намерила съм лекар на когото съм се доверила и искам той, с неговата ръка, око и обща преценка да извърши прегледа.
Както и има двама лекари от всички в Щерев за които ще откажа категорично да ме преглеждат, писала съм аргументи преди защо.  В крайна сметка ползвам частна клиника и си имам права, така стоят нещата.

# 398
Родих преди 1 месец. Мога да изкажа голяма благодарност на екипа д-р Андрева д-р Григорова д-р Иванов специализанта д-р Опрова и всички операционни сестри.Условията в клиниката са много добри.Дори жените, които разнасят храната са усмихнати. Акушерките са млади момичета , но се справят добре с бебетата.Неонатологът е с голям опит и всеки ден внимателно преглежда бебетата.Никой, никога не ме е карал да се събличам гола.Нямам нищо против специализантите, защото това са б дещите спуциалисти.Като пример мога да кажа , че на предишното ми раждане специализант беше д-р Чавеева.

# 399
elitsa_st_st, не знам къде сме се виждали и дали съм аз тази, за която си мислиш  Mr. Green Да, като цяло добре се движа с килограмите засега, дано така си е до края, и е хубаво някой да ти каже, че е така, защото сме жени и колкото и всичко да е в норма, телата ни доста се променят през тези месеци. Но момичето откровено си оглежда, което не е много приятно. Преглеждала ме е веднъж, когато Коновалова беше мисля в операция (въпреки че мина за малко да види какво става), а аз отидох по спешност със зацапване, нямам оплаквания от прегледа. За сметка на това пък при Александров, при когото бях в началото, ме преглеждаше основно неговата специализантка, като той дори не беше до нас, а си седеше на бюрото и си гледаше нещо на компютъра. Това за мен е недопустимо.  Naughty Да не говорим, че след като тя ми взе секрет за микробиология прокървих. Не знам дали е заради това, но все си мисля, че е много вероятно.

# 400
  • София
Мен точно при Александров само веднъж ме е преглеждала специализантка. Simple Smile

# 401
Кети*9, в групата на октомврийките съм те виждала, че си фит. 😆 Освен това щом и "браво" получаваш... Grinning На мен браво не са ми казвали, но и не са ми казвали, че много качам.
А за Александров, специализантката е много готина. Мен винаги той ме е преглеждал винаги, когато е бил там. Един път му се наложи в спешно раждане да влезе и тя ми каза, че ако желая, може да ме прегледа или да чакам. Имах зор да върша спешна работа..и и позволих да се докосне до мен 😂😂😂 Така или иначе имах скоро пак преглед.

# 402
Здравейте, мили дами! Прочетох много мнения и коментари в темата и започнах да се замислям за раждане в комплекс "Д-р Щерев". Моя приятелка роди наскоро в Токуда и първоначално мислих за там, но реших да се огледам и за други опции. Виждам, че много мами са доволни от отношението в "Д-р Щерев", но като че ли всички са били преди това на женска консултация там. Мен ме следят на друго място в момена, понеже ми е близо до работа и дома, а тази клиника ми е доста далеч за посещение. Въпросите са ми следните: Трябва ли задължително да се ме проследявали в клиниката на "Д-р Щерев" за да родя там? Има ли мами ,които са се следили на друго място и са родили там? Отношението на персонала различно ли е за тези майки, които не познават?
Благодаря на всички мами за хубавата тема и лека бременност!

# 403
Трябва ли задължително да се ме проследявали в клиниката на "Д-р Щерев" за да родя там?
Не. Просто трябва поне месец преди раждането да се свържете с избран от вас лекар от болницата, за да се запознае с теб, с бременността и т.н.

Цитат
Има ли мами ,които са се следили на друго място и са родили там?
Да, има - аз Simple Smile. Но със сигурност не съм единствена.

Цитат
Отношението на персонала различно ли е за тези майки, които не познават?
Не. А и да се следила там няма как целия персонал (от акушерките до анестезилозите и педиатрите) да те познават, така че - не, категорично, отношението си е нормално за всички.

Хубава бременност и още по-хубаво раждане ти желая, където и да се случи то!

# 404
  • София
Аз също не се следих там, отидох в началото на деветия месец и оформихме документите за раждането. Безкрайно съм доволна и всички бъдещи бебета там ще раждам 😄 Отношението е еднакво за всички, а и следенето на бременни е в една сграда, а родилното отделение в друга, така че трудно от родилното биха познавали всички следящи се.

Общи условия

Активация на акаунт