Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 413
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Коновалова е един път Heart

# 376
  • София
Коновалова е един път Heart

10 деца щях да родя при нея ако можех Heart

# 377
Здравейте!
Следя се в Щерев и искам да дам положителната си оценка за Коновалова! Наистина каквито и тъпи въпроси да и зададеш винаги ще отговори адекватно, споконо и с усмивка. Винаги реагира до 2-3 часа  маааакс след обаждане до регистратура. Никога не са ме преглеждали стажантките и, само стоят и наблюдават. Кофти впечатление имам от едната стажантка, която всеки път ме оглежда отгоре до долу и наистина ме смущава. Просто ми е прекалено странно, стоиш гола, още не си се качила на кантара, а тя те оглежда от глава до пети... Друга забележка нямм, никога не съм висяла да чакам пред кабинета. От друга страна чаках час и половина за ранне БХС при доктор Ибрям, което доколкото разбирам се случва често, но пък като специалист определено го одобрявам. Много спокоен, отговаря и той на всякакви безумни въпроси, дори да не касаят конкретния преглед. Дотук в Щерев попадам само на добро отношение и позитивни хора, надявам се и занапред да е така. Раждането също мисля да бъде там след изчетените десетки мнения и чутите още десетки.

Кати, имаш право да откажеш присъствието на стажантите! Не си в общинска или университетска болница, въпреки, че и там можеш да откажеш присъствието на "публика". Общо взето, когато нещо ни смущава на какъвто и да е преглед изказваме недоволство и си търсим правата! В частна болница, където се плащат солидни суми имаме право прегледа да протече спокойно за нас! Не бих търпяла присъствието на други хора освен на лекаря, при когото съм избрала да отида. Не съм опитно мишле или нагледно учебно помагало! Всичко зависи от нас!

# 378
Здравейте!
Следя се в Щерев и искам да дам положителната си оценка за Коновалова! Наистина каквито и тъпи въпроси да и зададеш винаги ще отговори адекватно, споконо и с усмивка. Винаги реагира до 2-3 часа  маааакс след обаждане до регистратура. Никога не са ме преглеждали стажантките и, само стоят и наблюдават. Кофти впечатление имам от едната стажантка, която всеки път ме оглежда отгоре до долу и наистина ме смущава. Просто ми е прекалено странно, стоиш гола, още не си се качила на кантара, а тя те оглежда от глава до пети... Друга забележка нямм, никога не съм висяла да чакам пред кабинета. От друга страна чаках час и половина за ранне БХС при доктор Ибрям, което доколкото разбирам се случва често, но пък като специалист определено го одобрявам. Много спокоен, отговаря и той на всякакви безумни въпроси, дори да не касаят конкретния преглед. Дотук в Щерев попадам само на добро отношение и позитивни хора, надявам се и занапред да е така. Раждането също мисля да бъде там след изчетените десетки мнения и чутите още десетки.

Кати, имаш право да откажеш присъствието на стажантите! Не си в общинска или университетска болница, въпреки, че и там можеш да откажеш присъствието на "публика". Общо взето, когато нещо ни смущава на какъвто и да е преглед изказваме недоволство и си търсим правата! В частна болница, където се плащат солидни суми имаме право прегледа да протече спокойно за нас! Не бих търпяла присъствието на други хора освен на лекаря, при когото съм избрала да отида. Не съм опитно мишле или нагледно учебно помагало! Всичко зависи от нас!

Мелани, а тея "стажанти" се наричат "специализанти", първо. Второ - това са вече завършили (университет) ЛЕКАРИ, които взимат специалност. Не са някакви си ученици или медицински сестри. Вече са си изчели "учебните помагала". Лекарската професия изисква себеотдаване и опит, а опит човек може да придобие само и единствено от практиката.

След време, когато сегашните специалисти се пенсионират, сегашните "стажанти" ще преглеждат и ще помагат на твоите внуци да се появят на бял свят. Нали не искаш някой, който само е чел в учебниците само как се изражда да изроди дъщеря ти??!

Не ти казвам всичко това, за да се заяждам, а за да те предупредя навреме да се отнасяш с респект към лекарите там. Това не ти е фризьорския салон. В частната болница не работят на принципа "който плаща, той поръчва музиката" Тия 40-50 лева, които даваш в Щерев за ЖК, ще ти вземат същите пари и в мизерната държавна болница, когато си без направление, така че не си въобразявай, че им снасяш "солидни суми" и заради това можеш да си позволяваш безумната претенция да гониш лекар от кабинета.

Мелани, дано не си се обидила от резкия ми тон, но разберете, че в тази професия има приемственост! И това не са счетоводители, инженери, архитекти, фризьори, маникюристи, а хора, които могат да спасят живота ви във всеки един момент, дори на улицата! Заслужават уважение! Дайте им възможност да натрупат повече и по-бързо опит!

И това, че сте в частна клиника, не си мислете, че сте голямата работа и лекарите са ви обслужващ персонал!

Пак се извинявам за грубия тон! Не е нарочно, но се замисляйте тези хора вътре защо са там!  Едва ли - за да ви разглеждат грозния целулит и висналите кореми или обратното - красивите тела,  надали са им толкова интересни, не знаете какво са виждали...

# 379
  • София
Здравейте, да знаете кои лекари не само следят бременността, но и участват в раждането. Най-вече за д-р Арабаджи ме интересува. Също така записване за ФМ може ли да стане през формата на сайта им или трябва да се звъни на рецепция? Heart

# 380
Здравейте, да знаете кои лекари не само следят бременността, но и участват в раждането. Най-вече за д-р Арабаджи ме интересува. Също така записване за ФМ може ли да стане през формата на сайта им или трябва да се звъни на рецепция? Heart

През сайта не става, за жалост. За другото не мога да ти дам точно инфо със сигурност.

# 381
  • София

През сайта не става, за жалост. За другото не мога да ти дам точно инфо със сигурност.
Благодаря, ще звънна и ще питам Blush

# 382

Арабаджи изражда. Аз родих преди 2 седмици при нея. Тя ми следи бременността. А за фм- избираш си доктор и звъниш на регистратура за час. Само да те предупредя- за Чавеева от доста по-рано записвай.

# 383
  • София

Арабаджи изражда. Аз родих преди 2 седмици при нея. Тя ми следи бременността. А за фм- избираш си доктор и звъниш на регистратура за час. Само да те предупредя- за Чавеева от доста по-рано записвай.
Благодаря много за информацията Blush (хъг)

# 384
  • Sofia, Младост 3
И аз родих при д-р Арабаджи, уникална жена Simple Smile Следи цялата бременност, помнеше ми името и всеки път беше мила, което за мен беше неочаквано, все пак много хора минават през ръцете им, но дори и пред вратата й да ме е виждала, ме е заговаряла Simple Smile Аз трябваше да родя секцио,не по гинекологични причини или заради предложение от нейна страна, по неврологични причини.(епилепсия в ремисия ). Тя до последно стискаше палци неврологът да позволи нормално раждане, но уви. Имах номера й, даде ми го след 33 седмица, ако имам въпроси, можех да звъня, много е любезна. След раждането идваше всеки ден да ме види в стаята, даваше съвети, дойде и на изписването. Изключително благодарна съм й, защото бременността и раждането ми бяха рискови, във всеки един момент можеше да се объркат нещата, а пък за раждането съвсем. Тя не ме отпрати, въпреки че случаи като моя най-често се поемат от Майчин дом, и съм страшно благодарна. Важно беше за мен да имам спокойствието на частната болница, за да минат добре нещата. Успех ти пожелавам , където и да се следиш ! Simple Smile

# 385
Elitsa St, , тонът ти наистина е груб, при това неуместно според мен. Истината е някъде по средата и зависи от случая. Има жени които се притесняват много и няма нищо странно в частна клиника да изискаш да не присъства специализант, друг е въпроса че това може да влоши атмосферата на отношения с лекаря примерно.

Ако ти минаваш с 40 лв прегледи и рутинна ЖК е чудесно, има жени които години наред наливат десетки хиляди лева в АРТ процедури и да, имат право на определени изисквания, защото това не е МД и не са опитни мишки. Ще ти дам пример - не може при тежка и скъпа стимулация не особено възприемчива специализантка да прави рутинен преглед за размер на фоликули сама и след два дена, когато вече лично мерки лекуващия лекар да
се окаже че едва ли не са
се смалили...Доста е вбесяващо. Така че зависи, пациентите в частна клиника имат право на избор. В конкретния случай специализантката да се научи малко на професионално отношения към пациент, това не е селския мегдан да
оглежда невъзпитано жената все едно ще я купува...

# 386
Elitsa St, , тонът ти наистина е груб, при това неуместно според мен. Истината е някъде по средата и зависи от случая. Има жени които се притесняват много и няма нищо странно в частна клиника да изискаш да не присъства специализант, друг е въпроса че това може да влоши атмосферата на отношения с лекаря примерно.

Ако ти минаваш с 40 лв прегледи и рутинна ЖК е чудесно, има жени които години наред наливат десетки хиляди лева в АРТ процедури и да, имат право на определени изисквания, защото това не е МД и не са опитни мишки. Ще ти дам пример - не може при тежка и скъпа стимулация не особено възприемчива специализантка да прави рутинен преглед за размер на фоликули сама и след два дена, когато вече лично мерки лекуващия лекар да
се смалили...Доста е вбесяващо. Така че зависи, пациентите в частна клиника имат право на избор. В конкретния случай специализантката да се научи малко на професионално отношения към пациент, това не е селския мегдан да

Ами ако ще и 1000 лв. да ти струва прегледът, специализантите трябва да са там. Най-малкото им се плаща, за да са там, а не да пият кафе. Частната болница е "частна", но все пак е болница, а не нещо друго, нали?! Както казах, специализантите са лекари и едва ли някой е там, за да оглежда голи женски тела.

Относно прегледа по време на стимулация, извършен ЕДИНСТВЕНО от специализант, това вече е съвсем различна хипотеза. В този случай, дори и в държавна болница, сте си в правото да искате прегледа /какъвто и да е той, платен от вас или от здравната каса/ да бъде извършен от този, за когото сте записали час ПРЕДВАРИТЕЛНО!

И пак да ви напомня, ако всички са такива срамежливки, сегашните "специализанти" ще станат бъдещи некадърни лекари, които знаят само на теория как се прави стимулация, инвитро, как се израждат бебета и се правят гинекологични операции, но не и на практика. И ще се упражняват върху вас наистина Wink

Изисквайте си прегледа да бъде проведен от лекуващия лекар, но не виждам защо си "постилате" един ден да ви преглеждат некадърници.

# 387
Елица, в патетичният си пост неколкократно се обръщаш към мен и това е причината да пиша. Патоса ти в поста е доста смехотворен! Знам, какво е да си лекар, защото съм отгледана от лекари и съм омъжена за лекар. Наистина ми стана смешно с твоите обяснения,съвети и нравоучения. Но сега на въпроса: ненапразно съм написала първият си пост. Ако си направиш труда да прочетеш Закона за здравето, там има раздел Защита правата на пациента. Та там законодателят е казал, че без изричното съгласие на пациента нямат право да присъстват лица непряко свързани с дейността около него. Това, че в българските болници за разлика от тези в цивилизованите страни това изискване не се спазва  е друг въпрос. Вина тук имат и пациентите, коита не си знаят правата  и не изискват. Това, че ти с радост и без да се иска съгласието ти ще станеш нагледен учебен обект или такъв за упражнение, не важи за мен и за много други хора. Аз отстоявам позицията, че трябва да се иска съгласие и всеки решава според нагласата си . Противното е нарушаване на личното пространство на човека. Това пак е от посочения закон.

# 388

Ами ако ще и 1000 лв. да ти струва прегледът, специализантите трябва да са там. Най-малкото им се плаща, за да са там, а не да пият кафе. Частната болница е "частна", но все пак е болница, а не нещо друго, нали?! Както казах, специализантите са лекари и едва ли някой е там, за да оглежда голи женски тела.

Относно прегледа по време на стимулация, извършен ЕДИНСТВЕНО от специализант, това вече е съвсем различна хипотеза. В този случай, дори и в държавна болница, сте си в правото да искате прегледа /какъвто и да е той, платен от вас или от здравната каса/ да бъде извършен от този, за когото сте записали час ПРЕДВАРИТЕЛНО!

И пак да ви напомня, ако всички са такива срамежливки, сегашните "специализанти" ще станат бъдещи некадърни лекари, които знаят само на теория как се прави стимулация, инвитро, как се израждат бебета и се правят гинекологични операции, но не и на практика. И ще се упражняват върху вас наистина Wink

Изисквайте си прегледа да бъде проведен от лекуващия лекар, но не виждам защо си "постилате" един ден да ви преглеждат некадърници.

ПС: Пак се извинявам за грубия тон. Никого не искам да засегна, но се ядосвам- всички искаме да получим качествено здравеопазване, но не желаем да съдействаме за това.

# 389
Елица, в патетичният си пост неколкократно се обръщаш към мен

От любопитство, без да се заяждам, много искам да видя в кой точно член и коя алинея пише това, което твърдиш. Раздел "Защита правата на пациента" в Закона за здравето няма. Има "Права и задължения на пациента".
Твърдиш, че в закона пише, че без изричното съгласие на пациента нямат право да присъстват лица непряко свързани с дейността около него.
Много бих искала да видя в кой член го пише. Ако случайно написаното от теб се окаже наистина цитат от закона, то трябва да се замислим тогава "лица, непряко свързани с дейността около него" дали се отнася до специализантите или до вуйната на лекаря /нямаща договор със здравното заведение/, дошла да му прави компания, например.

В патетичния ми пост, пак ще питам и не искам да ми отговаряш, защото не ме интересува, майка ти, баща ти и съпругът ти само от учебник ли са се учили да лекуват...
Ако всички откажат присъствието на специализанти, щото са много срамежливи или пък са много важни, а и си плащат крупни суми, какво ли ще стане...

Общи условия

Активация на акаунт