Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 440
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Ели  bouquet но ако продължава така тая жега, придружена с дремане вкъщи, на следващия преглед няма да има "браво" за мен  Joy

# 406
Момичета на ФМ във второ тримесечие прави ли се пак Бхс или не?

# 407
Не, само ехографско е изследването.

# 408
Родих преди два месеца при д-р Андреева и д-р Григорова. Определено двете са добри професионалисти и мога да изкажа благодарност за работата и отношението им по време на бременността и раждането ми, но искам да изкажа възмущението си от специализанта на д-р Андреева - д-р Опрова.
Привидната любезна фасада на този млад "доктор" е само маска, зад която се крие самочувствие и надменно отношение към пациентите, което не би трябвало да си позволява дори професор, камо ли специализант по време на обучението си. Както и по-нагоре някои мами са споменали и вероятно става дума за същата специализантка - въпросната "докторка" те оглежда по изключително непристоен начин отгоре-до долу всеки път, винаги отговаряше троснато на въпросите ми или с лека и иронична усмивка, като дори веднъж я дочух да прави злобен коментар за мен зад гърба ми.
В крайна сметка, тя ме заши след раждането и резултатът е, че два месеца след това продължавам да имам здравословни проблеми и ми предстои нова манипулация, поради нейната немарливост и некомпетентност.
Определено на професионалист като д-р Андреева не отива подобен специализант. След дълго обмисляне се съгласих да присъстват специализанти и имам добро впечатление от другите момичета в клиника Щерев, но след това, което изпитах при този "доктор" , по-скоро съжалявам за избора си. Съветвам да избягвате да се съгласявате да присъстват специализанти, ако сте при д-р Андреева, като самата тя, пак ще повторя, според мен е страхотен професионалист

# 409
Не зная кой ме е шил, защото бях под упойка, но може и да е д-р Опрова. Засега шевът е добре. Не е коментирала нещо зад гърба ми, но аз не бих си мълчала де. Д-р Опрова не ме е гледала особено. Може да не будя интерес, знам ли? Фокс, дано скоро да се оправите и всичко да остане зад гърба Ви!

# 410
  • София
Момичета съжлявам за лошия опит, но за пореден път, пишете на болницата, ако трябва и анонимно, дайте им обратна връзка, не премълчавайте, даже и за неща като оглеждане, обратната връзка изгражда професионалисти и качествена услуга. По принцип добрите компании следят форумите за отзиви и е възможно и от Щерев да четят темата  но нека да се подсигурите

# 411
Не зная кой ме е шил, защото бях под упойка, но може и да е д-р Опрова. Засега шевът е добре. Не е коментирала нещо зад гърба ми, но аз не бих си мълчала де. Д-р Опрова не ме е гледала особено. Може да не будя интерес, знам ли? Фокс, дано скоро да се оправите и всичко да остане зад гърба Ви!

Мисля, че или не Ви е шила тя, или сте изкарали късмет, за разлика от мен. Други лекари погледнаха какво е сторила с мен и са шокирани.
Радвам се, че при Вас всичко е наред и Ви благодаря за окуражителните думи. Дали сте й била интересна не знам, но при мен изобилстваше от погледи, а както казах и коментари.
Що се отнася до обратната връзка - дала съм я и в болницата и се надявам да вземат мерки, но държах да споделя впечатленията си и във форума, за да достигнат до повече хора.
Аз също като Вас мога да кажа само добри думи за д-р Андреева и д-р Григорова, но наистина мнението ми за "д-р" Опрова е крайно негативно.

# 412
Родих преди два месеца при д-р Андреева и д-р Григорова. Определено двете са добри професионалисти и мога да изкажа благодарност за работата и отношението им по време на бременността и раждането ми, но искам да изкажа възмущението си от специализанта на д-р Андреева - д-р Опрова.
Привидната любезна фасада на този млад "доктор" е само маска, зад която се крие самочувствие и надменно отношение към пациентите, което не би трябвало да си позволява дори професор, камо ли специализант по време на обучението си. Както и по-нагоре някои мами са споменали и вероятно става дума за същата специализантка - въпросната "докторка" те оглежда по изключително непристоен начин отгоре-до долу всеки път, винаги отговаряше троснато на въпросите ми или с лека и иронична усмивка, като дори веднъж я дочух да прави злобен коментар за мен зад гърба ми.
В крайна сметка, тя ме заши след раждането и резултатът е, че два месеца след това продължавам да имам здравословни проблеми и ми предстои нова манипулация, поради нейната немарливост и некомпетентност.
Определено на професионалист като д-р Андреева не отива подобен специализант. След дълго обмисляне се съгласих да присъстват специализанти и имам добро впечатление от другите момичета в клиника Щерев, но след това, което изпитах при този "доктор" , по-скоро съжалявам за избора си. Съветвам да избягвате да се съгласявате да присъстват специализанти, ако сте при д-р Андреева, като самата тя, пак ще повторя, според мен е страхотен професионалист

В частна болница, където внасяш доста крупна сума за определен лекар и за собствено спокойствие, да оставят да те шие специализант е безобразие! Тази екстра – израждане и шиене от специализант всяка пациентка би получила без пари в Майчин дом – София. Интересно е кой поема отговорнос за двумесечните ти мъки fox_x? Д-р Андреева или въпросната специализантка? А тя дали може да носи отговорност?
Съчувствам  за здравословните ти проблеми! Но трябва да се знае съгласим ли се специализант да присъства на преглед или раждане винаги ще дойде момент, когато ще му се даде възможност да се упражнява върху пациента.

# 413

В частна болница, където внасяш доста крупна сума за определен лекар и за собствено спокойствие, да оставят да те шие специализант е безобразие! Тази екстра – израждане и шиене от специализант всяка пациентка би получила без пари в Майчин дом – София. Интересно е кой поема отговорнос за двумесечните ти мъки fox_x? Д-р Андреева или въпросната специализантка? А тя дали може да носи отговорност?
Съчувствам  за здравословните ти проблеми! Но трябва да се знае съгласим ли се специализант да присъства на преглед или раждане винаги ще дойде момент, когато ще му се даде възможност да се упражнява върху пациента.

Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата. Изключително са ми полезни в този труден момент.
Melanie, въпросът ти за отговорността е по-скоро от правен характер и не се наемам да го коментирам, тъй като не съм достатъчно компетентна. Обмислях сериозно да търся правата си и по съдебен ред, но на този етап съм се отказала и единствено искам да премина по-бързо през тази трудност и да продължа напред. Бебокът е добре, което е най-важното и съм сигурна, че и аз ще се оправя.
До голяма степен аз сама нося вината за случката, тъй като съвсем съзнателно дадох съгласието си за присъствие на специализант, осъзнавайки потенциалните рискове. Аз също смятам, че трябва да се дават шансове на младите, но конкретно специализантката на д-р Андреева не заслужаваше този шанс. Затова й се регистрирах и пиша тук - единствено искайки да предпазя други от подобни проблеми. Като цяло пак повтарям, че професионализма на д-р Андреева и д-р Григорова според мен са на високо ниво, както и условията в д-р Щерев като цяло. Проблемите свързвам единствено с конкретната специализантка - д-р Опрова

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 00:53 от fox_x

# 414
Fox_x, много е кофти това, което ти се е случило.  Във всеки един случай обаче, смятам че вина има и лекарят ти, който виждам, че харесваш. Доколкото знам, е абсолютно задължително лекарите - специалисти да присъстват и да следят какво се случва, докато специализант оперира.
Тоест твоята случка ме кара да си мисля, че лекарят си е тръгнал предсрочно или бил е разсеян и не е видял навреме какво върши повереният му специализант, за да го спре и поеме случая в собствените си ръце, или лекарят също толкова разбира, или пък ти си толкова уникален случай, че и лекари, и специализанти са се видели в чудо...  Naughty
Наистина си потърси правата, ако смяташ, че има лекарска грешка. По съдебен път не знам дали е възможно, защото лекарите много добре си връзват гащите, но давай гласност на това, което се е случило.

# 415
  • София
Не исках да споменавам имена, но моята колежка, която имаше проблеми след секциото преди около 7 г също беше зашита от специализантка на доктор Андреева, дано и двата случая да са били изключение.  Thinking

# 416
Сеа, преди 7 години специализант беше Чавеева. Аз родих тогава. Проблеми със шева нямах, но при махането на конците доста повиках.

# 417
Не исках да споменавам имена, но моята колежка, която имаше проблеми след секциото преди около 7 г също беше зашита от специализантка на доктор Андреева, дано и двата случая да са били изключение.  Thinking

Не знам... А може и да са тенденция, за която дори не предполагаме, защото все още сравнително малко хора използват форуми... Аз самата нямам навик да го правя и се регистрирах само за да споделя огорчението си и да предпазя други хора от моя лош опит. А и когато човек има проблеми, често не му е до писане във форуми...
Най-възмутителното е, че както вече описах в предните си мнения, от въпросната специализантка на д-р Андреева освен лоша медицинска услуга получих и лошо отношение. А за добро отношение не се изисква кой знае какво обучение или образование, а само добро възпитание и човещина....

# 418
Fox_x  още един път изказвам съжалението си към твоите здравословни проблеми. Аз съм ти изключително благодарна за информацията. За мен тази болница отпада от класацията ми за сега. Но ако не е нахално, бих те посъветвала -  защити си правата. Вярно е, че с бебето имаш доста работа и грижи, но намери време. Повечето пациенти на не само тази болница се радват, че са се отървали живи и не им се занимава. От болниците само това чакат. Ако повече хора защитават интересите си и търсят справедливаст след лекарско недогреждане и грешки нещата постепенно ще се оправят.
Още един път успех!

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 14:44 от *Melanie*

# 419
Fox_x  още един път изказвам съжалението си към твоите здравословни проблеми. Аз съм ти изключително благодарна за информацията. За мен тази болница отпада от класацията ми за сега. Но ако не е нахално, бих те посъветвала -  защити си правата. Вярно е, че с бебето имаш доста работа и грижи, но намери време. Повечето пациенти на не само тази болница се радват, че са се отървали живи и не им се занимава. От болниците само това чакат. Ако повече хора защитават интересите си и търсят справедливаст след лекарско недогреждане и грешки нещата постепенно ще се оправят.
Още един път успех!

И аз още веднъж благодаря за разбирането и съпричастността на всички Ви. Благодаря за съвета - след като се постабилизирам ще премисля отново дали да не потърся по-сериозна защита на правата си.

Надявам се да съм била полезна и пожелавам искрено на теб и всички мами да нямат моя малшанс ! Успех и на теб и на всички останали !

Общи условия

Активация на акаунт