Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 583
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Александров е много добър лекар и за нормално и за секцио раждане, даже в случаите на секцио е най-добрия вариант за опериращ или асистиращ лекар. Минусът при него е че на моменти е малко по директен и има кофти навика да не си посещава пациентките след раждане.

И аз бих написала това.  Simple Smile

# 451
Благодаря на момичетата, които отговориха по темата за зъбите на децата им Heart

# 452
Здравейте момичета!
Опитвам се да намеря повече отзиви за д-р Арабаджи.Най вече ме интересува за ин витро дали е добра и в тая област.
До тук все хубаво само чета за нея.Има ли някой който да е правил ин витро при нея да си каже мнението.

# 453
  • София
Имам успешна първа инсеминация при д-р Арабаджи. Доволна съм от проследяването, стимулирането и останалите неща след забременяването.

# 454
Арабаджи е от 2рата генерация лекари в Щерев, по моята класификация Grinning Старите доайени са Тимева, Савова, Андреева, Ганева, Александров, Юнакова и Коновалова, от по-новите и по-млади звезди са Арабаджи, Магунска и др. И за двете напоследък чувам добри отзиви, а и вече са понатрупали опит, в комбинация с по-големия хъс който все още имат са добър вариант.

# 455
  • София
Някоя от скорошно родилите би ли споделила какъв багаж си е носила, нещо задължително необходимо има ли?
Бебетата взимат ли ги за тоалет или аз да си нося памперси?

# 456
  • София
Задължително е л.к и зарядното, всичко друго има, но аз бих си взела мои нощници, сешоар, дрехи за изписването ( които някой може да ти донесе допълнително), четка за коса, евентуално мои чехли/ джапанки.

За бебето има абсолютно всичко необходимо, освен дрешките за изписване.

# 457
Здравейте,
Вчера бях на преглед в МЦ "Щерев" за първи път. Направи ми впечатление, че не получих амбулаторен лист от проведения преглед. Единствено получих снимка от ултразвуковия преглед.
Искам да попитам - това обичайна практика ли е и означава ли, че всички изследвания и прегледи ще се пазят в електронното ми досие, но няма да ги получавам на хартиен носител ? Има ли възможност да получавам копия от проведените изследвания и прегледи?

# 458
Здравейте,
Вчера бях на преглед в МЦ "Щерев" за първи път. Направи ми впечатление, че не получих амбулаторен лист от проведения преглед. Единствено получих снимка от ултразвуковия преглед.
Искам да попитам - това обичайна практика ли е и означава ли, че всички изследвания и прегледи ще се пазят в електронното ми досие, но няма да ги получавам на хартиен носител ? Има ли възможност да получавам копия от проведените изследвания и прегледи?

Мисля, че трябва изрично да си го поискаш като свърши прегледа. Аз също не получавам никакви амбулаторни листове от самото начало, а съм доста отдавна в клиниката. В електронното досие не можеш да видиш такъв лист, а само направените изследвания. Направих опит един път да си поискам АЛ от прегледа на регистратура и ми отговориха, че само лекаря може да ми го даде в момента на прегледа, те нямат право и така. Незнам дали при всички лекари е така, обаче...

# 459
Coelum, ако ти трябва присто всеки път докато си в кабинета си казваш и след прегледа ти го пишат за 5 мин. Аз възстановявам разходи по фонд и всеки път ми дават, няма проблем.

# 460
Благодаря за отговорите, следващият път изрично ще си поискам. Simple Smile

# 461
Да, по принцип начина е авансово да кажеш че искаш АЛ за оправдаване разходи по фонд, иначе никой от лекарите не издава. Понеже съм го правила, да ти кажа две неща от опит, първо предвид лудницата и чакащите доста често описанието в АЛ е едно изречение и няма да ти свърши работа ако ти трябва за да си имаш пълен архив с данни, размери и т.н. от прегледа; освен това ако всеки път искаш АЛ в крайна сметка някои от лекарите почват да се изнервят, защото това са едни 5 м отгоре да се готви, за което време ще прегледат още един пациент...Ако искаш пълен архив си води записки след като излезеш. При поискване издават епикриза от досието, но супер постна и не става за нищо. Самото досие официално не можеш да го преснимаш, но дават при поискване копие от всички изследвания.

# 462
На мен ми препоръчаха Юнакова от регистратурата.И аз я намерих във фейса,описах и всичко за мен и я попитах кога е най добре да дойда на преглед преди мц или след.Също и писах какво взимам и трябва ли нещо друго да взимам до тогава.И тя ми писа запишете си час ще обсъдим нещата.Може и да не съм права но с тоя отговор,който тя ми даде не съм доволна.Ви какво мислите?Според мен един лекар ако наистина е заинтересован за здраве на човека би написал повече.

# 463
smyrfhe не очаквай някой да ти постави диагноза или да се обвърже с какъвто и да е коментар във ФБ. Не мисля, че това е начина за комуникация просто, отиди и си запиши час, виж се с лекаря, разкажи му всичко, начертайте план и действайте. А и като отидеш в кабинета ще разбереш дали ще ти допадне или не. Всеки на нейно място мисля, че би реагирал така.

# 464
Още повече, ако си писала на личен акаунт.

Общи условия

Активация на акаунт