Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 665
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Мисля, мисля, но не мога да се сетя за нещо лошо за Коновалова  Grinning Прекрасен лекар и човек, изключително съм доволна от нея и отношението ѝ и я препоръчвам с две ръце! Дори, когато ѝ казах, че няма да раждам там и ѝ поднесох каквото ѝ бях купила, се изчерви и ѝ стана много неудобно. Държа се съвсем приятелски с мен, успокои ме, каза, че всичко ще е наред и да отида после да ги запозная с бебето, живот и здраве. Помогна ми с документите, които трябваше да си взема от там. А АГ, при която ще раждам каза, че щом Коновалова ми е следила бременността, може да бъде абсолютно спокойна, че всичко е както трябва!

# 526
здравейте , до сега се следях в Щерев , но няма да раждам там , за жалост. Кажете ми от къде и как се взимат обменната карта и документите с изследвания? Трябва да говоря с проследяващия доктор или ? Заплаща ли се ? Колко време отнема връчването им? Благодаря!

# 527
И аз имам подобен въпрос - Кой издава направлението за раждане - личният лекар или наблюдаващият гинеколог в Щерев?

# 528
  • София
Аз изпратих ММ да ми го вземе, че нямаше как да ходя с него. Разкарвали са го от регистратура-каса-главна акушерка-кабинета дето се правят записи на тонове към старата сграда. 2часа и 47лева по-късно са му дали обменна карта+направление за хоспитализация. Иначе предполагам и дават останалите изследвания, но аз не бях с пакет.

# 529
  • София
Позната роди юни и и дадоха една "чанта" с тестери и мостри - кул пач, судокрем и др, както и някакви талони за отстъпка за спално бельо. Това само май. За 2195лв толкоз.
А без хич? Щото другаде не знам да го правят този жест.

Това да ви е проблема; и в майчин дом дават същата чанта на 12-ия етаж. Има доста разлики, никъде не си застрахован от лошо естествено раждане, или недай си боже последствия, но добра частна клиника са по-малко.

# 530
Не ти разбрах съвсем поста, ама аз проблем нямам Simple Smile Намирам жеста за хубав и толкоз. За МД не знаех, никой не е споделял.

# 531
Здравейте. Обръщам се към тези, които са родили секцио в болницата. Може ли накой да разкаже, как протича от началото, от приемането та до изписването. Интересува ме кога се извършва приема, на същия ден на секциото, говоря за планово такова или предишния, за упойката, добри ли са анестезиолозите, до къде се допуска бащата и т.н. Имам доста въпроси, ще съм благодарна, ако някой бъде така отзивчив да се включи, може и на ЛС.

# 532
  • София
Аз не бях с планирано секцио, а със спешно, но за бащата мога да кажа при нас как беше. Пуснаха го чак в операционната, преди това чакаше долу.

За приемането очевидно не мога да помогна, но иначе като стана ясно, че ще е секцио ме заведоха в една стаичка, направиха ми клизма, после бях до тоалетната, после мериха тонове и ми вливаха окситоцин, като стана време отидохме в операционната, бях седнала и наведена напред като ми сложиха упойката, след това легнах, сложиха ми катетър, ММ дойде, сложиха паравана и операцията започна. След като се роди дъщеря ми ми я показаха за съвсем малко и ми показаха, че номерата на гривничките ни съвпадат, аз не можех много да гледам, ама  Laughing Родих вечерта в 21:17 и за съжаление ми я донесоха за малко чак на другия ден в реанимацията за малко. Аз бях 5 нощувки, защото съм родила късно вечерта, иначе не е имало усложнения. Друго, което се сещам е, че свещичките за обезболяване не ми помагаха, казах им и ми назначиха още 3 системи обезболяващи. След тях се чувствах доста по-добре.

# 533
Благодаря ти sea.sea  bouquet

# 534
Здравейте. Обръщам се към тези, които са родили секцио в болницата. Може ли накой да разкаже, как протича от началото, от приемането та до изписването...
Мен ме приеха същия ден, около 10 ч (вече съм си забравила точния час даже), секциото беше планирано за 14 ч, но се случи много по-късно поради объркване на графика.

Слагам другото в скрит текст, че е голям чаршаф.
Скрит текст:
Misc SyringeДойде акушерка да ме вземе, заедно с багажа, съблякох се в една стая и там остана багажът ми, по-късно ми го донесоха в стаята.
Misc SyringeСлед приемането имах клизма, след това ме сложиха в предродилна стая и започнаха да ме "наливат", на система, и да чакам да вляза в операционната, което продължи доста дълго заради обръкания график. През това време си чатех с приятелки, телефона си го мъкнех навсякъде с мен.
Misc SyringeВсички бяха много мили с мен и се опитваха да ме успокоят, защото аз бях изпаднала в абсолютен ступор (до последно исках естествено, изпитвам ужас от операции).
Misc SyringeВлязох си операционната на собствен ход качих се на масата, поставиха ми упойката, нямам последици от нея, нито е било проблематично поставянето. Анестезиологът и сестрата бяха готини, поддържаха ми настроението... което беше трудно, аз бях гипс.
Misc SyringeСложиха преградката, усещах смътно какво се случва зад нея, говорехме си с операторите, аз сякаш се успокоих като започна всичко.
Misc SyringeПрибл. 20 мин. след началото бебето беше извадено, показаха ми го за малко, след това ме затвориха. Misc SyringeМеждувременно таткото чакаше в коридора пред операционните и са му показали бебето, след това минахме покрай него, видяхме се за минутка и ме свалиха в реанимацията. Там ни донесоха бебетата за малко да ги видим и подържим. Кофтито е че бях много жадна, а не можеше да се пие вода 3-4 часа след операцията.
Misc SyringeНощта след операцията не искам да си я спомням, кошмарна беше за мен, да не кажа по-силна дума, болки, дискомфорт от монитора и апарата за кръвно, жажда, неизвестност. Много бързах да се раздвижвам и да ме качват в стаята, последна влязох в реанимация, но излязох с първите на другия ден.
Misc SyringeВ самата стая ми беше комфортно, имах супер съквартирантка, което допринесе за добрия ми престой. Бебетата през деня са при майките, взимат ги за преобуване само. Нощем, ако нямаш изрично желание да е при теб, ги взимат в отделна стая.
Misc SyringeСутрин минава педиатър със сведения за бебето. Моите лекари идваха да ме видят, някои не идват... ако има някакъв проблем, болки, високо кръвно или друго, идва дежурен лекар.
Misc SyringeАкушерките са приятни, поне аз се разбирах с повечето, е, имах си 2-3 по-любими, но с никоя не съм имала проблеми.
Misc SyringeВ леглата на бебетата слагат шише с АМ, ти си го храниш. Аз още от самото начало го слагах на гърда, за да стимулирам слизането на млякото. Но самите акушерки не са много светнати по кърменето, така че съветвам желаещите да кърмят да гледат предварително клипчета и да си имат под ръка телефон на ЛЛЛ.
Misc SyringeИмахме право на свиждания два пъти дневно, таткото идваше по веднъж на ден, аз не исках много посетители.
Misc Syringe На 9-ти ме приеха, на 13-ти ни изписаха. В деня преди изписването се прави нещо като график за часовете на изписванията за деня. Показват ти основни неща по грижите за бебето.
Misc Syringe В деня преди изписването ММ ми донесе моите и на детето дрешки, бебето го облича акушерката и го носи до залата за изписвания, дава го на таткото... поздравления, целувки, снимки и в общи линии, това е.
Ако имаш конкретни въпроси, които те вълнуват, на разположение съм на ЛС! Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 18:23 от Бона

# 535
  • София
На мен ми дадоха вода чак след около 9 ч, а на едно друго момиче след 12. При другите също ли е било 3, 4 часа ? Ама то при мен захранването като цяло го омотаха много, всичко ми даваха с огромно закъснение и трябваше да им се повтаря по 100 пъти.  Crazy

# 536
  • София
И при мен протече като гореописаните.
Вода и на мен много ми се пиеше, аз родих по спешност в 20:30 вечерта, а вода можеше да пия в 3:00 през нощта. И тъй като не можах да спя от жажда и вълнение, а ми падна и батерията и нямах зарядно 😄, постоянно досаждах на акушерката, която ни наглеждаше, да я питам колко е часът и кога ще ми даде водата 😄

# 537
Много Ви благодаря, Бона твоят разказ е наистина много изчерпателен, общо взето покри всичките ми въпроси.

# 538
Аз имам въпрос относно помпата. Чувала съм, че в Щерев дават помпа, това така ли е? Аз засега имам ръчната на Авент, но не знам дали ще ми свърши работа и искам да се ориентирам преди да инвестирам в някоя по-скъпа.
А при положение, че при секцио обикновено слиза кърмата на 3-4 ден (така съм чувала) трябва ли да се помпаме само за стимулация? Помагайте, че ми е тъмна Индия...

# 539
Дават помпа (ръчна на Авент, поне на мен такава ми дадоха), аз поисках, когато вече имах кърма, за да не се получи проблем от препълване на гърдите. Попитах дали ще им е проблем да ми я стерилизират, за да давам изцеденото на бебето, а не да го хвърлям - стерилизираха ми я и ми я носеха чиста. То не че бебето изпиваше всичко изцедено, но в самото начало ме беше страх да не би да не успява да се нахрани сучейки и дохранвах с изцедената кърма. Сега, като 7-ми месец кърмя, ми се виждат смешни тогавашните ми притеснения, но...
Дават я обаче без силиконовата възглавничка и помпането става още по-болезнено. Не знам дали биха се занимавали да мият и стерилизират лична помпа, но ако няма да давате изцеденото мляко на бебето, можете да си я миете с топла вода, а изцеденото да го хвърляте.
Аз лично НЕ бих ползвала помпата за стимулация - бебето върши тая работа най-добре, а и си развива/поддържа сукателния рефлекс. Кърмата ми слезе след 48 часа, първо коластра, после и млякото. Във всеки момент, в който бебето беше будно го слагах на гърда, сучеше си и на празен ход, докато не слезе млякото.

Общи условия

Активация на акаунт