Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 627
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Значи аз съм попаднала на някаква друга версия на Кръшкова. По-назад съм споменала мнението си за нея, аз лично НЕ съм доволна и именно заради нейното отношение реших да се прехвърля към държавна болница и да родя там. Отношението, което получих там, няма нищо общо с това на въпросната Кръшкова.
Но колкото хора, толкова и мнения ще има.

# 556
  • София
Останаха ми 2-3 тонове, 1-2 ехографски прегледа, което не е малко Simple Smile Допълнително не съм плащала само по 2-3 лв., а ОГГТ, консултация с ендокринолог и т.н. Никой не е застрахован. Затова всеки си преценява. Аз за себе си прецених, че ще си плащам всеки път.

# 557
Здравейте,

Бих искала да попитам някоя мама, която е раждала естествено с епидурална упойка в Щерев, да разкаже как е протекло всичко?

Благодаря Simple Smile

И аз се присъединявам.

# 558
Здравейте,

Бих искала да попитам някоя мама, която е раждала естествено с епидурална упойка в Щерев, да разкаже как е протекло всичко?

Благодаря Simple Smile

И аз се присъединявам.

Аз упойка не получих.. въпреки че помолих няколко пъти... Момичето, с което бях в стая и роди преди мен, също беше без упойка...

# 559
Ms. M, защо така, някакво обяснение имаш(е) ли?

# 560
Мен ми предлагаха няколко пъти, но аз изрично отказвах, защото имам страх от това. Т.е. имам разни разбирания и смятах, че може да се закучи нещо повреме на раждането и предпочетох да издържа стоически до края. Е, оживях и без упойка, ако имам още деца, пак ще откажа, разбира се, ако се наложи, не дай Боже, секцио, няма мърдане.
Но тя се слага при определени условия, състояние на шийка, сантиметри разкритие и т.н......така, че е имало основание, няма да откажат, постоянно има анестезиолог в случай на нужда. От лекаря зависи.

# 561
Аз затова питам, какво е било обяснението. Понякога желанието за упойка идва твърде рано или твърде късно спрямо най-добрият момент за поставянето ѝ, но така без обяснение не става ясно каква е била причината за отказа да се постави.

# 562
И на мен лекарката ми обясни, че може да се постави упойка, но по нейна преценка и определени условия.

# 563

Аз се молех за упойка, сигурно 100 пъти съм го казала. Имаше трима анестезолога на етажа, не е да е нямало никой.. Обяснението беше, че като ми я поставят, щяло да се забави самото раждане.. ама аз умирам от болка, те гледат да се свършва по-бързо, не ме кефи това. 21 век сме все пак.. Но, вече съм забравила за болката, просто за по-нататък ще знам , че там не е ок за мен.

# 564

Аз се молех за упойка, сигурно 100 пъти съм го казала. Имаше трима анестезолога на етажа, не е да е нямало никой.. Обяснението беше, че като ми я поставят, щяло да се забави самото раждане.. ама аз умирам от болка, те гледат да се свършва по-бързо, не ме кефи това. 21 век сме все пак.. Но, вече съм забравила за болката, просто за по-нататък ще знам , че там не е ок за мен.

Не им се сърди, възможно е понякога забавянето на раждането да означава опасност за теб и бебето, а не че на тях им е по-удобно така. Може би са ти спестили тази информация, за да не те уплашат.

# 565
  • Sofia
При мен не е имало проблем с искането ми за упойка. Като казах, че искам упойка, най-напред ми сложиха Бусколизин. Някъде около 6-я сантиметър ми я поставиха. За мен беше неприятно поставянето на самия катетър за упойката. Направиха ми 2 вливания, като нямам представа какви са били дозите. Лекарят ми беше против слагането на голямо количество, за да съм ефективна при самото раждане. След като ми  сложиха упойката, ми включиха и окситоцин. След 3,5 часа бях с пълно разкритие.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 21:33 от ma6ka_

# 566

Не им се сърди, възможно е понякога забавянето на раждането да означава опасност за теб и бебето, а не че на тях им е по-удобно така. Може би са ти спестили тази информация, за да не те уплашат.

Повярвай ми, искат да направят най-доброто за теб и бебето.
След като приключи всичко разбрах за толкова ситуации и неща, които са ми спестили, за да не ме уплашат и да протече по друг начин раждането заради психическото ми състояние. И съм безкрайно благодарна, защото съм страхлива и определено нямаше да има добър изход, ако не правя това, което трябва за момента.
12 часа продължи всичко и в нито един момент не съм останала сама, и 2 минути да са минали без да ме попитат как съм.

# 567
  • София
Здравейте,

Благодаря Simple Smile

И аз се присъединявам.

Аз упойка не получих.. въпреки че помолих няколко пъти... Момичето, с което бях в стая и роди преди мен, също беше без упойка...

Аз бях с епидурална, анестезиоложката не беше българка, с нея мина поносимо раждането, но беше второ дете и затова също. Има противопоказания за упойка понякога. Трябваше да ме прегънат на леглото и да ми я бият, което беше доста мъчително. В стаята и двете нормално родили жени бяха без упойка.
Аз бях с предизвикано раждане, не термин, второ, по-сериозната болка беше след пукането на мехура, след епидуралната пак се усеща доста болка, но не е ад, а и се усеща самото раждане, излизането на бебето. Първото беше в Майчин дом, бях със спинална, не се усеща нищо, ндаже и контракциио преди това беше цяла нощ ад от немърливостта им. 

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 21:54 от Baltazara

# 568
Не разбрах, в Майчин Дом са Ви поставили спиналната чак на другия ден ли?

# 569
  • София
Ами приеха ме през нощта, поставиха я сутринта след като светилото д-р Гунев им разреши "стига се е мъчила".

Общи условия

Активация на акаунт