Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 567
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
То е доволно ясно защо е изпратена там, те нямат друг избор, аз не разбирам как се е стигнало до тоя ужас при редовно следене, защо от Щерев твърдят че вечерта са я изпратили в “стабилно състояние на собствен ход” от от МД че е постъпила в критично състояние. Нещо не се връзва, от една от двете клиники не дават вярна информация.

Kati, доста често доплерите минават безплатно, при мен всеки път имаше
и доплер към УЗ и не съм го плащала, зависи и при кой лекар си. 

Fox, защо имаш такова мнение, обоснови се. Иначе малко кофти звучи да влезеш и да напишеш само голословни обиди колко са зле...

Лично съм препатила достатъчно от Щерев и не го крия - имам достатъчно събран лош опит, който вече съм описала в предходни коментари и не смятам да се повтарям. На когото му е интересно може да ги открие и да види за какво става въпрос и от какво са подбудени негативните ми коментари....

Както казах, всеки сам си избира в какво да вярва в случая. Жените с проблеми от Щерев не сме една и две, а вече има и трагичен инцидент, в който е замесена болницата. Това за мен говори само по себе си.

# 616
  • София
Vespers, и при мен е така, в случая не разбирам ненавременното изчерпване на  УЗ по пакет и свижданията през две седмици още отсега. Ще видим колко още ще изръся за прегледи, но все се надявах купувайки най-скъпият пакет да стигне всичко...

# 617
  • София
Ужасно е това с родилката, съжалявам за всички, които са имали проблеми с тази или друга болница. Помня случая и с починалата родилка след секцио през 2015 г. Но не може да се твърди с категоричност, че е виновен този или онзи особено без доказателства. От майчин дом също има недоволни. Скоро имаше случай за починало бебе изпратено от Майчин Дом в Пирогов. Едва ли винаги изпращащата болница е виновна.

# 618
То да ти кажа така е по-добре; при НМХ терапия често се следи развитието на бебето и дали има добър кръвоток/хранене през пъпната връв. И да не ти стигнат ще е с малко Wink

# 619
  • София
Между другото момичета, искайте си справка за изразходваното по пакетите (дават се на касата), така видях, че веднъж четенето на тоновете беше хванато като уз, казах им и си го поправиха, но си ги следете тези неща.

# 620
  • София
На мен и без пакет ми се е случвало (1 път) като отида на касата да ми искат пари за нещо, което не се е състояло. Връщаха ме пак при лекаря да оправя в системата нещата.

# 621
Не защитавам никого, но доколкото прочетох, това усложнение се развива изключително бързо и е животозастрашаващо. Медицината все още няма отговор от какво се заражда, но е факт, че може да се случи. От друга страна, отказът от хоспитализация при наличие на висока температува, прекаран грип и напреднала бременност, за мен също е безотговорност. Не можеш никого да накараш насила да се лекува или да вземе превантивни мерки. Относно инцидентите - случават се непрекъснато, не само в частни, но и в държавни болници. Случват се както в България, така и в други страни по света. Понякога лекарите са безпомощни, макар да дават всичко от себе си. От страни е лесно да се коментира, но нито сме специалисти, нито сме присътвали на събитията, нито знаем факти и подробности от случилото се, че да съдим.

# 622
Аз никого не съдя, опазил ме Господ! Просто споделих че не мога да повярвам как така млада жена, с безпроблемна бременност, стриктно наблюдавана и изследвана си отива за няма и два три дни. Ако единия ден е отказала, на другия са я приели. И какво от това..

# 623
  • София
И в същото време горе се коментира как викат по-често след 28ма седмица. В тези седмици всичко става бързо и трябва да се следи стриктно. Аз знам за по фрапантни случаи от този заради немарливост или лош късмет в други болници с които не се преекспонира

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 09:35 от Мацето

# 624
  • София
Аз не съм ползвала отделно от тези, когато са ме записвали за редовен преглед. Да речем, че е заради терапията с фраксипарин. Пък и още от 6 започнахме с прегледи на две седмици..

# 625
Ето едно клипче с малко факти относно раждането и смъртността на родилките в САЩ и Великобритания:
Дори и в тези държави има инцидентни случаи.

# 626
  • София
За САЩ не знам, но здравеопазването във Великобритания е под всякаква критика, особено по отношение на проследяване на бременност и педиатрия.

# 627
  • София
В ЮК даже промениха начина по  който израждат родилките, че ги мъчеха по 3 дни за да не се стига до секцио.

И отново вчера имаше разпалена дискусия в Майките на София за родилка препратена към МД, как едва ли не Щерев си измиват ръцете и препращат към МД.... Думи нямам, родилката видиш ли не знаела че не израждат преди 36та седмица...

# 628
  • София
Да, и родилката не само ,че не знаела, ами и не иска да казва коя е лекарката и от Щерев. Само каза, че е била в МД, че е с чужд произход и започва с А. Ние не се сетихме, че е Арабаджи.Mask

# 629
  • София
Лесно е да се каже, че някой си мие ръцете...особено що се отнася до частна болница. На никой не му харесва да бърка толкова дълбоко в джоба си, та ясно е и какво е мнението на болшинството в такива случаи.
Всички обаче сме хора и всеки може да сгреши, важното е да има някаква реакция, както според мен в случая да препратят родилката.
Понякога има и неизказани неща, заради което после все някой е по-виновен. Веднага давам пример: моя позната се следеше в Щерев. Бебето растеше по-голямо, майката имаше контракции вече няколко дни, имало е явно и други фактори, та аг я посъветвала да го извадят някъде седмица преди термин. Моята позната се беше разлютила как ще я карат да прави такова нещо, та си изтегли документите. В последствие преноси няколко дни и се измъчи жестоко, имаше индикации за инфекция и прочие. Та, мисълта ми е, че я предупредиха, имало е защо да го кажат това за предизвикване на раждането.  Но ето, моята позната си е изградила мнение за лекарката и болницата като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт