Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 345
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
И на мен ми е интересно как стои въпросът с недоносените бебчета или на доносените, на които им е нужна някаква помощ при дишането и тн. проблеми?
Имат някакви кувиози и то не лоши, но идеята е само да закрепят положението докато транспортират. Истината е че нямат условия за недоносени и проблемни бебета, даже мисля че още нямат 24ч. неонатолог наличен. Затова моят съвет е при каквито и да е данни за потенциални усложнения с бебето да се насочите към МД или Токуда - дано не се налага на никой Simple Smile

# 316
Дъщеря ми се роди 2250 в 37 седмица.Изоставаше с повече от 3 седмици,родих в Щерев! всичко беше наред с бебето,но остана в кувьоз няколко часа.
Освен изоставането и килограмите,имах амниотичен банд,който минаваше под главичката на бебето,серклаж и не на последно място,бебето беше с АРСА.след 35 седмица и дума не е ставало,да раждам в друга болница.Лекарката и неонатоложката бяха подготвени за какво иде реч(дори бяха говорили и с кардиоложката,да е на разположение,ако има нужда)

# 317
  • Варна
Здравейте! Живот и здраве, януари трябва да родя второто си дете. Сега ще се местим да живеем в София, последните 4 години живяхме във Варна. И мисля да се следя и раждам в Щерев при Ганева. До сега когато сме били в София (мъжа ми е от София и се прибирахме два пъти в годината) и ми се е налагало преглед (с първата бременност) съм ходила винаги при нея и съм доволна. Молбата ми е, да ми разясните малко подробности около следенето там и раждането. За следенето на бременността, стигат ли прегледите включени в пакета? Ако реша извънредно да отида, предполагам си плащам и готово. Цената на раждането по ЗК какво включва, не мога да разбера за нормалното упойката влиза ли в цената или се заплаща отделно. Общо взето каквото се сетите и мислите, че ще ми е полезно, ще се радвам да го споделите    Hug  След две седмици като се преместим ще ходя да разпитам и в болницата, но просто забелязох, че са вдигнали цените и искам да съм сигурна че ще получа всичко необходимо за тази цена.
Извинявайте за дългият пост, но ми е леко притеснено понеже не познавам града, не съм запозната с болници, лекари и т.н. и ми трябва малко помощ Simple Smile
Благодаря ви  Heart Eyes

# 318
Пакетите наистина са с по-висока цена, поне спрямо 3 години, когато ползвах пълния. За тази цена не виждам какво повече има сега, явно самите услуги са поскъпнали. Освен това не мога да разбера каква е толкова голямата разлика в съдържанието между средния по цена и най-скъпия? Ако някой има повече инфо, да каже, може би аз нещо недовиждам  Simple Smile

# 319
При дай Боже безпроблемна бременност пакетът ще ти стигне, ако се наложи допълнително изследване или преглед няма проблем да си платиш допълнително. Примерно за мен са много важни прегледите с доплер накрая, а по пакета не стигат. Упойката влиза в цената за нормално раждане. За мен кофтито на пакетите е че се връзваш с ФМ - там има двама човека при които бих отишла, но като се окаже че няма часове и гониш седмицата ще ти се наложи да отидеш при някой от другите, обикновенно така става...
Доктор Ганева е отличен лекар, желая ти лека бременност!

# 320
xxxyyy, в цената за раждане (говорим за осигурени пациентки с цената от 2195 лв.) влиза всичко необходимо за раждането, в т.ч. и упойка, болничният престой на майката в двойна стая и всичко за бебето, без значение нормално или секцио ще е раждането. В този случай може да се доплати единствено за безценната вип-стая, обсъждана последните страници от темата, която е винаги заета, така или иначе.

Разликата м/у разширен и оптимален пакет е, че в оптималния има късна ФМ+ доплер и фетална ехокардиография, които струват общо към 160 лв., а разликата м/у двата пакета е 130 лв.  Рабат 30 лв. Peace

# 321
  • Варна
Благодаря за информацията. Аз до колкото разбрах от сайта нормарното раждане е 1900лв без ЗК, със ЗК е с почти 600лв надолу.....не е ли така? 2195лв не е ли за секцио без ЗК. Разбира се аз се надявам да родя нормално отново, ако нещо се обърка естествено ще има секцио, но като цяло гледам цените за нормално раждане по ЗК. А за ВИП стая, не благодаря. Да седя сама и да няма с кой една дума да си кажа Simple Smile И с първото не исках самостоятелна стая и сега не искам Simple Smile

# 322
  • София
2195 лв е цената за здравноосигурени лица, независимо нормално или секцио.

# 323
  • София, България
Здравейте, родих преди 7 месеца вече и ми се иска да отида на контролен преглед след секциото в Щерев. Не съм раждала там. Кой бихте ми препоръчали?

# 324
Здравейте, някой знае ли какво трябва да направя, ако съм се следила в Щерев, но ще раждам другаде? Т.е. какви документи трябва да си взема от Щерев, в кой месец трябва да ги взема, от АГ, при която съм се следила ли да ги искам или от друго място и ако се сещате за друго, което трябва да направя и съм пропуснала да попитам...  newsm78 Много ми е объркано, така че всяка информация ще ми бъде от полза!

# 325
  • София
Здравейте, някой знае ли какво трябва да направя, ако съм се следила в Щерев, но ще раждам другаде? Т.е. какви документи трябва да си взема от Щерев, в кой месец трябва да ги взема, от АГ, при която съм се следила ли да ги искам или от друго място и ако се сещате за друго, което трябва да направя и съм пропуснала да попитам...  newsm78 Много ми е объркано, така че всяка информация ще ми бъде от полза!

След 34та седмица ще ти издадът всички нужни документи като си кажеш че няма д раждаш там

# 326
  • София

Кажи, че няма да раждаш там и че са ти необходими документите за хоспитализация. От болницата ще ти издадат направление за хоспитализация и талон от следенето на бременността (точното име на документа може и да ми убягва). Аз раждах там преди месец, но за всеки случай исках да имам документите, ако раждането започне много бързо и не успея да стигна до там. Изготвя ги акушерката, която прави записа на тоновете на бебето.

# 327
  • София
Да разкажа малко и за моето раждане. Родих в средата на юни, нормално раждане, но индуцирано, тъй като преносвах с няколко дни. На раждането присъстваха д-р Ганева, при която се следях, д-р Александров, анестезиолог, акушерката Снежи, която беше до мен през цялото време и която води раждането и още поне двама трима човека. Отказах епидурална упойка. Показаха ми бебчето веднага след като се роди, но не е засуквала. Не съм се сетила да искам, а и трябваше да ме шият. По непонятна за мен причина това се прави под пълна упойка. Около 2 часа след раждането ме качиха в следродилно отделение и малко след това ми доведоха и бебчето. Аз исках да бъде с мен и през нощта, така че го вземаха само за тоалет и визитация на бебетата.
През цялото време всички бяха много любезни, постоянно питаха как съм, имаме ли проблеми и т.н. Не съм искала самостоятелна стая, но през цялото време бях сама, което честно казано не ми беше особено приятно. Тъй като в групата на по-големия ми син имаше Варицела, той не е идвал, а и поради тази причина и мъжа ми успя да дойде само веднъж по време на престоя. Часовете за свиждане се спазваха изрично, тъй като питах дали може да дойде по-друго време и ми казаха, че не е удачно. Не съм видяла много хора по коридорите, така че предполагам, че ограничават броя на посетителите.
Това, което ме озадачи, е че не се прави визитация на родилките. Всеки ден мерят кръвно, температура, а в деня на изписването д-р Ганева погледна шевовете, но все пак ми се струва недостатъчно.
За почерпка носихме торти за двете отделения, бонбони и бисквити, букети за д-р Ганева, акушерката, която ме изражда и акушерката, която беше на изписването на бебето.

# 328
  • София
Честито бебчр Вени! Идватна посещение лекарите  Коновалова идваше по два пъти на ден при мен, Андреева дойье само един път при съквартирантката, зависи си много от лекаря

# 329
Момичета днес ми излезнаха резултатите от БХС в 11та седмица, но др. Игнатов го нямаше, за да го разчете. Може ли някой да сподели възоснова на собствените си резултати някакво мнение... различните тризомии са ми 1:13500, 1:20000 и 1:17543 и са доста по-добри от средното за възрастта ми 27г. Тревожат ме тези двете:
Преклампсия преди 34г.с. 1:337
Интраутеринна ретардация преди 37 г.с. 1:75

Може ли някой да ми каже нещо повече за последните две? За тях няма и средна или референтна стойност #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт