Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 312
Cathy, ако има как, погледнете и дали отвън покрай тази стена не минава водосточна тръба на блока и дали при дъжд не подлива. При нас подобен проблем се появи заради запушен водосток - водата избиваше през снадките му и при дъжд се лееше направо по стената на блока, мухълът се махна чак като смениха тръбата.

# 46
  • София
  • Мнения: 1 591
Аз малко позарязах собствената си тема, но след още един не много смислен ремонт, най-накрая ни осени прозрение. Разбрахме каква е първопричината за проблема и напролет мислим да направим поредния ремонт, за да я отстраним - надявам се, този път да е окончателно.

Какво се оказа - ами нашата баня няма отдушник, което по принцип го знаем, но защо така не се сетихме, а търсихме други причини, не знам. Та банята няма никакъв отдушник, вентилация и т.н., но пък има прозорец, който по принцип гледа навън, към тераса. Тази тераса обаче е присвоена към кухнята от предишните собственици и сега така се получава, че влагата от банята няма къде да отиде. Ако отворим прозореца, отива в усвоената тераса, тоест в кухнята. Ако не го отворим, а оставим вратата на банята отворена, отива в спалнята като другата най-близка стая. И в двата случая резултатът е мухъл. Прозорецът на остъклението го държим отворен, когато е топло и тогава няма проблем,  но сега през зимата няма как, защото изстива цялата кухня. Та в крайна сметка решихме просто наново да отворим тази тераса, тя е съвсем малка така или иначе и не мога да разбера защо изобщо са я усвоили (при това съвсем законно, с проект, документи, разрешение за строеж и т.н.), като за тези 2 кв.м. се създава такъв проблем.

Не знам колко ще ни струва, но колкото и да е, при всички случаи е най-добрият вариант в дългосрочен план. Друг вариант е да измислим някаква връзка между прозореца на банята и прозореца на остъклението, някаква тръба, вентилатор и т.н. и така да отвеждаме влагата, но не ми се вижда много удачно решение.

# 47
  • Мнения: 3 053
Ако е възможно, можете да си отделите кухнята от терасата със плъзгащи стъклени врати и като отваряте прозореца на терасата няма да изстива кухнята толкова.

# 48
  • София
  • Мнения: 1 591
Да, и това го обмисляме - да запазим остъклението, просто да добавим врата, която да отделя от кухнята и да държим отворено на терасата. Сега нямаме как да го направим и го планираме за напролет, така че като дойде моментът, ще извикаме хора да огледат и да видим какво ще препоръчат.

Ако някой може да препоръча фирма/човек за такова нещо, ще съм благодарна.

# 49
  • Мнения: 1 612
Сложете си тръба в банята, от тези, които ги слагат на аспираторите и я изведете отвън. А на тръбата монтирайте вентилатор. Така ще е най-евтино и ще има ефект, без да се нуждае от сериозни ремонти.

Общи условия

Активация на акаунт