Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 827
  • 923
  •   1
Отговори
# 195
Обаче малкия с голямо желание ходи на градина. Дори се сърди когато го вземаме на обед защото е на логопед...

# 196
Обаче малкия с голямо желание ходи на градина. Дори се сърди когато го вземаме на обед защото е на логопед...

Щом на него му е ок и ходи с желание-да ходи.Възпитателките са там на работа и са избрали тази професия.Това,че не им се занимава и заплащането е ниско,не е оправдание.Познавам възпитателки които отиват с желание на работа,въпреки заплащането и си вършат перфектно работата.

# 197
Здравейте! От няколко дни пускам почти десетгодишния ми син(с Аспергер) пред блока. Събират се деца,играят и когато той прояви желание да се присъедини не можех да откажа. Аз излизам през 10 минути на терасата, телефона му е в него...Днес излязох да се видя с моя приятелка(закона на Мърфи,ще изляза без деца на 3 месеца-веднъж...)и ми звъни мъжа ми,беше бесен. Та господинчото се прибрал за телефона уж,за да ми се обади да иска разрешение, дали може да иде на гости на дете,с което се е запознало току-що,но не се сеща за името му,живеело ''ей там'' и го поканило на парти за двама по случай 1 април. #Crazy Абе ще полудея! Счупвам се да говоря как не трябва да се доверява на непознати,как е пълно с откачалки,а той ме обвинява,че все съм си представяла най-лошото. Говорихме,ама то със стена говори ли се. Ядосах се и ще го водя на село. Не знам какво друго да правя. Бях се зарекла да не го водя,че там много ми го глезотят, ама в последно време просто и той и брат му са направо неудържими. Дори онзи ден го удари. За пръв път се случва.
Замислям се дали да не съберем багажа и да се приберем на село. Спират ме пустите му логопеди и психолози, златно ще ми излезе да пътувам постоянно. Rolling Eyes

# 198
Ако детето си ходи с желание на градината, аз не бих го спряла, все пак на детето му трябва социализация и детски контакти.
Моята дъщеря миналата година ходеше на ясла и беше голяма мъка, учителките не разбираха състоянието и я тормозеха страшно. След, като сменихме градината и тръгна в логопедична група нещата си дойдоха на мястото, сега тича към градината сутрин  Laughing с усмивка.
Притеснявам се сега, като са сборни групи, че за нея това ще е прекалено голяма лудница и шум, но за сега нямат учителките оплаквания от нея /тя си е горе-долу кротка там/ и са я сложили нея 3,7 г. с 6 и 7 год. хлапета, което е малко странно  newsm78
Но поне другите деца я приемат, като бебе още и не я закачали, нито и дърпали играчки и т.н.

# 199
Момичета, вижте днес какво направи детето с магнитите... с баща му ахнахме! На две и половина е. Досега не си беше измислял подобно нещо. Обожава Мики Маус и си мисля, че е точно това. Мислех, че подобно нещо ще му дойде прекалено абстрактно... Доколко вашите дечица имат проблеми с абстрактно виждане?

# 200
Колко от вас са минали ТЕЛК?  Колко процента са дали? И какви са помощите който може се получават освен финансовите според процента и венетката? Четох че може и за личен асистент да се кандидатства според диагнозата и процентите (  в какво се изразява това? Парична помощ или нещо друго )   на 27.07 сме на ТЕЛК и искам да съм подготвена. Да знам какво да очаквам и какви права имам.

# 201
Здравейте! Ако има майки на деца,като моето около 4 години,които водят децата си на психолог ще се радвам да споделят как преминава терапията им,от какво се състои,какво правят психолога и детето. Аз от почти година водя сина ми на психолог,според мен няма поведенчески проблеми. Има голям проблем с разбиране и реч, говор и комуникация с деца...Затова мисля да продължи от септември само с логопед,ако разбира се намеря подходящ...Всъщност логопеда работи за разбиране и говор,а психолога ако има проблеми в поведението,като например хиперактивност,липса на очен контакт..мисля че е така,благодаря предварително!

# 202
Здравейте! Ако има майки на деца,като моето около 4 години,които водят децата си на психолог ще се радвам да споделят как преминава терапията им,от какво се състои,какво правят психолога и детето. Аз от почти година водя сина ми на психолог,според мен няма поведенчески проблеми. Има голям проблем с разбиране и реч, говор и комуникация с деца...Затова мисля да продължи от септември само с логопед,ако разбира се намеря подходящ...Всъщност логопеда работи за разбиране и говор,а психолога ако има проблеми в поведението,като например хиперактивност,липса на очен контакт..мисля че е така,благодаря предварително!
Моето е на 4 и ходи на психолог 1 в седмицата.От скоро включихме и логопед 2 пъти.За съжаление не присъстваме на заниманията с психолога, но знам че работят за разбирането като вкл.различни игри.
 Откакто ходи при нея много се промени в положителна посока.
В началото работеха и за поставянето на граници,за отделянето от нас родителите и т.н.Въпреки  ,че започна да ходи на логопед не мисля да престанем да посещаваме психолога.Тя ни обяснява някои негови поведения, дава ни съвети как да действаме в определени ситуации.Моето мнение е че психолога може да е само от полза при комплексна терапия.

# 203
Здравейте!
Бихте ли споделили опит за реда и начина на кандидатстване към Българската коледа. Предполагам, че сред вас има минали вече по този път. Помоща, в какво се изразява и индивидуално за нуждите на всяко дете ли се определя?
Ако питането ми не е за тук, моля, насочете ме към тема, в която това е дискутирано. С търсачката не успявам да се ориентирам правилно.

# 204
задължително психолог, не мисли, че не работят за разбирането и най-вече за отпускането в обкръжаващата го социална среда. За да иска да говори, 1во трябва да иска да е социален. Ако не си доволна от психолога, смени го.

# 205
Здравейте Simple Smile   Hug Hug Hug Преди време една мама от форума,беше писала че ще води детето си във частна клиника Витамед в Габрово...много моля ако е водила детето си там да ми пише как е минал прегледа и дали е доволна въобще,защото цените били доста големи ...

# 206
Моля за отзиви от ноотропил, дозировка и ефект.

# 207
Следя bouquet Със симптоми на Аспергер.. На 6г. и половина, маниак на тема числа.. И учудва всички с паметта си. Не беше ходил на едно място 2 години, това лято отидохме и без проблеми назова улицата и номера, където ще ходим...

# 208
Tomella, през Август навършва 4 моят син. Заниманията с психолога преминават под формата на игри, с които се опитва да го приспособи към... обществото, средата. Например в момента го учи да не граби всичко. Тоест например, когато някой (друго дете)  поиска да правят къща с конструктора ,той да не граби всичкия конструктор (да бие, удря), а да построят ЗАЕДНО къщата. Това е само пример, но сесиите ни преминават в този дух. Аз винаги присъствам, а в края на сесията ни се качва на флашка запис от камерите, за да си сверявам часовника, когато ми се наложи. Много ми е полезно.
 Аз имам следния въпрос. Как приехте диагнозата?  Чувствам се глупаво. Искам да си затворя очите, искам да си мисля, че психиатърът се заблуждава, че детето ми не е такова, че просто е характер и, ще го израсте. В същото време колкото повече чета и гледам видеа, толкова повече осъзнавам, че да, такъв е и такъв, ще си остане. Не мога да спра да мисля, имам чувството че съм в задънена улица. Винаги съм имала решение за всички проблеми, а сега.... Чувствам се адски безпомощна и глупава. От една страна, че не мога да измисля начин, с който да му помогна, от друга -как не забелязах по-рано?!, от трета-не, не, не слушай лекарите, те се бъркат, детето ми си е нормално. Май полудявам Sad

# 209
Как сме приели диагнозата... не сме. Рева си всеки ден, още от първия в който разбрахме, нищо не се е променило. До края на живота ми ще ме мъчи, дали ще бъде някога самостоятелен или ще бъде половин човек.

Общи условия

Активация на акаунт