Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 852
  • 923
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз също не мога да спра да мисля,да плача и да съжалявам че детенцето,първородното и толкова чаканото никога няма да е като другите деца и винаги ще се притеснявам ще успее ли да се впише в нашето общество,ще има ли някой до себе си след мен ,дали ще му позволят другите да е щастлив ,мъчно ми е,ядосана съм и на себе си че не забелязах по-рано,чудя се дали аз не сбърках някъде,докато бях бременна и така нататък,а сега какво правя,достатъчно ли е,правилно ли е. Приела съм че е особен,вече не се съмнявам в това и се опитвам да гледам напред,но е трудно ,много трудно,въпреки всичко умирам за него и го обичам безкрайно,както вярвам всяка от вас своето детенце.

# 211
Аз не съм го приела и ми е трудно да го приема. От около 8-9 мес съм в ада просто заради мисълта, че детето ми е различно, а и да свикна с мисълта всеки ден се сблъсквам с някоя простотия или на площадката някой нарочно ще започне да я вика по име да види ще се обърне ли или ще и взимат децата играчките, един ден едни от децата и казаха, че е луда. Болно ми е и понякога ми идва да крещя, друг път изпадам в отчаяние и депресия, но тя е толкова сладка и усмихната и ме обича безрезервно и ми се налага да се събирам заради нея и се стремя да я веселя постоянно. Не ми стига всичко, а се обвинявам постоянно, че аз съм виновна за всичко /дали заради ваксини, че не обърнах на време внимание на проблема, че докато изпадах в отричане можех да съм постигнала много повече, че моя организъм е увреден и аз съм я прецакала с нещо/. Толкова много исках да имам две деца, но сега не мога да се навия да имам второ, ако и то е като дъщеря ми сигурно ще се побъркам.

# 212
И аз мога да кажа не мога да приема диагнозата и ме е яд че не я хванахме по-рано за да се започне работа малкия, Всеки ми казваше изчакай момчетата се развиват по бавно. Сега малкия има около 20 смислени думи а е на четири и половина... Миналата седмица бях площадката него и той искаше да си играе с едно детенце обаче баба му реши че моето дете не е нормално и ми каза да го махна от площадката защото моето дете не е била на това място и е имало специални места за такива деца. Попитах я какъв е проблема И защо трябва да се отнася така с другите деца,дори и да имат проблем площадката е за всички. Дори и казах че не и пожелавам нейното внуче да има проблем.... Няма никаква толерантност в хората всеки се присмива на чужд гръб,ама я да му дойде до главата друго ще говори....

Имам въпрос към мамите които са давали GABA аминокиселини на децата си,как започвате приема и откъде поръчвате ?

# 213
И аз мога да кажа не мога да приема диагнозата и ме е яд че не я хванахме по-рано за да се започне работа малкия, Всеки ми казваше изчакай момчетата се развиват по бавно. Сега малкия има около 20 смислени думи а е на четири и половина... Миналата седмица бях площадката него и той искаше да си играе с едно детенце обаче баба му реши че моето дете не е нормално и ми каза да го махна от площадката защото моето дете не е била на това място и е имало специални места за такива деца. Попитах я какъв е проблема И защо трябва да се отнася така с другите деца,дори и да имат проблем площадката е за всички. Дори и казах че не и пожелавам нейното внуче да има проблем.... Няма никаква толерантност в хората всеки се присмива на чужд гръб,ама я да му дойде до главата друго ще говори....

Имам въпрос към мамите които са давали GABA аминокиселини на децата си,как започвате приема и откъде поръчвате ?
Леле аз на тая баба щях да и тегля една яка майна. Нали точно нашите деца трябва да се интегрират в обществото, как ще ти говори така. Разбирам детето да е някое страшно агресивно, ама то като иска да играе, какъв е проблема. Еййй прост народ, но деца, като нашите вече се умножават тройно сравнение преди 5 год. и искат, не искат ще им се наложи да свикнат на тия хора. Надявам се тази случка да не те откаже да ходиш на площадката, защото хич не е хубаво да правим евала на такива хора. Кураж  Flutter
Аз давах добавките на Яско там има и Габа, но дъщеря ми много се обрина от тях, нещо като алергия, защото ние не сме ги давали, както трябва и сега ще имаме консултация с лекар, след това мога да ти кажа, какво са ни препоръчали.
Вашата Габа, каква е?

# 214
Аз не съм приела диагнозата, но вече приемам нещата по леко, не само заради мен, но и заради него.В момента в който спрях да го сравнявам с другите деца, да плача и да се притеснявам, синът ми също стана по спокоен и усмихнат. За мен е цяло щастие, че ходи в нормално училище , научи се да чете и пише, а ни казваха, че това никога няма да се случи.Изобщо не съм си мислила, че мога да се реша на второ дете. Сега в къщи гушкаме малката ни принцеса която е вече на 6 месеца. Бях притеснена как ще приеме бебето, но той толкова много я обича, грижи се за нея и това, че има друго дете в къщи много му помага.
GABA  съм давала на Now foods. Започнах с четвъртина от капсулата, на другия ден половина , после 3/4 и
накрая цяла. После съм давала цяла капсула като я разделям на два приема , сутрин половина и следобед другата половина. Искам да питам някой прави ли в момента CEASE therapy , ако може да сподели как са нещата при тях и дали имат подобрение. Синът ми ( на 6 години) е на тази терапия от една година и смело мога да кажа, че има светлина в тунела.

# 215
Не им правя кефа на хората да махам детето ми от площадката. Когато има проблем отивам при него и доколкото ме чува  и ми позволява му обяснявам.... но хората са много враждебни към различните,,или много крещял или пък  е много тичал с големите.....

Нашата GABA е на now foods.. купих я миналата седмица.Не съм я разпечатала, защото реших да се допитам до вас как я давате. Иначе педиатърката ни каза да направим почивка с Брейн бустера и да пием GABA....А напоследък малкия е много хиперактивен, това поведение все едно се завърна с гръм и трясък....И дано отмине по бързо

# 216
  • с.Николово, обл. Русе
При нас наскоро деца ме питаха точно както е "АУТИЗЪМ" и с какво е различен моят син от тях, тъй като доста често чували думата, но никой не им обяснил какво означава това и как да се държат с хората с аутизъм. Обясних доколкото можах на език достъпен за тях /7-10 г./ А вчера попаднах на това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=R8aqOy-wHY4&feature=player_embedded

Моето момче не го извеждам от площадките, не го затварям вкъщи. На който не му харесва той да се маха. Все пак нашите деца трябва да имат контакт с децата в норма за да се интегрират, а не да стоят заключени в домовете си.

# 217
Аз не съм приела диагнозата, но вече приемам нещата по леко, не само заради мен, но и заради него.В момента в който спрях да го сравнявам с другите деца, да плача и да се притеснявам, синът ми също стана по спокоен и усмихнат. За мен е цяло щастие, че ходи в нормално училище , научи се да чете и пише, а ни казваха, че това никога няма да се случи.Изобщо не съм си мислила, че мога да се реша на второ дете. Сега в къщи гушкаме малката ни принцеса която е вече на 6 месеца. Бях притеснена как ще приеме бебето, но той толкова много я обича, грижи се за нея и това, че има друго дете в къщи много му помага.
GABA  съм давала на Now foods. Започнах с четвъртина от капсулата, на другия ден половина , после 3/4 и
накрая цяла. После съм давала цяла капсула като я разделям на два приема , сутрин половина и следобед другата половина. Искам да питам някой прави ли в момента CEASE therapy , ако може да сподели как са нещата при тях и дали имат подобрение. Синът ми ( на 6 години) е на тази терапия от една година и смело мога да кажа, че има светлина в тунела.
Може би и ние с по малките деца, по-нататаък ще прием нещата  Hug като ни отлежат с времето
Аз също много искам второ дете, но много се страхувам да не е, като дъщеря ми, по-скоро си мисля вината да е в мен, защото от години съм с Хашимото и метаболитни проблеми и мисля, че от моите заболявания сега тя е на този хал и не смея да рискувам с второ, но и моето мнение, че двете деца ще си помагат взаимно.
А бихте ли разказали за тази CEASE therapy повече, защото нея не съм я чувала до сега. В какво се състои, как се прави?

# 218
Да, в началото е много трудно, на мен ми трябваха две години и половина да приема нещата. CEASE терапията е детоксикация на токсичните вещества като ваксини, антибиотици,анестезии, други медикаменти и т.н. натрупани в организма чрез техни хомеопатични разреждания. Синът ми мина два курса на детоксикация на ваксината МПР и от училището веднага реагираха, казаха - не знаем какво правите в къщи ,но продължавайте.Сега сме на 4 прием на Хеп.Б. Ако искаш прочети книгата Аутизмът: Отвъд пределите на отчаянието на д-р Тинус Смитс. Тук във фопума е обсъждана няколко пъти и именно от тук знам за нея. Прочетох я и решихме да опитаме. Преди това две години съм давала добавки.

# 219
Bubetopm, а кой специалист-хомеопат провежда терапията ви? Или поне в кой град? Търся и аз такъв, но не намирам...

# 220
Аз имам питане  ..
1 как един логопед определя дали детето е за лекар и трябва да му се прави еег ?
2 как логопеда определя дали детето има аутизъм ? след колко сеанса ?
3 различава ли се и по какво детето аутист от другите "нормални" деца ?
4 може ли само от един преглед при логопед детето да се изпрати в софия за изследвания за аутизъм ?
и това ,че детето на 2г. и 7м. тепърва проговаря и само избира с кого да общува прави ли го аутист ?

Благодаря предварително

# 221
  • София
Мисля, че родителя първо открива, че има нещо. Само детски психиатър може да поставя диагноза.

# 222
Нищо не определя логопеда! Заведете го  на психиатър.

# 223
Нищо не определя логопеда! Заведете го  на психиатър.
Мисля, че родителя първо открива, че има нещо. Само детски психиатър може да поставя диагноза.

Детето ми е на 2г. и 7м. и тепърва започва да говори , на ясла е вече 3 месец много бързо свикна за 3 дена .
Вчера заради майка ми я карахме на логопед , за първи път ,и логопеда за половин час даде съвет да сме карали детето на друг лекар  и дори в София за изследвания за да сме били спокойни ,че детето не е аутист .. това нормално ли е ????

Аз като майка нямам съмнение ,че детето ми е наред , просто малко по - късно ще проговори .. докато майка ми го изкарва едва ли не с отклонения и че е аутист

# 224
Често родителите сме тези, които отказваме да видим и приемем даден проблем при децата ни. Според мен най-добре наистина да го види специалист - и за ваше успокоение, и за да се реагира навреме, ако има нещо. Бабата не го прави нарочно, притеснява се. И според мен 2.7 год е късно за тепърва да проговаря детето, посетете специалист.

Общи условия

Активация на акаунт