Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 814
  • 923
  •   1
Отговори
# 150
Два пъти сме правили ЕЕГ и напротив в много краен случай, ако не може да стои дават на детето някакъв сироп, за да заспи, а не упойка. Оф, вече направо не ми се занимава с тоя Иванов, явно все ще си ходят хората при него.
Тина, а като им кажеш, че при логопеда звукоподражава какво отговарят?

# 151
Два пъти сме правили ЕЕГ и напротив в много краен случай, ако не може да стои дават на детето някакъв сироп, за да заспи, а не упойка. Оф, вече направо не ми се занимава с тоя Иванов, явно все ще си ходят хората при него.
Тина, а като им кажеш, че при логопеда звукоподражава какво отговарят?

Аз за този професор събрах дори отзиви,но дори не е видял детето и веднага ни назначава изследвания и се държеше ужасно грубо по телефона.
Отговарят ми че при тях не искал. И се чудят как при логопеда се опитва да звукоподражава.
И при нас вкъщи се опитва,но като реши че няма да каже нищо...Няма начин да го накараме насила... А те са специалисти би трябвало да го предразположат.
Вкъщи сега малкия е в фаза глезене,покрай бабите. Дори не иска да рисуваме заедно,а бяга. Явно бабин дом ,не му се е оказал добре,пък там му дават сладко а аз пък не.

# 152
Проф. Иванов... знаете ли как му викат? Светилото! Човека има революционни открития и трудове в сферата,в която работи. Точно затова и аз исках той да проследи състоянието на малкия ми син. Моето мнение е,че направо се е самозабравил. Прехвърли случая ни на доц. Пачева, като я попитам нещо-тя не била лекуващ на детето. Като питам него се дзвери да питам нея. Панова не искам да я коментирам. На последната визитация се надул като пуяк с една група студенти,влизат и гледат документацията,той им обяснява нещо от което аз грам нищо не разбрах. Питам го човешки какво следва,трябва ли да се проследява в бъдеще от невролог,той пруфти,върти очите,оооох...пак грабва снимките от ТФЕ-то,мята ги и вика-ще се оправи ... и защо питаш мен,питай доцентката.
Казвали са ми мои познати,че в Юник бил по-учтив,може би заради заплащането.
Светило ли... такива лекари,дето гледат на мен като ходещ портфейл не искам да виждам повече.

# 153
Проф. Божинова е също добър невролог/ на 4 километър/, там са правили ЕЕГ на детето и то в будно състояние, условието е да стои мирно, също разрешават и да гледа нещо на телефона. Wink

# 154
Момичета, здравейте... имам един въпрос към вас. За мое съжаление нямам възможност да прегледам всички теми, за да проверя дали е коментирано преди... Искам да ви питам, децата ви изпитват ли срам? Например, когато някой непознат се опитва да ги заговори, те стесняват ли се понякога? Стеснение е по-точната дума. Ще съм много благодарна за отговорите.

# 155
# 156
Момичета, здравейте... имам един въпрос към вас. За мое съжаление нямам възможност да прегледам всички теми, за да проверя дали е коментирано преди... Искам да ви питам, децата ви изпитват ли срам? Например, когато някой непознат се опитва да ги заговори, те стесняват ли се понякога? Стеснение е по-точната дума. Ще съм много благодарна за отговорите.
[/quote
 Моето се срамува да]

# 157
Според мен всички се срамуват, но го показват по особен начин. Ако детето показва притеснение-срам по стандартния начин, значи - поздравления! Направили сте голяма крачка напред!

# 158
Ами когато някой я заговори, понякогаа се засрамява и се муши в мен да се скрие и леко се подсмихва. Или ако ака ( все и ще е с памперси )се скрива в някое ъгълче на апартамента, ако някой утиде да я притесни си скрива лицето с ръце да не я гледат. Батко то беше по същия начин като малък.

# 159
Искам да ви попитам, какво мислите за два центъра за терапии. С мъжа ми искаме да водим някъде допълнително детето, защото само в градината, където ходи /в логопедична група е/ и отделно я водим на ерготерапия искаме още допълнителни занимания. В момента кандидатстваме към детски центрове Киндиру да ни обучат по сензорно-моторна програма, но нея ще я правим вкъщи сутрин и вечер и все ни се струва недостатъчно. Та моля ви споделене мнения, ако някой от вас си води детето. В So Sunny Kids, другия център е за ABA терапии - Аутизъм днес.
http://sosunnykids.com/wp/

http://www.autismtoday-bg.eu/index.php/the-team/services

Дъщеря ми е на 3,6 г. и все още и е много трудно средоточаването.

# 160
Ами когато някой я заговори, понякога се засрамва и се муши в мен да се скрие и леко се подсмихва. ...
Точно така прави и синът ми, а е вече на почти 15 години. Но забелязах и че това скриване и подсмихване го прави, когато харесва човека, който го е закачил  Crazy

# 161
Искам да ви попитам, какво мислите за два центъра за терапии. С мъжа ми искаме да водим някъде допълнително детето, защото само в градината, където ходи /в логопедична група е/ и отделно я водим на ерготерапия искаме още допълнителни занимания. В момента кандидатстваме към детски центрове Киндиру да ни обучат по сензорно-моторна програма, но нея ще я правим вкъщи сутрин и вечер и все ни се струва недостатъчно. Та моля ви споделене мнения, ако някой от вас си води детето. В So Sunny Kids, другия център е за ABA терапии - Аутизъм днес.

Ние бяхме в началото за около 4 месеца при Съни и екипа й. Самата тя е отличен професионалист, един от малкото, които разбират и могат да работят с деца от спектъра.  Това, което не ми допадна и заради което се разделихме, беше силовият начин на работа с детето, както и факта, че след като първоначално работи  няколко седмици с него, го прехвърли изцяло на екипа си и тя осъществяваше супервизията веднъж месечно. Момичетата не можеха да отговорят на много от въпросите ми. Освен това работата за сензорните проблеми на детето беше много подценена и почти отсъстваше, а те са адски важен момент.

# 162
Имате ли опит с "метода томатис" в Бургас? Малко ми е странно сайта им е на развален български, писах един имейл отговориха ми, на втория обаче не. Или са много заети, нямам представа. От ЕЛЕНА КИСЕЛЕВА ми е първият отговор. Благодаря предварително!

# 163

Ето нагледно, когато родителите на съпруга ми идваха у дома.
https://www.vbox7.com/play:48874ef5b7

# 164

Ние бяхме в началото за около 4 месеца при Съни и екипа й. Самата тя е отличен професионалист, един от малкото, които разбират и могат да работят с деца от спектъра.  Това, което не ми допадна и заради което се разделихме, беше силовият начин на работа с детето, както и факта, че след като първоначално работи  няколко седмици с него, го прехвърли изцяло на екипа си и тя осъществяваше супервизията веднъж месечно. Момичетата не можеха да отговорят на много от въпросите ми. Освен това работата за сензорните проблеми на детето беше много подценена и почти отсъстваше, а те са адски важен момент.

А кой работи насилствено с детето Съни или нейните помощнички? На мен хич не ми се иска да стават нещата на сила и с някви страшни ревове.  Cry
А при Съни комплексни ли са нещата логопед, психолог или са само логопеди?
Можете ли да ми препоръчате друго място за терапия. Логопед, психолог и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт