Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 833
  • 923
  •   1
Отговори
# 165
Алекс, позволих си да погледна други твои клипчета. Детето ти е разкошно, поздравления!  Heart Eyes

# 166
Момичета, здравейте... имам един въпрос към вас. За мое съжаление нямам възможност да прегледам всички теми, за да проверя дали е коментирано преди... Искам да ви питам, децата ви изпитват ли срам? Например, когато някой непознат се опитва да ги заговори, те стесняват ли се понякога? Стеснение е по-точната дума. Ще съм много благодарна за отговорите.

Ето нагледно, когато родителите на съпруга ми идваха у дома.
https://www.vbox7.com/play:48874ef5b7

Алекс чудесна е малката Хриси, вие сте много напред, сравнение с нас. Бихте ли казали на какви терапии ходеше детето и от колко годишна възраст?

# 167
magiiia, на 1г. и 9 мес. забелязахме изоставане в говора.Започнахме посещения в МЦ Медика - Русе при логопед.След 3 год. възраст и потвърждаване на диагнозата- в ДЦДУ-Свищов три пъти седмично.

# 168
Искам да ви попитам, какво мислите за два центъра за терапии. С мъжа ми искаме да водим някъде допълнително детето, защото само в градината, където ходи /в логопедична група е/ и отделно я водим на ерготерапия искаме още допълнителни занимания. В момента кандидатстваме към детски центрове Киндиру да ни обучат по сензорно-моторна програма, но нея ще я правим вкъщи сутрин и вечер и все ни се струва недостатъчно. Та моля ви споделене мнения, ако някой от вас си води детето. В So Sunny Kids, другия център е за ABA терапии - Аутизъм днес.
http://sosunnykids.com/wp/

http://www.autismtoday-bg.eu/index.php/the-team/services

Дъщеря ми е на 3,6 г. и все още и е много трудно средоточаването.
Ние бяхме в началото за около 4 месеца при Съни и екипа й. Самата тя е отличен професионалист, един от малкото, които разбират и могат да работят с деца от спектъра.  Това, което не ми допадна и заради което се разделихме, беше силовият начин на работа с детето, както и факта, че след като първоначално работи  няколко седмици с него, го прехвърли изцяло на екипа си и тя осъществяваше супервизията веднъж месечно. Момичетата не можеха да отговорят на много от въпросите ми. Освен това работата за сензорните проблеми на детето беше много подценена и почти отсъстваше, а те са адски важен момент.

А кой работи насилствено с детето Съни или нейните помощнички? На мен хич не ми се иска да стават нещата на сила и с някви страшни ревове.  Cry
А при Съни комплексни ли са нещата логопед, психолог или са само логопеди?
Можете ли да ми препоръчате друго място за терапия. Логопед, психолог и т.н.
Впечатленията ми от тях са от преди година. Сега може и да е различно. Все пак има много родители, които са доволни от нея и екипа й. Съветът ми е лично да си изградите мнение. На много малко места предлагат комплексно и логопед, и ерго, и психолог, които да са качествени. Ние ходим на 2 места.

# 169
Здравейте!
Искам да попитам някой от вас ходил ли е на  електростимулацията при д-р Пламен Димитров?
http://zdrave.to/interviu/2946-d-r-plamen-dimitrov-slab-tok-akti … na-hora-s-autizym

Моят син е на 4г и 5м.Изключително контактен,постоянно търси комтакт с хора и мрази да е сам.Отличен очен контакт(имахме проблем с него преди),сочи с пръст,показва и казва неща от книжки,телевизия,игри,т.н.Разбира емоциите на другите и реагира адекватно.Изпълнява команди.Ходи на целодневна детска градина спи си спокоен е.Яде,облича се сам,обслужва се.
Проблема е говоренето.На светлинни години от връсниците си.Има речник от около 50думи.Казва само 1-2 фрази от 2 думи.Говори многооо на бебешки.Ходи ма логопед и психолог има и РУ в детската градина.Иска да говори...но все едно нещо не му дава и се изнервя.И решихме да пробваме при доктор Димитров. Пиша тук защото след като махнахме памперса на 2г и 3-4м се отключи регрес.Спря да сочи,да говори,кризи,истерии,редене на играчки в редица...кошмар!Ние живеехме в чужбина и се прибрахме да живеем тук за да е по-добре след близки.Започна ходене по невролози,СВ.Наум,генетични изследвания...бях в някакъв ужас!Говореха за атипичен аутизъм...след парвичният преглед чакахме 8м за обследване което ние се отказахме защото има валидност само 6м.В първата детска градина която посещаваше(до обяд само) разбрах от други хора,че го затваря в друга стая защото беше изключително хиперактивен...и това ми разби сърцето!Що за хора са тези "педагози"????? Те не са ли майки,лели и баби?Te нямат ли сърца?Та кой е защитен от подобно изпитание?Когато ги попитах кои им дава право да дискриминират едно 3г което не може да се оплаче те ми отговориха,че имат 20г опит и знаят как да се държат с децата.Аз им отговорих,че могат да си скъсат дипломата и хора като тях не трябва да са в контак с деца!Подадох оплакваме и заедно с РЦ го преместихме в друга детска от където не мога да се оплача!
Знаете колко е трудно да го приемеш,да го разбереш!Аз го приемам и го обичам и не бих го сменила за никое дете на света!Проблем е обществото в което живеем!Хората не разбират,че и ние сме ги искали,носили 9м,треперили сме щом сме ги поели за първи път в ръце,че сме се радвали като тях на всяко нови нещо...че те са някое дете и сърце!
Извинявам се за дългият пост имах нужда да споделя Simple Smile
За тези от вас които имат вече втори деца как се решихте?

# 170
 hyndia
Освен логопедия и РУ какво друго повлия положително на детето? Някакеи добавки или нещо друго давате ли на детето?

# 171
  • София
hyndia
Освен логопедия и РУ какво друго повлия положително на детето? Някакеи добавки или нещо друго давате ли на детето?

При нас добавките общо взето влошиха положението. Сега му дават само пробиотика и нищо друго. Добавките бяха определени след изследванията от д-р Усман.

# 172
hyndia

При нас добавките общо взето влошиха положението. Сега му дават само пробиотика и нищо друго. Добавките бяха определени след изследванията от д-р Усман.
Римар, предполагам, че Усман е направила и изследвания, на база, на които е изписала добавки.  Поне разбрахте ли причината за състоянието на детето от направените изследвания?За съжаление нищо не дава гаранция за добър развой на нещата - нито биомед подход, нито логопедични и други интервенции.

# 173
  • София
Божа работа. Май д-р Аврамова ще избезе права /още при първото посещение/, че това е една комбинация на гени, които в момента са дали накъсо.

# 174
Здравейте отново!
Не не съм му давала добавки,искам ми се да пробвам,но на своя глава не смея и е нещо което обмислям да посетя спецялист.
Не знам до колко логопеда има принос към подобрение на състоянието тъй като той ходи да играе там трудно постига резултати в речта.В детската казват,че има много пасивен речник и изведнъж когато той иска показва и назовава предмети.
Преди една година беше на диета БГБК тъй като след въпросният регрес спря да яде много от храните(преди ядеше дори броколи).Беше на нея около 5м (без нарушения) след които с баща му решихме да я прекратим.
Чесно да си призная бях в някакъв кошмар не бях на себе си!Не спях,не ядях...едно зомби което само чете и гледа филми в ютуб за аутизма до 5 ч сутринта.Единственното което ме държеше беше това,че той никога не се е самоизулирал.
Незнам просто реших,че трябва да съм по-спокойна,за да бъде и той.Ужасно трудно е!
Има още много какво да се желае!Най вече в речта.Мечтая да може един ден да живее без нас.Мечтая да чуя "Обичам те,момо!" Това е смисъла на моят живот и единственното което искам!

Искам да попитам някой от вас лекувал ли е зъбите на детето под наркоза?Ние в края на миналата година в ЕО Дент в София.Той не даде да му направят зъбчето.Дадоха ни час за лечение под упойка,но след това страшно много боледува и нямаше как.Но трябва да оправим зъбките има два големи кариеса.Осван всички притеснения които имат всички родители,за рисковете от подобна манипулация също много ме притеснява дали тази упойка може да повлияе на прогреса му и отново да отключи предишното състояние!

Моля споделете опит!!!!

# 175
Божа работа. Май д-р Аврамова ще избезе права /още при първото посещение/, че това е една комбинация на гени, които в момента са дали накъсо.
Генетичните заболявания не се увеличават с такава бясна скорост, с каквато нарастват аутистичните разстройства в последните години. В много малък процент от случаите се дължи на генетична аномалия. По-скоро са епигенетични фактори. Предполагам Усман Ви е пускала и генетични тестове. Голяма енигма е това състояние,за съжаление.

# 176
hyndia

А бихте ли обяснили, защо при вас добавките влошиха нещата, защото ние в момента даваме добавките на д-р Яско и аз за сега не съм забелязала нито положителен, нито отрицателен ефект, но ме е страх да не стане по-зле. Единственото, което забелязвам е, че доста повече се увеличи голямата и нужда и е по-рядко, дали това може да е някакво чистене на червата?

# 177
Здравейте отново!
Не не съм му давала добавки,искам ми се да пробвам,но на своя глава не смея и е нещо което обмислям да посетя спецялист.
Не знам до колко логопеда има принос към подобрение на състоянието тъй като той ходи да играе там трудно постига резултати в речта.В детската казват,че има много пасивен речник и изведнъж когато той иска показва и назовава предмети.
Преди една година беше на диета БГБК тъй като след въпросният регрес спря да яде много от храните(преди ядеше дори броколи).Беше на нея около 5м (без нарушения) след които с баща му решихме да я прекратим.
Чесно да си призная бях в някакъв кошмар не бях на себе си!Не спях,не ядях...едно зомби което само чете и гледа филми в ютуб за аутизма до 5 ч сутринта.Единственното което ме държеше беше това,че той никога не се е самоизулирал.
Незнам просто реших,че трябва да съм по-спокойна,за да бъде и той.Ужасно трудно е!
Има още много какво да се желае!Най вече в речта.Мечтая да може един ден да живее без нас.Мечтая да чуя "Обичам те,момо!" Това е смисъла на моят живот и единственното което искам!

Искам да попитам някой от вас лекувал ли е зъбите на детето под наркоза?Ние в края на миналата година в ЕО Дент в София.Той не даде да му направят зъбчето.Дадоха ни час за лечение под упойка,но след това страшно много боледува и нямаше как.Но трябва да оправим зъбките има два големи кариеса.Осван всички притеснения които имат всички родители,за рисковете от подобна манипулация също много ме притеснява дали тази упойка може да повлияе на прогреса му и отново да отключи предишното състояние!

Моля споделете опит!!!!

Аз се чувствам по същия начин, постоянно съм в стрес и депресия за състоянието на дъщеря ми и сърцето ме боли, като гледам децата на другите родители, как говорят и си играят.
Вие видяхте ли ефект от диетата БГБК, защото аз все още не мога да се навия да я правя, просто и без това живота ни е добавки, терапии и т.н. и това да мисля всяка секунда да не хапне глутен и какво да и готвя вече ще ме побърка.
Потърсете специалист за добавките и се посъветвайте. Аз видях много добър ефект от рибното масло, започна доста повече да разбира и го комбинирам в момента със селен и вит. Д /който и е дефицит/.

# 178
Не си сама, миличка.  Cry Понякога така ми се иска да си излея всичко, но само ще внеса негативизъм в темата, като говоря с родителите ми, ги депресирам и отчайвам и тях и после се чувствам зле и аз, мъжа ми не дава да говорим за това постоянно, вижда какво е положението и се дразни, че само се тормозим...  Cry
Неусетно и аз се улавям да ги гледам как си общуват свободно и как не знаят какво неземно щастие имат с напълно здравите си деца... после си целувам моето и си тръгваме от площадката.  Sad
Спирам, че са много нещата, които тормозят мен и вас сигурно и децата ни... но само да ви отчайвам, друго няма да сторя. Ще си ви следя само. Simple Smile Ще чакам само да се хвалите!

И да ви питам, как децата ви извършват саморегулация? Моето момченце обича всякакви врати. Вратите вкъщи, на площадката, кухненските шкафове, врати на количките му...

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 21:28 от dimitrova8989

# 179
В последните два поста виждам себе си отпреди няколко месеца. Явно си е някаква фаза, която отминава. След първите успехи на детето, станах по-спокойна и той започна да върви по-добре в много отношения.

Сега чета по-малко и повече прилагам натрупаната информация Simple Smile

Мечтата да чуя "мамо, обичам те" я замених с "мамо, искам сладолед". В интерес на истината понякога повтаря след нас "обичам те", защото всяка вечер му го казвам и понякога играем всички на играта всеки да казва кого обича - демек ние с татко му казваме, пък той се смее...

Беше за малко на БГК диета. Според мен не му е това проблемът. Избягваме глутен, но то си е решение за цялото семейство, да не товарим и нашите стомаси.
Мина скоро на гастроентеролог и изследванията са му ок, въпреки перманентното разстройство. Докторът каза, че с възрастта ще отмине, около 5 годинки.
Аз си извадих един списък с храни, съдържащи вит Е и ги консумираме всеки ден. Така е сигурно, че няма да объркаме дозата...

Определено контактът с животни има положителен ефект!
Другото, което смятам да опитам, като стане на 4 поне е музикотерапия по Томатис. До сега не съм срещнала някой да каже, че не е имало ефект.

Споделяйте! Това помага на всички.

Общи условия

Активация на акаунт