Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 951
  • 923
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, искам да попитам, какво мислите за даването на класическа хомеопатия при нашите деца. Препоръчаха ми да отида при д-р Йорданка Лалова /класически хомеопат/, която е доктор към БАН - Лаборатория по Психофизиология и Невропсихология. Та питането ми е има ли смисъл от хомеопатията или това са пари на вятъра за захар и вода?
Някой има ли мнение за д-р Лалова?

# 286
Лично аз съм много доволна от хомеопатичната терапия, назначена ни от Петко, след 5 курса и контролни прегледи има значително подобрение.Септември ще ходим пак за контрола, съвети и продължаваща терапия.

# 287
Лично аз съм много доволна от хомеопатичната терапия, назначена ни от Петко, след 5 курса и контролни прегледи има значително подобрение.Септември ще ходим пак за контрола, съвети и продължаваща терапия.
А детето ти от спектъра ли е или с друг проблем?
За кой Петко става дума от аптеки Хера ли? Той не работи ли с Боарон, те ми се виждат съвсем малко афиф работа, може и да бъркам де. Той, какви неща предписва, за чистене на ваксини, метали и т.н.?

# 288
Досега чухме какво ли не от спектъра, ХДВ, не говореше до 3г.,разбирането клонеше към 0 на 2,8г. Последно което каза новата логопедка - проблем със слуховата преработка. Водим го на сто места, едното от които е Петко. кое точно помага май не е ясно, защото действаме в много посоки. Във всеки случай с помощта на Петко, му се подобри съня и успя бързо да приеме ходенето на градина (само до обяд,но пак е нещо).

# 289
Здравейте! Имам притеснения за дъщеря ми (на 2 г. и 3 месеца). На какъв специалист първо да я заведа? И още един въпрос. В момента започвам да я водя на ясла - за по 1 час всеки ден, и освен че плаче, като повечето деца, започна да не спи (до сега заспиваше нормално). По всичко се личи, че е разтревожена. Ако действително има някакъв проблем, дали това няма да влоши нещата?

# 290
Здравейте! Имам притеснения за дъщеря ми (на 2 г. и 3 месеца). На какъв специалист първо да я заведа? И още един въпрос. В момента започвам да я водя на ясла - за по 1 час всеки ден, и освен че плаче, като повечето деца, започна да не спи (до сега заспиваше нормално). По всичко се личи, че е разтревожена. Ако действително има някакъв проблем, дали това няма да влоши нещата?
Ако мога да съм ви полезна ще ви споделя за нашия опит с дъщеря ми на 2 год. тръгна на ясла. Положението беше много тежко, рев и някъв вид страх имаше от там и се оказа, че всичко идва от учителките, които не само не разбираха състоянието на детето, но го и тормозеха. Веднъж без да ме видят, като отивах да я прибирам от яслата ги видях, как я стискат за ръката, после имаше отбелязани 4 червени пръста на китката. Ние разбира се до тогава отдавахме нещата на неговоренето и на характер, бебешки пубертет и ред други бабини глупости, кой родител иска да приеме, че детето му е различно от другите Sad
Първото, което направихме е да я заведем на детски психиатър занимаващ се с аутистичния спектър. От там вече започнахме да си изясняваме нещата и да работим по нейните насоки.
Но ако сега го знаех това, никога нямаше да позволя да ходи на ясла, в градината вече е друго нещо, там учителките си ги харесва и те нея и си ходи с желание. Независимо, че все още е невербална.

# 291
Здравейте!  Имам въпрос към родителите от Пловдив. Има ли в Пловдив и по-конкретно в Тракия доставчик на интернет и телевизия, който прави отстъпки за семейства, отглеждащи деца с увреждания?
Например Cooolbox правят отстъпка ако договора е на името на инвалида. Но дете не може да подпише договор така че вариантът отпада.

# 292
Здравейте на всички

Незнам дали въпросът ми е за тук или за нова тема, но ще опитам.
Имам момченце на 5г.8м. с диагнози Инфантилен Аутизъм и Умствено изоставане (неопр.степен). Той е роден в Дания, където и живеем. Ходи в специализирана детска градина само за деца с аутизъм. Там имат логопед, психолог, ерготерапевт, психятър.
 Не може да говори, но издава много звуци. Нищо обаче наподобяващо на реч, за съжаление. Отговаря си на името и стана малко по-контактен с времето.  Очният му контакт е горе долу окей, но не е крайно зле. Много е умен и има страхотна визуална памет. Започнахме въвеждането на ПЕКС последните месец и той се справя отлично. Все още използва памперси..пробвахме последните две години да го приучим на тоалетната, но не се получава. Накратко това за нас, а сега по същество 😁
От седмица вече се опитвам да изчета по темите какви добавки давате на децата си, но нищо конкретно. Четох много неща в САЩ и Англия относно Б6 и магнезий и реших да опитам и днес купих (Магнезий 200мг; Б6 50 мг; Б комплекс и Ескимо сироп). Искам да кажа преди време опитахме Брейн Бустер но нямаше ефект.
От няколко дни започнахме да му даваме ГАБА 500мг сутрин и вит.Д3 35 мкг.
Тааа какви добавки давате вие, кога и какви мг? Питам тук, защото датчаните са много консервирани на тази тема и никой не си и помисля дори че това може да помогне по някакъв начин...

Пожелавам Ви страхотна вечер

# 293
Не са ли много високи дозите на ГАБА и Д3, които давате? Консултирайте се с лекар или нутриционист.
През годините съм попадал на стотици добавки за нашите деца: DMAE, DMG, NAC, GABA, B5, пробиотици, карнозин, карнитин, убикинол, Омега 3, аминокиселини като Триптофан, тирозин, Глицин и др. За тези се сещам в момента. Но не мисля да превърна детето си в опитно зайче. Дъщеря ми е на 8. Давали сме добавки, но не са водели до никаква промяна в поведението и или когнитивните и способности. Даже ще ви разочаровам като ви кажа, че труда на всички специалисти, които работят с децата ни, взети заедно не може да се сравни с резултатите от  времето, което ние самите посвещаваме на тях.

П.С. Внимавайте с тези брейн бустери. Могат да отключат епилепсия както стана с нашето дете. А аутистите са склонни към тази болест.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 16:08 от zenkou

# 294
Здравейте! Вчера вземаха венозна кръв на сина ми за изследвания. Пак беше голям ужас...този път исках да изследвам витамини,минерали,TSH,T4, T3...Оказа се обаче, че взетата с огромен зор кръв стига само да изследвам б 12, фолиева киселина и един хормон,в случая tsh...служителката в лабораторията,като видя колко неща искам да изследвам,вкл. и непоносимост към глутен и казеин доста се учуди,не ставало толкова хормони,витамини и минерали с едно вземане на кръв на едно 4 г. дете...Та аз пак с питане към вас...само с изследване на първия хормон може ли да се определи сина ми има ли проблем с правилното функциониране на щитовидната жлеза...като си помисля че пак ще се наложи вземане на кръв...има ли майка правила изследване на тироидните хормони...важно ли е да се изследват и трите

# 295
Tomella, при моето момче са изследвани ТСХ и Т4, бяха си в норма. И при него е драма взимането на кръв.

# 296
Лилимей, благодаря за отговора! Да, то при другите деца че е трудно,а при нашите 100 пъти повече взимането на кръв...Спомням си, че вие сте правили изследвания на доста неща или поне в моята памет е така,пълна кръвна картина вкл.,как стана с едно вземане на кръв или сте ходили няколко пъти...

# 297
Здравейте! Вчера вземаха венозна кръв на сина ми за изследвания. Пак беше голям ужас...този път исках да изследвам витамини,минерали,TSH,T4, T3...Оказа се обаче, че взетата с огромен зор кръв стига само да изследвам б 12, фолиева киселина и един хормон,в случая tsh...служителката в лабораторията,като видя колко неща искам да изследвам,вкл. и непоносимост към глутен и казеин доста се учуди,не ставало толкова хормони,витамини и минерали с едно вземане на кръв на едно 4 г. дете...Та аз пак с питане към вас...само с изследване на първия хормон може ли да се определи сина ми има ли проблем с правилното функциониране на щитовидната жлеза...като си помисля че пак ще се наложи вземане на кръв...има ли майка правила изследване на тироидните хормони...важно ли е да се изследват и трите

Мисля, че за глутен и казеин не се прави тест за непоносимост. Ако има алергия към пшеница, значи не може да яде храни с глутен. Иначе се прави дексилозен тест за глутена и лактозен тест за казеина. Правят се в различни дни, на гладно. Представлява нещо като натоварване за изследване на захар. Пие се нещо и се изследва през интервали.  Разликата беше, че при единия се вземаше кръв през определено време от пръста. Според резултатите се вижда дали има целиакиоподобен синдром /тогава може да се наложи диета без глутен/ и от лактозния тест дали има проблеми с преработката на млечни храни. Тогава гастроентеролог ще го коментира и препоръча режим на хранене. През период от 6 месеца се правят повторни изследвания, да се види състоянието. При нас беше по този начин и съм доволна, че го проследих при малкия. Между другото, някои от тези изследвания могат да минат по клинична пътека.

# 298
И при нас е проблем вземането на кръв, но при доста деца е така. Казвам диагнозата му, прилагам хватка на малкия за да го държа, пускам и филмче на телефона. Те да си действат по процедурата. Даже по две сестри работят с него. Вярно, плаче и вика, но стискам, за негово добро е.

# 299
Томела, ние направихме изследвания за тежки метали, хормони, глутен и казеин, вит. Д, Б12, фолиева и т.н. в лаборатории Бодимед. Звъннах в централата и попитах ще вземат ли кръв от вената на 3 год. дете, те казаха, че най-опитната им лаборантка, която взима кръв на деца е в лабораторията им на Позитано /до централата на БСП/ и звъннах по тел да се уверя, че е там и тя източи на детето 9 големи епруветки кръв. То не, че не е ревало детето, но после му даде близалка и бързо му мина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт