Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 956
  • 923
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм наясно с доцент Георгиева защото съм от Варна, писала съм и с гугъл се намира лесно. Това е една широкотиражирана лека заблуда или събиране на данни за техни си трудове. Щом децата ви са на 5значи вие самата виждате дали имат стомашни проблеми свързани с алергии и неусвояемост. Ако децата ви са като моето за какво ви в за бога доц. Георгиева. Извинете че съм докачлива но я бяха сложили тази гастро като цедка за достъп до баркамертста по общинска програма. Да ми говори този забравих му  името - варели некипелу. Все едно аз от Марс падам.

Боже това щеше да е смешно ако не беше тъжно - лекар да ти каже че има специална диета за аутисти. Тази Пискова си я вписвам в тефтера с черна линия.

Та така и не разбрах за какво ви е точно този специалист по аутизъм, не разбрах какво целите (и дали разбрахте какво ви писах горе в предния си пост,).

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 16:08 от _re_ge

# 676
  • Шотландия/Абърдийн
Защото един от близнаците има проблем със стомаха събужда се вечер има газове които трудно изкарва чак като му дам пробиотик токава се успокоява.Как мислите Ви доц.Георгиева не е ли е добър специалист?

# 677
Тя е един от малкото детски гастро в бг, но до сега не съм виждала/чула за дете с  реална помощ сред познати деца. Взема ги на стационар, опитва, опитва и често нищо не се случва.
А вие защо не помислите за - наличие на хранителни алергии, за черва с повишена   перисталтика. Нещата могат да бъдат забелязани според режима на хранене и вида поемане храна. Ние хората било то с аутистични проблеми или без -  често имаме стомашни такива. Наистина много пи-често отколкото си даваме отчет.  Често се съобразяваме с това кое ядем или не. Правили ли сте тестове за хранителни алергии? Там много от нещата ще се изяснят и без Георгиева.

# 678
  • Шотландия/Абърдийн
Ок Благодаря Ви за изчерпателната информация.

# 679
Моля, някой запознат да каже ако знае, какво означава - ниска киселинност на стомах при дете,  доста под нормата,
 ниско PH на стомаха?

# 680
Да има  бео, може и повишена. Пият се препарати.

# 681
Благодаря, какви препарати се пият, пробиотици ли?

# 682
  • Пловдив
Според мен пък аутизмът си е заболяване, дефект и т.н., нищо качествено различно от глухотата или плоскостъпието, само че в повечето случаи - по-лошо от точно тези двете. Какво трябва да значи заклинанието "не е заболяване, а състояние" (употребяван за всичко от аутизма примерно до синдрома на Даун и други генетични... състояния) според мен не става много ясно. Не се заяждам, опитвам се да кажа, че това, дали ще наричаме дадено нещо "състояние" вместо "заболяване", е въпрос на оценка и предпочитание, а съвсем не на знание и факт.

# 683
За мен заболяване е когато има клинична картина с отклонение по ясен физически параметър. Това е най ясния смисъл който мога да вложа във виждането си.
Не , не смятам че децата от спектъра са еднакви и всички имат храносмилателни проблеми, проблеми свързани с ваксините, проблеми свързани с наличие на тежки метали и каквото ви дойде още на ум за което не се сещам. Децата от спектъра може да са абсолютно здрави и при все да са от спектъра.
Примерно,  от всичко каквото сме правили като изследвания на моето дете то няма причина да е такова каквото е. Той няма никакви физически проблеми което да го прави различен от децата в норма. Някои деца в норма дори имат повече чисто физически проблеми от него. Само че неговия мозък не работи като на нервнотипичните или както и да ги наречете "другите "  деца,децата в норма и т.н. - за това   е говорено много пъти в тази тема в годините назад , защото той тук не е единствен. Има много деца на които родителите не намират ясно физическо обяснение защо те са такива. Тогава щом няма чисто физически параметър за отклонение как да е болен. Дали интелекта се води физически параметър защото моят син и там придърпан близо до децата в норма. При все мозъкът му работи различно , но не е Темпъл грандин та да го изследват и да ми кажат как се образуват неговите причнинно следствени връзки и защото се различават от тези на другите.

Ако примерно детето проявява симптоми на поведение на дете от спектъра защото има тежки метали и родителите мислят че като го изчистят нещата ще се подобрят ние тук говорим за чисто физически проблем, който носи отражение на поведението. Т.е. неговото аутистично състояние се дължи на чисто физически проблем. Състояние е болката в стомаха, пребледнялото лице, дискомфорта , а причината е да кажем гастрит рефлукс нервен стомах или нещо си там друго хронично или не. Т.е. по същата логика аутизма е състояние а на какво се дължи при определено дете вече трябва да бъде определено. Има ли или няма причина.
То затова имаме диагноза и терапия. Диагнозата казва как се държи детето и към медицински код може да бъде причислено  , а терапията търси начини да се подобри състоянието , да се наваксат дефицитите, никой не го  облича в думите - да се излекува. Иначе отиваме на гости при Гала - алилуя аутизмът се лекува.

Когато преди мнооого години питах от какво ми е болно детето и ми отговориха че това е състояние и аз изпаднах в дразнене от тези излияния. Сега обаче много години по-късно разбирам какво се има предвид. Може да не мога да го обеснява точно но за мен от моята камбанария нещата са ми ясни.

# 684
А наследствен ли е аутизмът ? Свързан ли е с фамилна обремененост ?

# 685
  • София
А какви изследвания си правила на детето?

# 686
  • Пловдив
А наследствен ли е аутизмът ? Свързан ли е с фамилна обремененост ?
Може да бъде свързан, да.

# 687
  • Шотландия/Абърдийн
Мнения за Др.Пламен Димитров гр.Варна -психолог. http://zdrave.to/cat/d-r-plamen-dimitrov-slab-tok-aktivira-mozyk … i-ot-spetsialisti

# 688
Скоро бяхме при него. Има специалност психология, но най-вече е невролог. С добри впечатления съм. Дъщеря ми е още малка за описаната в статията терапия, но обсъдихме добавки и изследвания за детето. Не бях с усещането, като при другите прегледи досега, че просто си минаваме от реда и толкова. Направихме нещо като план какви специалисти още да посетим и с резултатите да решим как да действаме. Дори переодично се чуваме по телефона, за да му кажа докъде сме стигнали.

# 689
  • Шотландия/Абърдийн
Скоро бяхме при него. Има специалност психология, но най-вече е невролог. С добри впечатления съм. Дъщеря ми е още малка за описаната в статията терапия, но обсъдихме добавки и изследвания за детето. Не бях с усещането, като при другите прегледи досега, че просто си минаваме от реда и толкова. Направихме нещо като план какви специалисти още да посетим и с резултатите да решим как да действаме. Дори переодично се чуваме по телефона, за да му кажа докъде сме стигнали.
Ок Благодаря Ви за отговора смятаме и ние да го посетим Аз имам близнаци на 5 години със аутизъм и двамата не говорят във Пловдив сме ходили до Др Пискова.

Общи условия

Активация на акаунт