Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 863
  • 923
  •   1
Отговори
# 765
# 766
# 767
Здравейте,
Моля, споделете мнения за градини, където сте /сте били възхитени от работата с деца със СОП. Интересуват ме препоръки и /оплквания за частни градини с предучилищна подготовка и интегрирано обучение. Благодаря предварително!

# 768
  • Пловдив
Danii84, не е пряко по темата, но ми е интересно - близнаците ти еднояйчни ли са?

# 769
  • Шотландия/Абърдийн
Danii84, не е пряко по темата, но ми е интересно - близнаците ти еднояйчни ли са?
  Не.Защото?

# 770
  • Пловдив
Защото при еднояйчни вероятността ако единият е аутист, и другият да е такъв, е много висока, да не кажа близка до 100%, докато при "обикновени" братя, каквито генетично са и разнояйчните близнаци, е значително по-ниска, макар и на свой ред значително по-висока, отколкото случайната вероятност в общата популация.

И защото имам неговорещо момче с аутизъм на същата възраст и очаквам бебе момче, правя си един вид собствена, макар и непълна, статистика.

# 771
  • Шотландия/Абърдийн
Защото при еднояйчни вероятността ако единият е аутист, и другият да е такъв, е много висока, да не кажа близка до 100%, докато при "обикновени" братя, каквито генетично са и разнояйчните близнаци, е значително по-ниска, макар и на свой ред значително по-висока, отколкото случайната вероятност в общата популация.

И защото имам неговорещо момче с аутизъм на същата възраст и очаквам бебе момче, правя си един вид собствена, макар и непълна, статистика.
Ок.Благодаря Ви за информацията .

# 772
  • с.Николово, обл. Русе
Магдалена моят голям син е аутист /на 11 г. не говори все още/ и имам по-малко момче /разлика в годините 3,5 г./, което е в норма, но е с нарушен говор. Въпреки това не си мислете най-лошото. Всяко дете е различно, дори и тези, които са в норма.

# 773
Здравейте,не знам въпросът ми за тук ли е точно.Детето ми е с логопедичен проблем, водят я със СОП ,0еше в така група в ДГ.Сега е в нормална група в Друга ДГ  и работят с нея ресурсен,логопеди и психолог.общо взето не ми дават някакви отговори  на въпроси....Тя е на 5год и 3 месеца.
Говори като  3годишна.Трудно й се разбира.Имиа все пак някакви изречения  ,  но е много разсеяна.Като хване да игре с куклите се отнася с часове и не мога да привлека вниманието.Много и плачлива, ината,егоистична, общо взето всичко минава с истерия,за всичко иска да е първа.На РД дори не позволи да й духат свещичките на тортата.Общо взето трудно приема каквото и да е било.Иначе обича деца, играе с тях, но все иска да е първа и се сърди. Водири сме я на обследване на 3год и 8месеца и нищо притеснително не казаха, но азсясаш често виждам неща,които ни отговарят на  нормалното емоционално и психечски развитие за тази възраст.Има и стереотипни движения,подкача +извиване на ръчички , което го прави от радост или като рисува,като е щастлива общо взето.Според вас имаме ли нужда от някакви други консултации?Невролога обясни ,ме тези движения не се лекували.....А говорът не било за него...

# 774
Здравейте,не знам въпросът ми за тук ли е точно.Детето ми е с логопедичен проблем, водят я със СОП ,0еше в така група в ДГ.Сега е в нормална група в Друга ДГ  и работят с нея ресурсен,логопеди и психолог.общо взето не ми дават някакви отговори  на въпроси....Тя е на 5год и 3 месеца.
Говори като  3годишна.Трудно й се разбира.Имиа все пак някакви изречения  ,  но е много разсеяна.Като хване да игре с куклите се отнася с часове и не мога да привлека вниманието.Много и плачлива, ината,егоистична, общо взето всичко минава с истерия,за всичко иска да е първа.На РД дори не позволи да й духат свещичките на тортата.Общо взето трудно приема каквото и да е било.Иначе обича деца, играе с тях, но все иска да е първа и се сърди. Водири сме я на обследване на 3год и 8месеца и нищо притеснително не казаха, но азсясаш често виждам неща,които ни отговарят на  нормалното емоционално и психечски развитие за тази възраст.Има и стереотипни движения,подкача +извиване на ръчички , което го прави от радост или като рисува,като е щастлива общо взето.Според вас имаме ли нужда от някакви други консултации?Невролога обясни ,ме тези движения не се лекували.....А говорът не било за него...
Извинявам се за въпроса, но при какъв специалист водихте детето за обследване?

# 775
Извинявам се за въпроса, но при какъв специалист водихте детето за обследване?
Логопед и психолог.

# 776
Разбирам...
Щом те притеснява нещо такова, защо не посетите детски психиатър или невролог? Най-малкото ще разсеете съмненията. Вие решавате, просто давам съвет.
П.с. извинявам се, после видях, че сте ходили при невролог. Може би детският психиатър е вашият човек.

# 777
  • Пловдив
Здравейте,

Моля, ако има някоя майка на дете със Синдром на Аспергер, от Пловдив да ми пише на лични. Искам да обменим инфо.

# 778
Здравейте! Искам да попитам-някой ще водили детето си при др Мелило?

# 779
Здравейте! Искам да попитам-някой ще водили детето си при др Мелило?
Заинтересувах се, но цената от 2500$ за консултация не ми се вижда читава. Мисля, че ако Мелило наистина искаше да помогне на децата в България щеше за тези 2 месеца престой да обучи хора и да имаме възможност за пълния курс терапия. Не възлагам големи надежди на 1 час среща с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт