Великденска на мамите от ИБ

• 42 237
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Месечко, точно суха и дразнеща, хрема няма, гърлото е спокойно. Мисля да спра засега проспана, защото той е отхрачващ, а детето дефакто няма храчки. Ще го оставя на противоалергично + инхалации. За момента инхалациите с лайка най-добре му действат. Вечерта ще включа и овлажнитела за въздух. Майка ми казва, че и аз съм била така като малка (все още започна ли да кашлям, се дера поне месец), и баща ми е бил така. Дано скоро го израсте, че ще лудна.
Да, проспан не е подходящ в случая, само разкашля допълнително. И аз полудявам с тая кашлица, подкашля и сега, преди 3 седмици след 2-3 чисти дни започна пак сопол, от седмица и подкашля, полудявам направо като го чуя, въпреки че е весел, жизнен и не би трябвало да се тревожа толкова, но откачам, така че напълно те разбирам. НЕ знам кога ще му излезе краят, писна ми яко от сополи и кашлици. Тази година определено е по-зле от миналата, не знам какво израства, но...

# 661
  • Сливен
Меци, ето ти и от зкона за предучилищно и училищно образование:
Чл. 8. (1) Предучилищното образование е задължително от учебната година, която е
с начало в годината на навършване на 5-годишна възраст на детето, като родителите
избират една от формите по чл. 67, а държавата и общините се задължават да осигурят
условия за обхват на децата в детските градини и групите за предучилищно образование.
(2) Училищното образование е задължително до навършване на 16-годишна възраст
и започва от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 7-годишна
възраст на детето.
(3) Училищното образование може да започне и от учебната година с начало в
годината на навършване на 6-годишна възраст на детето по преценка на родителя и при
готовност за училище, удостоверена при условия и по ред, определени в държавния
образователен стандарт за предучилищното образование.
По принцип няма значение , че на 15,09 няма да има навършени 7г., напротив, тръгва се в годината , в която се навършват, по-скоро по медицински причини можеш да отложиш и според този закон.

# 662
  • В къщурката на хълма на феите
Благодаря ви, ще видим какво ще измислим ..

# 663
  • shumen
Петьофка,да се оправя скоро Георги.В такъв случай и аз като Месечинка давам сироп,който успокоява кашлицата и бих спряла Проспана.При Дени пък Синекода действа добре,поне засега,и чуя ли го че кашля и веднага го започвам.
Прахче,аз взех от Лидл яке и панталон за дъжд,а ботуши имаме от най обикновен магазин и вършат работа.
Поспаланче,ние така в един голям дъжд ходихме до магазина и всички ни гледаха като извънземни как те бягат в дъжда с деца,а на нас не ни пука.
Ние от утре почваме едни схеми кой кога ще гледа Дени,че до операцията не ми се иска да го пускам на градина,но да видим.

# 664
  • Варна
На Борислав дъждобранът му започна да пропуска. Той е шушляков от Алито, явно като съм го прала съм отмила промазката на плата. Дали ще ми свърши работа импрегниращ спрей и да се занимавам ли изобщо или да му купя нов найлонов, как мислите? Вчера тъкмо излязохме следобед и ни заплющя дъждът. За трети пореден ден ни проваля следобедната разходка и този път решихме, че няма да се даваме. Само се върнахме за гумените ботуши и изчакахме най-силния порой. Той с тротинетката и дъждобрана, аз с чадъра.  Хубава разходка стана.

# 665
  • Бургас
На Борислав дъждобранът му започна да пропуска. Той е шушляков от Алито, явно като съм го прала съм отмила промазката на плата. Дали ще ми свърши работа импрегниращ спрей и да се занимавам ли изобщо или да му купя нов найлонов, как мислите? Вчера тъкмо излязохме следобед и ни заплющя дъждът. За трети пореден ден ни проваля следобедната разходка и този път решихме, че няма да се даваме. Само се върнахме за гумените ботуши и изчакахме най-силния порой. Той с тротинетката и дъждобрана, аз с чадъра.  Хубава разходка стана.

Аз поръчах от Ибей някакъв, към 10лв ще ми излезе с доставката. Гледах и едни калинки за по 8лв. Ще видя дали ще ни вършат работа и тогава ако преценя ще поръчвам разни комплекти на по-крупна сума. Ето това ми грабна акъла например.  Crazy Crazy

http://www.detelina.bg/product/4388/detski-dazhdobran-gumiran-ga … adar-kalinka.html

Ако е някой евтин, що не му вземеш нещо подобно пак , вместо да се мъчиш със спрей?  newsm78

# 666
  • Варна
Добро утро!
Пуснах хормони вчера и не съм очарована, единият говори за хипофункция на НБЖ и имам абсолютно всички симптоми за това. Предстоят ми още изследвания по време на цикъл, но ми трябва АГ-ендокринолог, а в моята скъпа Варна има само една докторица, при която няма да отида, защото знам, че е неадекватна ...
Прогестерон - 80.42 ( 16.6 - 122.8 ) на 23 ден от МЦ, а на 21 беше 61.6
Тестостерон - 1.34 ( 0.18 - 2.55 )
ДХЕА - С - 0.84 ( 2.68 - 11.0 )
Андростендион - 1.70 ( 0,40 - 3,40 )
Не съм пускала 17 ОН Прогестерон, защото лекаря е забравил да го напише, а аз не съм се сетила...

# 667
Арвенче а кръвната ти захар как е?? щото ДХЕА-С наистина е извън пътя, но твоите симптоми са типични и за проблем с ЩЖ, така че само по него не може да се съди ..

# 668
  • Варна
Мецо, винаги ми е била на горна граница кръвната захар, даже като бях бременна бях с лека форма на гестационен диабет. И за ЩЖ ще пусна хормони, но много нагоре ми идва финансово, за да ги пусна всички на един път. При проблем с ЩЖ обаче няма акне, а аз съм с ужасно такова, от 2 месеца вече.

# 669
  • В сърцето на любимия човек
Арвенче - за АГ-ендокринолог се сещам единствено за Владимиров, но не ти го препоръчвам, защото е цифроман и изкарва почти всички с НЯР. По-скоро бих те насочила към комбинацията Начев + Калчев.

# 670
Арвенче права си за акнето, но дори и при проблем с НБЖ то пак не е задължително Peace

# 671
  • shumen
 Месечинке,аз бях купила един обикновен от втората употреба,но ни стана малък.Сега сме с тези лидълските.
Арвенче,дано е наред всичко при теб.
ООф,аз в най-големия дъжд ходих да си взема детето от градина.Всички се разбързали,разбягали,хващат таксита,а ние се прибрахме пеша.

# 672
  • Северозапада
Добро утро!
Ние се върнахме от почивката още през уикенда и вече сме кой на работа, кой на градина. Надявам се, че освен приятното прекарване, и здравословно ще се отрази добре.
Арвен, непмога да се включа със съвети, но се надявам скоро да контролираш здравето си и да се чувстваш добре!
Меци, смятам, че ще намериш решение. Няма как да няма възможност да отложиш училището с една година.
И се включих за дъждобраните на Лидл и най-вече долнищата. И аз взех на София обаче долнището много широко. Като от анимационно филмче е с него  Laughing Взех уж размера, който и вземам панталони и са и ок.
Стели, Сандра, как сте?
Маги, Дари оздравя ли? Запознаха ли се с бебо?

# 673
  • Варна
Лидълските доколкото съм виждала са якета и панталони. Нямам предвид такова нещо, а точно дъждобран, тип пелерина или нещо подобно, което сгънато заема малко място, може да се носи винаги в чантата, дето се вика и се облича върху всяка дреха. Сегашният му е от този тип:
https://carnivalkids.com/media/catalog/product/cache/1/small_ima … d7153ee7502_1.jpg
А ей това харесах:
https://www.hippoland.net/media/catalog/product/cache/1/image/9d … i/m/img_5426a.jpg
но не знам къде да намеря. На джъмбо съм виждала подобни, но той е на майната си, няма да хукна за един дъждобран... Ще видим къде ще търся.

# 674
  • Северозапада
А защо не поръчаш от тези показаните? До утре е при теб. На Джъмбо са гадни и твърди и не може да се сгънат толкова, че да ги побереш в дамска чанта или детска раница. Поне преди бяха такива, имаме един на 2-3 години. Аз затова и предпочетох якето сега. От Била бях взела преди време едни от найлон (като този за торбички за пазаруване и заемащи същото място) за спешни случай.

Общи условия

Активация на акаунт