Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 830
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Танче, за мен килограмите не са от храненията. Просто има деца които по-бързичко наддават. Анна Мария от 5 месеца е с 5 хранения на ден. Към този момент хапва следното:
06:30 - 120 мл АМ
10:00 - попарка с два сухара или кус кус
14:00 - Зеленчуково или месно зеленчуково пюре 190 мл
17:00 - плодово пюре около 125 мл или половин банан или бисквитка с мляко на Нестле
21:00 - баня и 200 мл АМ
Нади, благодаря ти, надявам се да стане. Искам две дечица Simple Smile
Имаме едни приятели, давали са на детето си директно печена рибка и много я е харесало. Чудя се дали да пробваме и ние така. Какво ще кажете?

Анси, ние така дадохме Simple Smile. Аз бях купила пюре Hipp със сьомга и след 5 лъжички го повърна, точно както и при вас се е случило. И една вечер, докато вечеряхме риба, решихме да ѝ откъснем няколко парченца. Хареса ги, но след това не сме давали.

Пожелавам ти и аз безпроблемно второ забременяване и раждане, когато му дойде времето Hug

# 241
Аз бях настроена за момиче, дори не осъзнавах колко много. Иначе преди да родя ми казаха момче та си знаех. Изненадах се от себе си и дълбокото убеждение, че ще имам момиче.
Въпроса за второ не стои на дневен ред поне 2 - 3 години. После ще видим. И за протокола да кажа, че си обичам детето и не съжалявам, че имам момче.

Гери, Тони как прие прибирането на баща си? След такава дълга раздяла със сигурност има много емоции по взаимното опознаване.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 22:28 от Linusha

# 242
Прясно мляко и сол поне след още 4 месеца.
Белтък и свинско може, ако се въведат внимателно.
Азь се чудя, понеже съм въвела киселото мляко и жълтъка, дали мога да й застройвам упата с тях?
Mgpd залепи говорителчето с тиксо и музиката ще е по-тиха.
Аз се надявам след около две години да забременея отново. Много ми беше хубаво да съм бременна (и дебела). 😁 Но съм се зарекла втори път да не качвам 40 кг. Искам и момченце, но и още едно момиченце няма да върна 😁

# 243
Алистра май беше писала, че може и белтък. Обаче аз питам как точно се дава, на парченца ли, ако се задави?
Според мен свинското не е чак такъв проблем, стига да е чисто без тлъстини. Сол съвсем не е нужно да се бърза. До 1 г. бъбреците не я филтрират и е вредна. И след това бебето не я познава и не би я търсило съзнателно. Прясно мляко според мен след 1 г.
Риба ще пробвам и аз скоро. Според мен най-добре прясна купена, та да се знае какво е, варена, а защо не и печена без подправки.

А правенето на момиче не знам как става - при нас каката не беше планувана, подарък дойде преди сватбата  Laughing  Всъщност ако се знае точната овулация може до някъде да се предвиди, по правило момче се получава веднага след отделяне на яйцеклетка до няколко часа, мъжките сперматозоиди умират по-бързо и затова трябва веднага да действат. Но накрая всичко е в Божиите ръце Simple Smile.

# 244
Наде, и на мен ми беше много хубаво като бях бременна.. но знам, че при втора бременност няма да е същото Simple Smile Дори и физически да имам отново лека бременност като първата да не забравяме и факта, че ще има вече едно дете, което почти винаги няма да се интересува, че мама е бременна и иска да си поспи например Simple Smile
Белтък може да се даде в печиво, почти винаги така се дава. Мъфини например Simple Smile
При нас малкия стана на 1-ви ден след края на менструацията Simple Smile От 1-вия път.. чак не беше за вярване, и двамата с мм мислехме, че не става толкова бързо .. но Божа работа..

# 245
Наде и аз затова питам.Иска ми се да давам супа със застройка.

# 246
Shaw7y а ти каква рибка предложи? Май това е правилният начин. Да ти кажа честно..... само при мириса на проклетото пюре и аз щях да повърна Sad

# 247
Дея е направена след овулация мисля. Ние пробвахме почти година и бях започнала да се отчайвам вече иии изненада 😁
И аз знам, че белтък и прясно мляко се въвеждат с печива.
Риба мислех да въвеждам с готово пюре, но май ще търся прясна. Тя само веднъж яде готово пюре и не й хареса, даже се изрина от него.
В групата Захранване въпроси и отговори във фб скоро имаше въпрос за рибата и имаше много подробни отговори.
Качих снимка за рибата взета от фб

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 00:04 от Анонимен

# 248
Анси, пожелавам ти съвсем скоро още едно прекрасно бебче! Имаш си вече и помощничка Simple Smile
Давайте смело рибата Simple Smile
Аз вече въведох белтък с печиво. Царевичното хлебче беше с цяло яйце.
Хем съм голям ентусиаст, хем някои дни...имам прекалено много работа, рецепти, слънце, статии и какво ли не още в главата...и колкото и да върша по списъци, все изглежда, че нищо не свършвам. За уж важни неща отделям по пет минути, за глупости се чудя три дни... Някъде бях чела, че когато станеш майка мозъкът завинаги се променя. Просто ставаш по-добра и ефективна. Бях се усъмнила в това, но да си максималист не е здравословно...хич.
5:30-6:00-кърмене
8:00-кърмене
9:30-кърмене и събуждане
10:30-закуска - зеленчук, малко хляб с намазано овче кисело мляко, плод.
11:30-кърмене
Около 13:00-13:30 - обяд
Паста, месо или жълтък, зеленчуци с плодове...
Плюсът е, че лесно смесва различни неща - просто си избира.
Минусът е, че яде значително по-бавно, прави паузи, смуче, изучава, говори...на моменти се захласва напълно Crazy
После пак кърмене и сън, следобедна разходка до около 18:00, навън похапва разни неща, кърмене, вечеря и пак кърмене, през нощта около 2:00 обикновено ме побутва за сукане, спейки, но ако сме пътували и е изморена спи. Освен ЗВБ възнамерявам да я оставя да проходи съвсем сама. Предимно над ученето на езици ще залягаме, тъй като са два вкъщи и два навън, но щом швейцарците се справят и ние ще успеем. Изобщо съм далеч от представата да не науча изобщо децата си на български, както постъпиха много мои познати.
Всичко е на периоди и всяко бебе е различно. Честно казано, ако не си играеше сама и не спеше толкова добре не знам как щях да издържа чисто психически на наложените от самата мен правила.
На моменти съм тъжна единствено, че толкова бързо расте! И никога няма да се върне това време...Тази мисъл винаги ме кара да се мобилизирам. Искам вече да рисуваме заедно, да танцуваме и да готвим, да караме кънки на лед и извън него, но и тя да избира всичко, дори дрехите си ... ще се опитам да не я слагам в калъп ако и да знам, че ще ми е ужасно трудно да се спирам.
Преди три месеца се чудехме кой как се обръща...вижте ги сега. Когато имам второ бебе, ще се постарая възможно най-малко да гледам календари, часовници и теглилки.

# 249
Алистра, много добре звучи всичко, което си описала Simple Smile Аз все още не мисля, че знам какви биха били отношенията ни майка-син. Надявам се преди всичко да сме приятели, нещо, което не е според разбиранията на ММ и едва ли не е грешно според него  newsm78 Иначе очаква след година и нещо- две малкия да навлезе  в буен бебешки пубертет  и да ми разкаже играта  Laughing
Зъба все още не е пробил напълно и вече доста го мъчи  Confused Сутрин поплаква доста на сън.. Освен това не ме оставя на мира за секунда, в момента, в който види, че излизам от стаята започва истеричен рев  Confused Трябва или да е постоянно в ръцете ми или да го оставям на пода да си пълзи, но и там ме е страх да го оставя, все още залита от време на време и се удря постоянно къде ли не  Confused Днес откакто е станал вече 3 пъти рева, защото се е ударил в земята..
И на мен ми се иска да проходи сам, въпреки, че си мисля, че с един паяк ще си отпочина доста . За сега е много смел, изправя се, пуска се с едната ръка, въобще не му пука. В повечето случаи обаче, в които се пуска е или на дивана или в кошарата, съответно пада на меко и не му дреме. Но имам чувството, че ако се пусне и падне на твърдо ще се уплаши и вече няма да  е толкова смел.
Днес на обяд мисля най-накрая да дам цвекло Simple Smile А следобедната закуска май ще е кисело мляко с плодове и бисквити. Колкото до рибата, мисля да дам като идем на гости на нашите. Всяка седмица имат поне един ден, в който са на риба, печена на скара Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 08:55 от Monika08

# 250
Добро утро! След малко сме на контролен преглед за обрива, макар , че не виждам смисъл, няма да каже от какво е най-вероятно, а за минаването е минал, още от първото намазване със този щортикостероид.
За яденето и качването явно е ген наистина, Тоничка този месец тотално е отказала храната, суче на 5 ч по 50-100 гр средно и пак е качила  миниатюрните 300 гр, явно нарочто не яде, иначе ще стане 15 кг до годинката както качва досега по 700-800 гр и то пак при неядене, не знам ако ядеше какво щеше да е.
За второ и дума не е ставало при нас  Grinning  , след такова първо , второ май не ми се иска.
Вече взех да си мисля, че отказа и кърменето, понеже още не желае твърда храна, явно и стига. Примерно други бебета как започват много начесто да искат мляко и значи са готови за твърда храня и млякото не им стига, при нас явно е обратното. Но на височина май е още порастнала, понеже някои 74 са й малки и взех 80 да купувам.
Срещата с таткото беше първо обръщане на устничка и рев, но за кратко, същия ден не саваше да я доближава и докосва , но същевременно мн любопитна и не го изтърваше от поглед, същата нощ, обаче, като се събуди я взех при нас и тя започна да го закача по носа и лицето, разглежда татуировки и вече на сутринта бяха приятели и се държи така както с мен, като я остави или излида от стаята започва да плаче  Grinning . Много хубава гледка баща и дъщеря  Simple Smile  ,  направих няколко снимки и станаха уникални как се гледат един друг великан и малечка Grinning
И аз мналого искам да караме кънки на лед с нея открития стадион, който зимата го заливат с лед целия и ако е -20 като караш леда се пука под кънките  Grinning

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 09:34 от Geri852

# 251
Да си допълня изложението, че съм писала ги едни...Simple Smile
Според мен рибата освен варена и на пара може да се даде и печена, стига да е прясна Simple Smile Тази зима имаше мнооого риба и бяхме много тъжни, че сме толкова далече.
От свинско аз ще се въздържа, т.к. не намирам хубаво (от свободно отглеждано, малко, нетлъсто прасенце сукалче), а вместо пилешко давам пуешко.
Мони, да, на теория всичко е прекрасно, докато не го гледаш как пада и хоп, тичаш да го хванеш за ръчичка. Ние тук имахме късмета да обзаведем сами и пространствата са големи. В началото, докато се обръщаше, си удари главата болезнено няколко пъти, а после мнооого внимателно и лекичко взе да го прави Simple Smile Иначе няма как да се научи. В Бургас и ние сме с една стъклена маса  ooooh!, теракоти, хидро душ кабини, дето място за мен и нея няма, но ще го наглася някакси.
Според мен най-добрата стратегия за бебешкия пубертет е детето вече да има свое пространство и да чувства, че избира само. Заради страховете на майка ми аз бях в перманентен пубертет...от две до осемнадесет години, не го пожелавам на никого. Тъкмо тази сутрин ми попадна статия, че обсебването ба родителите с развитието на децата не им помага, напротив. Те просто имат нужда от свободна игра. Free play. Сега го виждам най-ясно при ЗВБ. Има моменти, в които хваща моркова и пикира все едно е самолетче, говори му, съзнателно взима нещо различно с другата ръчичка, опитва ту едното, ту другото...занимава се да вади бобчетата от шушулката...и е толкова съсредоточена, в един свой свят. Много искам да сме повече навън, засега тя много спи Simple Smile Снощи напук на графика не се събуди и в 4:00 по спешност я вдигнах, че щях да почина от лактация  Simple Smile

# 252
Гери, прекрасно е всичко, което описваш!!  Heart Eyes
За гена и аз съм съгласна и ние сме добър пример.

# 253
Ние с ММ сме слаби, тя й Дея не е дебела, но е по-височка и кг не й личат 😂
Менюто й днес ще бъде:
6:30 АМ
10:00 филия намазана с масло, извара и малко жълтък
12:00 спанак, морков и пилешко
16:00 бисквити с пюре от круша
     18:00 мисля да дам зеленчукова супа
20:30 АМ
Много бързо се развиват, докато се усетим и ще си имат свои семейства. В фб имаше една картинка - "Докато се обърнеш на 25, но не ти, а детето ти" 😀
Бързо се учат и всичко попиват. Само два дни ми отне да я науча да маха за здравей и чао. От снощи си мие и лицето на "Хей ръчички.." Плези се много, цъка и с език.. Даваше ми залъчета и на мен от филията - целеше ми устата... Да са живи и здрави и много щастливи, всичко друго е странично.

# 254
  • София
Хора, само да кажа, че при "правенето" на пол нямат значение овулация и др., а това какъв хромозом ще даде таткото. Както сигурно знаете, жените имаме ХХ хромозоми, а мъжете - ХУ. Т.е. от нас ако си зависи, все момиченца ще са, но таткото дава Х или У, за да се определи полът. Това е научното обяснение и всичко останало са суеверия. Simple Smile

Анси, дадох най-обикновена печена скумрия. Изобщо не беше това планът, просто така се случи, но пък ѝ хареса. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт