Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 823
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
Леле, Надя... ние с нашата мишка по-добре да не се бяхме обаждали.  Mr. Green Нищо не сочи още. Смее се на "У дома часовник трака", много му е любима. От вчера казва "Да" ... смешно става, защото баща му все го пита нещо и се получава понякога нещо от сорта на "Ти морков ли си?" - Дамян: "Да". И толкова с нашите интелектуални способности, няма да е вундеркинд.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 11:15 от ЯHHA

# 226
Янна срокойно, и Дея още не знае наизуст Опълченците на Шипка 😀
Току-що въведох ръж. Правих си сандвичи и реших да й намажа една филийка с масло. Изяде всичко без коричките. Чупих и мини залъчета и тя си ги дъвчеше и смучеше едновременно, ако се забавех с даването ми се караше. Вече ще мога да й предлагам по-голямо разнообразие под формата на филийка намазана с вкусотийка. 😂
Днес времето е супер сравнение с миналата седмица. На небето има само 3 облака и единия прилича на раждаща жена 😁
И ние забихме с водата. Преди се лъжеше да пие, но сега не иска. Единствения начин да пие е да й дам шишето без капачка да си играе с него. Така го дъвче и от време на време успява да изпие някаквш милилитри. Искам да се научи, защото пие мляко през 12-13 часа и колкото и течни храни да й давам си й е нужна вода.

# 227
Аз пак пробвах с хляб, но го държи с погнуса чак, много ми е смешен. Яде, смука го, изплю го, ох искам всичко да става лесно и бързо, но уви - трябва търпение. За водата се бях притеснила и защото (което беше най-важно) се случва напоследък пишото на Дамян да ми намирисва на пишо, даже има по-жълт цвят. Преди памперсите тежаха, но нито цвят, нито мирис. Може би е добре да му пусна една урина.

ПП: Може да не знае Опълченците на Шипка, ама знае кое е пате и къде се намира.  Mr. Green Това си е постижение.

# 228
Може да му пуснеш, но едва ли има нещо. Аз пък забелязах, че Дея пишка по-малко през деня.
Кагато научи стихотворението, тогава ще я призная. 😂 (аз не го знам цялото) 😁

# 229
Ние пък имаме доста голям успех с водата, започна доста да пие в последно време.
Със Симеон като седим в хола и като го питам къде е кучето започва да го търси с поглед по земята.. съответно като го извикам по име седи и чака да се появи отнякъде, а види ли го че идва започва да се смее  Grinning Като го питам как кашляме, започва да кашля  Laughing
Янна, и Симеон го правише това, сега е на другата фаза-на два крака, на сън  Laughing
Откакто се изправя прав ми прави впечатление, че почти винаги застава на пръсти, чудя се до кога, че някои дечица дори и проходили съм виждала на пръсти да вървят  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 16:32 от Monika08

# 230
Нади, Анна Мария от декември е без нощно хранене, но всяка вечер се буди в 02 часа. Преди 2 вечери я оставих да се нареве и познай рев цели час и половина като се люлееше за краката. За ме това си е навик. Днес смятам отново да я оставя сама да заспи и като се събуди да се нареве, за да разбере, че така не става. Кръст не ми остана от люлеене и носене на ръце. От вече 5 месеца не зная какво е това детето да спи по 8 часа вечер..... Sad днес ходих на гинеколог профилактично. Каза ми, че мога от август да поработвам за второ. Вие имате ли намерение да имате по още едно, за мамчетата с по едно де Simple Smile аз съм на 36  няма за кога да чакам. Дано този път да стане по естествен начин Simple Smile че едно инвитро ми беше  + 60 кг

# 231
Значи да не се надявам скоро да спи по цяла нощ. По едно време спеше до 5-6, но сега най-късно в 1 се буди.
И зъбите я тормозят. Днес не е спала почти, чак в 16:30 заспа за два часа.
Анси, пожелавам ти второто да стане без лекарска намеса 😗

# 232
Здравейте мамчета Simple Smile
Не мога да смогна нещо напоследък...събота и неделя са ми най-натоварващи...домакинствам като е вкъщи таткото. Вчера чистихме, тераси, мъкнахме саксии, редихме... ooooh! поне вече няма да се захрани с екзотични растения  Laughing

Днес бяхме на консултация, в събота направи 8 м., порасъл е 3 см и 400 гр. и сега е 71 см и 9,200 кг. Ми с това ядене по шест пъти в денонощие как да е Shocked Педи каза да не се шашкам, като си реши, ще откаже хранене. Има три млечни и три с твърда храна хранения. Питах мога ли да заменя в 18 ч. с различно от мляко, тя каза, че може, ама не разбрах какво. Пак ли зел.пюре, супа ли някаква, не знам.

И аз купих овесени трици, сметнах, че са по-дребни и подходящи. Варих ги, те стават едни лигави и той не ги хареса. Кажете как да ги правя и въобще да ги давам ли.

Аз преди 12 ч. вечер не мога да заспя и да легна. Той заспива в 22 ч.на ръце задължително и после го слагам в леглото и до 12 плаче 1-2 пъти поне. Не го вземам, както си лежи го люлея, давам вода, понякога биберон. После заспива и до 5, когато задължително се събужда за мляко. И той се върти по корем, вдига се на 4 крака и плаче а всъщност е насън. Днес се улови за ръба на решетката в леглото и се лашка на колене и се хили и като се тупна в дървото рев, хем пазих с ръка. Абе лудетина.

Какви умни деца имате, браво на малчетата. Моя и хабер си няма да реагира така. Смее се, играе с играчки, но още не разбира.Е, каката не е вундеркинд и той така, бебе си е още  Laughing

Попарата я не ще и това е. Коричка хляб ръфа, сухар също а на попара се мръщи. Бисквити и аз не съм му правила, споко, яде си купени обикновени.

# 233
Танче, за мен килограмите не са от храненията. Просто има деца които по-бързичко наддават. Анна Мария от 5 месеца е с 5 хранения на ден. Към този момент хапва следното:
06:30 - 120 мл АМ
10:00 - попарка с два сухара или кус кус
14:00 - Зеленчуково или месно зеленчуково пюре 190 мл
17:00 - плодово пюре около 125 мл или половин банан или бисквитка с мляко на Нестле
21:00 - баня и 200 мл АМ
Нади, благодаря ти, надявам се да стане. Искам две дечица Simple Smile
Имаме едни приятели, давали са на детето си директно печена рибка и много я е харесало. Чудя се дали да пробваме и ние така. Какво ще кажете?

# 234
Линуша, те не са ли различни неща?

Не разбрах кое дали е различно?
Анонимността е относителна и тук. При общи интереси в малка България все ще те засече някой  Twisted Evil

За различни неща говорим - беше писала, че триците натоварват стомахчето, аз преди това бях писала за фини овесени ядки, нещо сме се изгубили в превода явно, защото нямам представа за каква анонимност говориш Grinning.

ЯННА, тази е групата. Единственото нещо, свързано с бебета, което си оставих във фб, че другите са ми натоварващи. Форумът е отделно, хаха. Давай, пробвай се да сготвиш нещо за малчо, при нас моите манджи се харесаха повече от готовите пюрета май. Ще видим занапред как ще е. Simple Smile

Направих неуспешен опит да се пошегувам за коментара ти, че ти е заминала анонимността.  Crazy.

Коментара ми за триците беше във връзка с намерението на Гери да купи трици.

# 235
Анси, аз май си отглеждам прасенце..
8:00 180 мл Ам (210 мл обща смес)
12:00 200 гр пюре + сухар
16:00 250-300 гр нещо сладко с плодове
20:00 180 мл Ам (210 мл)
Когато става по-рано има и междинна закуска.
Утре сме на консултация, този път очаквам да е порастнала повече на см.

# 236
Анси, моя Симеон определено яде повече, а е още на 7кг , дори не е удвоил от раждането Laughing Менюто е същото като при Надя + 1-2 кърмения през нощта и евентуално плод или бисквита между някое от храненията Simple Smile
И аз ти пожелавам две дечица Simple Smile И аз искам поне 2, но май ще поизчакаме едни 3-4 годинки за второ.

# 237
Анси, ами така като гледам моя яде доста повече.
05.00 АМ 180 мл
09.00 - 10.00 кус кус, грис или каша глутенова около 150 гр
12.00 - 13.00 зел.пюре ( редувам месо със жълтък вътре) 180-200 гр
15.00 каша/просо/киноа с плод 180-200 гр
18.00 АМ 180 мл
21.00 АМ 210 мл а понякога и 30 мл допълнително
Вода пие като предложа, общо взето не отказва, успяхме да я увеличим доста.

Относно бебеправенето - сигурно знаеш всичко написано и казано, но аз да споделя - Георги е планирано бебе. Използвах метода с мерене на базална температура сутрин, това даже помогна и да уцеля точно овулацията и така да се увеличи шанса за момче, каквото искахме Simple Smile. Стискам палци да ви се усмихне щастието когато пожелаете Simple Smile.

# 238
Браво на Дея.Моето момче от вчера си кара колата дето сядаш и се избутваш с крачета.Музиката и е много силна и го плаши но с кеф обикаля из къщата.Вече се хваща и се изпраея.
Аз ще пришпоря малко храните.Кога се въвежда белтък от яйце,прясно мляко и свинско и сол.Имам си много лични причини,не ми се иска да бързам но май ще се наложи.Не ме упреквайте,много е лично и не мога да го споделя.

# 239
Белтък някой май вече беше въвел. За прясно мляко аз не бих дала, свинско... гледах готово пюре с шунка и още нещо  newsm78 Не съм сигурна дали на хип или бебивита.. Сол колкото по-късно по-добре.
Танче, а момиче как се планира  Embarassed  Simple Smile Аз много искам мониченце.. мм от сега е убеден, че и второ да имаме пак ще е момче  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт