Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 340
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Моника, много трудно решение ти предстои. Не позволявай никой да те съди, независимо какво решиш. Това касае теб и мъжът до теб. Никой друг! Единствено важно е вие да сте сигурни, че това е правилния избор за вас, защото връщане назад няма каквото и да изберете. Прегръщам те!

Алистра, за многократните пелени още се уча. Вариантите са много, различни и индивидуални... На кратко съм основно на варианта кавър и подложки/тензух и система от 2 части. Подробности ако искаш ще ти пиша на лични, че е обширно и да не пълня темата.

Ние имаме проблем с пътуването в колата. Реве и се къса. Захласва се, чак устните му посиняват. Юрнахме се за столче за кола, обаче чета че е е хубаво в кошницата до годинката или поне да е над 9кг, а той е още около 8. Незнам какво да правя, а другата седмица ще пътуваме...
И Симеон не имитира. Не се впечатлява и от други бебета. По-големите деца са му малко по-интересни и ги следи с поглед. Много е гушлив, но само с мен и баща си. Другите ги наблюдава от разстояние. Не съм сигурна и дали си реагира на името. Мисля, че просто като чуе гласа ми и се обръща. Щъка много, обаче не се опитва много да комуникира. Пробвах го за гърне, но беше един рев...и сега гърнето си седи настрани. Тръгна да излиза и второто зъбче и вечер е доста крив. Дано пробие скоро.

# 541
Аз ще се радвам да споделиш за многократните пелени. И без това темата е леко заспала, едва ли ще ни натежи инфото.  Flutter

# 542
Моника...ти си много добра и чувствителна и мога да си представя какво ти е. Не мисли за това кой ще помага, според мен има и плюсове, и минуси да са две едно след друго. Вярно, не си английската принцеса, но имаме всички познати с близнаци и дечица с малка разлика. Като поотраснат е много лесно гледането. Послушай сърцето си и вътрешния си глас. Аз забременях буквално от втория опит ииии изпаднах в паника....а то какво се оказа. А ако си решила аборт, НЕ се измъчвай! Важното е ТИ да си спокойна и щастлива!!! Всичко останало се нарежда и е маловажно. С времето човек се смее на собствените си страхове. Миналата година бременна взех една клиентка ирландка от летището и от дума на дума тя ми разказа за петте си деца...как дала на всяко по две имена...  Crazy Помисли колко време имаш да вземеш решение и каквото и да е кураж и спокойно!! Simple Smile
Янна, пак много се смях на описанията.
Много пъргави нашите мъже! Simple Smile Жалко, че с Амели сте в София и няма как да се видим...
От скоро и Виолета се изправя...но в странната ни къща няма за какво да се държи. Иначе вече е 75 см...а още няма 9М, чудя се колко още ще расте, с тези размери добре, че има роклички, че едните дрехи са къси, другите широки  Crazy

# 543
Благодаря ви за куража  Hug
Много се притеснявах и аз да не забременея отново, докато няма навършена поне година, а то точно това се случи. Сигурна съм, че ако имат малка разлика все ще се справим, няма начин, ситуацията наистина има и плюсове. Но и това значи мм да остане да работи тук и да си останем да живеем в две стаи, както до сега. Което за 4 души е доста малко. Дано да не звуча като материалистка, но за мен е важно децата да бъдат добре осигурени за в бъдеще. Вариант е и да отида да живея при майка ми, не биха ми отказали, а мм да замине. Мога и на ясла да го пусна, все ще се измисли нещо.  И ВСе ПАК въпроса съвсем не е в това.. въпроса е в това, че инаги съм искала децата ми да бъдат планувани, а не да са просто случка.  Confused Затова и ми е толкова трудно  Confused Да не говорим, че винаги съм искала до 3-годишна възраст да съм на 100% отдадена на детето, а родя ли второ няма начин да се случи, освен ако не карам на хапчета  Crazy

# 544
За многократните пелени Калпазанка е по-наясно и може да допълни с нещо.
Като начало взех тестов пакет от пелени.бг, в който имаше различни марки от основните видове (всичко в едно-AIO, джобове, кавър гащи с подложки или вътрешни гащи). Доста се чудих дали да ги слагам или само да ги разглеждам, но като ги видях ми минаха предразсъдъците. От тези проби прецени, че най-много ми допада варианта кавър с подложки. А ако подложките се захващат с копчета към гащите е още по-удобно. AIO не ми харесаха, защото са много обемисти и съхнат бавно, а аз нямам сушилня. Освен това са и доста скъпи, и ще ми трябват много бройки. Джобовете ми допаднаха, защото се слагат лесно и може да се закопчаят предварително и да се обуват като гащи на такива шавливи бебета, като моето. А оказа се, че вариантите с велко не ми допаднаха-както и да ги закопчавах все оставяха белези, понякога и от самото велкро. Сигурно просто не успях да нацеля, но с копчета ми хареса повече.
В крайна сметка си взех 3 различни марки китайски кавъри, за проба. Двата (happy flute и elinfant) не ми харесаха, защото са много мушамени, твърди и доста му се отпечатват на бутчетата. Третият бива, но се оказа че не е марката, която си мислех и сега незнам какъв е. Взех 2 джоба на Little lamb за преобуване навън, че не се наглася нищо, които пак му се впиват на бутчетата, а хем не е с големи. Незнам по-пухкавите бебета как ги ползват. В последствие взех 1 кавър с подложки на bumgeneus (flip), който много ми допадна. Лесен за слагане, мек пул, не се отбелязва, готини принтове, чудни. Четох добри отзиви и от системата им AIO и от всичко в 2 (при които подложките се хващат за гащите с копченца), като тази марка се водят не така обемисти както повечето пелени. Други, които ми харесаха са bambooty basic - това са едни готини пухкави гащи с подложка, закрепяща се с копченца. Мекички са, не ми се отбелязват, не са много обемисти. Не издържат много пишкане, но аз сменям много на често така или иначе.
Като цяло гледам да са по-меки, и да не са обемисти. На различните бебета, различно им става, зависи от кройката.
Покрай зъбите ли що ли, малкият започна да ака по 6+ пъти на ден. Понякога само пръцне леко, обаче веднага сменям, че веднъж не го усетих, седя малко по-дълго и веднага зачерво дупето. Иначе извън периода със зачервено дупе, кремове не мажа и няма проблеми. Ако можа крем обаче слагам еднократна хартиена подложка, защото иначе пелената се набива с крем и намалява абсирбиращата възможност. Подложки харесвам основно памук или коноп, като понякога слагам и сухи поларени подложки, за да не му мокри. Ако не е подсечен и сме в къщи го преобувам честп и не слагам сухи подложки с идеята да се размрънка като се изпишка, но на него не му прави впечатление. Някои от системите вървят с микрофибърни подложки+ суха част, та ползвам и такива, но не съм им фенка. Имах доста тензух, който наместих за подложки и мисля някоя и друга памучна хавлия да има същата съдба.
Като цяло съм много доволна, не е кой знае каква разправия. Само леко ги запирам след употреба и после пера накуп на 60 градуса. Мислех да пера на 2-3 дена, обаче с това често акане не ми стигат пелените все, та ще взимам и още, но се надявам и той скоро да нормализира нещата.
Стана много дълго пак 😀.

# 545
Мони,  Hug не е необходимо да бъдеш майка героиня на 2 деца. Примери за справящи се майки много, но те си знаят как се справят. По-важно е да бъдеш щастлива майка.Това, че не искаш да задържиш тази бременност не значи, че няма да имаш други деца.
Според мен не може да се каже кое е правилното и кое е грешното решение. Помисли, реши (ако се колебаеш) и никога не съжалявай за решението си.

Темата ни наистина заби. Напоследък не ми се пише, но все гледам да използвам да свърша нещо. Нашия татко отсъства за няколко месеца и аз реших, че няма да обикалям с детето при бабите, за да ми помагат. Ходим само на гости. В началото не бях убедена как ще се оправям, но не е невъзможно. Готвя, чистя, боклука хвърлям обикновено когато спи, пазарувам, всеки ден мъкна детето нагоре, надолу 4 етажа, че и покупки качвам заедно с него. Нямаме асансьор. Имам нужда от помощ когато трябва да се ходи някъде по-далече или както когато бяхме в болницата. В тези моменти едните и другите родители помагат. Имам книжка и колата е пред блока, но не карам  Grinning. Ако сега имам още едно бебе и то е като първото сигурно ще лудна. Боян изсква много внимание и не е от бебетата, на които можеш да им изсипеш играчки и те да се занимават. Въобще чак като направи 8 месеца глътнах малко въздух и намали реването.
Стана много дълго ...

# 546
Я кажете има ли някой с алергия към тревни полени? Би трябвало да е поотминал цъфтежът, но знам ли...

Аз и ММ сме с алергии. Той започна да киха в началото на май, аз започвам към юни и си карам до края на лятото. Зависи къде сме, в града може много леко да мине, но изляза ли някъде насред поле, край - не съм човек. Така че, сезонът е дълъг, някои имат алергия към тополите, други към цветя, трети към треви, четвърти към липи... цъфтят по различно време.

Linusha, аз съм по същия начин. 4 етажа, без асансьор, мъкна го нагоре-надолу, ръце не ми останаха, кучето влача и торбите... познато, познато. На мен вече наняколко пъти ми се случва да оставя Дамян сам вкъщи и да изляза за 5 мин. или да взема кухнята или нещо друго. Лека полека си стават човечета. Като проходят ще се качват сами по стълбите.

Ние утре ще ходим на лекар, совен за пишото, бях писала по назад да не се повтарям, а ми и той прави нещо странно. Когато се смее или проплаква, вълнува се или нещо такова при поемане на въздух издава звук все едно му е трудно да поема въздух. Диша абсолютно номрално, когато спи, когато суче, но когато ще издава по-силен звук при поемането на въздух звучи като астматик (не дай Боже) надявам се да го прави нарочно, но утре отиваме.

Връщам се да чета поста на amelli. Simple Smile

# 547
Мила Моника, знам в каква трудна ситуация си, защото и аз я изживях преди 10 години. И ние живеехме в две стаи, ММ не работеше на договор, аз тъкмо бях започнала и излязох майчинство и не бях даже сигурна ще продължа ли да работя след това...та тогава не задържахме бебето, после ни се струпаха куп други неща и ето чак сега имаме второ дете. Всеки има право сам да контролира живота си и да взема правилните решения за себе си. Помисли добре и направи каквото смяташ за правилно. Но не се обвинявай.

Моя бебешок е непоносим, чак и аз нямам желание да пиша едно и също все. Чакам вторите зъби най-сетне да избият. Открих, че разбира, като му кажа " къде е кака, къде е тати " и пр. Веднага обръща глава в правилната посока.

# 548
Танче  Sad Аз също няма да се връщам на работа, закриха обекта, в който работех. А като знам млада майка как взимат на работа в нашата мила родина..
Най-много се притеснявам, ако направя аборт дали няма да съжалявам, да се обвинявам и т.н. Би ли споделила ти как се чувстваше? Ако искаш можеш и на лични да ми пишеш. Сещам се, че когато научих, че съм бременна с малкия много се зарадвах, а сега не беше така  Confused
И да спомена, че най-накрая изби и втория зъб при нас Simple Smile

# 549
Най-добрата ми приятелка направи аборт по желание преди  десетина години. Имаше причини, таткото беше забежка за една нощ, трябваше да учи и т.н и т.н Рева много, трудно го преодоля, сега не говори за това, може би е просто тъжен спомен. Няма начин да не съжаляваш според мен, ще си задаваш куп въпроси.     Не съм била в тази позиция, но познавам няколко девойки, които по един или друг начин направиха това и никоя не е останала равнодушна. Твоя ММ какво мисли? Тук е много важно да сте на едно мнение и да се подкрепяте.

# 550
Янна, още преди теста и преди да ми закъснее, щом му споделих опасенията си беше на мнение, че ще е по-добре ако направя аборт. Просто, защото не сме готови за второ дете и защото искаме да е планувано. След теста, обаче е на мнение, че каквото и да реша ще ме подкрепи. Но все пак аборта е решение за хора в ситуация като нашата. Иначе и той иска второ дете, и той мисли, че ако беше поне след година щеше да е съвсем друго . Не би ми се искало на мен да лишавам някое от децата си с каквото и да бил за сметка на другото. А с толкова малка разлика няма начин, не че с голяма има гаранция, но все пак там интересите са коренно различни. Едно е да обясниш нещо на 3-4 годишно дете, друго да е на 1,6 год. Мисля дори, че близнаци се гледат по-лесно от породени деца.. Поне имат един и същи режим на хранене, на спане и т.н. Не знам, но мисля, че няма да се справя сама на този етап, колкото и да ми се иска. Направо се чувствам в момента психически изцедена...

# 551
Според мен решението зависи от обстоятелствата и разбирателството между вас, наличието на близки, които действително биха се включили с помощ. Защото, ако имаш подкрепа на думи само .... Няма да ти е особено лесно. Разбира се не е невъзможно. Обаче донякъде си е изпитание за семейните взаимоотношения. Все пак не се чувствай виновна, че не искаш сега още едно дете. Това не те прави лош човек. Hug

# 552
Напълно съм съгласна с Линуша. Каквото и да решиш има негативни страни. Може би е добре да се опиташ да не мислиш толкова много, а вместо това да почувстваш какво желаеш. Не е грешно ако сама не можеш да се справиш. Ти най-добре знаеш. Не се съди и не се измъчвай.
Измествам малко темата с голямо лирично, откровено сладникаво отклонение.
Откакто станах майкa, си дадох наистина сметка, че парите далеч не са всичко, напротив. Според мен бебето не само не се нуждае от повечето съвременни измишльотини, ами повечето са си откровено вредни (от телефони през пластмасови дрънкалки, проходилки и прочие, и прочие). Смешно ми е, като се сетя каква бях. Дрехи за бременни, за кърмачки, крем за зърна, най-скъпата помпа, възглавничка за сън по гръб, дишащо матраче, протектор, специален чаршаф...само дето сега си спим заедно, кремовете и помпата почти не ги пипнах, ходя без сутиен в шарени рокли и ризи и само досегът с природата ме зарежда, дори да е само тревичка под сянката на две дървета. Кърменето освен храна я приспива, успокоява и общо взето разрешава почти всичките й проблеми. Вече не ползвам бебешки завивки, защото се отвива. Престанах да я обличам като Барби, вместо това се забавлявам да я снимам как се храни. И вода пие по всякакъв начин...Simple Smile Все по-малко ходя по ресторанти, защото внимавам какво ям и даже искам да си го приготвя аз. Живеем в 120 кв. без да броя терасите, а реално ползвам около 20 от тях. Голяма част от скъпата ми козметика си седи неотворена, не ходя на козметик, а кожата ми е по-хубава от преди, защото спя, разхождам се навън, спортувам и не ям боклуци, освен това не нося пластове грим. И още много в този дух...при все че никога, ама никога не съм обръщала внимание колко харча, най-малко сега, защото уж беше антидепресант да купувам, а и по природа съм разточително щедра и непрактична. И започнах да се опитвам да намаля количеството вещи - decluttering. Всеки път, когато отворя гардероба, ми става лошо. Все едно вкъщи живеят десет жени, всяка с по три деца. Не знам дали е период, но усещането е освобождаващо. Получи се малко като в историята за рибаря и банкера...Знам, че реалният живот не е басня и много разходи са неизбежни...но по-скоро притесненията са в повече, изход винаги има, когато човек е с бистър ум и чисто сърце, бъдещето е напълно непредсказуемо. А че писъците на модата се проявяват още в яслата и да се носи кутия с домашно приготвен обяд е нещо нечувано не са проблеми, проблем е да се мисли все в тази посока...че лишаваме детето ако си няма сто модела Лего. Детето е безумно щастливо, когато държи щастливата си мама за ръчичка, а в другата има камъче.  Даже е добре ако го наблюдава отдалече, защото и на една годинка то иска да е самостоятелно...със своите си камъчета, на полянката...но, естествено, все пак да е някъде там, да е усмихната и ведра.

# 553
Алистра, чудесно и вдъхновяващо пишеш. Може би ще побутнеш темата сега. Как човек ще живее много зависи от начина му на мислене. Свекърва ми е точно такава, позитивна, винаги усмихната, тя има решение за всеки проблем,въобще още много хубави неща мога да кажа. За съжаление живеем в материален свят и когато човек не е финансово притеснен е по-лесно да се радва на живота.

Янна, какво стана с лекаря? Всичко наред ли е с малкия? За пишото вече съм казвала, че на Боян го забелиха по стечение на обстоятелствата и макар, че ние се травмирахме с баща му, вече всичко е наред поне тази грижа ми отпадна. Надявам се да е за постоянно, че една друга мама разказа как на нейният син забелвали пишото няколко пъти и накрая решили да го обрежат.

# 554
Забравих да пиша, че и моя Георги прави същото като на Янна, като се радва или вълнува нещо поема въздух навътре и звучи като астматик. Племенникът ми, който е на 1,6г. правеше същото. Водиха го на лекар и нищо не установиха. Според мен е от емоциите, не ми се струва проблем някакъв.

Общи условия

Активация на акаунт