Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 342
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Привет! Благодаря, момичета за изразената съпричасност и пожеланията за оздравяване!
При нас храненето е:
- 6-7ч. кърма
-9ч. - АМ 180мл
-13ч. обяд зеленчуци с жълтък или сиренце или зеленчуци с месо
-17ч. плодово пюре с малко овесена каша
- 19ч. кърма
-21ч. АМ 210мл
Така че има 4 основни хранения, а сутрин и особено вечер  кърменето е за залъгване вече само. Обмислям как да мина на 1 път кърмене и след това да спрем, не ми се препълват гърдите, но някак ме е шубе да направя 24 ч. пауза. Приех вече, че спираме с кърменето, а и той не е никак запален в този период поне към сученето, така че няма да му е драма, може би имам още месец и нещо време преди да започна лечение, което е несъвместимо с кърмене.
Иначе чакаме от няколко дни 6тия му зъб, пада се горен преден, не излязоха по план Simple Smile И заради това или нещо друго, но е ужасен, вика, крещи, тръшка се тези дни... Пълзи и се изправя нон стоп, 9 кила и нещо е, вече не го меря, предния месец качи 0 гр. Simple Smile
Янна, последната дойди къп си поръчала, ахаха, нямат вече, че и аз се бях наредила на опашката Wink

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 18:28 от Anikka

# 526
Мисля, че първо се маха сутрешното кърмене, аз поне така мисля да направя, че няма заспиване иначе. Аз третото кърмене го махнах като го отдалечих във времето, преди имаше едно кърмене в 16-17 часа (следобедната закуска) и постепенно почнах да я приближавам към вечерята в 17:30, после в 18:00 и така постепенно двете кърмения така се приближиха, че едното отпадна. Сега мисля да му давам някаква млечна закуска, кисело мляко примерно сутрин като стане и после да докърмям и то така ще отпадне и сутрешното. Вечерното ще го махна юни, преди да стане много горещо, не се отбива в горещини (повтарям се). Така, че може да опиташ да не спираш от раз с 24ч пауза, а да нахраниш с нещо друго преди това и като кърмиш да не изяжда всичко, така ще спадне млеконадоя, при мен за 2-3 дни се регулира.

# 527
И при мен бързо се регулира. Имахме случай, в който малкия не беше кърмен над 24 часа... и на около 36-тия за моя изненада започнаха ужасни болки в гърдите.
При нас режима е следния:
7:30-8 закуска (попара, кус куд, овесени ядки, кис.мляко)
12-12:30 обяд (месно-зеленчуково пюре)
15:30-16 следобедна закуска (плодова каша)
19:30-20ч вечеря (200мл АМ)
Около 3-4 сутринта имаме кърмене, което не съм сигурна дали е точно за наяждане или успокоение или по-скоро навик. Понякога между закуска и обяд или следобедна закуска и вечеря давам бананче или 1-2 бисквитки..зависи шефа какво ще пожелае Simple Smile

# 528
Относно храненето и на Боян режима се припокрива като цяло с вашите, но той още хапва и кърма почти след всяко хранене. За отбиване не мисля още.

# 529
Линуша и Мони е така. На ден сигурно едва изяжда 100гр храна. А привечер суче през час. Обичат си млякото явно 😀.

# 530
Аз ще трябва да посетя гинеколога си. Втори цикъл ми закъснява с повече от 10 дни, днес ме боли и едната гърда...

# 531
Надя, дано не е нещо сериозно. Стискам палци.

# 532
Мерси Линуша и аз се надявам!

# 533
Аника, оздравявай бързо и нека скоро всичко е само един лош спомен!!!  Hug
Опитвам се да се погледна отстрани и виждам, че все повече влизам в типичния образ на "ню ейдж" мама... hahaha Какво да се прави...отърване от Ения/Енигма няма. Даже дрехите ми са цветни, но за това принос има още ММ с манията му да нося само Desigual. Кърмеща, бебеносеща, звб, био, домашни храни, йога...и така се виждам и след две-три години, естествено и с колело със седалка за бебка, както правят германките. Чакам Амели да ми разкаже за многократните пелени Simple Smile Кои ще препоръчаш Simple Smile Искам и аз да се откажа от химическия комбинат, въпреки че много си харесвам коша за памперси  Rolling Eyes Даже козметиката си сменям поетапно.
До пътуването ни остава малко време, работата ми е повече отвсякога, а с всичките ми нови групи станах направо разногледа. Взех лятна количка, столчета, дрешки, килимче, повивалник и прочие...остават шарените рокли, много лятно настроение и сме готови, а в БГ мв чака ЗВБ книгата на Нориега и 5-6 Монтесори за разкош. Я кажете има ли някой с алергия към тревни полени? Би трябвало да е поотминал цъфтежът, но знам ли...
В Англия дойди къп много лесно се поръчва, само трябва някой познат да помогне. Но те бебчовците са големи вече...Simple Smile При нас нищо ново...пълзим, разхождаме се много, хапваме навън (слава богу тук никой не си позволява даже забележчица да направи защо кърмя, пиейки кафе, или защо яде сама и поизцапва... радваме се, общуваме си с лепетна реч (на тази възраст не е съзнателна, а само имитират звуци Simple Smileготвя... И пак ви подканям за среща, няма да съжалявате, бебетата са мега забавни заедно, ще е приятно за всички, а и времето предразполага Party Прекрасните възможности, които майчинството дава... Sunglasses

# 534
При нас застой със зъбките-2 бр.Пълзи и се изправя.Кара колата с 4 гуми и даже прави завои съзнателно.Идва момента на махане на дръжки от шкафове,слагане на капачки на контакти и заключване на врати(придвижвайки се се опитва да се изправя).Докато се държи за нещо има смелост да се пусне но пада.На гърне нямам намерение да го слагам скоро.Към годинка и нещо.Хапва си добре.Вчера дадох съвсем малко сок от черешки.Прави кисели физиономии но зяпа за още.Пляска за "браво",имитира животни.Не усетих кога стана на 9м,минаха като 9дни.

# 535
Момичета, здравейте.
Много се чудех дали да споделя с вас нещо, което малко се отклонява от обичайните ни теми на разговор, в крайна сметка реших да го споделя с вас, защото повечето от моите все още бездетни майки, приятелки, не мисля, че биха ме разбрали. А ми тежи, защото не съм споделила с никой, моля ви, не ме съдете, има кой да съди..
Та.. след закъснение от 1 ден на месечния ми цикъл и мое шесто чувство, резултата е 2 положителни теста за бременност с бледа втора черта. Все още не съм ходила на лекар, тъй като моя аг отсъства, на преглед съм чак след седмица. (Каква ирония.. трябваше да ходя за цитонамазка, а за какво отивам). Не бързайте, обаче да ми честитите, защото след много разговори с мм решихме, че няма да задържа бебето. Звучи ми ужасно и никога не съм мислела, че ще се случи точно на мен. От няколко дни не спирам да плача, задавам си въпроси какво ще е, ако... Чувствам се зле психически, едвам се справям с грижите за малкия и не знам как ще издържа цяла седмица. Но второ дете, разлика от година и половина с първото.. Не мисля, че ще бъда пълноценен родител, сама съм с детето по цял ден, никой не ми помага за нищо, не знам как бих се справила. Отделно на мм му предстои смяна на работата и местене в друг град. Дори и да остане тук отново няма как да ми помага, а и в този случай бюджета ще се утежни доста. Да, вярно е, че има много хора, които се.справят, вярно е, че ако се появи точно сега второ дете ще се напаснем в ситуацията рано или късно и все пак.. Малкия беше абсолютно планиран, искам и второто, дори и третото ми дете(дай боже) да бъдат такива.
Наистина се чувствам ужасно зле, надявам се да не съжалявам, липсва ми бременността, всичко свързано с новородените бебета, но не мисля, че сега е момента.. Ако се беше случило след година, може би, щеше да е много по-различно.
Още веднъж ви моля, ако искате изкажете мнение, но не ме съдете,знам колко жени се опитвам да забременеят, а аз искам да махна това дете, но мисля, че на този етап това ще е най-правилното решение. Надявам се да нямам здравословни проблеми за в бъдеще, все пак всичко е съвсем в началото, здрава и млада съм..
Наистина ми е много тежко, надявам се, че след като споделих с вас, поне малко ще ми олекне ..

# 536
Моника, помни че никой няма право да съди неща, които не го засягат и дори да попаднеш на такава реакция, дръж главата изправена. Решението си е ваше, щом така преценянате, така трябва да е. Гледай следващата седмица да успокоиш мислите си, така ще си на 100 процента уверена, че действаш не само от рационалните доводи, но и че това Е желанието ти и то ще е окончателно. Млади и здрави, когато решите, пожелавам ви да се случи отново!Фокусирай се над Симеон сега.

# 537
Здравейте, аз също съм мама на бебе, родено през август. Чета ви, но не пиша...
Моника08 ще си позволя да се включа по повод на написаното от теб. Решението, което сте взели е изключително трудно и се надявам да ти дам една малко по различна гледна точка. Разлика от година и половина наистина е малка и звучи дори страшно за родителите, но същата тази разлика създава много здрава връзка между самите деца, връзка която е неразривна през целия им живот. Сега нашите бебета са на девет месеца и мисля, че всички ще се съгласим, че тези месеци минаха изключително бързо за нас. Всеки ден е нов, различен, изморителен и труден, но все пак прекрасен. Усмивката на нашите деца - безценна...
Относно дали би била пълноценен родител не мисля, че трябва да имаш съмнения. Всички ние сме най-добрите родители за нашите деца и това е клише, защото е истина. Майчинството ти през първата година ще е в същия размер, като обезщетението, което получаваш в момента, пък и съм сигурна, че имаш цял арсенал от бебешки играчки, страхотни почти нови дрешки и други принадлежности, които се необходими и ще можеш да използваш. Спирам тук, защото не искам да досаждам. Надявам се да съм ти дала възможност за друга гледна точка и искам да ти кажа, че понякога непланираните неща, които ни се случват се превръщат в най-голямото ни щастие.

# 538
Мони, направи това, което смяташ за нужно.
Когато ми закъсняваше, с ММ бяхме решили, че ако има бебе ще го задържим. Нищо, че съм със секцио и е по-рисковано. Както се гледа едно дете, така се гледат и две.
НО, избора си е изцяло ваш! Важно е вашето  решение и вашето мнение!
Моя приятелка преди година направи аборт. Тогава сина й беше на 2 години и нямаше кой да й помага. Та.. случва се.
😘

# 539
Умирах от страх да не забременя докато още не ми е позволено, за да не ми се наложи да взимам такова решение. Но ако стане сега, няма да го върна въпреки, че понякога буквално изпадам в истерия и се депресирам жестоко.  Blush Миличка, никой няма да те съди  Hug Сигурна ли си, че няма да можеш да се справиш, на мен доста хора ми дават съвет да "лепя" второто за първото, защото докато си в джаза по-лесно се избутвало? И дрешки имаш и предполагам основните по-големи неща, които гълтат пари. От друга страна до 2-рата си година децата много искат да ги носиш, да ги вдигаш от земята, да вървиш след тях и да ги държиш за ръце. Няма да е лесно в никакъв случай, но не е невъзможно Simple Smile Помисли си в тези дни до прегледа, консултирай се с АГ-то, най-важното е да си напълно сигурна в решението си.  bouquet

Дамян не имитира все още, понякога само се опитва да пляска, разбира като му казваш НЕ, т.е спира и започва да се занимава с друго. Яде авокадо вчера, онзи ден 5 череши обелени и нарязани. Ходи държейки се за мебелите, дърпа и яде всичко по пътя си. И ние взехме (на заем) една лятна количка с поставка за бира  Mr. Green Иначе си мърмори някакви неща, вика като го возя в количка, така че всички да знаят, че минаваме. Вече предпочита кисело мляко с бисквити за закуска вместо кус-кус със сирене. С кухнята нещата са ...  Sick ще го понапъвам още малко и ще мина на друго меню или на друга кухня.

Запознахме с едно бебе на 9 месеца (момиченце), много бяха смешни, тя го целува, той вика...пипат се по ръцете, заяпат се като извънземни, наистина срещи между бебета връстници е много полезна и забавна. 

Общи условия

Активация на акаунт