Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 344
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ти Нади, аз вече с кухнята вечер преди АМ давам супичката, точно както и ти планираш, т.е. Имам 5 хранения. Заспива в 22 часа.

# 511
И ние от тази седмица сме на кухня. За сега съм много доволна, всичко е вкусно,прясно приготвено и изглежда добре. Най-важното е,че яде приготвена храна, каквоато не винаги успявам да приготвя,а не готови пюрета. За сега, обаче взимаме само основно и десерт, който му давам за следобедна закуска. По принцип след 10-ти месец включват и супа, чудя се, обаче, ако я взимам кога да му я давам. Той заспива към 20 часа, а ми се иска вечер да си продължи на мляко.
Чудя се и аз кога да отбия, имаме само 1 кърмене, вечер към 2-3, което по-скоро е до навик. В последно време го мъчи и втория зъб, не знам защо при нас излизат толкова бавно. Буди се сутрин към 5, пак посуква, успокоява се и заспива. Затова и ми се иска да изчакам още малко.
Някой беше питал за хляб без сол. Аз по принцип не ям и не готвя солено, затова се съмнявам, че и той ще е фен на соленото. В купения хляб, особено в една коричка има минимално количество сол и захар, което не мисля, че би им навредило, а и вече са си големички децата.
На нас лл ни разреши да му дам череши, но ме е страх, като че ли.. някой давал ли е в суров вид?
Гледам в групата във Фб, че вече има проходили дечица, при нас има ли някой ? Simple Smile)

# 512
Моника,аз череши не съм давала,но мисля тези дни да дам белени.Вече 2 поредни дни давам обелени боровинки и много се харесват.

# 513
Супер, ще пробвам и аз с боровинки, тъкмо имам в момента вкъщи Simple Smile

# 514
Моят младеж много смешно се придвижва като се подпира на леглото. Отскоро прави опити да се навежда за предмет на земята, но не свива краката. Още не умее да сяда след като се изправи. Днес дрънна главата.
Череши мисля да му дам малко, но по-нататък като станат тези при нашите.

# 515
И аз ще дам череши, ама юни месец като излязат хубави бг череши.
Ще се опитам да приготвя нишестето ама без ябълки и бисквити, че тя няма да го яде тогава, ще сложа захар малко обаче,  гледах че на Ганчев в бурканче продават нишесте ванилия ама има краве мляко и се чудех дали да взема.
А защо през лятото не трябва да се отбиват?

# 516
Гери, защо искаш да слагаш захар? Тони нали харесва безвкусните неща, по-добре недей.
Дея започна да се разхожда в кошарата, като се държи отстрани, понякога забравя да се хване и тупва на памперса. Далече е от прохождане иначе.
Мони, черешите се избягват единствено заради цвета си, доколкото знам.
Гери, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496784

Скоро не сте качвали сниюки в Фликр..

# 517
 Наде, ей сега се поправям за снимките  Laughing
И при нас се движи, хванат някъде, пуска се, пада веднага, сяда на дупе, пълзи със скоростта на светлината, но и ние сме доста далеч от вървене, може би за ужас на свекито, която постоянно натяква как чичо му е проходил на 9 месеца  Laughing Laughing
Сега като сме на кухня се чудя да продължавам ли да давам жълтък ? Аз и преди не бях много редовна, сега още по-малко..

# 518
И аз не съм много редовна с жълтъка. Ако в основното слагат жълтък няма смисъл да му давш и ти, но доколкото знам слягат само в супите.

# 519
Мерси, Надя. Захар и аз не знам защо ми сеиска да сложа, тя не обича да.  Започна да пие вода от чашката на Авент  Simple Smile . Аз жълтък давам през ден два понеже тя го яде , както знаете само него и още 2-3 неща . И се чудя дали мога да й давам повечко, почти по половин жълтък й давам, много й харесва и иска още ама нали не трябва . Бяха ни дали два паяка , та единия го измих, изпрах и сложехме вчера Тони так , а тя седи и граката й напред или сгънати, много нисък й идва и сега другия ще пробваме, дано да става.
Аз все искам да кача снимки, но не знам как, той нещо се промени този Фликър и нищо не разбирам .

# 520
Момичета, бебка спи първи следобеден сън в новата си стая Simple Smile беше страшно... Mr. Green

Наде, вие преместихте ли я?

# 521
И ние сме на кухня втори ден вече. На хербебе с меню за деца от 8 до 12 месеца, което включва основно и супа. Ми вкусно изглежда, но основното е течно като супа и Дамян не го харесва така. Днес сварих картофи и добавих пюре, за да го сгъстя и всичко изядее. Ще пробвам с меню за над 12м следващата седмица. Дамян също обикаля хола държейки се за мебелите, като пада, пада на дупе, навежда се рядко и толкова. С думичките сме до никъде.

# 522
  • София
И аз тази кухня взех. Яде си я детето. Сгъстих с малко сухар, че иначе няма даване Simple Smile
Тази нощ рева като никога. Даже не поиска да суче. За пръв път. Ама не поиска нито вечерта, нито сутринта. Рев и писъци.... Какво му стана не знам. Може да е някой зъб вече. Друго обяснение нямам. Утре ще го заведа на лекар и ще съчетая к консултацията.
Стои прав и пристъпва, но ако го води някой. Иначе се изправя за каквото хване Simple Smile Но не е много стабилен още. Гледа от брат си и рита топка, и после маха с ръце все едно се радва за гол. Голям смях Simple Smile
В края на април изкара варицела. Не беше особено приятно, но мина и това е. Няма да я мисля повече.

# 523
Съншайн, още не сме я преместили, че баща й имаше много работа и няма време..

# 524
Само да допълня как се храним:

1. Закуска към 8ам - Кърма
2. Късна закуска към 10ам - Кус-кус с масло и сирене към 200гр.
3. Обяд към 13pm - Основно от кухнята днес беше телешко със зеленчуци 220гр +
4. Следобедна закуска 16-17pm - Кисело мляко с бисквити или плод 150гр около.
5. Вечеря 19pm супа - 220гр.
6. Късна вечеря 21:30pm - Кърма.

Shocked Явно ядем 6 пъти. 

Общи условия

Активация на акаунт