Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 677
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
То в тежките периоди, ако няма подкрепа .... Но да са живи и здрави готините свекърви.
Аз череши още не съм давала, но възнамерявам. Напоследък с рев приклюва храненето малко след като е започнало. Понякога давам парченце хляб, което си ръфа и така тихо и мирно се храни. Кърма обаче не отказва. Не спира да ме скубееее.
Имаме гърне. 2 пъти направи пиш, но не разбра какво стана, а и не иска да седи на него..Научи се да пляска и сега постоянно си ръкопляска.

# 586
А някой давал ли е Данонино? Днес й купих и утре мисля да пробвам

# 587
Янна свиква се.Аз се чувствам уверена.Самостоятелна съм а отгледах вече 2 деца и сега малкото минава "отгоре отгоре"..Не се паникьосвам като с първото.Та...свиква се а и нямам друг вариант освен да се справя с тази ситуация.Успех при теб.От сърце ти пожелавам разбирателство и уважение

# 588
А някой давал ли е Данонино? Днес й купих и утре мисля да пробвам
Не съм давала и не мисля скоро да давам.

# 589
И аз не съм давала Данонино.Предпочитам кис мляко с плодове но той не го яде.А на черешите се мръщи много,гнуси се и потреперва ако му изтискам малко сок.От н васколко дни се буди през ноща .Не зная дали е от превъзбуда след игрите или от зъбки но вчера за вфчеря дадох супа и днес пак.Може и да не го насища АМ.Смятам да заместя последното ядене с пюре или супа .

# 590
Гери, защо искаш да даваш Данонино? И аз предпочитам да добавя пладове към кисело мляко. С лъжичка го яде, пробвах два пъти да й сложа в шишето и да разредя с малко вода, но не го иска.  Вчера за СЗ й направих КМ с бисквити и 3 череши, стана много вкусно.

Когато казах на свекърва ми, че Дея не иска да пие КМ от шише, ъя ми заяви, че ще й вземе Данонино, получи твърд отказ от моя страна.
Цяля нощ ми е пяла и риткаше с крачетата, чак към 5 заспа. Мисля, че се задават нови зъби....
МГПД, аз от много време се каня да й предлагам вечер супа и чак преди заспиване АМ, но ми е по-лесно направо да й дам млякото. А и ние вечер сме навън в повечето случаи, та трябва да я нося с нас.

Кой друг даваше АМ Селия? От сайта, от който я поръчвам са я махнали, та се чудя какво да правя..

# 591
Да има малко разнообразие поне затова искам да дам Данонино,кисело мляко не яде, плодове също. Взех и с банан и с боровинка, днес ще пробвам, сигурно нямаса го яде и пак аз тр да изяждам

# 592
  • Габрово
Наде, аз давах Селия. Миналата седмица им звънях и ми казаха че при доставчика няма наличност, очаквали до 10 дни да има. И аз се чудех какво да правя но Даная хареса кисело мляко малко разредено и го пие от шише.

# 593
Дея не го иска и разредено.. Аз съм взела Селия Експерт, но тя е 400 гр и свършва двойно по-бързо.
Гери, пробвай да й го направиш ти, пасирай плодовете с КМ, то Данониното е на същия принцип, но с добавени неща, които за мен не са ок.
Lovermim, сега проверих, има го.
Янна и ти си разконспирирана, пратих ти покана във фб. 😂

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 10:12 от Анонимен

# 594
Приех, приех... Mr. Green веднъж да сготвя и лъснах по бели гащи.

За книгата на Монтесори щях да пиша, аз още не съм я завършила, но стигнах до момент, в който се обяснява, че методът не е толкова ефикасен вкъщи, а в група с деца на различна възраст. Дори да оборудваме всичко...  Cry В разговор с една моя съседка, също мама, тя каза, че в Б-я монтесори "хората" си правели нещо като общество и малко ставало голямото добрютро. Но, аз не се отказвам - харесват ми някои неща от метода и искам да ги приложа на Дамян.

Който Дамян се мисли за куче. Хапе си топката, хапе си шишенцето с вода, от което му сипвам в лъжичка. Сега иска да докопа креватчето на кучето и доста често играе с неговите играчки. Да не говорим, че като види вратата на хола отворена и се стрелва към купичките му. Това е... очаквам да започне да маха с опашка и нещата са ясни.

По-снощи не сме спали почти. Като ревна в 2 сутринта, в 3, в 3:3, в 4.... едва го приспахме. Мисля, че е от едни уж обикновени бисквити, по-сладки бяха и май, май сладкото му е дошло в повече.

# 595
  • София
Череши дадох преди 2-3 дни, след това ги сложих в киселото мляко и заедно с натрошена домашна бисквитка минават за следобедна закуска. Него пък го въведох преди няколко седмици и много ѝ харесва - слагам вътре бисквита задължително, за да я засища и какъвто плод имам подръка - за момента това са били въпросните череши, кайсии и банан. Даже и го забърквам около обяд, за да може хубаво да поеме от плодовия аромат, а и го давам няколко часа след това.

Супата стана много хубава. Пускам рецептата, но да знаете, че аз замених сиренето със заквасена сметана, добавих и пресен магданоз. След като отделих на беба, за нас сложих сол и пипер.

Ние пък у нас сме големи фенове на крем супите, можем само на тях да живеем (в отговор на това, че някой беше написал, че не харесва). Сега покрай госпожицата хапваме дори по-често. Най-често правя зеленчукова, но и пилешка сме пробвали, а сега и тази. Ще направя и от тиква някой ден със сигурност. Simple Smile

# 596
Оказва се, че Дамян не харесва Хер бебе. Sad Вече трета седмица го мъча, с такова нежелание яде. А вчера мойта манджа я изплюска за норматив. Ще минаваме на друга кухня, а много ми се щеше да яде от тази, верно по-скъпа е, но момчето идва, отваря си долу вратата, слага в пощата и изчезва, а мое величество като стане тогава слиза по чехли и си взима обяда. Уви...а не мога да готвя всеки ден Sad

# 597
Да не забравя само, честита месечинка на Виола. Алистра вече не влизаш толкова често, жалко. Дългите постове ми липсват Grinning

# 598
Още една две покани във фб и повечето ще бъдат разконспирирани Simple Smile
честита месечинка на Виола

# 599
Тея свекърви.. как обичат в повечето случаи да си бутат носа, където не им е работата  Close
И аз се чудя дали да дам череши, лл каза да му давам смело, мен ме е страх да не се задави. В последно време е станал непоносим малкия, иска всичко да става на неговата, постоянно се тръшка за нещо, вади ме извън равновесие на моменти.
Ние кръщене ще правим началото на юли, ще е в семеем кръг, само най-близките рпднини. За рождения ден искам да се съберем с приятели, единствената ни опция за сега е в някой ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт