Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 338
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На голямото ми дете, което е родено юни, му правя рождения ден в близкия парк Simple Smile Носим си масичка, украсявам с балони и им нося играчки за навън. После си почистваме, разбира се. Ако имате около входа къде или нещо наблизо...
Тортата я правих аз. Бисквитена торта с млечен крем (само с жълтъци) и май сложих лъжица захар (не помня). Но може и с кисело мляко и банани примерно. За отгоре купих няколко захарни фигурки от сладкарница. Патета Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 14:26 от Pupsi

# 571
  • София
Линуша, ние имаме вила до Боровец и планираме там да отидем за поне месец през лятото, както и там да направим рождения ден. Още не сме решили дали да съберем гостите в двора, или в заведение наблизо, но ще го мислим. По принцип с мъжа ми не обичаме прекалени компании, така че мислим да поканим близките от двете семейства. А и въпросът със спането също не е за подценяване, тъй като няма да има място за всички и ще наемем къща/къщи за гости допълнително. Но със сигурност ще е по-хубаво, отколкото да се събираме в апартамент или в заведение в София в разгара на лятото.

# 572
При нас има две-три квартални заведения с хубави детски площадки, та най вероятно ще съберем децата, с които Дея си играе там. Не планирам нищо грандиозно, все пак така или иначе няма да си го спомня..
Днес обяда на Дея стана толкова вкусен, че го изяде уасно бързо. Сварих буквички, пилешко, чушка, морков, чесън, доматено пюре, копър и масло. Намачках съвсем леко, но повечето буквички си бяха цели.
Едит: Шаути, имаш ли тази книга и има ли в нея за по-порастналите бебета?
http://www.vibes.bg/bebeto-i-montesori/

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 17:06 от Анонимен

# 573
  • София
Наде, имам я. Тя е за бебета от раждането до 1 година и 3 месеца. Взела съм някои идеи за интериора от нея, както и за играчките, но беба беше много голяма, когато самата книга излезе на български език и вече доста от нещата си бях направила предварително, т.е. може би е по-подходящо да се чете преди раждането и тепърва да се спазват точките, така да се каже.

Много вкусно звучи това с буквичките! Аз спрях да пасирам (освен месото) и давам ориз, кус-кус, юфка и др. цели, като все пак внимавам да са малки парченцата, де. Днес за обяд ще правя крем супа от тиквички за всички, да видим дали сама ще си я ям, че мъжът е малко особен, що се отнася до непозната за него храна Grinning. Дано поне госпожицата ме уважи. Simple Smile

# 574
И ще чакаме отзиви за крем-супата от тиквички.

# 575
Мерси Шаути, гледам, че много я споменават в една фб група У дома по метода Монтесори, та се чудех има ли смисъл да я взимам.
Аз ориз не мога да я накарам да яде. Плюе го, а иначе яде парченца по-големи от него. Днес дядо ми ми донесе домашно телешко, та утре мисля да сготвя от него с грах и да отсипя и за нея преди да сложа подправките.  Другата седмица в Лидл ще има пуешко филе и ще се възползвам, че са й свършили запасите. 😁
Крем супа не ми звучи добре, защото не ги обичам, но ако имаш успех с нея, може да сготвя и яз.  Laughing

# 576
Наде, и аз бях скептично настроена към крем-супите, но напоследък правя от тиква и много ми харесва.
Онази книга за Монтесори, която тук се разпространяваше съм я прочела на половина. Нещо напоследък не успявам и не се сещам за нея. Ето сега малкия ще заспи, но да събера прането, да полея цветята, да измия след като е ял, да хапна, аха да седна и той надава глас. Всеки ден едно и също ...

# 577
Linusha и Боян е с хубави мерки.Да ви оризная любима ми е крем аупата от картофи с малко морков и крутони с червен пипер запечени.
Аз за рожденния ден не искам да мисля.Първо с бащата на бебчо в момента не живеем заедно а и освен нашите отношения и с неговите близки също са мнооого обтегнати.Търпях и накрая се изпокарахме след като свекървата решила да ми преподреди шкафовете без да го искам от нея и без живеем заедно.Душичка златна,трябвало да и благодаря...Аз имах намерение да бъде кръщене и РД у нас на двора,аз си го харесвам а и е широко с голям навес и голяма маса.Децата щяха да пълзят по тревата а ние да ги гледамв отстрани.С много балони,с басейн ,с морско меню за големите (миди пане,риба,бира,картофи дъра бъра)и морска украса(покани в морско,дрехите ни в морско,мидички,рапани,мрежи,бяло
и синьо.) ..мислих така ама се очертава в много тесен семеен кръг и без бащата.Живот ли бе да го опишеш...Тортата ще е от мен .Обичам да ги правя и мисля че се справям много добре,имам всичко необходимо да стане идеална.Имаме люлка,по принцип куоувам за такива поводи тебешири,сапунени мехурчета и т.н.т децата да се забавляват.
Моя палавник не иска да стои сам.Реве та се къса.А не беше такова дете хихи.Иска все да щъка докато го придържам.Все на колата а ако е легнал или седнал чорапките и обувчиците са мисия невъзможна.Няма вариант в който да се задържат на него.Скоро в горещите дни "ходеше" бос на тревата.Получих една дузина упреци и възмущение от таткото и близките му.Не само че беше за кратко а и по препоръка на ЛЛ.

# 578
МГПД, ловим колите и идваме на бира за рождения ден. 😂 И аз моята свекърва не я търпя, но сина й ясно й обясни, че в нашия дом ние взимаме решенията и сега се е укротила.
Дадохте ли вече череши? Мисля утре да й дам, но ме страшнее.

# 579
Mgpd,
Как така се стигна до тук? Ти споделяше толкова хубави неща. Много ме натъжава това, че в повечето двойки винаги има търкания, но се виждат едва когато прекараш повече време с хората. Все има нещо. Чувала съм за някой щастливи семейства, които се разведоха в последствие  Sad. Дано при вас нещата се наредят, с желание от двете страни...

# 580
  • София
Слагам череши в следобедната закуска понякога, но минават топлинна обработка. Два пъти съм му давала по една така докато ям Simple Smile Много му харесаха. Нямаше реакция, но повече от една не смея. Те май не са алерген, така че ще поизчакам още малко и може да се престраша да дам повече Simple Smile

# 581
Дадох сока на 1/2 черешка.Защо пък не на бира,аз обичам да се глезим особенно с добра компания.Обожавам морските истории макар че не пия нищо но бира си позволявам 3-4глътки 3 пъти в месеца.
Линуша,научих едно важно нещо в живота.Никой не знае какво го чака.

# 582
Аз на Тоничка й дадох череши преди няколко дена, обелени и пасирани, сурови, около 50 мл и на другия ден пак толкова, много й хареса, то става течно, не пуска лъжицата и после ме гони с паяка и вика да-да-дай, акото малко й е зеленикаво след това, но много гъсто, пластелинесто. Днес я оставям за маслко в кошарата и поглеждам изправена без гащи, сама си ти е свалила  Grinning . Не мога да кача снимки във фликър  Sad  , никъде не излиза къде да се качва

# 583
За рожденния ден не мисля да правя събиране някакво. Ще си го отбележим в къщи вероятно, най-много да отидем на вилата.
Череши дадох днес-облиза я, намръщи се и не повтори. Правих просо и му сложих малко в него-хапна малко, но той предиобед не яде много така или иначе.

# 584
Аз череши дадох преди 10 дни поне, 5 броя сурови, обелени и нарязани на ситно. Изяде ги с кеф. Днес направих тиквичка с ориз, сложих морков, чушка, една скилидка чесън, копър и малко масло. Ще го пробвам след час.  Mr. Green На мен ми хареса.

mgpd, как се живее без татко? Ние също доста често сме с обтегнати отношения, но свеки е супер и помага много, само не го гледа още. Аз на няколко пъти бях на косъм да посоча вратата, даже веднъж му казах, че е свободен да си върви, на което ми се отговори, че ако е искал е щял да си тръгне... един вид брак, дете не са ангажимент... абе тежък период. Дано се оправите, дано всички които сме така се оправим.

И аз идвам за по бира...

Общи условия

Активация на акаунт