Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 629
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Захир - имаме чистачка. У нас аз съм мъжът ти Laughing Laughing Laughing Не знам как ви е разпределен бюджета, но не е невъзможно скъпо. 35-40лв за 4-5 часа върви в Пловдив. Веднъж седмично горе-долу стига. И запомни - той си подрежда гардероба сам, ако не го направи - негов проблем.

И аз смятам, че прозорците нямат особена нужда от миене Simple Smile Веднъж годишно им стига. Ако много му се иска на моя мъж купува ваучери от Грабо - за между 15 и 25 лв редовно пускат и му измиват всичките прозорци.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 15:26 от Янтра

# 211
Захирче, моят мъж беше от помагащите. Някак естествено ни се разделяха задълженията. Имаше моменти в които аз много пътувах и той е поемал всичко, освен грдеробите, но там беше разбитаемо - аз имам тонове дрехи, а той няколко.

Аз обичам да мия чинии и преди да се уредим с миялна аз го правех. Преди да си "напърдим гърнетата" не сме имали проблем с разпределянето на работата. Кой, когато може, вършеше нещо.

Простирали сме заедно, по отделно, детето го е правило. Не си разпределяйте нещата според мен, а ги вършете според графика си, освен ако нямате предпочитания.

# 212
Аз да си кажа, ама да не те разочаровам  Confused
Моят помага основно в миене на прозорци, дълги са му ръцете и някак много бързо се справя. Когато има някаква акция в къщи, последно рождения ден на голямата цял ден ми помага- тераси, прахосмукачки и т.н.

Иначе всичко друго си чака мен. Затова съм си накупила поне всякаква техника, да разтоваря себе си- миялна, сушилня, хлебопекарна ....Смяна на дрехи и обувки си е моя грижа и на децата, пробваме, отделяме, раздаваме, ама и той има много по- малко де  Mr. Green
Пазарува когато поръчам, готви когато реши   Simple Smile

С две думи- всичко може, но не е от типа всичко по равно  Naughty. Аз и не познавам такъв де, само тук чета за такива ценни екземпляри  Mr. Green Заплювам си 2 броя от сега  Wink

# 213
Сега със зор, после по навик Wink

# 214
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Захир и моя е от непукистите  Tired Трябва да му кажа няколко пъти,за да направи нещо.Но го върши веднага,а не след дни.Иначе основно аз се занимавам с тези неща.Признавам,че съм свикнала на определен от мен ред и след него после пак минавам.Моето си е болестно състояние.Мислех,че с появата на детето ще ми мине,но уви  Tired

# 215
Моят също пазарува, обаче понякога има страшни попадения. Онзи ден го пратих за течен сапун, той се върна с течен препарат за пране - Тео бебе. Да беше взел поне нещо дето ползвам Simple Smile

# 216
Янтре, чистачките тук не знам как вървят, но погледнах за фирма и по груби сметки към 150 лв ще ми е едно почистване. Не че не мога да си го позволя, ама въпроса е принципен.
С еднакви доходи сме, имаме възможност, ама чак чистачка... само че и аз искам в дома ми да е уютно. Грижа се за това като се прибере да е чисто, приятно, да приготвя нещо вкусно (сега ми заяви, че все му е тая къде ще се прибира, не гледал дали е чисто  Shocked ). Сега градинарствам, правя тераската, за да ни е кеф да излизаме.
Той наистина прави неща, но някак си...само ако го накарам, а аз не искам да е по този начин!! Чудя се аз ли очаквам много от мъж, времето ли не си разпределям правилно или бъркам някаде? newsm78

# 217
Аз познавам мъже, които чистят в къщите си, и то чистят много, защото са маниаци, познавам такива, които организират всичко до последния детайл в домакинството, познавам такива, които не знаят къде е кухнята, ако не се яде в нея. Важното е колко ти си ок с това положение, защото може и да не успееш да го промениш.

# 218
Боже, карате ме да съжалявам, че се разведох. моят и пазаруваше без грешка. Просто е въпрос на напасване живота с някой. Ако имате по-високи стандарти за чистене, правете го вие и делегирайте други права и задължения.

# 219
Да си кажа и аз- разпределили сме си задълженията радикално. Той изкарва пари, аз се занимавам с къщата. Миене на прозорци, фурна, чинии, простиране, гладене(на всичко), гардероби и т.н. Не ми тежи. Никога не ме е юркал, че нещо е мръсно. Не му пука дали ще яде сандвичи или тристепенно меню за обяд.
Някак ми е супер неудобно да разчитам на него за помощ при условие, че работи без почивен ден и в повечето дни по над 12 часа на ден. Децата също са моя грижа. Отделно преди имаше много командировки- тогава по естествени причини не съм разчитала на него.
И въпреки всичко изброено имам достатъчно време да вися във форума, защото не си давам зор.

# 220
  • София
Захир, за уикенда ли казваш, че той излиза с мотора, а ти оставаш да чистиш, или след работа? Ако е след работа - какво толкова има да чистиш като ви няма по цял ден? Ако е през уикенда - не можеш ли да го изчакаш да се прибере и тогава заедно?

Иначе и ние имаме чистачка, но преди това обаче чистеше той. Преди да се съберем с него пак си имах чистачка, аз с чистене бих се занимавала само ако нямам пари да оцелея, изобщо не ми е на сърце, най-пропиляното време на света ми е това. Сега видях за цената, която си написала - аз толкова плащам за един месец, 4 идвания по 4 часа.

Чистачката обаче идва веднъж седмично за основните неща, иначе всяка вечер има какво да се прави и там сме си  двамата.

За основното почистване го юркай до дупка Simple Smile Ама неща като гладене на чаршафи, садене на градинка и тям подобни, ги слагам в графа 'екстри' и много ще се ядосам, ако някой ме кара да ги правя, хеле пък в почивния ми ден Laughing

# 221
Аз не знам как сме си разпределили задълженията. Стана постепенно. Всеки си знае кое трябва да свърши.
Сега основно юркам децата да си оправят стаите, чинии ги карам да мият и прахосмукачка да пускат.
Обаче и ти недей да прекаляваш. Прозорци мия веднъж годишно. Ако и когато ми дойде музата.
Чаршаф да огладя - никога. Домът е декориран и обзаведен така, че с минимални усилия да е максимално чисто и подредено  Peace

# 222
  • Пловдив
Янтре, чистачките тук не знам как вървят, но погледнах за фирма и по груби сметки към 150 лв ще ми е едно почистване. Не че не мога да си го позволя, ама въпроса е принципен
Не, с фирма е скъпо. Говоря за жена, една и съща, която идва веднъж седмично у вас за около 4-ри часа. Това време стига за да изчисти 100 квадрата апартамент, даже нашия свинарник. 4 идвания по 40лв - 160лв на месец.

# 223
Захир, не е в  теб проблема, не се вкарвай в такива филми. От всичко, което съм чела и видяла от теб ти си абсолютен домошар, обичаш уюта, хармонията, вкусната храна, мъчиш се да ги осигуриш. Ходиш на работа по цял ден, какво още искаш от себе си  Shocked Приеми, че всъщност много малък процент мъже участват с готовност в домакинството, приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа. Много още мога да напиша, ама ще се въздържа засега.

# 224
И за мен цветята и чаршафите са екстра, както и картофите  Mr. Green У нас аз садя цветята и се грижа за тях, мъжът сади картофите Simple Smile Аз не се грижа за тях и не ме интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт